Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tunnelmia matkamessuilta

keskiviikko, tammikuu 27, 2016

Viime viikonloppuna ei ainakaan ollut ohjelmasta puutetta sillä Matkamessujen tämänvuotiseen tarjontaaan tutustuminen alkoi kohdallani torstain ammatilaispäivänä ja jatkui lauantaina perheen kanssa messuja kierrellen. Ennen messuja kirjoitin tämän postauksen, jossa kerroin mikä messuilla tänä vuonna erityisesti kiinnosti ja mitä ohjelmanumeroita aion seurata. Tänä vuonna pääsin messuille pitkästä aikaa monen vuoden tauon jälkeen ja sain ensimmäistä kertaa bloggaajapassin. Tuntui todella kivalta päästä messuille bloggaajan ominaisuudessa jo ammattilaispäivänä ja tavata huikeita kanssabloggaajia!

Torstaina saavuin Messukeskukseen puoli yhdentoista aikoihin ja suuntasin ensimmäiseksi Sonera Inspiration Stagelle kuuntelemaan kun ulkomaankauppa-ja kehitysministeri Lenita Toivakka avasi messut. Hän painotti puheessaan Suomen mahtavia mahdollisuuksia matkailun saralla. Meillä on muun muassa upea luonto joka on saaristoineen ja revontulineen monelle syy tulla Suomeen. Lisäksi hän kehui Suomella olevan erinomaiset mahdollisuudet esimerkiksi wellness-matkailun saralla. Haasteiksi Toivakka mainitsi Suomen erityisen markkina-alueen löytämisen sekä aasialaisten stopover-matkustajien Suomi- kiinnostuksen lisääminen, jotta he jäisivät Suomeen pidemmäksi aikaa. Viime aikoina olen tajunnut taas paljon paremmin miten hieno kohde Suomi on matkailijan näkökulmasta ja aionkin tehdä niinkuin Toivakka kehotti, edustaa ylpeänä Suomea ja jakaa suomalaista kulttuuria ja kokemuksia!

toivakka

Toivakan puheen jälkeen kuultiin Suomen Espanjan suurlähettilään puhe sekä espanjalaista musisointia. Tämän jälkeen lähdin tutkimaan minkälaista tarjontaa siellä messuhallissa sitten oli esillä. Ammattilaispäivän aikana tilaa kierrellä oli hyvin, ja bongattuani pian Levoton Matkailija- blogin Tanjan sekä Kerran poistuin kotoa- blogin Nooran, kuljeskelimme ympäri messuhallia samalla matkailusta ja bloggailusta jutellen. Olipa mahtavaa saada hehkuttaa ja intoilla matkailujuttuja ilman pelkoa siitä että juttukaveri kyllästyy! 😀

yleiskuvaintiaitaliafinnairkollaasi

Torstaina ehdin kiertää messuhallin jotakuinkin läpi mutta suurin osa ajasta kului mielenkiintoisia ohjelmanumeroita kuunnellen. Iltapäivällä istuin pitkän pätkän Sonera Inspiration Stagen katsomossa kuuntelemassa ensin NBE keynote- esitystä ” The persuasion power of the digital influencers” ja sitten Melvin Boecherin esitystä matkabloggaajien ja sosiaalisen median kanssa työskentelystä. Meriharakan Pirkko keräsi esitysten annista hyvän koosteen, tässä linkki. Näiden jälkeen olikin pian aika aloittaa Soneran järjestämät etkot jonne me matkabloggaajat keräännyimme. Seurasi lisää tutustumista, kuohuvaa ja pientä laittautumista NBE-partyjä varten, jotka järjestettiin Radisson Blu Plazassa.

etkotmeikki

Torstaista jäi mulle todella hyvä mieli ja ensimmäinen kerta bloggaajana matkamessuilla oli onnistunut. Päivä hurahti ohi kyllä nopeasti kun oli niin paljon kaikkea mielenkiintoista ja huikeita ihmisiä ympärillä! Lauantaina suuntasin messuille sitten perheen kanssa ja otin päivän vähän rennommin. Siskon kanssa kierreltiin oikein huolella ja tavoitteena oli tietysti osallistua kiertämisen lomassa niin moneen arvontaan ja kilpailuun kuin mahdollista. 😀

arvontasaaristo

Kotimaan kohteista Suomen saaristo oli näyttävästi esillä isolla osastolla. Sieltä löytyi myös oman kotikunnan Salon ständi jota kävin kurkkimassa ja innostuin tietysti myös vierestä löytyneistä Muumitalosta ja Naantalista. Ehkä ensi kesänä voisin päästä pitkästä aikaa kesäteatteriin, vaikkapa sinne Naantalin Emma Teatteriin.

muumi

lappikollaasibussi

Bussiyhtiötkin olivat messuilla näyttävästi esillä – virheettömiksi kiillotettuja suuria autoja oli vaikea olla huomaamatta. Tämä osio kiinnosti minua siksi että Suomen sisällä liikkuminen on minulle nyt ajankohtaista muutettuani Kouvolaan. Sieltä käyn silloin tällöin viikonloppua viettämässä Turun suunnilla ja milloin missäkin ja on hyvä että nykyään busseissakin on mistä valita ja hinnat ovat kilpailun myötä laskeneet. Aionpa testailla tätä Savonlinjaakin jossain kohtaa.

kela

Anssi Kela tunnelmoi akustisesti Eckerö Linen osastolla. Hyvin veti vaikka huuliharppu olikin tukossa 🙂

somero

Tämä Someron ständi oli ehdottomasti yksi mun lemppareita (ja yllättäjiä) koko messuilla. Olen vähän heikkona 50-luvun tyyliin ja vintageen pukeutumiseen ja siksi niin tykästyin tähän. Erottui muuten myös todella virkistävästi muiden ständien joukosta. Nostalgiaviikko ja Somero, täältä tullaan!

suklaat

Maisteltiin myös Fazerin uusia matkailusta innoitusta saaneita suklaamakuja. Näistä voiton vei kyllä ehdottomasti tuo Lontoo.

aurinkokollaasi2

Aurinkomatkojen osasto jäi erityisen hyvin mieleen tänä vuonna. Siellä pääsi nimittäin kokeilemaan virtuaalimatkustamista. Lasit päähän ja messuhallin kiire jäi kauaksi taakse kun edessä avautui kierros espanjalaisella viinitilalla. Tämän avullahan saadaan pian nojatuolimatkailu ihan uudelle tasolle!

kukat

Mitä mietteitä messuista jäi?

Matkamessuille osallistuminen oli tänä vuonna erityisempää kuin aiemmilla kerroilla bloggaajapassin ansiosta. Sen avulla messuista sai myös paljon enemmän irti kun pääsi jo torstaina kuuntelemaan mielenkiintoisia ohjelmanumeroita, tapaamaan kollegoita ja kiertelemään messuilla ilman yleisöpäivien väentungosta. Torstain etkot ja juhlat jäivät mieleen positiivisina tapahtumina. On mahtavaa että meille bloggaajille oli järjestetty näin hienoa ohjelmaa! Myös lauantaille osui monta hyvää ohjelmanumeroa joten sen puolesta olin messuihin hyvin tyytyväinen. Kohteiden puolesta jäin kuitenkin kaipaamaan muutamia, esimerkiksi Kanadaa ja Irlantia. Messupostauksia lueskellessa huomasin minäkin ettei Norjakaan ollut messuilla edustettuna. Ensi messuille toivoisin näiden ”vähemmän eksoottistenkin” kohteiden läsnäoloa.

Tämänkertaisista messuista jäivät erityisesti mieleen muun muassa Suomen kohteiden mukava edustus, hyvä ohjelma, Aurinkomatkojen virtuaalikokemus, onnistuneet blogijuhlat sekä bloggaajien läsnäolo blogipaviljongin ja travel bloggers give back-tempauksen merkeissä. Myös Finnairin osasto oli onnistunut ja mielenkiintoinen revontulineen ja A350-matkustamoineen. Kohteista yllätti erityisesti Romania, joka nousi ehdottomasti kohdelistalleni.  Lisäksi muistin taas että sellainenkin ihana kaupunki kuin Praha on olemassa ja Sloveniainnostukseni kasvoi. Nyt ei muuta kuin suunnittelemaan uusia reissuja 🙂

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Noora keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 20:37

    Mäkin kasvatin Slovenia-innostustani (joka ennen messuja oli jo valtaisa) vielä muutaman pykälän lisää! Tai ainakin tuntuu siltä, että siitä lähti mukaan aivan liikaa esitteitä 😀 Aivan ihana toi sun Pikku Myy -paita 🙂

  • Reply Lotta Watia | Unagidon keskiviikko, tammikuu 27, 2016 at 21:53

    Hyvä ja kattava kooste sekä hienoja kuvia oot saanut messuilta! Oli tosi kiva tavata, nähdään taas! 🙂

  • Leave a Reply