Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lucice Beach – Montenegro

Lucice Beachillä merivesi välkehtii turkoosina, vesi on kirkasta ja rantaa ympäröivien niemien puusto luo vehreän tunnelman. Ranta sijaitsee lähellä Petrovacia, reilun kymmenen kilometrin päässä Prznosta, jossa me asuimme.

Lucice Beachiä ympäröivä puusto teki alueesta vehreän

Vierailimme Lucice Beachillä heinäkuun  alussa 2019. Auton  sai parkkiin melko lähelle  rantaa ja parkkeeraus maksoi 3 €. Rannalla oli paljon väkeä, mutta tunnelma oli silti rauhallinen. Saimme rantatuolit aurinkovarjoineen aivan veden rajasta. Neljä tuolia varjoineen maksoi 30 €.  Rannan tuntumassa on lukuisia palveluita. Voi ostaa ruokaa, juomaa, jäätelöä, rantatarvikkeita sekä monenlaisia ruoka-annoksia. Me päädyimme hakemaan pizzat, ranskalaisia perunoita ja juomat rannalle. Ruoan tilaamisessa oli pieniä haasteita, koska pizzaleipurilla ei ollut kanssani yhteistä kieltä. Tarjoilijan kanssa pääsimme jo paremmin juttuun. Keskustelussa käytimme silti apuna kuvallista ruokalistaa. Montenegrossa pärjäsi keskimäärin Englannilla ihan hyvin, mutta oli ravintoita,  joissa ei ollut englanninkielistä ruokalistaa ja tarjoilijoiden kielitaidossa oli vaihtelua. Mutta aina tarjoilijat pystyivät, tätä rannalla ollutta ravintolaa lukuunottamatta, keskustelemaan englanniksi, ja vanhalla koulusaksalla saatiin itsekin jotain saksankielisistä ruokalistoista irti.

Lucice Beachin vesi on kirkasta ja  ranta on muodostunut pienistä kivistä

Rantapäivänämme vesi oli kylmää. Ja se virkistikin mukavasti muuten erittäin kuumana päivänä. Pääasiassa kelluimme uimapatjoilla ja kastauduimme vedessä pikipäin, mutta kävipä yksi perheenjäsenistä jopa snorklailemassa.

Snorklailua Lucice Beachin vesissä

Rannalla oli myös pieni leikkipaikka ja ilmeisesti siellä on myös hyvin lyhyt vesiliukumäkikin, mutta se ei ainakaan kyseisenä päivänä ollut toiminnassa. Lucice Beachiltä lähti noin kilometrin  mittainen polku Buljarica Beachille. Meidänkin oli  tarkoitus, ainakin osan perheestä, kävellä tämä reitti, mutta lopulta kuumuus vaati veronsa ja päädyimme makoilemaan koko päivän Lucice Beachillä.

Teimme pienen kävelyn viereiselle niemelle, josta sai ihailla turkoosina välkehtivää merta.

Lucice Beach ja turkoosina välkehtivä meri

 

Näkymä Lucice Beachin viereiseltä niemeltä merelle päin

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply