Suomen suurin matkablogiyhteisö
Espanja Instagram Travel Thursday Irlanti

Tunnelmia Dublinista ja Barcelonasta / IG Travel Thursday

torstai, 3 joulukuun, 2015

Pari viikkoa on taas hujahtanut matkoilla, tällä kertaa Euroopassa. Unelmoin Euroopan kohteista Ausseissa ollessani joten olipa ihanaa päästä taas fiilistelemään näitä lähempiäkin matkakohteita. Marraskuun puolivälissä suuntasimme viikoksi Dubliniin ja sieltä oli ajatus jatkaa matkaa vielä johonkin toiseen kaupunkikohteeseen. Ensin mietimme lentävämme Amsterdamiin, mutta Dublinin sään ollessa viimaisen kylmä ja sateinen, alkoivat aurinkoisemmat kohteet kiinnostaa. Lentojen hintoja tutkailtuamme päädyimmekin toiseksi viikoksi ensimmäistä kertaa Barcelonaan ja siellähän aurinko paistoi mukavasti! Olen todella huono bloggailemaan kohteista paikanpäältä mutta palaan tänään kotiin ja alan rustailla postauksia, niihin on materiaalia kertynyt nyt huimasti niin Euroopasta kuin kauempaakin. Tässä kuitenkin ensihätään muutama kuva Dublinin ja Barcelonan tunnelmista Instagram-tililtäni. 🙂

12309209_10153746810559407_583097052_nTemple Barin alue näytti olevan ennallaan.

Dublinin matkaahan jännitin hieman etukäteen, siitä voit lukea täältä. Kaupunkiin liittyy paljon rakkaita muistoja Erasmus-vaihdon ajalta joten Dublin on minulle kohteena ihan erityinen! Kaikki sujui kuitenkin mainiosti enkä heittäytynyt liian tunteelliseksi 😀 Oli mahtavaa kuljeskella tuttuja katuja ja katsella vanhoja paikkoja; tuossa pubissa kävimme vaihtariporukalla usein ja tuosta ravintolasta hain silloin tällöin nuudeliannoksen kotiin. Vanha asuntokin oli paikallaan Tescon yläkerrassa. On mukava tunne kun ei tarvitse karttaa vaan tuntee kaupungin ja sen kadut. Matkan jälkeen olen aivan samaa mieltä Mikan kommentin kanssa jonka hän jätti tuohon aiempaan postaukseen: ”minulle Irlanti on kuin hyvä ystävä. Tapaamme aivan liian harvoin, mutta tavatessamme juttu jatkuu sujuvasti siitä, mihin edellisellä kerralla jäimme. Sláinte!”.

12319771_10153746811674407_1764959030_nMolly Malonen patsas oli saanut väistyä LUAS-ratikan laajennustöiden tieltä Grafton Streetiltä Suffolk Streetille.

Viikko Dublinissa kului hujauksessa. Kiertelimme muun muassa museoissa, kaupoissa ja Phoenix Parkissa sekä kävelimme katuja ristiin rastiin. Kun kylmä tuuli alkoi käydä liian viimaiseksi, pakenimme sitä pakoon pubien tai kahviloiden lämpöön. Päiväretken Howthiinkin ehdimme tehdä.

12282877_10153746811849407_31294205_nPaluu Queen of Tarts-kahvilaan oli makoisa 🙂
12312149_10153746811349407_77175721_nGrafton Streetin jouluvalot ovat yhdet lemppareistani koko maailmassa!

Viikko Dublinissa oli todella onnistunut. Olen iloinen että palasin ja uusia reissuja on aivan varmasti tulossa. Minun ja Irlannin tarina ei pääty tähän! Marraskuu ei kuitenkaan ole sitä aurinkoisinta aikaa Irlannissakaan ja Barcelona alkoi jo todella houkuttaa. Me saavuttiin sinne illalla kahdeksan aikoihin ja kun astuttiin ulos terminaalin ovista ensimmäinen ajatus oli että eikä, täälläkin on kylmä ja tuulee 😀 Mutta kun seuraavana aamuna lähdettiin kiertelemään kaupunkia niin siellähän se aurinko oli meitä vastassa ja Barcelona olikin ihanan aurinkoinen koko viikon, ei ollenkaan hassumpi kohde paeta marraskuun harmautta!

11301385_10153746812644407_1362972491_nMiten ihania leipomoita Barcelonassa onkaan! Tämä oli mun suosikkileivos.
12336035_10153746812964407_1038634008_nMontjuic- kukkulalta oli upeat näkymät.

Dublinin viikkoa voisi luonnehtia aika kiireiseksi. Oli niin monta tuttua paikkaa missä halusin ehtiä käymään että viikko meni vähän juosten paikasta toiseen. Viikko Barcelonassa olikin sitten täydellistä vastapainoa kiireelle. Meihin tarttui heti espanjalainen kiireettömyys ja aurinko sai hyvälle tuulelle. Barcelonassa oli aikaa istuskella puiston penkeillä katselemassa paikallisten elämänmenoa tai lukemassa kirjaa. Oli aikaa kuljeskella ja haahuilla vailla päämäärää ja löytää itsensä vaikka kaakaokupilliselta kahvilasta. Ihastuin Barcelonan tunnelmaan ja kauneuteen, tänne pitää päästä uudestaan!

12312448_10153746813704407_1338434615_nKäynti Sagrada Familiassa oli upea kokemus sekin. Lukuisten lasimaalausten läpi suodattuva iltapäivän aurinko värjäsi kirkon huikeilla väreillä.

Molemmista kohteista luvassa lisää postauksia, tässä oli vaan pikainen kurkkaus menneisiin kahteen viikkoon. Joten jos Barcelona ja etenkin Dublin kiinnostaa niin pysykää kuulolla 🙂

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Minut löytää Instagramista nimimerkillä @llaurasofiia.

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Ansku BCN torstai, 3 joulukuun, 2015 at 11:09

  Täällä Barcelonassa on kyllä ollut uskomattoman hienot säät nyt marraskuussa, toivottavasti jatkuu samanlaisena nyt joulukuunkin! Ja innolla jään odottelemaan Dublin-postauksia, se on mun to do -listalla vuodelle 2016 🙂

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 11:14

   Meidän viikko oli oikeaa valohoitoa, tuli tarpeeseen sillä nyt jaksaa taas paremmin tätä Suomen marraskuuta 🙂 Kiva kuulla että Dublin on suunnitelmissa! Vinkkejä luvassa 🙂

 • Reply Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, 3 joulukuun, 2015 at 12:50

  Haha miten hauskaa! Itse olen ollut myös Erasmus-vaihdossa Irlannissa, Letterkennyssä, joten Dublin ja Temple Bar ovat hyvin hyvin tuttuja ja herättävät paljon lämpimiä muistoja. Olisipas ihana palata näihin maisemiin! Kiitos muistutuksesta 🙂

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 11:17

   Ihan totta! Piti ihan tarkistaa mapsista että missä Letterkenny tarkalleen sijaitsee 😀 Varmaan huikea paikka olla vaihdossa sekin 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 3 joulukuun, 2015 at 14:30

  Minäkin haluan ystävystyä Irlannin kanssa! En ole käynyt siellä koskaan, mutta minulla on sellainen kutina, että meistä voisi tulla todella hyvät ystävät 🙂

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 11:19

   Kannattaa ehdottomasti! Kaikki mun tutut jotka Irlannissa on käyneet on kyllä tykänneet kovasti 🙂

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA -matkablogi torstai, 3 joulukuun, 2015 at 20:43

  Dublin ja Howth tuli mulle ja miehelleni tutuiksi ekalla minihäämatkallamme keväällä 2013 ennen pidempää reissuamme, ja ai että haluaisin tavata molemmat vielä joskus uudelleen! ^_^

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 11:23

   Onpa hauska kohde häämatkallekin, en ole tullut ajatelleeksi Dublinia siltä kantilta 🙂

 • Reply katareissaa perjantai, 4 joulukuun, 2015 at 13:01

  Todella kiva postaus! Itsekin palasin vähän aikaa sitten entiseen vaihtokaupunkiini Barcelonaan ja pystyn jotenkin niin samastumaan näihin sun Dublin fiiliksiin :))

 • Reply Mika / Lähtöportti lauantai, 5 joulukuun, 2015 at 12:30

  Hauskaa että tuo mun kommentti jäi noin hyvin mieleen 🙂 Odottelen juttujasi myös Barcelonasta, sillä sekin kuuluu suosikkikaupunkeihini. Kahdesti olen käynyt, mutta Carlos Ruiz Zafónin kirjojen lukemisen jälkeen olisi taas pakko päästä takaisin.

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 11:26

   Se oli osuvasti sanottu ja matkan jälkeen samaistun täysin 🙂 Barcelona yllätti minut positiivisesti sillä etukäteen en tiennyt siitä Gaudin arkkitehtuurin lisäksi paljoa. Ihana kaupunki enkä usko että jäi ainoaksi kerraksi kun siellä vierailin!

 • Reply Teea | Curious Feet sunnuntai, 6 joulukuun, 2015 at 23:52

  Haluan kuulla lisää, erityisesti Dublinista minne en ole vieläkään matkustanut! Irlanti houkuttelee muutenkin kovasti, joten aina kiva lukea juttuja sieltä suunnalta 🙂

 • Reply Kaukokaipuun Nella maanantai, 7 joulukuun, 2015 at 20:17

  Ihania kuvia <3

 • Reply Annika | Travelloverblogi torstai, 10 joulukuun, 2015 at 15:45

  Hassu juttu, että postauksessasi on juuri ne kaksi euroopplaista tunnettua lomakaupunkia, jotka Milanon lisäksi ovat jättäneet minut jokseenkin kylmäksi. Molemmista olen lukenut blogeista ja muutenkin paljon positiivista. Sinunkin kuvauksesi erityisesti Dublinista on taas sellainen, että ehkä pitäisi mennä uudelleen. Toisaalta olen ajatellut, että ei minun koko maailmaan tarvitse rakastua. 🙂

  • Reply laura / to travel is to live torstai, 10 joulukuun, 2015 at 16:23

   😀 makuja on monia ja kaikesta ei tarvitsekaan tykätä 🙂 Uskon kyllä että rakkauteni Dubliniin on suurelta osin myös sen ansiota että siihen liittyy niin paljon ihania muistoja, vaikka on kaupunki toki muutenkin kiinnostava ja monipuolinen. Barcelona taas oli ihanan aurinkoinen, positiivinen yllätyskohde marraskuun piristykseksi 🙂 Koko maailmaan ei todellakaan tarvitse rakastua mutta joskus on hyvä antaa kohteille toinen mahdollisuus. Minulle kohde joka ei niin sytyttänyt on esimerkiksi Edinburgh mutta haluaisin silti käydä siellä ainakin kertaalleen vielä. Uskon että nyt vanhempana ja kokeneempana reissaajana voisin saada siitä enemmän irti ja haluan antaa kaupungille vielä mahdollisuuden 🙂

  Leave a Reply