Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikamatka Budapestiin

Muutama viikko takaperin oli taas aika pakata reissureppu ja tällä kertaa suunnata ulkomaille kotimaan matkailun sijaan.

Minulle tuli hieman pidempi viikonloppu maaliskuun puoliväliin, ja tapani mukaan eksyin katselemaan lentojen hintoja supersaverin kautta ja löysin suorat menopaluu lennot Tampereelta Budapestiin 130,97€. Majoituksen päädyin varaamaan ensimmäistä kertaa elämässäni airbnb:n kautta ja koska kyseinen palvelu ei ole minulle kovinkaan tuttu, pelasin varman päälle ja varasin majoitukseni sivuston huippumajoittajalta.

Majoitus tuli kustantamaan minulle 68€ kolmelta yöltä, sisältäen verot ja siivouksen jolloin reissun kokonaishinta jäi vain 200€, mikä on mielestäni todella hyvä löytö tälläiselle aika viime hetken matkalle, sillä koko reissu tuli varattua vain muutamaa päivää ennen lähtöä.

Koska päädyin lähtemään matkaan Tampereen kentältä Helsinki-Vantaan sijaan, pystyin ajamaan kentälle ja jättämään autoni lentokentän parikkiin. Pyrin tekemään matkani todella pienellä budjetilla, joten jätin autoni Pirkkalan lentoaseman P3 parkkiin, joka toimi Ryanairilla lentäen todella hyvin, sillä terminaali oli melkein tien toisella puolella. Reissun aikainen parkkeeraus (su ilta-ke ilta) tuli kustantamaan 17€ tässä parkissa ja P3 onkin tämän lentoaseman edullisin parkki.

Koska kyseessä on maakunta kenttä, ei terminaalista löytynyt oikeastaan mitään tekemistä, joten mukaan kannattaa pakata jotain lukemista tai muuta ajanvietettä, varsinkin jos haluaa varata kentällä oloon aikaa, kuten itse tein. Plussana tämän kentän ja T2:n kohdalla pitää kyllä sanoa se, että käsimatkatavaralle oli omat jononsa, jolloin ensimmäinen tarkastus meni helposti ja turvatarkastukseen pääsi nopeasti.

Porttialueella ei sitten taaskaan ollut isommin mitään tekemistä, joten siinä oli hyvä vielä soitella viimeiset puhelut ja googletella joitain suositeltuja paikkoja ja muutenkin vain tarkistella sosiaalista mediaa. Lopulta lento Tampereelta Budapestiin pääsi lähtemään tunnin myöhässä ilmoitetusta, joten perillä Budapestissä oltiin myöhään yöllä.

Lentokentällä vaihdoin ensin rahaa mitä en pystynyt Tampereen päässä tekemään ja sen jälkeen lähdin etsimään itselleni taksia. Päädyin ennen lähtöä tehdyn googlettelun sekä äitini kanssa suoritetun viestittelyn jälkeen kaikista mahdollisista takseista Főtaxi yhtiön autoon, sillä nämä taksit olivat suositeltuja lentokenttätakseja, vaikka pikaisella vilkaisulla näytti siltä jotta kaikilla taksiyhtiöillä olisi samat hinnat autojensa ovissa.

Taksimatka lentokentältä majapaikalleni maksoi 7700ft eli hieman reilu 24€ ja tällä tavoin pääsin suoraan ulko-ovelle. Olin myös saanut majoittajaltani hyvät ja selkeät ohjeet siihen, miten pääsen asuntoon sisälle joten aika lailla heti, kun pääsin asuntoon sisälle ja sain perinteiset majoituskuvat otettua sekä laukun purettua kutsuikin nukkumatti minua luokseen ja oli aika valmistautua ensimmäiseen kokonaiseen ja samalla kunnolliseen reissupäivään.

Serlachius museot Gustaf & Göstä

Kuukausi takaperin ajelimme siskomme kanssa Mänttä-Vilppulaan ja tarkemmin Mäntän puolelle tapaamaan äitiämme sekä samalla vierailimme myös Serlachius museoissa, sillä minua kiinnosti varsinkin keskustassa sijaitsevan Gustafin Paperiperkele näyttely.

Paperiperkele oli mielenkiintoinen, sillä se ei ollut perinteinen näyttely, vaan tilassa liikuttiin kuulokkeiden kanssa ja aina kun saapui uuden teoksen luokse, alkoi tarina pyörimään automaattisesti kuulokkeista. Mielenkiintoista tästä teki myös sen, että tämä tarina oli ääninäytelty sen sijaan, että se olisi monotonisella äänellä kerrottu dialogi.

Näyttely ja tarina alkoivat ihan alusta asti ja jatkuivat siitä aina G.A. Serlachiuksen kuolemaan asti. Tälläinen toteutus oli itselleni paljon mieluisampi, sillä perinteiset taidenäyttelyt eivät ole semmoisia missä haluaisin aikaani viettää pidemmälti, mutta tämän näyttelyn kohdalla aika tuntui lentävän ja koska toteutus oli mielestäni todella hyvin onnistunut, nautin tästä näyttelystä todella.

Muita näyttelyitä joita Gustafissa oli tuolloin menossa oli Apteekkarin kauppahuone, sekä Olli & Bucklan, joista Apteekkarin kauppahuone oli mielenkiintoinen, sillä tuo Olli & Bucklan näyttely oli sitten jo taas perinteistä taidenäyttelyä.

Göstan puolella jatkui tuo Gustafissakin mennyt Olli & Bucklan sekä lisänä siellä oli pari videoteosta toisessa näyttelyssä, sekä Kiven Aika näyttely.

Tuo videonäyttely oli mielenkiintoinen ja olisinkin mieluusti halunnut nähdä nuo videot kokonaan, mutta koska matkaseurani oli jo menossa eteenpäin, en viitsinyt jäädä sitten istuskelemaan ja katsomaan videoita yksin.

Suosittelen kyllä vierailemaan molemmissa museoissa jos joskus Mänttä-Vilppulassa liikkuu, sillä yhdellä pääsymaksulla pääsee molempiin museoihin.

Vuosi alkuun kotimaan matkailulla

Uusi vuosi ja uudet matkasuunnitelmat.

Tänä vuonna on hieman paremmat edellytykset matkailulle kuin parina edeltävänä vuonna, ja olenkin koko ajan etsimässä sopivia ajankohtia jonkinlaisille reissuille kuluvan vuoden ajalle. Tarkoituksena olisi tehdä ainakin yksi vähintään viikonloppu reissu kotimaassa, sekä jos vain aikataulu joustaa sen verran, yksi tai kaksi pitkää viikonloppureissua Eurooppaan.

Vuoden ensimmäinen reissu koittaakin jo ensi viikolla, kun suuntaan autoni nokan Mänttä-Vilppulan kautta Tampereelle. Reissu tulee olemaan yksi näistä tänä vuonna suunnittelemistani yli yön reissuista ja tällä reissulla olisi ajatuksena ehkä tutustua myös tarkemmin Mäntän matkailutarjontaan, sillä olen miettinyt sitä monesti kaupungissa vieraillessani, mutta vielä tähän mennessä en ole ikinä siihen vaiheeseen päässyt.

Tampereen päässä suunnitelmat ovat oikeastaan täysin auki ja ainut varma asia on se, että käyn katsomassa serkkuni lukion teatteri diplomi esityksen ja mahdollisesti jos vain aikataulu antaa myöden tulen jonkin verran kiertelemään kaupungilla valokuvaamassa sekä tekemässä joitain mahdollisia ostoksia.

Tähän reissuun tulen varmasti palaamaan myöhemmin täälä blogissa sekä tietenkin avaamaan tulevia matkasuunnitelmia heti kun jotain konkreettisempaa on tiedossa.

New york state of mind

Noin kahden vuoden päästä olisi haaveissa päivitellä teille tänne matkakokemuksia ensimmäiseltä USA:n reissulta, jota ollaan jo satunaisesti suunnittelemassa. Tarkempien suunnitelmien tekoa odotellaan siihen pisteeseen että reissulle omistettu matkapäiväkirja tarttuu jossain muodossa mukaan jollain shoppailu reissulla, mutta siihen asti pysytään pelkästään taustatyön parissa ja googlaillaan erilaisia tietoja suunnitelmista tai ideoista mitä reissua varten putkahtaa mieleen.

Jos teillä on ehdottaa jotain hyviä sivustoja tai tapoja kasata jonkinlaista suunnitelmaa tuonne isoon omenaan, niin niitä otetaan mieluusti vastaan ja lähempänä olisi minulla ajatuksena kirjoitella paljon tarkemmin myös siitä että mitä olen suunnitellut reissuni varalle, samaten kuin myös vähän budjetti asiaa ynnä muuta reissuun kuuluvaa settiä.

Ennen tuota toivon mukaan palataan jonkinlaisten reissupostausten parissa ja jos ei muuten niin toivon mukaan matkamessuista olisi tulossa jotain postausta, sillä muutaman vuoden tauon jälkeen olisi mukava vierailla taas messuillakin ja katsoa että mitä kivaa sieltä löytyisi, nyt kun messuja saa kierreltyä vähän paremmin omaan tahtiin kun edeltävät messureissut on tullut tehtyä opiskelijana.