Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yhdysvallat

Ensimmäinen kuukausi Losissa takana!

keskiviikko, 17 elokuun, 2016

Heinäkuu hujahti täällä Losissa ohi sellaista vauhtia, että blogin kirjoittaminenkin unohtui (ja nyt ollaan jo elokuun puolivälissä, mihin se aika oikein katoaa!). Jotta täällä blogin puolella pysytään edes vähän ajan tasalla, tässä hieman edellisen kuukauden tunnelmia ja tekemisiä. Haastava harjoittelupaikka työtehtävineen sekä ennestään vieraaseen kaupunkiin asettautuminen taisivat viedä kaiken huomion, eikä kuun alku ollut helpoimmasta päästä. Heinäkuussa aikaa kului paljon myös käytännön asioiden selvittelyyn, jotka nyt on onneksi tällä erää hoidettu. Viime kuussa olin kehno bloggaaja siinäkin mielessä, että kamera pääsi ulkoilemaan vain muutaman hassun kerran. Kuvista suurin osa on siis kännykällä napsittu, mutta eiköhän niistä tunnelma välity samalla lailla 😉

P7090077_picmonkeyedHollywoodin tähtihumua kävin kurkkaamassa heti kuun alussa. Iltapäivän puolella turisteja alkoi olla niin valtavasti, että oli pakko luovuttaa ja puolijuosta lähimmälle metroasemalle pakoon väenpaljoutta 😀

Heinäkuun alussa suurin osa energiasta kului harjoitteluun keskittyessä. Niin innoissani kuin harjoittelun aloituksesta olinkin, pääsi työn haastavuus silti vähän yllättämään ensimmäisinä viikkoina. Uutta asiaa tuli niin valtavasti, että tuntui mahdottomalta omaksua niin paljon tietoa ja pysyä kaikessa ajan tasalla. Taisin olla itselleni hieman turhan ankara, enkä hetkittäin muistanut että kyseessähän on työharjoittelu, joka tarkoittaa että olen töissä nimenomaan oppimassa, enkä osaamassa jo valmiiksi kaikkea. Parin viikon kuluttua työympäristön tultua tutummaksi, huomasin rentoutuvani hieman ja olevani myös enemmän kartalla siitä mitä toimistossa tapahtuu. Nyt reilun kuukauden jälkeen asiakaspalvelu sujuu jo jokseenkin omatoimisesti ja töihin keskittyessä päivät ovat nopeasti ohi. Luksusta on oma työhuone, ensimmäistä kertaa elämässäni! Töiden suhteen kaikki on nyt siis hyvin ja tulevat kuukaudet opettavat varmasti paljon. Työharjoittelun luonnetta voisin avata myöhemmässä postauksessa ja kertoa tarkemmin tehtävistäni.

hike2Patikointimahdollisuuksia täällä riittää, moni kaunis reitti on lyhyen ajomatkan päässä.

Losiin asettautuminen osoittautui hieman haasteellisemmaksi kuin etukäteen odotin, parin ensimmäisen viikon kuluessa harjoitteluun keskittyessä. Luultavasti otin liikaa paineita haastavasta työstä enkä vapaa-ajallakaan jaksanut täysillä nauttia kaikista Losin upeista mahdollisuuksista työkuvioiden mietityttäessä. Blogin kirjoittaminenkin jäi siis ymmärrettävästi taka-alalle. Kaikki kääntyi kuitenkin parempaan päin, kun eräs keskiviikko päätin, että nyt saa kotona märehtiminen riittää ja lähdin Couchsurfers-tapaamiseen Santa Monicaan. Yhtäkkiä ympärillä olikin valtava joukko mahtavia tyyppejä ympäri maailmaa, ja CS-aktiviteeteissa on tullut käytyä jo useammassa. Los Angelesin sohvasurffaajat ovat ihailtavan yhteisöllistä porukkaa, tapaamisia on joka viikko ja niihin osallistuu sekä paikallisia CS-hosteja että kaupungissa vierailevia surffaajia. En tiedä, onko muualla maailmalla samanlaista toimintaa, mutta moni on sanonut Losin surffaajien olevan tässä suhteessa ainutlaatuisia. Itsehän en ole vielä koskaan surffannut tai hostannut ketään, vaikka olenkin ollut CS-jäsen jo monta vuotta. Nyt into kokeilla sohvasurffausta on kasvanut huomattavasti.

ruokaRuoasta ei ole ollut pula ja epäilen, mahtuvatko farkut enää jalkaan joulukuun lopulla. Työkaverin suosikki on meksikolainen keittiö, ja alan pikkuhiljaa ymmärtää miksi 😀

trumpPolitiikka on polttava puheenaihe presidentinvaalien lähestyessä. Trump vai Clinton, se selviää marraskuussa.P7240003_picmonkeyedHeinäkuussa Losin pohjoispuolella riehunut maastopalo pimensi taivaan meidänkin naapurustossa. 

Kun työt alkoivat sujua paremmin ja sain kaupungista tuttuja, alkoi vapaa-aikakin vilkastua ja tekemistä on riittänyt. Kollegan kanssa käydään melkein viikoittain haikkaamassa ja usein myös shoppailemassa tai syömässä. Lisäksi olen käynyt muun muassa ulkoilmaleffassa (vihdoinkin, missasin tämän Ausseissa!), nähnyt lukuisia rantoja, istunut sunnuntaibrunsseilla (joissa olennaisena osana pohjattomat mimosat ;)), kirppistellyt, ottanut aurinkoa, viettänyt iltaa rantanuotiolla ja ilmaisessa rantakonsertissa, syönyt itseni ähkyyn (etenkin niillä meksikolaisen keittiön herkuilla), ihaillut alla avautuvaa kaupunkia Griffith Observatorylta, osallistunut grillibileisiin ja herkutellut lounaalla 50-luvun tyyliin sisustetussa dinerissa sekä pyörinyt Hollywoodissa lukuisten muiden turistien keskellä. Kävinpä myös yksillä treffeillä, jotka sisälsivät moottoripyöräajelun ja upean auringonlaskun. Ei huono yhtälö 😉

downtownP8120203Downtonissa järjestetty art walk oli mielenkiintoinen kokemus, tästä lisää juttua myöhemmin!P8150430_picmonkeyednuotio

Paikallisten positiivinen ja (joskus liiankin) itsevarma asenne jaksaa ihmetyttää, kuten myös esimerkiksi liikenneruuhkat ja elintarvikkeiden kalleus. Moni asia on täällä erilailla eikä Amerikan ihmemaassa kaikki suinkaan ole paremmin kuin Suomessa. Ilokseni olen kuitenkin huomannut eläväni täällä enemmän hetkessä ja ihmetteleväni usein sitä, miten näin mahtavia elämyksiä ja asioita onkaan kohdalle sattunut. Vaikka läheisiä Suomessa onkin ikävä, mietin välillä miten ihmeessä voin palata täältä takaisin vuoden lopussa. Kalifornian aurinko ja aurinkoinen asenne ansainnevat oman postauksensa, mutta sanonpa vain että Suomen pimeä talvi ja pienemmät piirit tuntuvat tällä hetkellä vähemmän houkuttelevilta. Janoni matkustaa ja nähdä maailmaa juontaa juurensa siihen, että haluan oppia uutta ja nähdä vaihtoehtoisia tapoja tehdä asioita ja elää. Lisäksi haluan kehittää myös itseäni ihmisenä sukeltamalla kohti uusia kokemuksia ja tarkastelemalla käytöstäni ja reaktioitani erilaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Tässä suhteessa Los Angeles on jo opettanut minulle yhtä jos toista. Tulen avaamaan tunnelmiani kaupungista tarkemmin tulevissa postauksissa ja luvassa tietysti myös lisää kuvia ja vinkkejä Losiin.

alasku

Lisää juttuja Losista tulossa, pysy toki kuulolla 🙂 Otan mielelläni myös vastaan vinkkejä kaupungin kiertelyyn. Sosiaalisen median kanavista kannattaa muistaa Insta ja Snapchat, joista löydyn minimerkillä @llaurasofiia, sekä tietenkin blogin fb-sivut.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 06:52

  Kiva että olet päässyt sopeutumaan tänne Kaliforniaan! Aurinkoahan täällä kyllä riittää vaikka tänä kesänä on ennätyksellisen viileä kesä. Sopii ainakin meikäläiselle 🙂

  • Reply laura / to travel is to live keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 18:52

   Auringosta olen nauttinut ihan erityisesti, säiden puolesta ei voi valittaa! Taitaa olla vähän sopeutumista takaisin Suomeen ja kylmempiin keleihin vuoden vaihteessa 😀

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 10:17

  Ihanalta vaikuttaa koko reissu! Losista en oo kauheasti hyvää lukenut tai kuullut noin niinku lomakohteena, mutta uskon paikan avautuvan aivan erilailla, kun siellä pääsee oikein asumaan. Ja kiinnostaa kuulla enemmänkin sun työpaikasta!

  • Reply laura / to travel is to live keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 19:00

   Täällä on etäisyydet kaupungin sisälläkin niin pitkiä, että kuvittelisin loman suunnittelun täällä olevan vähän haastavaa. Tässä kun on useampi kuukausi aikaa niin ehtii rauhassa kierrellä 🙂

 • Reply Jani - Born in LA keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 12:52

  Missähän tällainen ”Losi” sijaitsee? Vaikuttaa mukavalta paikalta. Vähän kuin LA

  • Reply laura / to travel is to live keskiviikko, 17 elokuun, 2016 at 19:01

   Täällä Kaliforniassahan tämä 😉 Puhekielessä tulee käytettyä paljon tuota lyhennettä, LA kun ei oikein suomenkielisiin lauseihin omassa suussa sovi.

  Leave a Reply