Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi

Valoterapiaa Lux Helsinki -tapahtumassa

keskiviikko, 11 tammikuun, 2017

Satuimme siskon kanssa järjestämään viime viikon Helsingin reissun juuri samalle päivälle, jolloin Lux Helsinki -valofestivaali vuodelle 2017 avautui. En edelleenkään tunne Helsinkiä kovin hyvin, mutta juuri tällaiset mielenkiintoiset tapahtumat ovat yksi syy, miksi ulkomaanreissujen lisäksi myös Helsinki kiinnostaa kohteena. Viime viikolla nautittiin vielä niin reippaista pakkasista, että päädyimme poimimaan kierrokselta vain ne teokset, jotka kiinnostivat meitä eniten. Festivaalista jäi niin hyvä mieli, että toivottavasti pääsen ensi vuonna kulkemaan koko reitin!

kauppatori

Aloitimme kierroksen Kauppatorilta, jossa pääsi ihastelemaan Helsingin kaunista arkkitehtuuria. Toria reunustavien rakennusten fasadit oli valaistu kauniisti vaihtuvin värein. Jo tässä vaiheessa piti äkkiä poiketa Kauppatorin kahvioon hakemaan kuumaa mehua sormien lämmikkeeksi, niin kirpsakka oli pakkanen 😀

linna lux

Kauppatorille oli rakennettu valokuvaustasanne, josta näkyivät sekä valaistut fasadit että Stora Enson pääkonttorin julkisivulle valaistu Cube-teos. Tasanteen alta löytyi yksi lempiteoksistani, Aalto-yliopiston opiskelijoiden toteuttama Fotoni, joka oli yksinkertaisuudessaan kaunis.

hehkut3 hehkut

Stora Enson julkisivulla näkyvä teos oli upean värikäs ja teokselle sävelletty musiikki lisäsi sen vaikuttavuutta. Katajanokan maailmanpyörä ja Uspenskin katedraalikin erottuivat kauniisti tummaa taivasta vasten.

kauppatori2storaenso

Jatkoimme matkaa Senaatintorille ja kävimme välissä lämmittelemässä Helsingin kaupunginmuseossa, jonka yläkerroksesta löytyi ihana kirkasvalohuone. Todellista kaamoshoitoa! Senaatintorilla tutkimme ensin Joukkovoima-teosta, jossa valojen voimakkuus vaihteli sen mukaan, miten paljon ihmisiä teoksen edessä oleville vaaoille nousi. Takana kohoava Tuomiokirkkokin oli saanut kauniin, vaihtuvan valaistuksen.

joukkovoima senaatti

Senaatintorilta löytyi myös oma lempparini, Light Pipes- teos, jonka hehkulamppujen kirkkaudesta katsojat saivat päättää venttiileitä säätämällä. Kupariputkista tehty teos hehkui ihanaa lämmintä valoa.

senaatti2 senaatti4 senaatti5

Pidimme molemmat myös Tuomiokirkon kappelin ikkunoista tulvivista vesiputouksista sekä TELLMEHOWDOIFEEL-teoksesta, joka ei aiheuttanut minulle korvamatoa mutta ilmeisesti monelle 80- tai 90- luvun nuorelle mahdollisesti kyllä. Pakkanen nipisteli sormia ja varpaita sen verran, että tässä kohtaa oli siirryttävä taas sisätiloihin kuuman juotavan ääreen ja päättää kierros. Jälkeenpäin teoksia selaillessa ainakin Maija Louekarin Veljekset olisi ollut hauska nähdä, mutta toivottavasti ensi vuonna saan kuljettua koko kierroksen joko leudommassa pakkasessa tai lämpimämmin pukeutuneena.

vesiputoushowdoifeel

Seuraa reissujani myös somessa!

Tiedot uusista postauksista saat helpoiten tykkäämällä blogin fb-sivuista. Instagramista minut löytää nimimerkillä @llaurasofiia.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply