Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivityksiä ja kuulumisia toiselta mantereelta.

Tuntuupas oudolta palailla tälle puolelle niin pitkästä aikaa. En ole edes avannut koko tätä sivua pariin kuukauteen. Koko alkuvuodenhan tässä on jo pidetty aikamoista hiljaiseloa. Julkaistut postauksetkin on ollut luonnoksista napattuja. Jälleen voi toistaa sitä, että se kuuluisa aloittaminen on usein niin vaikeita. Tässäkin tapauksessa. Tuntuu että viikko viikolta, sitten kuukauden kuluttua kynnys vain kasvaa ja kasvaa. Näin ei pitäisi olla, mutta näin vain on.

Tällä hetkellä vietän kesälomaa. Alkukesästä heitin pidemmän aikaa kolikkoa sen suhteen, että mitä tulen tekemään ja missä tuun viettämään mun nämä 4 vapaata viikkoa. Niin monta edellistä kesää olen viettänyt Eurooppaa reilaten ja eri puolilla matkustaen, että tuntui ettei matkakohteita itselle oikein löytynyt. Pohdin, että jos vaihtaisin tänä kesänä mannerta ja niin lopulta päätin myös tehdä.

Tällä hetkellä olen Chiang Mai:ssa, Pohjois-Thaimaassa, pohtien että mitä tänään tekisin. Saavuin kaupunkiin eilen myöhään illalla vietettyä edelliset päivät Bangkokissa. Ensi vaikutelma Chiang Mai:sta on loistava. Mukavan rauhallinen Bangkokin jälkeen ainakin alueen osalta, jossa majoitun. Majoitun Glur Chiang Mai:ssa, josta tulen varmasti kirjoittamaan enemmän. Siisti ja rauhallinen hostelli, joka tarjoaa niin yöpymisvaihtoehdon dormissa kuin myös yksityisessä huoneessa. Huoneet ympäröivät altaan ja tällä hetkellä makaan säkkituolissa tätä postausta kirjoittaen. Vieressä saksalainen tyttö keinuu keinussa ja itse pohdin mikä voisi tällä hetkellä olla täydellisempää.

Jatkan hengailua altaalla ja auringossa. Ehkä vähitellen alan tutustumaan kaupunkiin paremmin ja miettimään mitä kaikkea kaupunki tarjoaa ja mitä täältä haluan nähdä. Illalla ainakin parin sadan metrin päässä olevan Night Marketin. Mikäli sulla on antaa vinkkejä Chiang Mai:sta, niin olisin enemmän kuin tyytyväinen jos vitsit kirjoittaa niitä tuonne alas…

-A

MINNE KESÄLLÄ?

Joko olet tehnyt matkasuunnitelmat tulevaa kesää varten? Luultavasti vastaus kysymykseen oli suurimmalla osalla ”kyllä”, mutta omani on ”en”. Koulut päättyvät ja kesälomat alkavat. Kesälomakausi on alkanut virallisesti  ja itse tätä on vaikeampaa käsittää, kun vastahan palasin kotiin talvilomalta. Kai tässä voisi alkaa kuitenkin on askarrella itsellekin aamukampaa, sillä onhan oma kesälomani jo reilu kahden kuukauden kuluttua. Aika kuluu välillä liiankin nopeasti, joten kai sitä olisi syytä täälläkin alkaa tehdä matkasuunnitelmia elokuulle ja noille neljälle vapaalle viikolle.

Viime kesänä mulla oli lopulta aika selkeää minne haluan matkustaa kesälomalla. Kohteeksi valikoitui Malta ja Islanti, jotka molemmat kiinnosti aivan valtavasti. Molemmat osoittautui myös ihan hyviksi matkakohteiksi. Voiton vein kuitenkin Islanti, sillä matka ja kaikki näkemä täytti pienimmätkin odotukset aivan täysin. Olisin niin valmis koska tahansa matkustamaan uudelleen Islantiin. En kuitenkaan sano, että Maltan matkakaan olisi ollut sen huonompi. Vaikka lähdin tälle lomalle Aurinkomatkojen valmismatkan kautta, niin pienestä saarivaltiosta löytyi jo jotain nähtävää. Liikuin ympäri saarta ja näin juuri niitä paikkoja, joita halusinkin.

Pikkuhiljaa olisi varmasti aika tehdä jo päätöksiä loman ja matkailun suhteen, jottei viime hetkien varauksien johdosta tarvitse maksaa moninkertaista hintaa matkasta. Aikaisempina vuosina matkakohteen valinta on ollut helpompi, kun Euroopasta on löytynyt useampia valtioita ja kaupunkeja, joissa ei ole vielä aiemmin vieraillut ja jotka ovat olleet haaveissa. Kuitenkin viimeisen kymmenen vuoden aika Eurooppaa on reissattu ristiin rastiin aina interrail-reissuilta valmismatkoihin. Tänäkin vuonna olen ehtinyt jo käymään Unkarissa, Norjassa, Ranskassa, Espanjassa, Viroa ja Ruotsia unohtamattakaan. Ehkä tämän takia viime viikkojen aikana onkin tullut ajatus, että jos tänä vuonna kesäloman viettäisi kokonaan muualla kuin Euroopassa. En tiedä helpottaako tämäkään idea yhtään sitä päätöksen tekoa, kun vaihtoehdoiksi jää vain nuo muuta maanosa ja lukuisat valtiot niiden sisällä. 😀

Inspiraatiota olen yrittänyt etsiä matkalehdistä ja lähinnä Rantapallon blogeista. Kohteiden valitsemista tarvitsee kuitenkin edelleen jatkaa.
Millaisia matkasuunnitelmia sulla on ensi kesäksi? Ehdotuksia matkakohteenvalinnan suhteen saa ehdottamasti kommentoida alle kommenttikenttään. Mistä sitä tietää vaikka löytäisin niiden avulla seuraavan loman kohteeni…

-A

MITÄ LÖYTYY NIZZAN ITÄOSISTA?

Joka kerta kun vierailen missä tahansa kaupungissa, yritä löytää jotain uutta nähtävää ja koettavaa. Vaikka olisin vieraillut kaupungissa useampia kertoja, lähden tutustumaan sinne puolelle kaupunkia, jossa en ole vielä aiemmin käynyt.

Vuotta aikaisemmin kun kävin Nizzassa liikuin odotetusti Promenadella, keskustan ostoskaduilla sekä vanhassa kaupungissa. Edelliselläkin Nizzan matkalla kyseiset alueet tulivat entistä tutummiksi, mutta päätin myös lähteä katsomaan mitä sataman puolelta löytyisi.

20160330_184459-001

Satamassa seisoi muutama upea jahti, mutta jos matkallaan haluaa päästä ihailemaan upeita veneitä ja mielettömiä jahteja, suosittelen suuntaamaan päiväksi Monacoon. Kulkiessani sataman jalkakäytävää yhtäkään matkustaja-alusta ei ollut tällä kertaa rautautunut satamaan. Alku kevät taisi olla ajankohtana liian aikainen, mutta tilanne taitaa olla täysin toinen myöhemmin kesällä.

Kävelin satama-alueen ohi Nizzan itäisempiin osiin. Sataman takaa paljastui La Réserve ja Coco Beach, jotka olivat huomattavasti rauhallisempia alueita, kun keskustassa sijaitsevat suositut ranta-alueet. Alue oli mielettömän upea ja keväisenä päivänä tuolla sai kuljeskella lähes yksin. Kävely upeissa maisemissa aaltojen lyödessä rantakiviin tuntui uskomattoman hyvältä.

20160330_144044-001 20160330_144316-001 20160330_144612-001

Osoittautui, että vain parin kilometrin päässä Nizzan promenadesta löytyi jotain aivan muuta. Lähes rantaviivaa pitkin oli rakennettu hyvät kävelyreitit, joita pitkin pääsi laskeutumaan myös kivikkoiselle rannalle. Mikäli kaipaa omalla Nizzan matkalla siis vähän taukoa hälinästä, kannattaa ehdottomasti suunnata sataman takaa löytyville myös yleisille rannoille. Näkymät ovat kauniit, tunnelma rauhallinen ja reitit helppokulkuiset.

20160330_150528-001 20160330_151022-001 20160330_151738-001

Mikäli välttämättä muuten ei tulisi lähdettyä keskustasta muualle, niin reitti toimii myös hyvin aamulenkin suorittamiseen. Kun itse tuolla kuljeskelin niin lähinnä vastaan tulevat olivatkin lenkkeilijoita. Hieman ehkä olin kateellinen, että toiselle on arkipäivää juosta aamulenkki kyseisissä maisemissa.

Tuulisena päivänä aallot löivät välillä todella kovaa kivikkoiseen rantaan, mutta onneksi kivet toimivat sen verran hyvin aallonmurtajina, ettei aallot nousseet kulkiessa yläpuolelle. Huomaamatta saikin tajuta, että kulkiessa oli laskeutunut todella alas merenpinnan luo ja ennen lähtöä edessä olikin sitten pieni portaiden nousu. 😀 En siis ehkä kuitenkaan suosittele tätä rantareittiä huonopolvisille, ellei portaiden kohdalla halua tehdä 180asteen käännöstä takaisin tulosuuntaan.

20160330_151803-001 20160330_152538-001
-A

ISLANNISSA – IHANA SULOINEN VIK !

Musta hiekkainen ranta, kirkkaan sinisenä kimalteleva meri sekä lämmittävä aurinko.

Yksi mieleenpainuvimmissa kaupungeista, joita Islannista jäi mieleen oli maan eteläisin kaupunki Vik. Kirjoittaessani sanaa kaupunki aloin tosin miettiä, että ehkä tässä kohtaa tulisi ennemminkin puhua kylästä. Paikalla ei nimittäin ollut erityisemmin suuruutta.

Laskeuduimme kylää kohti kiemurtelevaa tietä pitkin ja sää oli mitä loistavin. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja meren ranta loisti edessä. Muistan miten tuntui hyvältä päästä ulos autosta pienelle happihyppelylle ja jaloittelulle. Oikeastaan Vikiin ajaessa emme tieneet millainen paikka olisi kyseessä. Tuntemattomaan astuminen oli kuitenkin yksi parhaista päätöksistä, sillä kylä oli aivan hurjan söpö.

20160828_120750-001

20160828_122026-001

IMAG7985_zpsydriex37-001

Vik sijaitsee tulivuoron purkautumisreitillä ja koko ranta peittyykin mustaan laavahiekkaan. Näky on jollain tavalla aika uskomaton. En ollut koskaan aiemmin nähnyt mitään vastaavaa. Musta laavahiekka ja kimalteleva meri loivat keskenään yllättävät kontrastit. Auringon lämmössä oli ihana haistelemma raikasta merituulta ja pohtia kuinka taas oli päässyt kokemaan yhden osan Islannin ainutlaatuisuudesta.

20160828_123243-001 20160828_123256(0)-001 20160828_123417(0)-001 20160828_123421-001 20160828_123609-001

Emme jääneet kylään pidemmäksi aikaa, sillä pyrimme pitämään kiinni ajoaikatauluista. Pieni stoppi ulkoilmassa leipiä heitellen mereen teki tehtävänsä ja jälleen jaksoi ahtautua takapenkille kohti seuraavia upeuksia. Matkaseurani kesken goottien uimaraksi nimetyn rannan jälkeen en ollut enää yhtää varma mitä kaikkea Islanti meille vielä tarjosikaan. Tämän jälkeen en enää ihmettellyt lainkaan miksi olin edelliset vuoden kuullut niin paljon hyvää tuosta ainutlaatuisesta maasta.

IMAG7996_zpsfskhmooo-001 IMAG7999_zpse0gmfuew-001
Opaskirjat eivät taida ainakaan ensimmäisten joukossa ehdottaa vierailua Vik:issä, mutta tähän kannattaa  ehdottomasti tehdä muutos jos vain Islannin matkalla aika sen sallii. Onko joku muu käynyt tässä ihanassa pikku kylässä vai mikä paikka teki sinuun samanlaisen vaikutuksen Islannissa??

-A