Suomen suurin matkablogiyhteisö
Irlanti

Dublinin Trinity Collegen vanha kirjasto lumoaa tunnelmallaan

keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016

Irlanti-viikon kunniaksi julkaisen nyt uudelleen yhden lempipostauksistani! Rakastan kirjastojen hiljaista tunnelmaa ja siksi yksi suosikkikohteistani Dublinissa on Trinity Collegen tunnelmallinen kirjasto, jossa puulattia narisee jalkojen alla ja korkeat kirjahyllyt ovat täynnä nahkakantisia kirjoja, jotka tuoksuvat vanhalle ja arvokkaalle. Sinne päästäkseen on kuljettava yliopiston vanhan kampusalueen läpi, joten samalla saa mahdollisuuden tutustua myös vuonna 1592 perustetun oppilaitoksen alueeseen. Irlannin arvostetuimmaksi rankatulla yliopistolla on pitkä historia ja ennen kirjastoon tutustumista kannattaa viettää hetki katsellen vanhoja rakennuksia ja nauttien tunnelmasta. Kirjaston yhteydessä pääsee tutustumaan myös koristeelliseen Book of Kellsiin, joka on yksi Irlannin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Tiesitkö muuten miksi harppusymbolit osoittavat eri suuntiin Guinnessin logossa ja Irlannin euron kolikossa? Ja miksi Bono on oikeutettu laiduntamaan lampaita Dublinin viheralueilla? Vastaukset selviävät alempaa 🙂 Tämän postauksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus voittaa 50 euron lahjakortti booky.fi- verkkokirjakauppaan! Lue osallistumisohjeet postauksen lopusta. // EDit: arvonta on nyt päättynyt.

trinity6

Trinity Collegella on kaksi sisäänkäyntiä, joista vaikuttavampi on College Greenillä. Vasemmalla on patsas Edmund Burkesta joka valmistui koulusta 1700-luvulla ja nousi sittemmin tärkeäksi poliitikoksi Englannissa. Kulman takaa Nassau Streetiltä löytyy myös toinen, huomaamattomampi ja modernimpi sisäänkäynti. Meidän matkan aikana, marraskuun puolivälissä, College Greenin sisäänkäynnin edessä oli meneillään LUAS-ratikan verkoston laajennustyöt ja katu oli kaivettu auki. Uuden linjan pitäisi olla valmis vuoden 2017 loppuun mennessä, mutta siihen asti sisäänkäynti voi olla vähän ahdas kun katu on kapeampi tietöiden takia.

trinity8

Yliopiston alue henkii historiaa ja arvokasta tunnelmaa. Trinity College perustettiin aikanaan kuningatar Elisabeth I:ltä saadulla perustamiskirjalla vuonna 1592. Läntisessä Euroopassa oli jo aloittanut monta uutta yliopistoa ja Englannissa ja Skotlannissakin niitä oli useita, joten kasvavan Dublinin oli aika saada omansa. Yliopiston uskottiin olevan tärkeä askel irlantilaisen koulutuksen kehittämisessä ja protestanttien aseman vahvistamisessa Irlannissa. Kirjasto oli Trinityssä alusti asti tärkeässä osassa ja sen kokoelmaa luotiin huolella. Koulu oli tiukasti kytköksissä kirkkoon ja moni valmistuneista siirtyi koulun jälkeen kirkollisiin toimiin Anglikaanisen kirkon palvelukseen. Trinity perustettiin yliopistoksi protestanteille ja se avautui vasta myöhemmin Irlannin katoliselle väestölle. Naispuoliset opiskelijat saivat oikeuden opiskella Trinityssä vuonna 1904. Yliopistosta on valmistunut monia Irlannin historiasta tuttuja henkilöitä, muun muassa kirjailijat Samuel Beckett, Oscar Wilde sekä Bram Stoker. Myös Irlannin naispuoliset presidentit ovat Trinityn käyneitä.

trinity7

Trinity on edelleen arvostettu yliopisto, ja ollessani Dublinissa vaihdossa tutustuin pariin vaihtariin, jotka opiskelivat siellä. Työmäärä kuulosti olevan aikamoinen ainakin minun kouluun (DIT) verrattuna, mutta puitteet näyttivät olevan kunnossa ja muun muassa opiskelijoiden liikuntamahdollisuudet ovat erinomaiset. Hostellin järjestämällä opastetulla kävelykierroksella kuultiin hauskoja faktoja Trinitystä. Uusille opiskelijoille jaettavassa infopaketissa on huhujen mukaan säilytetty pari vanhaa sääntöä, joiden mukaan opiskelija, joka saapuu keskiyöllä lammaslaumansa kanssa Trinityn porteille on oikeutettu laiduntamaan lampaitaan yön yli Trinityn alueella. Jos puolestaan saapuu täydessä haarniskassa hevosen selässä, Trinity on velvollinen tarjoamaan tulijalle yösijan. Testaakohan näitä kukaan koskaan huvikseen? Pienen nettiselailun jälkeen opin muuten että mikäli Dublinin kaupunki on myöntänyt henkilölle ”Freedom of the City”-tunnustuksen, henkilöllä on oikeus laiduntaa lampaitaan kaupungin viheralueilla. Googlesta löytyykin kuvia, joissa U2-yhtyeen keulahahmo Bono käyttää oikeuttaan saatuaan tunnustuksen, aika mainiota 😀

IMG_0835_picmonkeyed

Vanhan kirjaston lisäksi turisteja vetää Trinity Collegeen maailmankuulu Book of Kells. Kyseessä on taidokkaasti kuvitettu keskiajalta peräisin oleva latinankielinen käsikirjoitus, joka sisältää neljä evankeliumia. Kirjasta on aina esillä paksun lasin takana pari sivua katseltavaksi ja sivuja käännellään parin kuukauden välein, ei joka päivä kuten huhut (ja kuulemma taksikuskit) kertovat. Kirjan ympärille koottu näyttely kertoo sen historiasta ja tekniikoista, joita kirjan tekemisessä on käytetty. Lisäksi esillä on muitakin käsikirjoituksia, muun muassa Book of Durrow. Päästäkseen vanhaan kirjastoon on ostettava lippu Book of Kells- näyttelyyn, jonka kautta tie kirjastoon kulkee. Pääsylipun hinta aikuiselta on 10 euroa (maaliskuun 2015 hinta). Trinityn opiskelijan seurassa näyttelyyn ja kirjastoon pääsee ilmaiseksi.

IMG_0332_picmonkeyedTaikauskoisimmat opiskelijat eivät mielellään kävele edessä näkyvän kaaren ali, sillä tarina kertoo että jos tornissa oleva kello alkaa soida kun opiskelija on sen alla, hän tulee reputtamaan loppukokeensa!

IMG_0860_picmonkeyed

Niin kaunis kuin Book of Kells onkin, minä viehätyn enemmän vanhan kirjaston tunnelmasta. Edellisellä visiitilläni tutustuin jo Book of Kellsiin tarkemmin, joten nyt silmäilin näyttelyn nopeammin läpi ja suuntasin pian kirjastoon. Sinne noustaan näyttelyn jälkeen portaita ja edessä avautuva näkymä on vaikuttava. Kirjasto on edelleen Trinityn opiskelijoiden käytössä ja heillä on sinne pääsy. Turistit saavat tyytyä ihailemaan kirjahyllyjä köyden takaa.

IMG_0840_picmonkeyedIMG_0856_picmonkeyed

Tummaa puuta, hämärää valoa, kierreportaita ja tuhansia vanhoja kirjoja kahdessa kerroksessa. Jossain kirjastoa oli luonnehdittu Tylypahkamaiseksi ja kieltämättä se sopisi hyvin Rowlingin kirjojen tunnelmaan. 1700-luvulla rakennettu kirjaston ”Long Room” eli suuri huone jossa kirjat ovat, oli alunperin yksikerroksinen. 1800-luvulla tila alkoi kuitenkin loppua kesken, sillä kirjastolla on oikeus saada kopio jokaisesta Irlannissa julkaistusta kirjasta. Niinpä huonekorkeutta korotettiin ja kirjoja on nykyään kahdessa kerroksessa, joista vain tähän alempaan on turisteilla pääsy.

IMG_0862_picmonkeyed IMG_0880_picmonkeyed

Pitkää käytävää reunustavat marmorista veistetyt rintakuvat, jotka esittävät muun muassa kuuluisia kirjailijoita ja filosofeja. Lisäksi huoneesta löytyy yksi harvoista jäljellä olevista kappaleista Irlannin tasavallan perustamisjulistuksia vuodelta 1916 ja kaunis harppu, joka on yksi vanhimmista säilyneistä Irlannissa. Tarina kertoo sen kuuluneen aikanaan Brian Borulle, yhdelle Irlannin kansallissankareista. Kirjaston harppu on Irlannin kansallissymboli ja se on ollut mallina harpun kuvalle, jota käytetään muun muassa heraldisissa kuvissa ja euron kolikossa. Jäitkö miettimään miksi Guinnessin logossa oleva harppu on erilainen kuin kolikossa käytettävä? Aikanaan harpun käytöstä kuvituksena saatiin aikaiseksi pientä kinaa. Sitä käytti nimittäin mainonnassaan jo yhtiön aikaisessa vaiheessa olutvalmistaja Guinness joka ei pitänyt siitä että samannäköistä symbolia alkoivat käyttää muutkin. Lopulta päädyttiin siihen että Guinnessin harpun osoittaessa oikeaan suuntaan, heraldinen harppu osoittaa vasemmalle.

IMG_0890_picmonkeyed

Jos vanhat kirjastot viehättävät niin suosittelen ehdottomasti käymään täällä. Jos haluat perehtyä lisää Trinity Collegen historiaan, tässä on linkki yliopiston sivuille, joita käytin myös lähteenä.

Ja nyt päästään siihen arvontaan! Tässä postauksessa ollaan sukellettu matkailevien kirjanystävien lempikohteeseen: vanhaan, kauniiseen kirjastoon. Nyt olisi Irlanti-viikon kunniaksi mahdollisuus voittaa 50 euron lahjakortti booky.fi- verkkokirjakauppaan ja täyttää omaa kirjahyllyä vaikkapa Irlanti-aiheisilla kirjoilla! Booky.fi on Suomen suurin verkkokirjakauppa ja Irlanti-aiheista kirjallisuuttakin löytyy valikoimasta mukavasti. Valikoimaa pääset katselemaan tästä. Verkkokaupan hakutoimintoa käyttämällä voit kurkata millaisia matkaoppaita ja muita Irlantiin liittyviä teoksia on saatavilla. Itseäni kiinnostaisi lukea esimerkiksi James Joycen klassikkoteos Dublinilaisia, jossa kirjailija kuvaa kaunistelematta tavallisten irlantilaisten elämää 1900-luvun alun Dublinissa. Kovasti alkoi kiinnostaa myös Hanna Tuurin kirjoittama Irlantilainen aamiainen: kertomuksia vehreältä saarelta, jossa vuonna 2004 Luoteis-Irlantiin muuttanut Tuuri kuvaa uutta asuinmaataan ja sopeutumistaan irlantilaiseen elämänmenoon.

Arvon kaksi 50 euron lahjakorttia booky.fi-verkkokirjakauppaan. Kortit ovat voimassa kesäkuun 2016 loppuun, ne ovat henkilökohtaisia ja ne on käytettävä kerralla. Lahjakorttia voi käyttää koko booky.fi- verkkokirjakaupan valikoimaan. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tätä postausta. Kerro kommentissasi, onko irlantilainen kirjallisuus sinulle tuttua tai kiinnostaako Irlanti kohteena. Jätäthän sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, jotta voin olla yhteydessä voittajiin. Osoite näkyy vain minulle, eikä sitä julkaista missään. Lahjakortit toimitetaan voittajille sähköisessä muodossa. Osallistumisaika päättyy 31.3.2016 klo 23.59! //Arvonta päättynyt!

P.S. Lisätäksesi voittomahdollisuuksiasi, pidä silmällä myös Pää pilvissä– sekä London and beyond– blogeja, joihin ilmestyy samanlainen arvonta!

Onnea arvontaan! 🙂

IMG_0903_picmonkeyed

Tämä kirjoitus on osa Irlanti-viikkoa, joka on suomalaisten matkabloggaajien toteuttama kampanja. Viikon aikana 13.20.3.2016 julkaistaan blogipostauksia, joissa esitellään monipuolisesti Irlantia matkakohteena. Arvomme yhteistyössä Tourism Irelandin kanssa matkan Irlantiin sekä monia muita palkintoja. Seuraa Irlanti-viikkoa Facebookissa, jotta pysyt selvillä myös kampanjan muista kilpailuista.

Mukana ovat seuraavat blogit:
Kohteena maailma | Levoton matkailija | London and beyond | Lähtöportti | Pää pilvissä | To travel is to live

Yhteistyökumppanit:

Tourism IrelandSolo Sokos Hotel TorniO'Malley'sbooky.fi
inSpiral Dance CompanySuomi-Irlanti -seuraSalo Irish FestivaaliKelttikorut

You Might Also Like

51 Comments

 • Reply AnskuliP keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 14:33

  Hanna Tuurin kirjan olen lukenut, mutta irlantilaista kirjallisuutta en niinkään. Kyllähän kirjalahjakortille käyttöä löytyy. 🙂

 • Reply Satu keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 14:43

  Hei 🙂 Tuo on lumoava paikka! Irlantilainen kirjallisuus on minulle valitettavan tuntematonta, pitäisi kyllä perehtyä!

 • Reply Noora Mäkilä keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 15:09

  Irlanti on ihan mahtava paikka, tuntuu, että olisi kuin toinen kotimaa. Jonkun verran on irlantilaista kirjallisuuttakin tultu luettu, mutta vielä voisi vähän lisää tutustua (esim kirjalahjakortin avulla 😉 ) . Elokuussa jälleen pääsen Dubliniin, tällä kertaa noviisikavereiden kanssa!

 • Reply Pimassou keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 15:19

  Sen verran tiedän, että Irlannista kotoisin on sekä kirjallisuuden Nobelin saaneita kirjailijoita että nykykirjallisuuden bestseller-kirjailijoita. Itse ei vain ole tullut irlantilaista kirjallisuutta juurikaan luettua. 🙂
  Kohteena Irlanti voisi olla kiva tutustua!

 • Reply Nelliina keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 15:59

  Irlantiin haluisin ilomielin mennä ensivisiitille. Ko.maan kirjallisuus jäänyt toistaiseksi vieraaksi, harmi.

 • Reply Katja keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 17:00

  Tämä oli niin mahtava vinkki ettei mitään rajaa tällaiselle lukutoukalle!
  Irlanti ja nimenomaan Dublin kutsuu huhtikuussa ja ehdottomasti myös tämä kirjasto 🙂

 • Reply Sanni keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 18:42

  Voi Irlantiin olisi ihana joskus päästä! Ehdottomasti laittaisin tuon kirjaston nähtävyyslistalle. Irlanti-innostukseni on ehkä osittain lähtöisin Seitsemännen portaan enkeli -kirjasta. Vaikka tarina onkin surullisen ankea, kerronta on humoristista. Suosittelen!

 • Reply Riikka keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 19:58

  Irlanti on vienyt sydämeni. Olen ollut siellä kahdesti ja haluaisin jälleen palata… Olen lukenut aika monia matkakertomuksia Irlannista, mm. Hanna Tuurin kirjoja ja joitakin kirjoja englanniksi. Olisi kiva löytää lisää Irlanti aiheista luettavaa.

 • Reply Hennajenniina keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 20:35

  En ole lukenut irlantilaista kirjallisuutta kovinkaan paljon, kyllä mieli tekee Irlantiin kun lukee blogiasi.

 • Reply Airiina keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 20:37

  Haluaisin mennä Irlantiin ensivisiitille, en ole koskaan käynyt mutta kun katson tv-sarjoja sieltä niin ihastelen maisemia. Kirjallisuus on aivan vierasta, vielä.

 • Reply Peppinen keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 20:39

  Eipä ä mieleeni irlantilaiskirjallisuus olenkohan lukenut, luen niin paljon, että saattaapi olla, että joku kirja on luettu. Ensivisiittikin on vielä tekemättä mutta ehkä syksyllä matkaan Irlantiin.

 • Reply Minna keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 20:47

  Irlantilaiset klassikkokirjailijat ovat nimeltä tuttuja, mutta heidän tunnetuimpiin opuksiinsa en ole vielä tutustunut. Nykyisistä irlantilaisista kirjailijoista tutuin on Cecelia Ahern. Irlannissa olen käynyt jo neljästi, mutta todella paljon kohteita on vielä käyntilistalla.

 • Reply Pirjo keskiviikko, 16 maaliskuun, 2016 at 22:31

  Hanna Tuurin pari kirjaa olen lukenut Irlannista ja tykkäsin.Irlanti vaan on niin IHANA!

 • Reply klaara torstai, 17 maaliskuun, 2016 at 09:20

  Kerran olen käynyt Dublinissa ja kävin myös Triniti Collegessa, josta ostin upean osoitekirjan. Nyt tuo kirja on hajoamispisteessä. Uutta pitäisi lähteähakemaan.

 • Reply Saija perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 08:58

  Irlantiin olen lähdössä elokuussa <3 Odotan kovasti jo tulevaa reissua. Ehkä täytyy odotellessa tutustua irlantilaiseen kirjallisuuteen 🙂

 • Reply Katja | Historia de Viajes perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 09:23

  Irlanti on itselleni kyllä yllättävänkin tuntematon, mutta kaikki kirjat mitkä tulee matkailuun kiinnostavat aina! 😀

 • Reply Moona perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 14:02

  Irlannissa on tullut asuttua ja sinne tulee aika ajoin aina palattua, kun irkkuikävä iskee 🙂 Irlantilaisia kirjailijoita (niin uusia kuin vanhoja) on tullut luettua, samoin suomalaisten tekemää kirjallisuutta Irlantiin liittyen. Myös kaikki Irlannin myyttiset tarinat kiehtovat.
  http://tripsteri.fi/dublin/

 • Reply Mervi perjantai, 18 maaliskuun, 2016 at 20:25

  Irlanti kiinnostaa kovasti mutta irlantilainen kirjallisuus on tuntematonta mulle.

 • Reply Elise H. lauantai, 19 maaliskuun, 2016 at 01:17

  Irlantilainen kirjallisuus ei ole minulle kovinkaan tuttua, mutta toivottavasti joskus pääsisin käymään Irlannissa 🙂

 • Reply Heidi lauantai, 19 maaliskuun, 2016 at 14:35

  Mahtava paikka, kohde on ehdottomasti listalla kun joskus Irlantiin pääsen. Irlanti ei ole ollut ykkösenä matkakohteiden listalla, mutta näitä Irlanti-viikon postauksia lukiessa se alkaa kiehtoa yhä enemmän. Irlantilaisesta kirjallisuudesta on tuttua ainakin Narnia ja Bram Stockerin Dracula, varmasti monet muutkin klassikot joita en osaa Irlantiin yhdistää.

 • Reply Sepi lauantai, 19 maaliskuun, 2016 at 22:26

  Irlantilainen kirjallisuus ei ole tuttua, mutta muuten olen kyllä irkkufani, varsinkin musiikin osalta. Ja jonkinlaisena kirjanörttinä tuo kirjasto näyttää kylä hienolta, oikeaa etusormea ihan syyhyttää päästä joskus valokuvaamaan tuonne!

 • Reply Kolme unelmaa Irlannista - london and beyond sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 18:06

  […] To Travel is to Live: 50€ lahjakortin arvota Booky.fi-kirjakauppaan […]

 • Reply Riikka sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 18:43

  Tuonne pitää kyllä päästä käymään, kun kesäkuussa suuntaan ensimmäistä kertaa Irlantiin! Tuli ihan Harry Potter mieleen 😉

 • Reply Matilda sunnuntai, 20 maaliskuun, 2016 at 18:44

  Kirjallisuuteen ei ole tullut perehdyttyä, mutta ehkä siihenkin saa hyvän alun jos sattuu lahjakortin voittamaan 😉 Maan itsessään kiehtoo kovasti, ja toivottavasti mahdollisimman pian matka sinne suuntautuisi 🙂

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 06:04

  Aijai, nyt alkoi harmittaa, etten itse jaksanut jonottaa tuonne sisälle vuosi sitten pikaisella Dublinin viikonloppuvisiitillä! Jono jatkui noin 50m ulko-ovesta ulos, ja totesin, että ikä ja terveyshän siinä jonotellessa menisi, joten kiertelin vain Trinityn pihaa ennen kuin piti napata bussikyyti lentokentälle.

  Samaiselta viikonloppuvisiitiltä tarttui mukaan divarista James Joycen Odysseus, mutta se odottaa vielä lukemistaan. En tietääkseni ole ikinä lukenut yhtäkään irlantilaista kirjaa.

 • Reply Jenni maanantai, 21 maaliskuun, 2016 at 09:23

  Irlantilainen kirjallisuus ei ole vielä tuttua. Irlannissa kiinnostaa erityisesti vehreä luonto ja pubikulttuuri 🙂

 • Reply Marie tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 19:26

  James Joycen Dubliners on paras, niin sensitiivistä, eleetöntä ja maanläheistä kerrontaa.

 • Reply Milika86 tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 20:15

  En ole tutustunut kirjallisuuteen, mutta Irlanti muuten kiinnostaa. En ole siellä vielä käynyt kertaakaan. 🙂

 • Reply Satu tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 20:16

  Irlanti kiinnostaa todella paljon! Olen jo katsellut lentoja Dubliniin, mutta vielä ei ole tullut niitä varattua… Ehkäpä ensi syksynä olisi matka tiedossa. 😉 Ihanan näköinen kirjasto, tuolla vierailisin ehdottomasti myös!

 • Reply Sanppa tiistai, 22 maaliskuun, 2016 at 23:31

  Asuin Irlannissa monta vuotta, on kyllä ”koti-ikävä”. Irlantilaiseen kirjallisuuteen tuli kieltämättä tutustuttua, en kyllä tiedä osaisinko suomeksi niitä lukea, irlantilaiset kun osaavat leikkiä kielellä niin kauniisti, että onkohan käännetty kuinka sujuvasti. Mutta olen aikamoinen lukutoukka joten olisi oikein kiva palkinto!

 • Reply Tiina keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 19:08

  Olipa mielenkiintoinen postaus! Vanhat ja tunnelmalliset kirjastot on ihan parhaita. Tonne täytyy ehdottomasti suunnata, kunhan joskus Irlantiin tulee matkustettua. 🙂

 • Reply Sonjae keskiviikko, 23 maaliskuun, 2016 at 21:30

  Irlanti kiinnostaa. Irlantilaiseen kirjallisuuteen en ole tutustunut.

 • Reply Ansku76 torstai, 24 maaliskuun, 2016 at 08:23

  Irlantilainen kirjallisuus ei ole minulle tuttua mutta Irlanti kiehtoo. Tahtoisin päästä siellä joskus käymään ja katselemaan vehreitä maisemia, kallioputouksia ja kiertelemään muutenkin nähtävyyksiä 🙂

 • Reply Heinie torstai, 24 maaliskuun, 2016 at 09:56

  Irlannissa ei oo tullu vielä käytyä, mutta ikuista matkakuumetta potevana irlanti olisi kiva kokea. Kirjasto näyttää aivan ihanalta, varmasti jos tulisi lähdettyä niin tuolla olisi käytävä, koska vanhat kirjat ja niiden tunnelma ! Irlantilainen kirjallisuus ei ole tuttua.

 • Reply Anastasia lauantai, 26 maaliskuun, 2016 at 14:08

  Irlannissa en ole käynyt, aina olen halunnut kyllä siellä(kin) käydä. 🙂 Kirjallisuus on tutmpaa: Lorna Byrne, Oscar Wilde, Frank McCourt, James Joyce jne.

 • Reply Miukkis lauantai, 26 maaliskuun, 2016 at 19:25

  Irlantilaisista kirjailijoista ensimmäisenä mieleeni tulee Bram Stoker ja Dracula. Irlannista löytyisikin paljon historiallisia kohteita ja vanhoja linnoja, joihin tutustua! Haaveissa siis matka Irlantiin 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 27 maaliskuun, 2016 at 23:15

  Tämä on oikeastaan ainoa sellainen paikka, mikä itsellä on jäänyt harmittamaan, kun en ole siellä Dublinin reissuilla käynyt. No seuraavalla sitten 🙂

 • Reply Irlantiviikko 2016 - kaikki jutut yksissä kansissa - Kohteena maailma maanantai, 28 maaliskuun, 2016 at 00:18

  […] Trinity Collegen vanha kirjasto by To Travel is to Live […]

 • Reply Top10 elämykset Irlannissa - Kohteena maailma maanantai, 28 maaliskuun, 2016 at 00:46

  […] Trinity Collegen vanha kirjasto by To Travel is to Live […]

 • Reply manna tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 13:52

  Samuel Beckett on yksi suosikki kirjailijoistani ja on muitakin irlantilaisia tullut luettua?

 • Reply Marjuska tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 19:58

  Irlantilaisista kirjailijoista John Boyne on suosikkini. Arvostan Irlantia myös matkakohteena: loputtomasti vehreitä nummia ja ihanaa vanhanajan tunnelmaa 🙂

 • Reply Janina tiistai, 29 maaliskuun, 2016 at 22:12

  Irlanti kiinnostaa kohteena ihan mielettömästi! Ystäväni kävivät juuri Dublinissa ja kehuivat paikkaa 🙂 Irlantilainen kirjallisuus ei ole tuttua, mutta haluaisin ehdottomasti siihenkin perehtyä!

 • Reply E keskiviikko, 30 maaliskuun, 2016 at 10:24

  Irlantilainen kirjallisuus ei ole tuttua, mutta Irlanti kohteena kiinnostaa todella paljon!

 • Reply Anne keskiviikko, 30 maaliskuun, 2016 at 19:00

  Kiva postaus, kiitos siitä. Kuusi viikkoa Irlannin matkaan ja tietty Trinity Collegeen. James Joyce, Oscar Wilde ja Hanna Tuuri on tuttua ja pidin myös Tuulten Saarella kirjasta, jonka on kirjoittanut Tom Sjöblom☘

 • Reply Henkka torstai, 31 maaliskuun, 2016 at 08:34

  Iralnti \o/

 • Reply Iitu torstai, 31 maaliskuun, 2016 at 15:45

  Ei ole tuttua.

 • Reply Antti torstai, 31 maaliskuun, 2016 at 16:53

  Irlantilaista kirjallisuutta tunnen vain vähän. Oscar Wildea olen lukenut, James Joycea valitettavasti en. Irlannissa haluaisin joskus käydä.

 • Reply Wirpukka torstai, 31 maaliskuun, 2016 at 20:20

  Irlannissa olen käynyt kaksi kertaa ja kolmas reissu tulee viikon päästä, Dubliniin taas kevättä ihailemaan. Irlannin suomen kielisiin teoksiin on tullut tutustuttua, pääosin tosin matkaoppaisiin.

 • Reply laura / to travel is to live perjantai, 1 huhtikuun, 2016 at 09:11

  Kiitos kaikille osallistujille, arvonta on nyt päättynyt! Suoritan arvonnan viikonlopun aikana ja olen pian yhteydessä voittajiin 🙂

 • Reply Irlanviikko 2017 - miksi mennä Irlantiin? - Kohteena maailma maanantai, 27 maaliskuun, 2017 at 11:25

  […] Trinity Collegen vanha kirjasto by To travel is to live […]

 • Reply Irlantiviikko 2017 - miksi mennä Irlantiin? - Kohteena maailma keskiviikko, 6 maaliskuun, 2019 at 19:27

  […] Trinity Collegen vanha kirjasto by To travel is to live […]

 • Leave a Reply