Suomen suurin matkablogiyhteisö
Budjetti Latvia

Budjettipostaus – paljonko maksoi 5 päivää Riiassa?

torstai, 13 huhtikuun, 2017

Riika houkutteli minut hiihtolomalla luokseen läheisyydellään ja edullisella maineellaan. Tallinnaa lukuunottamatta Baltian maat eivät olleet minulle etukäteen tuttuja, joten en kuitenkaan ollut varma millaista hintatasoa oli tarkalleen odotettavissa. Matkan jälkeen laskin yhteen viiden päivän menot ja sain summaksi hieman alle 300 euroa sisältäen matkoista ja majoituksista lähtien kaiken, mihin matkan aikana käytin rahaa. Sain siis mitä toivoinkin, eli kohtuullisen edullisen reissun! Tässä postauksessa tietoa Riian hinnoista ja viiden päivän matkabudjettini.

Toteutan matkani useimmiten pienellä budjetilla koska olen opiskelija ja myös siksi, että pyrkimällä edulliseen reissailuun pystyn tekemään enemmän matkoja. Selviän matkoillani aika pienellä budjetilla sen vuoksi että yövyn hostelleissa enkä useinkaan käy katselemassa kalliita maksullisia nähtävyyksiä vaan nautin kohteen tunnelmasta mieluummin kiertelemällä kaupunkia ristiin rastiin ja keskittymällä edullisempiin museoihin ja muihin aktiviteetteihin. Shoppailen ja teen löytöjä pääasiassa kirppiksillä enkä kuluta suhteettomia summia myöskään ruokaan. Toisinaan toki panostan herkutteluun ja hienompiin illallisiin. Aamu- ja iltapalat nautin useimmiten kuitenkin hostellilla.

Mihin tuo vajaa 300 euroa sitten upposi?

Suurimman osan tämän reissun budjetista haukkasivat lennot, joista maksoin 140 €. Olipa muuten pitkästä aikaa virkistävän lyhyt lentomatka, nousun ja laskun väliin ei paljoa aikaa ilmassa jäänyt. Enpä ihmettele, että Riika on suomalaisten suosiossa viikonloppukohteena.

Seuraavaksi suurin rahallinen panostus oli majoitus. Vuodepaikka päärautatieaseman lähellä sijaitsevassa Riga Hostel -hostellissa maksoi 6,50 € / yö, eli neljän yön hinnaksi tuli yhteensä 26 €.  Kaupungissa näytti olevan aika hyvä hostellitarjonta ja vaikka osa hostelleista oli vähän hinnakkaampia, löytyi joukosta näitä edullisempiakin vaihtoehtoja. 26 € neljän yön majoituksesta on kyllä niin vähän, etten meinannut ensin uskoa varaussivuston näyttämää hintaa!

Edellä mainittujen kiinteiden kulujen lisäksi rahaa kului muun muassa bussimatkoihin, ruokiin, pääsylippuihin ja tuliaisiin. Alla lueteltuna päiväkohtaiset kulut.

Lauantai:

Bussi Kouvolasta Helsinki-Vantaalle 2,8 € (Savonlinjalla on joskus todella edullisia hintoja!)

Bussi Riian lentokentältä keskustaan 2 € (tämä hinta kuskilta ostettuna, automaatista ostaen säästät vielä muutaman sentin)

Iltapala- ja aamiaistarvikkeita hostellille Rimi-ketjun ruokakaupasta 7 €


Sunnuntai:

Tippi opastetusta kävelykierroksesta 5 €

Kasvisrisotto ja hedelmäsmoothie vanhan kaupungin Fat Pumpkin- vegaaniravintolassa 16 €

Välipalabagel rautatieaseman kioskista 2,5 €

Leffalippu, Forum Cinemas 7,5 €


Maanantai:

Kirppisostokset 18 €

Lounas, (kasvispasta) Get Smart -kahvilassa 5 €

KGB- museon opastettu kierros, opiskelijahinta 2 €

Tee 1,75 €

2 leivosta leivoskahvilassa 1,05 €

Välipala ruokakaupasta 1,85 €


Tiistai:

Kaakao ja 2 leivosta leivoskahvilassa 2,55 €

Pääsylippu Tiedeakatemian näköalatasanteelle 4 €

Minipizza kauppahallissa 0,5 €

Vareniki-annos kauppahallissa 2 €

Kolme postikorttia 2,2 €

Kolme postimerkkiä 2,55 €


Keskiviikko:

Aamupala (tee ja avokadoleipä) Mr.Fox -kahvilassa 6,35 €

Pääsylippu art nouveau-museoon 5 €

Kolmen ruokalajin lounas Trusis Cafe -kahvilassa 5,8 €

Tuliaisostokset (juustoja, suklaata ja teetä) ruokakaupasta 9 €

Bussi lentokentälle 1,15 €

Vesipullo kentältä 1,5 €

Pieni tuliaispullo Black Balsamia kentältä 6 €

Bussi Helsinki-Vantaalta Saloon 7 €


Viitenä päivänä rahaa kului yhteensä 154,05 € eli päiväkohtainen kulutus majoituksineen oli noin 31 €.

Viiden päivän matkan kokonaiskustannus sisältäen kaiken lentoineen ja majoituksineen oli siis 294,05 €.

Eniten budjetista lohkaisivat tosiaan lennot, jotka saa varmasti paljon edullisemminkin jos seurailee tarjouksia. Riika täytti odotukseni mielenkiintoisena ja edullisena kohteena. Kaupungissa on helppoa ja halpaa herkutella, kun kolmen ruokalajin maukkaan lounaan saa alle kuudella eurolla ja suussasulavat leivokset keventävät kukkaroa vain muutamia kymmeniä senttejä. Kirppisvalikoimaakin löytyi ja kaupungissa on paljon tekemistä, josta ei tarvitse maksaa suuria summia. Esimerkiksi kävelykierrokset vanhassa kaupungissa ja art nouveau -kortteleissa sekä kauppahallien tarjonnan ihmettely ovat lähes ilmaista tekemistä, riippuen tietysti siitä kuinka paljon aikoo kauppahallissa herkutella tai ostella tuliaisia. Riiassa on myös mielenkiintoisia ja edullisia museoita eikä näköalatornin pääsylippukaan ollut kallis. Suunnitelmissa on palata kaupunkiin joskus kesäaikaan, sillä pidin Riiasta paljon ja uskon että viihdyn siellä vielä paremmin kesäisillä keleillä 🙂

Seuraa reissujani myös somessa!

Tiedot uusista postauksista saat helpoiten tykkäämällä blogin fb-sivuista. Instagramista minut löytää nimimerkillä @llaurasofiia.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Janni / Lentopelko torstai, 13 huhtikuun, 2017 at 21:14

  Halvalla oot päässyt! Itsekin haluaisin päästä Riikaan käymään, siihen voisi ilmeisesti olla varaakin. 😀

  • Reply laura / to travel is to live perjantai, 14 huhtikuun, 2017 at 18:28

   Riika on kyllä hyvä kohde budjettimatkailijalle, jos onnistuu nappaamaan edulliset lennot niin pääsee aika pienellä rahalla! 🙂

 • Reply iela piela perjantai, 14 huhtikuun, 2017 at 09:11

  Mistä löytyy kirpputoreja ?

 • Reply iela piela perjantai, 14 huhtikuun, 2017 at 19:20

  Kiitos..oisko samaa humana ketjuu ku tallinnassakin

 • Reply Niina lauantai, 15 huhtikuun, 2017 at 10:26

  Edullinen reissu tosiaankin!:) Ja mielenkiintoista lukea mihin kaikkeen sulla on mennyt rahaa. Tuo hostelli on tosi halpa, ihan ilmainen 😀

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 16 huhtikuun, 2017 at 10:51

   Riika täytti kyllä budjettimatkaajan odotukset 🙂 Tuo hostelli oli kyllä halpa, tuntui melkein kummalliselta maksaa majoituksesta niin vähän, kun viimeksi noin halvalla on päässyt Aasian kohteissa!

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia sunnuntai, 30 huhtikuun, 2017 at 23:01

  Edullinen reissu ja silti olet nauttinut leivoksia kahvilassa 🙂 On tuo Baltian maiden hintataso kyllä suomalaisen kukkaroa hellivä. Riikassa ei olla käytykään, nukuttiin vain jossain huoneistossa kaukana vanhasta kaupungista, edullinen yö paluumatkalla roadtripiltä. Kiinnostaa kyllä tutustua paremmin.

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 9 toukokuun, 2017 at 14:12

   Riiassa yksi suosikkijutuistani olikin juuri se, että budjettimatkaajallakin on varaa ihaniin leivoskahveihin vaikka monta kertaa päivässä 😀

  Leave a Reply