Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yhdysvallat

Kalifornian rannikkomaisemat hurmasivat Mugu Parkissa

keskiviikko, 12 lokakuun, 2016

Viime viikonloppuna oli taas aikaa käydä pienellä lenkillä kaupungin ulkopuolella. Suunnaksi otettiin Point Mugu State Park jonne ajeltiin reilu tunti länteen Los Angelesin Santa Monicasta. Ylöspäin viettävän polun huipulta avautuva maisema turkoosina läikehtivälle Tyynellemerelle todella palkitsi – helteessä patikoiminen oli jokaisen hikipisaran arvoista! 

PA100871_picmonkeyed

Ajomatkan jälkeen mieli teki jo reippailemaan ja kun auto oli parkissa alkoi oikean reitin etsintä. Pienen leirintäalueen ohi kuljettuamme pääsimme varsinaiselle polulle joka leveni pian ja alkoi viettää loivasti ylöspäin. Nousu oli tällaiselle sunnuntailenkkeilijälle oikein sopiva, ei liian jyrkkä mutta hengästytti toki. Ympärillä kohoavat kukkulat tekivät maisemasta vaikuttavan näköisen, eikä vielä oltu edes näköalapaikalla.

PA100866_picmonkeyedPA100855_picmonkeyed

Los Angelesin lämpötilat ovat olleet viime viikkoina laskemaan päin mutta viime viikonloppuna hellettä riitti ja kuivassa maastossa olisi ollut läkähdyttävän kuuma ellei päivä olisi ollut onneksemme hieman tuulinen. Kaliforniaa pitkään vaivannut kuivuus näkyy puiston maisemassa ja muutama vuosi sitten riehunut maastopalo jätti alueelle omat jälkensä. Täällä en tosiaan lenkkeilisi ilman aurinkorasvaa ja vesipulloa ja hattukin olisi ollut fiksu idea.

PA100880_picmonkeyedPA100888_picmonkeyed

Kirkkaan turkoosi meri alkoi pian pilkahdella näkyviin kannustaen jatkamaan polkua ylöspäin ja tarpeeksi korkealle noustuamme alla avautui ehkä kaunein maisema, jonka olen Kaliforniassa tähän mennessä nähnyt.

PA100889_picmonkeyedPA100910_picmonkeyedPA100935_picmonkeyed

Silmänkantamattomiin jatkuva Tyynimeri, valkoisena vaahtona rantaan lyövät aallot, pehmeän näköinen hiekkaranta ja rannan suuntaisesti mutkitteleva Pacific Coast Highway. Siinä maisema, jota en hetkeen unohda 🙂 Toisinaan täältä näkee myös meressä uiskentelevia valaita! Ei ihme, että juuri tämä maisemareitti on niin suosittu, itsekin tekisi mieli lähteä road tripille kohti San Franciscoa  ja ihailla auton ikkunasta maisemia merelle.

PA110940_picmonkeyedPA110958_picmonkeyed

Lukuisten valokuvien jälkeen matka jatkui takaisinpäin leppoisasti loivaa alamäkeä kulkien. Tuntui haikealta jättää näin kaunis maisema taakse mutta auton vieressä odotti tutkimistaan rauhaisa hiekkaranta.

PA110965_picmonkeyedPA110973_picmonkeyed

Lepohetki rannalla ennen paluumatkaa oli mukava ja ranta sopivan unelias. Matkailijana en ole rantalomailutyyppiä, mutta kunnon rantapäivä tällaisella hiljaisemmalla paikalla pitäisi vielä toteuttaa ennen kuin ilmat viilenevät liikaa. Vieläkin on vaikea käsittää, että loppuvuosi tulee oikeasti olemaan viileämpi ja pimeämpi auringon laskiessa päivä päivältä hieman aikaisemmin. Ehkäpä Suomesta tuodulle takille tulee kuin tuleekin vielä käyttöä.

PA110974_picmonkeyedPA110988_picmonkeyed

Päiväretkeä Mugu Parkiin voin ehdottomasti suositella. Ajomatkaa Los Angelesista läntiseen Malibuun kertyy toki hieman, mutta maisemat ovat sen arvoiset ja matkalla voi pysähtyä vaikka fiilistelemään Malibun tunnelmaa. Auto saatiin ilmaiseen parkkiin tienviereen Sycamore Cove-rannan viereen ja tien yli käveltiin sitten Sycamore Canyon- lerintäalueen läpi polkujen aloituspisteelle. Overlook Trailia ylös ja Scenic Trailia alas, jos haluaa päästä helpolla ja maisemat ovat pääasia niinkuin meillä. Alueella näytti olevan patikointireittejä enemmänkin jos kaipaa lisähaastetta 🙂

PA111015_picmonkeyed

Jos tarinat Los Angelesista ja tulevista reissuista kiinnostavat, laita blogi seurantaan  facebookissa ja saat helpoiten tiedon uusista postauksista 🙂 Reissukuulumisia myös Instagramissa ja Snapchatissä, joista löydyn minimerkillä @llaurasofiia.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 12 lokakuun, 2016 at 22:23

    Oi, mitä maisemia! Kyllä tuolla kelpaisi lenkkeillä. Kaliforniassa en ole käynyt, mutta road trip sille suunnalle kiinnostaisi kovasti.

    • Reply laura / to travel is to live torstai, 13 lokakuun, 2016 at 07:48

      Motivaatio lenkkeilyyn on kyllä kohdillaan kun tällaiset maisemat odottavat! Road tripille olisi mahtavaa päästä, saa nähdä josko sellaisen kerkeisi vielä järjestämään 🙂

    Leave a Reply