Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tätä et ehkä tiennyt minusta

lauantai, helmikuu 27, 2016

Matkablogeissa on kiertänyt viime viikkoina postauksia joissa bloggaajat avaavat lukijoille vähän yksityiselämäänsä ”10 faktaa minusta”- tyyppisillä postauksilla. Paljastanpa minäkin nyt hurjia totuuksia itsestäni niin saatte vähän parempaa kuvaa bloggaajasta tämänkin blogin takana 🙂 Kohtia kertyi yhteensä 27 joten jaan postauksen kahteen osaan ettei tule ähkyä. Tässä postauksessa ensimmäiset 15 faktaa, olkaapa hyvä. 🙂

1. En omista telkkaria enkä ole sitä pitkään aikaan kaivannutkaan, reissulla oppi olemaan ilman. Ennen minulla oli kuitenkin (edes joskus) tapana katsella kymppiuutiset ja se tapa on nyt jäänyt. Olen siis elänyt tämän kevään vähän uutispimennossa kun en ole pahemmin netissäkään uutisia seuraillut. Sen sijaan olen viime viikkoina koukuttunut MasterChef Australia-sarjaan. Ihana seurata sitä mahtavan positiivista asennetta ja tekemisen meininkiä! Ja kuunnella aussiaksenttia ja ehkä ihan pikkuisen haaveilla paluusta…. 😀

2. Pukeutumisen suhteen ihailen 40- ja 50-lukujen tyyliä ja omastakin vaatekaapista löytyy muutamia vintageaarteita. Normaaliarjessa tätä ei ehkä pukeutumisestani arvaisi kun en jaksa usein niin panostaa mutta silloin tällöin ja juhlatilaisuuksissa on ihana laittautua. Punaiset huulet piristää ilmettä aina. Myös vanhat jenkkiraudat on hurmaavia. Koulussa pidin juuri seminaariesitelmän vanhoista nostalgisista suomalaisista matkailujulisteista. Olen hamstrannut myös vanhoja matkalaukkuja ja kahvipurkkeja ja pidinpä joskus vintage/retro-aiheista blogiakin!

vintage2vanhatkartatHelsingin Hietaladen kirppikseltä löytyi eräänä kesänä vanhoja matkailukarttoja 50- ja 60-luvuilta, oikea aarre!

3. Olen kokeillut kasvisruokavaliota kolmen kuukauden ajan joista viimeiset viikot olen syönyt vegaanisti. En tiedä jatkuuko ruokavalioni tällaisena miten pitkään vai onko se mahdollisesti pysyvä muutos, mutta tällä hetkellä se tuntuu hyvältä. On ollut hauska testailla uusia reseptejä ja sukeltaa vegaanisten tuotteiden jännään (ja monipuoliseen) maailmaan!

4. Reissuvuoden aikana opin itsestäni asioita ja tulin varmemmaksi. Viihdyn nyt omana itsenäni enemmän kuin koskaan ennen ja tunnen itseni paremmin. Pitkään ajattelin olevani hirmu ujo ja introvertti mutta olen alkanut tajuta ettei se taidakaan pitää ihan paikkaansa, tai ei ainakaan enää. Ihmisten tapaaminen ja sosialisoiminen on hauskaa! Toisaalta tarvitsen vastapainoksi myös omaa aikaa.

5. Lukion jälkeen opiskelin matkailualan restonomiksi HAAGA-HELIAn Porvoon toimipisteessä. Koulutuksen aikana olin puoli vuotta vaihdossa Irlannissa ja kirjoitin opinnäytetyöni siitä minkälainen kuva irlantilaisilla turisteilla on Suomesta. Nyt opiskelen Kyamkissa Kouvolassa tradenomiksi johdon assistentti ja kielet- koulutusohjelmassa. Aion suuntautua yritys- ja yhteisöviestintään koska haaveissa on mahdollisesti tehdä töitä viestinnän saralla jollekin matkailualan yritykselle.

blarneyTässä pussaillaan Blarneyn kiveä Irlannissa. Ehkäpä ujouteni alkoi väistyä tämän jälkeen sillä tarina kertoo että jokainen kiveä pussannut saa puheliaisuuden lahjan!

6. Olen kotoisin Salosta, maaseudulta. Siellä täytyy päästä käymään aina silloin tällöin.

1

7. Olen tee-ihminen, kahvi ei ole koskaan maistunut. Teen juontiakin jouduin opettelemaan jonkun aikaa mutta nykyään sitä kuluu paaaljon.

IMG_0316_picmonkeyed

8. Asuin 6-10–vuotiaana perheeni kanssa Luxemburgissa, jossa aloitin koulunkäynnin. Noista vuosista on jäänyt paljon hyviä muistoja, muun muassa sorsien syöttäminen Merlin puistossa, lähikaupan myyjän lahjoittamat hyvät tikkarit ja Cactus-ruokakauppojen myyjien tarjoilemat herkkuhedelmäkarkit. (Toki karkkeihin liittymättömiä hyviä muistojakin on paljon :D)

lux_lentsikkaLuxemburgin ja Suomen välillä tuli aikanaan reissailtua paljon. Tässä ryhmärämä matkalla Kööpenhaminan kautta Suomeen lomalle.
lux_karuselliPikkusiskon kanssa karusellissa Luxemburgin Place de Guillaumella.

9. Olen koiraihminen. Omaa koiraa ei ole mutta siskolla on kaksi joita rapsutella. Reissuillakin on hauska tehdä tuttavuutta paikallisten koirien kanssa ja niistä hetkistä on jäänyt hyviä muistoja (sekä yksi pelottava: leppoisan näköinen koira Balilla ei ollutkaan niin leppoisa. Mutta omistajaperhe sai ainakin hyvät naurut katsellessaan hienoa loikkaani.)

20150727_165220Koirakaveri Australian Nimbinissä.

10. Kuuntelen mieluiten akustista musiikkia, mies ja kitara toimii aina. Viime aikoina taustalla on soinut Spotifyn Afternoon Acoustic-lista. Lisäksi lumoudun joka kerta Ben Howardin äänestä, joskus toivottavasti vielä livenä. Jostain syystä usein löytäessäni uutta hyvää musiikkia artisti paljastuu irlantilaiseksi. Irkkubändeistä esimerkiksi Snow Patrol ja the Coronas ovat hyviä ja yksi lempikappaleitani on U2:sen With or without you. Opiskellessa en kuitenkaan pysty keskittymään jos musiikki on taustalla päällä. (P.S. Eikö Ben Howard ole tuttu? Kuuntele kappale Promise ja rakastu <3)

11. Olen toisinaan vähän perfektionisti. Tämä on noussut pintaan nyt taas koulutehtäviä tehdessä. Dokumenttien ulkoasun täytyy olla just eikä melkeen ja kirjoitusvirheitä en suvaitse 😀 Toisaalta kavereille kirjoittelen viestejä vailla mitään huolta oikeinkirjoituksesta eikä tämä postauskaan nyt ihan kirjakieltä ole 😀

12. Luulin pitkään olevani iltaihminen joka tykkää nukkua aamuisin pitkään. Viime aikoina olen kuitenkin huomannut että jos nousen aiemmin aamulla olen pirteämpi. Jos nukun pitkään, tulee heti aamusta sellainen saamattomuuden tunne. Ehkä olen sittenkin aamuihminen? Tai jotain näiden kahden väliltä.

13. Nuorempana olin heppatyttö ja kävin tallilla kolme kertaa viikossa hoitamassa hoitohevostani. Lisäksi lauloin kuorossa.

IMG_2211_picmonkeyedRatsastusretkellä Glenorchyssä, Uudessa-Seelannissa.

14. Luin myös innokkaasti Harry Pottereita ja koukututtuani tarinaan uusi kirja oli saatava aina heti sen ilmestyttyä. Kun viimeinen kirja tuli, pyöräilin kesäaamuna maalta kaupunkiin hakemaan sitä heti kun kirjakauppa kahdeksalta aukesi enkä sen jälkeen laskenut sitä juurikaan käsistäni ennen kuin se oli loppu. Oikeastaan olisi pitänyt pakata kavereiden kanssa tehtävää Suomen kesäreissua varten mutta hoidin sen sitten myöhään viimeisenä iltana. Sisälläni uinuva fani on myös aika innoissaan kesällä ilmestyvästä jatko-osasta vaikka se ei virallinen Rowlingin kertomus olekaan vaan perustuu Lontoossa avautuvaan näytelmään. Houkuttaisi ottaa myös Potter-aiheinen (esim. ”always”-teksti) -tatuointi muistoksi fanivuosista.

15. Joskus pyörittelen mielessäni ajatusta lentoemännäksi ryhtymisestä.

 

Toivottavasti persoona blogin takana hahmottuu näiden faktojen avulla hieman paremmin 🙂

P.S. Jos haluat tiedon uusista postauksista (mm. faktapostauksestsa nro 2), tykkää blogin sivuista facebookissa!

Instagramista minut löytää nimimerkillä llaurasofiia.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tanja maanantai, helmikuu 29, 2016 at 21:45

    Ihania noi vanhat kartat! Mäkin kävin puussaamassa Blarneyn kiveä 😀 Tiedä sitten sainko siitä puheliaisuuden lahjan vai en. Kiva kun teit faktapostauksen, näistä oppii ihan uusia juttuja bloggaajasta 🙂

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, maaliskuu 1, 2016 at 13:41

    Noita karttoja on kyllä niin hauska selailla, ne on visuaalisesti tosi kauniita ja hauskoja 🙂 Ihan mukavia nää faktapostaukset kyllä, pääsee näkemään vähän enemmän persoonaa kuin mitä matkapostauksissa muuten välittyy!

  • Leave a Reply