Suomen suurin matkablogiyhteisö
Irlanti

Kiinnostaako irlantilainen tanssi? Voita paikka tanssitunnille Helsinkiin!

perjantai, 18 maaliskuun, 2016

Artikkelikuvan copyright: Tourism Ireland

”Irlantilainen tanssi tarkoittaa monelle samaa kuin Riverdance tai Lord of the Dance, mutta tanssi juontaa juurensa paljon kauempaa. Se loi perustan näille unohtumattomille esityksille ja nosti pienen saarivaltion kertaheitolla koko maailman tietoisuuteen. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä itse kokeilemaan irlantilaista tanssia. Michael Flatleytä emme lupaa kenestäkään yhdessä tunnissa leipoa, mutta pääset kuitenkin vähän lähemmäksi… Aiempaa tanssikokemusta et tarvitse, sillä aloitamme perusteista.” (inSpiral-tanssikoulun kuvaus irlantilaisen tanssin alkeistunnista.) 

Nyt käsi ylös ne, jotka ovat joskus haaveilleet tanssivansa kuten Michael Flatley ja olevansa Riverdance-erityksen tähtiä! Nyt on nimittäin mahdollisuus päästä kokeilemaan irlantilaista tanssia inSpiral- tanssikoulun alkeistunnille Helsinkiin. Arvon tunnille viisi paikkaa, lue osallistumisohjeet postauksen lopusta 🙂

tanssitossutKuva: inSpiral Dance Company

Irlantilainen tanssi on minulle tärkeä osa irlantilaista kulttuuria. Haaveilin pitkään Riverdance-esityksen näkemisestä ja lyhyen ajan sisällä Suomessa olikin kahden eri ryhmän esitykset, joita pääsin seuraamaan. Perinteistä irlantilaista kansantanssia on toki ollut olemassa jo satoja vuosia, mutta vuoden 1994 Eurovision laulukilpailun väliaikashowna debytoinut kansantanssiin perustuva Riverdance toi tanssille paljon näkyvyyttä ja nosti sen suosiota. Riverdancesta tuli ilmiö ja irlantilaisen tanssin opetuksen kysyntä kasvoi esityksen jälkeen reippaasti.

En käy kovin usein katsomassa erilaisia tanssinumeroita, mutta irlantilaisen tanssin esitykset kiinnostavat aina. Vauhdikas tunnelma ja rytmikkäät liikkeet yhdistettynä irlantilaiseen musiikkiin viuluineen, rumpuineen ja tinapilleineen lumoavat joka kerta. Asuessani Dublinissa kävin kaverin kanssa muutaman kerran tanssitunneilla ja huomasin, että tanssi on paljon vaikeampaa kuin miltä se näyttää. Sitkeästi kuitenkin yritin pitää ylävartaloni liikkumattomana jalkojen koittaessa muistaa askelkuvioita. Liikkeet ovat unohtuneet mielestä jo ajat sitten, mutta muistoksi tanssitunneista jäi ylempänä olevassa kuvassa näkyvät pehmeät tanssitossut, jotka muistuttavat hauskoista tunneista tanssin parissa.

tanssi3Kuva: Tourism Ireland

Osana matkablogien Irlanti-viikkoa arvon yhteistyössä inSpiral-tanssikoulun kanssa irlantilaisen tanssin alkeistunnille Helsinkiin viisi paikkaa. Kyseessä on yksityistunti arvonnan voittajille (myös Lähtöportti-blogissa arvotaan 5 paikkaa) ja allekirjoittanut tanssii siellä menossa mukana 🙂 Tunnin ajankohta on lauantai 2.4.2016 klo 16.30-17.30. Osallistu arvontaan kommentoimalla tätä postausta. Kerro kommentissasi, oletko sinä ollut katsomassa irlantilaista tanssia tai Riverdance-esitystä? Muistathan jättää kommentin yhteydessä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, jotta voin olla voittajiin yhteydessä. Osoite näkyy vain minulle, eikä sitä jaeta missään. Arvonta päättyy su 27.3.2016 klo 23.59 ja otan voittajiin yhteyttä maanantaina 28.3. // EDIT: arvonta on nyt päättynyt!

Jos tanssitunti kiinnostaa, jätä pian kommenttia! Huomaathan, että aiempaa kokemusta tanssista ei tarvitse olla. Pidetään yhdessä hauskaa irlantilaisissa tunnelmissa! 🙂

P.S. Jos kaipaat viikonloppuusi lisää irlantilaista tunnelmaa ja liikut Salon suunnilla, ota suunnaksi Salo Irish Festivaali! Lauantain päätapahtuma on jo loppuunmyyty, mutta muihin tapahtumiin mahtuu mukaan 🙂 Tänään perjantaina ohjelmassa musisointia Sauvossa, ja huomenna lauantaina tarjolla musiikkia Salon kauppakeskus Plazassa sekä tanssiesitys musiikin kera pääkirjastossa. Lisätietoa tapahtumasta täällä.  Olen itse paikalla lauantain päätapahtumassa Kulttuuritalo Kivassa, toivottavasti nähdään siellä! 🙂

irish

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 13.20.3.2016 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä myös kampanjan muista kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley'sbooky.fi
inSpiral Dance CompanySuomi-Irlanti -seuraSalo Irish FestivaaliKelttikorut

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Minna sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 13:24

  Moikka!
  En ole ikinä varsinaisesti ollut katsomassa livenä irish dancea enkä riverdancea, mutta olen katsellut videoita ja nähnyt pieniä tanssisoolon pätkiä teatteriesityksessä. Olisi tosi hienoa päästä itse oppimaan kuitenkin irkkutanssin askeleita – se on niin hienon näköistä ja tanssijat kannattelevat itseään hyvin!

 • Reply Kolme unelmaa Irlannista - london and beyond sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 18:03

  […] To Travel is to Live: Voita paikka irlantilaiselle tanssitunnille […]

 • Reply laura / to travel is to live maanantai, 28 maaliskuun, 2016 at 21:46

  Arvonta on päättynyt. Minna, tervetuloa tanssitunnille! Lähetän tarkemmat tiedot sähköpostitse, nähdään lauantaina 2.4! 🙂

 • Leave a Reply