Olutta ja ruokaa Prahassa – on mistä valita!

Jos yksi asia on varma, niin Prahan lomalla ei tarvitse nähdä nälkää. Perinteinen tsekkiläinen ruoka on tosi tuhtia ja lihapitoista ja se huuhdellaan alas tietenkin oluella. Eli joustavia vaatteita vaan mukaan 😀

Yksi Prahan suosituimmista ravintoloista on vanhan kaupungin ytimessä sijaitseva Mlejnice. Heillä tosin on toinenkin ravintola Prahan keskustassa joka tarjoilee saman menun, eli sinne kannattaa suunnata jos vanhan kaupungin paikka on täysi, mitä se useimmiten on. Me jonotimme pöytää noin vartin, ja meidän jälkeen jonossa oli jatkuvasti vähintään kaksi seuruetta. Suosituimpia annoksia on possun polvi, ankka ja gulassikeitto joka tarjoillaan leivän sisällä. Me söimme kahta jälkimmäistä.

Keitto oli tosi maukasta ja sakeaa, ja ankkakin kuuleman mukaan hyvää. Peruna gnocchit taas eivät saaneet suurta kannatusta, olivat koostumukseltaan kuin kuminpalasia 😀 Hintataso on muun kaupungin tyyliin suomalaiselle tosi edullinen, joten kannattaa rohkeasti kokeilla vähän erikoisemmaltakin kuulostavia ruokia. Meitä jäi harmittamaan ettei tilattu possun polvea, niin komeita annoksia kannettiin naapuripöytiin.

Yhtenä iltana kävimme italialaisessa pizzeriassa, kun tuhdit ankka- ja makkara-annokset alkoivat jo maistua puulta. Nimeä tai osoitetta en valitettavasti pistänyt ylös. Joulun aikaan joka paikassa oli myös pieniä joulutoreja josta sai food truck tyyppistä ruokaa, täältäkin nappasimme välistä lihaa ja makkaraa mukaan kun ravintolassa istuminen ja odottaminen ei huvittanut.

Yksi tsekkiläisten lempijälkiruoista tai välipaloista on Trdelnik. Vähän kuin meidän tikkupulla! Näitä saa aivan joka paikasta joko ihan paljaaltaan, suklaakastikkeella valeltuna tai jäätelöpallon kanssa. Me tietenkin testasimme kaikkia vaihtoehtoja 😀

Olut on myös suuressa roolissa Tsekin ruokakulttuurissa, ja olutmaistelua voikin harrastaa monessa eri paikassa. Valikoimme tähän ehkä vähän turhan turisteille suunnatun paikan Prague Beer Museumin, mutta palvelu kuitenkin pelasi, sijainti oli hyvä, olut halpaa ja näkymät ikkunasta Vltava joelle ja Petrin Hillille päin 🙂

Tilasimme kumpikin erilaiset satsit joten maistelimme yhteensä kymmentä olutta. Lasit olivat juuri sopivan kokoisia, 1,5dl, ei liikaa eikä liian vähän.

Oluen maistelun jälkeen teki tietenkin mieli jotain rasvaista ja suolaista, ja näimme jo Beer Museumin ikkunasta tien toisella puolella olevan sipsikojun. Suuntasimme sinne kuola suupielistä valuen ja tilasimme yhden spiraalisipsin maistettavaksi. Hauska idea ja se toimi! Suolaa annosteltiin itse valmiin sipsin päälle ja eikun ääntä kohti.

Turisteilun makuun kun päästiin, niin täytyy vielä mainita vanhasta kaupungista monestakin osoitteesta löytyvä Captain Candy karkkikauppa. Karkit ovat järkyttävän hintaisia (yli 30€/kg!!) mutta kauppa muuten on esteetikon silmiä hivelevä. Ja myönnettäköön, hirvittävästä hinnasta huolimatta pussiin ui kuin itsestään muutama makeinen..

Kuten saattoi huomata, niin kovin terveellisiä ruokia ei tullut syötyä 😀 Tosin niin kaupunkilomilla aina tuppaa käymään kun kävelee päivät läpeensä sitä kaipaakin jotain muuta kuin salaattia, kanafilettä ja raejuustoa lautaselleen 🙂

Previous Post

No Comments

Leave a Reply