Australia Blogihaaste Kambodza Luxemburg Skotlanti Suomi

Facebookin profiilikuvat esittelyssä — #profiilikuvahaaste

maanantai, 15 toukokuun, 2017

Mamma rimpuilee -blogi laittoi hiljattain liikkeelle haasteen, jossa tarkoituksena on kaivaa Facebookin arkistojen kätköistä vanhoja profiilikuvia vuosien varrelta. Liityin Facebookiin vuonna 2007 joten kuvia on ehtinyt jo jonkin verran kertyä vaikka vaihdankin profiilikuvaa yleensä aika harvakseltaan. Aika moni kuvista on napattu matkoilla ja muokkasinkin haastetta muiden haasteeseen osallistuneiden matkablogien tapaan hieman siten, että keskityn esittelemään profiilikuvistani niitä matka-aiheisia. Sukellus profiilikuvien kätköihin alkaa nyt!

Vuosi 2009 – Luxemburg

Luxemburgiin äidin luokse tuli tehtyä monta reissua 2000-luvun aikana. Asuimme maassa koko perhe 90-luvulla ja aloitin siellä koulunkäynnin. 1996 muutimme takaisin Suomeen, mutta myöhemmin äiti jatkoi työssään ja Luxemburg olikin siis pitkään suosituin reissukohde meidän perheessä. Vuokrattavat kaupunkipyörät olivat siellä suosittuja jo 2009 ja tässä siskon ottama taiteellinen kuva pyörien kanssa 😀

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuosi 2010 – Luxemburg

Näitä Luxemburgin kuvia on päätynyt profiilikuvaksi näköjään sitten useampikin. Tässä kävelyllä kaupungilla, vehreydestä päätellen luultavasti ihanassa Petrussen laaksossa. Luxemburgin vuosilta on monia hyviä muistoja, joista erityisesti ovat jääneet mieleen muun muassa sorsien syöttäminen puistoissa, reissut lähikauppaan, jonka myyjällä oli aina tikkarit meille lapsille, hauskat leikkipuistot täynnä tekemistä, luokkaretket naapurimaihin sekä retket luontoon perheen kanssa.

Vuosi 2011 – Luxemburg (vielä yksi!)

Vuoden 2011 kuvakin on yllätys yllätys – Luxemburgista! Hiukset ovat saaneet näköjään pikkuhiljaa astetta tummemman värin ja tässä nautitaan aurinkoisesta päivästä keskustassa kävellen. Suosittelen muuten Luxia matkakohteena, se on yllättävän monipuolinen. Vanhoja linnoja ja muita historiallisia kohteita, upeita luontokohteita, mukava keskustan alue ja paljon puistoja. Sekä tietysti lyhyet etäisyydet maan sisällä ja muualle Keski-Eurooppaan.

Vuosi 2011 – Skotlanti

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syksyllä 2011 alkoi vaihtariseikkailuni Dublinissa ja porukalla teimme paljon retkiä, joista yksi suuntautui Skotlantiin. Matkustusvälineenä toimi bussi, eli köröttelimme ensin Dublinista muistaakseni Belfastiin, josta lauttamatkan jälkeen matka jatkui kohti Edinburghia. Vaihtareita täynnä olevassa isossa bussissa oli tietysti tunnelma katossa ja merimatkojen kohokohta oli lautan ilmainen elokuvateatteri 😀 Edinburghista tehtiin retki luonnon keskelle ylämaille, josta yllä oleva kuva on napattu.

Vuosi 2012 – Rauma

Mukaan mahtuu muutama Suomi-kohdekin, kuten tämä Raumalta otettu kuva. Ajelimme siskon kanssa kaupunkiin viettämään laatuaikaa kesäisenä viikonloppuna. Ensimmäinen vierailuni Raumalla ja ihastuin tietysti vanhankaupungin puutaloihin. Lisäksi Raumasta jäi mieleen erinomaiset kirpputorit, joilta löytynyt laukku onkin ollut ahkerassa käytössä noilta ajoilta asti ja alkaa sen vuoksi pikkuhiljaa näyttää suht kuluneelta. Uusi visiitti Rauman kirppiksille lienee siis pian tarpeen!

Vuosi 2013 – Ähtäri

Lyhyt hetkeni rosvoja jahtaavana moottoripyöräpoliisina. Nauratti, koska en ikinä olisi saanut pysymään tuota pyörää edes pystyssä omin avuin jos se ei olisi ollut tukevasti tuettuna 😀 Vuonna 2013 teimme silloisen poikaystäväni kanssa spontaanin kesälomareissun ympäri Suomea. Teltta takakontissa ajelimme minne mieli teki ja reissun aikana pysähdyttiin Ähtärin lisäksi ainakin Seinäjoella ja Tampereella sekä käytiin katsomassa Kalajoen hiekkasärkkiä. Siitä reissusta muistan ihanan huumaavan vapauden tunteen, huvittelun Särkänniemellä, Seinäjoen kirpputorit, useamman mukavan leirintäalueen, viereisen teltan draamaa täynnä olleen perheriidan sekä peuran, joka eksyi keskelle Kalajoen leirintäaluetta.

Vuosi 2014 – Australia, Great Ocean Road

Suomimatkailusta siirryimme sen samaisen silloisen poikaystävän kanssa vähän suurempiin seikkailuihin. Rinkat selässä lähdimme vuodeksi Australiaan ja reissun ensimmäisen kuukauden aikana ajelimme viikonlopun Great Ocean Roadilla. Vastaan tuli upeita hiekkarantoja, joista saatiin lokakuussa nauttia ihan kahdestaan. Viikonlopun kestänyt road trip oli kyllä ikimuistoinen. Alunperin meidän piti viettää yöt hostellissa, mutta jotenkin päädyimmekin viettämään molemmat yöt pienessä vuokra-autossa. Ensimmäisenä yönä syy taisi olla se, että halusin nähdä kuuluisan kalliomuodostelman 12 apostolia ilta-auringon lisäksi myös auringonnousun aikaan. Niinpä jäimme parkkipaikalle spontaanisti yöksi ja iltapala oli todellinen gourmet-ateria, napostelimme nimittäin kuivaa pastaa! 😀 Autoa piti yöllä vähän käynnistellä, lokakuiset yöt Victoriassa kun eivät ole niitä helteisimpiä. Aamulla olin tietysti kärttyinen katkonaisten yöunien takia ja pilvien peittämä taivas ei suonut meille edes sitä kauneinta auringonnousua. Mutta olipahan taas seikkailua kerrakseen ja kyllä muuten maistui hyvältä se myslijogurtti, jonka nautin aamiaiseksi ensimmäisessä vastaan tulleessa kahvilassa. Tuolla road tripillä näin muuten ensimmäistä kertaa myös luonnossa asustelevan koalan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuosi 2015 – Australia, Mooloolaba

Siinä sitä napostellaan herkullista jäätelöä 10 päivän intensiivisen meditointikurssin jälkeen. Huomaattehan että olo on vähintäänkin hyvinvoiva ja erittäin zen. Kuva on otettu Mooloolaba-nimisessä rantakaupungissa, jossa viihdyin oikein hyvin ehkäpä osittain sen takia, että tuo nimi vaan on mun mielestä niin hauska. Lausutaan suunnilleen näin: maluulabaa.

Vuosi 2015 – Kambodza, Angkor Wat

Tämä on kyllä mun lemppari kaikista profiilikuvistani ja suosikkejani myös kaikista reissukuvistani ylipäänsä. Angkor Watin temppeleitä tutkittiin kaksi pitkää päivää ja silti jäi vielä joitain osia näkemättä. Turistien huimasta määrästä huolimatta olihan tuo mahtava kokemus ja ainutlaatuinen kohde. Muistan myös, miten aasialaiset turistit halusivat ottaa meidän pohjolan asukkien kanssa innokkaasti selfieitä tuolla 😀 Nuo Balilta ostetut norsupöksyt on nykyään mun ehdoton lempivaate kotona hengaillessa.

Ihmiseksi, joka ei yleensä rusketu, näytän muuten aikamoisen tummalta tässä kuvassa. Näköjään se väri sitten lopulta tarttuu, jos hengailee aurinkoisissa kohteissa vuoden ajan. 😀

Vuosi 2016 – Salo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä nyt ei olla reissun päällä vaan hyvinkin kotoisissa maisemissa, äitienpäivän vietossa isovanhempien luona viime vuoden toukokuussa. Tämän ollessa nykyinen profiilikuvani ajattelin kuitenkin että tähän olisi hyvä päättää tämä kuvakatselmus.  Käytiin porukalla pappan hallilla katsomassa miten vanhan sitikan kunnostus etenee ja sieltä löytyivät nuo hauskat värikkäät kontit kuvan taustaksi.

Tässäpä näitä! Saa nähdä, mistä päin maailmaa seuraava profiilikuva sitten löytyy 😀

Seuraa reissujani myös somessa!

Tiedot uusista postauksista saat helpoiten tykkäämällä blogin fb-sivuista. Instagramista minut löytää nimimerkillä @llaurasofiia.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, 15 toukokuun, 2017 at 19:36

  Ihania profiilikkuvia ja mielenkiintoisia tarinoita! Enpä tiennytkään, että olet asunut lapsuuden Luxenburgissa. Hauskaa muuten, että meillä molemmilla on profiilikuvat Angkor Watista. Se oli näistä minunkin suosikkini!

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 16 toukokuun, 2017 at 21:28

   Kiitos Kati! Angkor Watilta saa näköjään hyviä profiilikuvia 😀

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas maanantai, 15 toukokuun, 2017 at 21:02

  Voi minäkin haluaisin prfiilikuvan Angor Watista! No vielä ehtii! Kivat profiilikuvat, niin erilaisista kohteista. Näitä on vaan kiva lukea. Käyhän katsomassa, minäkin tein sellaisen!

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 16 toukokuun, 2017 at 21:29

   Hyvä syy lähteä Kambodzaan, profiilikuvaa nappaamaan ;D Kiitos vinkistä, käyn ehdottomasti kurkkaamassa kun näitä on niin hauska lukea 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA tiistai, 16 toukokuun, 2017 at 18:36

  Angkor Wat <3 Tää on kyllä hauska idea, pitää tarttua itsekin tähän haasteeseen!

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 16 toukokuun, 2017 at 21:30

   Tartu ihmeessä, näitä on niin hauska lukea että toivottavasti moni matkabloggaaja tarttuu haasteeseen 🙂

  Leave a Reply