Suomen suurin matkablogiyhteisö
Irlanti

Pyhän Patrikin päivä lähestyy taas, innostu Irlannista!

sunnuntai, 12 maaliskuun, 2017

Blogia pitempään seurailleet tietävätkin, että Irlanti on minulle kohteena aivan erityinen. Vuonna 2011, ollessani 21-vuotias, lähdin Suomesta ensimmäistä kertaa yksin pitemmälle ulkomaanmatkalle ilman perhettä tai ystäviä. Saapuessani sateisena syyspäivänä Dubliniin, en tuntenut kaupugista ketään. Kuitenkin jo saman päivän iltana olin tavannut ensimmäiset kansainväliset ystäväni ja istuin iltaa pubissa kuunnelleen perinteistä irlantilaista musiikkia. Silloin mietin, että seuraavat kuusi kuukautta Irlannissa tulevat varmasti antamaan minulle lukuisia unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä, enkä ollut väärässä. Joka vuosi erityisesti Pyhän Patrikin päivän aikoihin Irlanti ja maahan liittyvät muistot palaavat mieleeni.

IMG_0711_picmonkeyed

Matkustin Irlantiin viimeksi pari vuotta sitten ja paluu rakkaaseen maahan jännitti. Tuntisinko sen edelleen yhtä rakkaaksi ja viihtyisäksi kuin vaihto-opiskelujeni aikaan, jolloin olin osa tiivistä vaihtariyhteisöä? Palattuani Dubliniin kaupunki tuntuikin samalla kertaa sekä tutulta että vieraalta. Maisema oli ennallaan ja navigointi keskustan kaduilla oli helppoa vanhasta muistista. Lempipubissa omenasiideri maistui yhtä hyvälle kuin ennenkin ja livemusiikki oli edelleen hunajaa korville. Poissa oli silti se iloinen ja tärkeä vaihtariperheeni. Alun haikeuden jälkeen aloin kuitenkin katsella kaupunkia uusin silmin ja tein sellaisia asioita, joihin aika ei kaupungissa asuessani ollut riittänyt. Kiertelin Phoenix Parkissa, osallistuin opastetulle kävelykierrokselle ja matkustin Howthiin ihailemaan pienen rannikkokylän maisemia. Viikko Irlannissa vierähti uskomattoman nopeasti. Ehkä pian olisi taas aika palata maahan ja viettää aikaa Dublinin sijaan vaihteeksi saaren muita kolkkia tutkien?

IMG_0602_picmonkeyed(2)

Vuosi sitten olin mukana muutaman matkabloggaajan yhteisessä Irlanti-viikko -kampanjassa. Silloin sukelsin muistoihini vihreästä saaresta oikein antaumuksella ja pohdin muun muassa hyviä syitä matkustaa maahan, kurkkaa ne tästä! Kampanja toteutuu tänäkin vuonna, vaikkakin eri kokoonpanolla, enkä itse ole tällä kertaa mukana. Mikan Lähtöportti-blogista kannattaa käydä lukaisemassa mitä kampanja pitää tänä vuonna sisällään ja millaisia juttuja on luvassa. Uskonpa, että niitä lukiessa tekisi taas mieli alkaa varailla lentoja 😀 Kaikki omasta blogistani löytyvät Irlanti-aiheiset postaukseni pääset lukemaan tästä.

Haluan vielä vinkata teille Irlannin faneille tapahtumasta, joka sai alkunsa viime vuonna ja saa jatkoa ensi perjantaina, 17.3 eli Pyhän Patrikin päivänä. Jos olet Salon suunnilla, lähde ihmeessä nauttimaan irlantilaisesta musiikista ja kulttuurista Salo Irish Festivaaleille. Tapahtuma pitää sisällään perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia sekä tietysti musisointia pubissa. Viime vuonna tunnelma oli lämmin ja pääkonsertti kulttuuritalo KIVA:ssa oli niin suosittu että se myytiin loppuun! Mahtavaa että kotikaupungissani Salossa on näin aktiivisia Irlanti-faneja 🙂 Osallistuin viime vuonna lauantain pääkonserttiin, josta voit lukea täältä. Postauksessa mukana myös pari videoklippiä esimerkiksi irlantilaisen säkkipillin soinnista, joilla virittäytyä Irlanti-fiilikseen.

fullsizeoutput_2714

Mukavaa Pyhän Patrikin päivää kaikille jo etukäteen ja toivottavasti Irlanti innostaa muitakin matkailijoita ja antaa yhtä huikeita kokemuksia ja muistoja kuin mitä se on minulle antanut 🙂

Seuraa reissujani myös somessa!

Tiedot uusista postauksista saat helpoiten tykkäämällä blogin fb-sivuista. Instagramista minut löytää nimimerkillä @llaurasofiia.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply