Suomen suurin matkablogiyhteisö

Serlachius museot Gustaf & Göstä

Kuukausi takaperin ajelimme siskomme kanssa Mänttä-Vilppulaan ja tarkemmin Mäntän puolelle tapaamaan äitiämme sekä samalla vierailimme myös Serlachius museoissa, sillä minua kiinnosti varsinkin keskustassa sijaitsevan Gustafin Paperiperkele näyttely.

Paperiperkele oli mielenkiintoinen, sillä se ei ollut perinteinen näyttely, vaan tilassa liikuttiin kuulokkeiden kanssa ja aina kun saapui uuden teoksen luokse, alkoi tarina pyörimään automaattisesti kuulokkeista. Mielenkiintoista tästä teki myös sen, että tämä tarina oli ääninäytelty sen sijaan, että se olisi monotonisella äänellä kerrottu dialogi.

Näyttely ja tarina alkoivat ihan alusta asti ja jatkuivat siitä aina G.A. Serlachiuksen kuolemaan asti. Tälläinen toteutus oli itselleni paljon mieluisampi, sillä perinteiset taidenäyttelyt eivät ole semmoisia missä haluaisin aikaani viettää pidemmälti, mutta tämän näyttelyn kohdalla aika tuntui lentävän ja koska toteutus oli mielestäni todella hyvin onnistunut, nautin tästä näyttelystä todella.

Muita näyttelyitä joita Gustafissa oli tuolloin menossa oli Apteekkarin kauppahuone, sekä Olli & Bucklan, joista Apteekkarin kauppahuone oli mielenkiintoinen, sillä tuo Olli & Bucklan näyttely oli sitten jo taas perinteistä taidenäyttelyä.

Göstan puolella jatkui tuo Gustafissakin mennyt Olli & Bucklan sekä lisänä siellä oli pari videoteosta toisessa näyttelyssä, sekä Kiven Aika näyttely.

Tuo videonäyttely oli mielenkiintoinen ja olisinkin mieluusti halunnut nähdä nuo videot kokonaan, mutta koska matkaseurani oli jo menossa eteenpäin, en viitsinyt jäädä sitten istuskelemaan ja katsomaan videoita yksin.

Suosittelen kyllä vierailemaan molemmissa museoissa jos joskus Mänttä-Vilppulassa liikkuu, sillä yhdellä pääsymaksulla pääsee molempiin museoihin.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply