Suomen suurin matkablogiyhteisö
Latvia

Riika hurmasi kauneudellaan, rosoisuudellaan ja edullisuudellaan

maanantai, 6 maaliskuun, 2017

Helmikuun lopussa lennähdin muutamaksi päiväksi Riikaan viettämään hyvin ansaittua, koulun tenttiviikon jälkeistä hiihtolomaa. Kohteeksi valikoitui juuri Latvian pääkaupunki sen läheisyyden vuoksi ja siksi, etta Riika oli minulle kohteena uusi. Monipuolisia kehuja olin siitä tosin kuullut ja varsinkin matkablogeissa kohde näyttäytyi varsin positiivisessa valossa. Kolmen kaupungissa vietetyn päivän jälkeen voin liittyä tuohon kehujien kuoroon minäkin, niin mukavasti loma Riiassa sujui. Ennen kuin sukelletaan kaupungin tarjoamiin mahdollisuuksiin tarkemmin, tässä postauksessa tuoreita tunnelmia matkalta sekä muutamia fiilistelykuvia.

6

Päällimmainen mielikuvani Riiasta ennen matkaa taisi olla sen edullisuus. Olin lukenut kaupungista enimmakseen hyvää ja kuullut sitä kehuttavan muun muassa Baltian Pariisiksi. Paikan päällä kaupunki osoittautui rosoisemmaksi kuin odotin, mutta rappioromantiikan ystävänä tämä oli vain hyvä juttu. Opastettu kävelykierros ja vierailu KGB-museossa avasivat kaupungin tarinaa pintaa syvemmältä ja aloin paremmin ymmärtää, miten valtavan vaiherikas historia Riialla ja koko Latvialla on. Minulle jäi kaupungista hyvin aito kuva. Riika oli kaunistelematon, kiillottamaton ja rehellinen eikä yrittänyt esittää mitään mitä se ei ole. Ei turhaa pröystäilyä, mutta silti huikean kauniita yksityiskohtia ja arkkitehtuuria, kun vain muisti pitää silmät avoinna. Mietin monesti kaupungin katuja kävellessäni, että Riika näytti kuin Helsingiltä, johon on lisätty yksityskohtia idästä.

10 5

Tätä reissua en ehtinyt kovin tarkkaan suunnitella etukäteen ja toisaalta halusinkin, että aika Riiassa kuluisi stressittömästi eikä juostessa kohteesta toiseen minuuttiaikataulua noudattaen. Tässä onnistuinkin aika hyvin ja nautin lomasta muun muassa kävelemalla Riian katuja rauhallisesti ristiin rastiin paikallisten touhuja katsellen ja upeaa art nouveau -arkkitehtuuria ihastellen. Kun jalat alkoivat väsya, kohtuullisen läheltä löytyi aina kahvila tai konditorio johon pysähtyä nauttimaan vastaleivotuista herkuista samalla kun jalat saivat lepoa.

98

Toki olin katsonut etukateen muutaman jutun, jotka mahdollisesti halusin Riiassa nähdä. Suunnitelmana oli käyda ainakin yhdessä museossa, osallistua ehkäpä opastetulle kävelykierrokselle, kurkata suurten kauppahallien tunnelmaa, nähdä Riika lintuperspektiivistä, shoppailla kirpputoreilla ja tutustua hieman kaupungin ravintolatarjontaan. Nämä kaikki ehdinkin hyvin toteuttaa kolmen päivan aikana ja postauksia nähdystä ja koetusta on luvassa myöhemmin.

7

Jos etsii mielenkiintoista ja kaunista kohdetta suhteellisen lähelta, voin ehdottomasti suositella Riikaa. Minut se hurmasi muun muassa yksityiskohtia täynnä olevalla arkkitehtuurillaan, edullisuudellaan, aitoudellaan ja rosoisuudellaan, monipuolisuudellaan, suussa sulavilla leivoksillaan ja liikkumisen helppoudellaan. Yksityiskohtaisempia juttuja on pian luvassa muun muassa mainioista kauppahalleista, hyytävätunnelmaisesta KGB-museosta, tiedeakatemian kattotasanteelta avautuvista maisemista, vanhasta kaupungista sekä Riian kauniista arkkitehtuurista.

Oletko sinä käynyt Riiassa? Ihastuitko kuten minäkin, vai matkaatko seuraavan kerran muualle?

3

 

Seuraa reissujani myös somessa!

Tiedot uusista postauksista saat helpoiten tykkäämällä blogin fb-sivuista. Instagramista minut löytää nimimerkillä @llaurasofiia.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Janni / Lentopelko tiistai, 7 maaliskuun, 2017 at 10:03

    Riikassa haluaisin ehdottomasti käydä! Siitä on kuullut tosi paljon hyvää. Se on myös niin lähellä, joskus vaikka joku roadtrip tonne suuntaan ois ihan mahtava toteuttaa. Kivoja fiilistelykuvia!

    • Reply laura / to travel is to live tiistai, 7 maaliskuun, 2017 at 10:20

      Roadtrip Baltiassa ois tosiaan hauska toteuttaa joskus! Kovasti tekis mieli tutki enemmän myös Viroa ja käydä Liettuassakin : ) Riikaa voin kyllä suositella, se on niin lähelläkin että onnistuu vaikka viikonloppumatka : )

    Leave a Reply