Suomen suurin matkablogiyhteisö
Thaimaa

Mainettaan rauhallisempi Koh Phangan

perjantai, 6 marraskuun, 2015

Syyskuussa saapuessamme Thaimaahan meillä oli laadittuna hyvin suuripiirteinen matkaohjelma. Maahan tutustuminen alkoi Chiang Maista, koska halusin ehdottomasti päästä käymään Elephant Nature Parkissa. Sen jälkeen tarkoituksenamme oli piipahtaa Kambodzan puolella Angkor Watissa ja sieltä Thaimaahan palattuamme viettää loppuaika lomasta jollakin rauhallisella saarella rentoutuen. Viihtyessämme erinomaisesti Chiang Maissa ja Angkorin temppeleillä aika kului hurjaa vauhtia; yhtäkkiä matkan rantalomailuosuus alkoikin olla jo ihan lähellä emmekä vieläkään olleet saaneet päätettyä millä saarella sen viettäisimme!

Kriteereitä ei ollut liiaksi, halusin vain kohtuuhintaista majoitusta tarjoavan, riittävän rauhallisen saaren josta löytyisi mukavia rantoja. Sääolosuhteet helpottivat valintaamme hieman sillä sadekauden ollessa yhä päällä joillekin saarista oli vaikeampi matkustaa huonojen lauttayhteyksien takia. Luettuani Siaminlahden saarista – Koh Samuista, Koh Phanganista ja Koh Taosta– ajattelin ensin etteivät ne ole meitä varten. Koh Samui kuulosti liian turistiselta, Koh Tao näytti olevan pääasiassa sukeltajien suosiossa ja Koh Phanganille suuntasivat täydenkuun juhlijat, sinne ei siis ainakaan! Mutta juuri sinnehän me lopulta päädyttiin ja oltiin valintaamme loppujen lopuksi erittäin tyytyväisiä.

20

Junalla oltiin matkattu Thaimaassa jo aiemmin mukavasti ja niinpä nousimme Bangkokissa Hua Lamphongin rautatieasemalla yöjunan kyytiin joka vei meidät aamuksi Surat Thaniin. Olimme etukäteen katselleet eri lauttavaihtoehtoja mutta lippuja meillä ei vielä ollut. Junasta noustuamme vastassa oli kuitenkin odotetusti monta innokasta myyjää lippuja kaupittelemassa ja hetken vertailtuamme päädyimme Lomprayahin lauttaan. Ensin harkitsimme hitainta (ja edullisinta) lauttaa, mutta mieleen palasi viimeaikaiset kokemukset merisairaudesta ja päätin että nopeampi lautta on sittenkin parempi 😀 Ostimme paketin johon kuului bussikyyti Surat Thanista Donsakiin ja sieltä lautta Koh Phanganille. Bussi ja lautta olivat ajoissa ja kaikki toimi muutenkin oikein hyvin, joten Lomprayahia voin kyllä suositella. Lauttakyytikin oli onneksi hyvin tasainen 🙂

Koh Phanganilla saavuimme Thong Salan satamaan jonne useimmat laivoista saapuvat. Olimme varanneet etukäteen pari yötä sataman läheltä Lime N Soda-nimisestä ”rantaresortista”, ajatuksenamme katsella rauhassa miltä saari näyttää ja tehdä sitten päätöksiä jatkosta. Kyseinen resortti ei meitä ihan vakuuttanut, se oli persoonaton ja liian rauhaton mutta sijainti oli hyvä ajatellen lauantai-illan markkinoita jotka halusimme käydä katsomassa sataman läheisyydessä. Markkinoita voin suositella niiden ruokapuolen ansiosta, erilaisia herkullisia makuja löytyi maisteltavaksi runsaasti 🙂 Thong Salan alue ylipäätään ei ollut niin erikoinen mutta kaikki tarvittavat peruspalvelut löytyivät kaupoista ravintoloihin ja lääkäriin.
21

37

Parin yön jälkeen vaihdoimme majoitusta ja päädyimme paikkaan nimeltä Benjamin’s Hut joka sijaitsee saaren eteläpuolella, viitisentoista minuutin ajomatkan päässä satamasta Haad Chao Phaolla. Sataman läheisyydestä oli helppo napata songthaew-kimppataksi majapaikkaan. Benjamin’s Hutin rauhallinen ilmapiiri ja kaunis pieni rantakaistale sekä siisti, moderni bungalow ja sen terassilla oleva riippumatto vakuuttivat meidät aika nopsaan ja ilmoitettiin jäävämme reiluksi viikoksi 🙂 Mielessäni oli koko ajan ollut kuva riippumatosta edustamassa täydellistä lomafiilistä ja sen kun bongasin niin taisi pari riemunkiljahdusta päästä 😀

22

Huone oli todella siisti ja siivottiin joka toinen päivä. Sänky oli ihanan leveä ja hyvä nukkua! Me otettiin huone pelkällä tuulettimella, joka riitti meille hyvin mutta ilmastoitujakin bungaloweja olisi ollut tarjolla. Kuumaa vettä meillä ei myöskään ollut mutta sitäkään ei koettu juurikaan tarpeelliseksi kuumien päivien jälkeen. Huoneesta maksoimme 600 bahtia eli noin 15,5 euroa yöltä.

1733

Meidän päivät saarella kului leppoisasti riippumatossa loikoillen, rannalla lukien, meressä kelluen ja ihanilla ruoilla herkutellen. Lomafiilikseen oli helppo päästä kun ympärillä oli niin rauhallista. Viereisissäkään majataloissa ei ollut porukkaa tungokseen asti joten niistäkään ei kantautunut melua. Tässä näkymää majatalon ravintolan terassilta omalle pikku rannalle jonka henkilökunta piti todella siistinä. Aurinkotuoleja ei montaa ollut mutta aina niissä oli tilaa, ihanan hiljainen paikka siis ja juuri sellainen josta haaveiltiin. Säiden kanssa meillä oli hyvä tuuri. Vaikka syyskuu on vielä sadekautta, saatiin nauttia aurinkoisista päivistä ja lämmöstä, vain yhtenä päivänä oli kuurottaisia sateita.

Rantaa pitkin oli mukava tehdä pieniä kävelylenkkejä ja katsella vaikka kalastajien touhuja. Majapaikastamme saatiin ilmaiseksi käyttöön myös snorkkelit ja kajakkiakin sai lainata, silläkin tehtiin pieni retki juuri ennen auringonlaskua kun taivaalla oli upeat värit.

38405

Jos oikein laiskotti (niin kuin meitä useimpina päivinä) niin ruoankaan takia ei tarvinnut majatalosta poistua. Paikan ravintolasta sai oikeasti tosi maukkaita ja erittäin kohtuuhintaisia annoksia ja ihania hedelmämehuja ja -smoothieita. Tuli oikein kiire maistella listalta mahdollisimman monia eri makuja ennen kuin loma loppuu!

23

Ehdottomaksi lemppariksi muodostui tämä Massaman Curry josta ei oltu kumpikaan kuultu aiemmin mutta tuumittiin että nyt kokeillaan ja koukkuun jäätiin. Tätä söinkin sitten ikäänkuin ”varastoon” aika moneen otteeseen 😀

41 23

Loppuviikosta meille muodostui tavaksi hakea iltapäivätee ja -kahvi bungalowin terassille 🙂
3413613

Näitä kuvia katsellessa tulee kyllä hirveä kaipuu takaisin. Merivesi oli niin lämmintä, hiekka pehmeää, auringonlaskut kauniita ja ruoka herkkua. Jos se lottovoitto kohdalleni osuisi niin tietäisinpä mihin paeta Suomen talvea!

25

29

Olen tosi iloinen että annettiin saarelle mahdollisuus vaikka olinkin ensin huolissani että siellä on liikaa juhlivia reppureissaajia. Täytyy muistaa, että täydenkuun juhlat ovat vain kerran kuussa, ja vaikka saarella järjestetään myös puolenkuun juhlia eivät ne ilmeisesti houkuttele paikalle läheskään yhtä paljon porukkaa. Juhlahumua voi välttää entisestään siten että valitsee majoituksen mahdollisimman kaukaa Haad Rinistä, jossa täydenkuun juhlat pidetään. En tiedä miten paljon rauhallinen tunnelmamme oli hiljaisen sesongin ansiota mutta uskon että vilkkaammallakin kaudella saarelta voi löytää kauniin rauhallisen rannan kun vähän etsii. Me keskityimme saarella nimenomaan rentoutumiseen ja vietimme siksi suurimman osan ajasta majapaikassa. Koh Phanganilla on ymmärtääkseni kuitenkin monia kauniita rantoja joita voi kierrellä vaikka skootterilla ja lisäksi saarella voi vaikka patikoida ja joogata, eli juhlimiselle löytyy runsaasti vaihtoehtoja 🙂

Meille Koh Phangan tarjosi ihanan paikan viettää rentouttavaa lomaa. Ensimmäinen kokemus Thaimaan saarimatkailusta muodostui todella positiiviseksi ja mielelläni palaan saarelle vielä joskus takaisin.

27

You Might Also Like

51 Comments

 • Reply Millamaija lauantai, 7 marraskuun, 2015 at 11:57

  Mäkin yllätyin suuresti kun mentiin Koh Phanganille tammi-helmikuussa 🙂 Siellä olikin vastassa todella kaunis saari ilman jatkuvaa bilekulttuuria. Mitä me siellä tehtiin, sitä voi kyylätä täältä : http://avaruusponi.blogspot.fi/2015/05/ihana-thaimaa-postaus-osa-33-koh-phangan.html

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 8 marraskuun, 2015 at 22:51

   Positiivinen yllättäjä meille molemmille siis 🙂 Kiitos linkistä, käynkin lukemassa myös sun ajatukset saaresta! 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 9 marraskuun, 2015 at 00:02

  Voi miten ihanan rentoa lomailua! Ei muistuta lainkaan mun Koh Phanganilla käyntejä 😀 Massaman on minunkin suurta herkkua, kokeilin sitä syötyäni liikaa green ja red currya ja jäin heti koukkuun 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi maanantai, 9 marraskuun, 2015 at 17:44

  Olin paremman puoliskon kanssa Koh Phanganilla aika tarkalleen vuosi sitten marraskuussa. Saari oli yksi maailmanympärimatkamme kohteista. Siellä oli hiljaista kuin huopatossutehtaalla. 🙂 Ja hienot auringonlaskut. Tykkäsin! Vähän ehkä tuli ikävä nyt Thaimaahan tämän kirjoituksesi ansiosta… 🙂 Massaman curry on todella hyvää, kuten muutkin thaimaalaiset curryt. Blogistani löytyy kokemuksia Koh Phanganilta, jos kiinnostaa.

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 10 marraskuun, 2015 at 22:47

   Auringonlaskut oli kyllä kauniita ja rauhaa riitti meilläkin! Kiitos linkistä, kiinnostaa! 🙂

 • Reply Heidi tiistai, 10 marraskuun, 2015 at 12:59

  Voi kun tulee ikävä aurinkorannoille ja paratiisisaarille näitä leppoisia kuvia katsellessa. En ole käynyt koskaan Thaimaassa, koska olen ajatellut, että siellä on kauheasti turisteja joka paikassa, mutta tämä näyttää kyllä mukavan rauhalliselta paikalta löhölomailuun, jota talven pimeydessä todellakin Suomessa aina kaipaa.

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 10 marraskuun, 2015 at 22:49

   Kyllä tuli mullekin ikävä Thaimaan lämpöön kun kävin kuvia läpi. Mullakin oli Thaimaasta vähän ristiriitaiset mielikuvat ennen sinne saapumista mutta yllätyin positiivisesti! Ei niin paljon turisteja kuin kuvittelin, mutta toisaalta me myös välteltiin tietoisesti niitä kiireisimpiä paikkoja.

 • Reply Mia / Elämää ja Matkoja tiistai, 10 marraskuun, 2015 at 17:51

  Näyttää aivan täydelliseltä paikalta leppoisaan lomailuun ja mitä herkkuja kuvissa….. mums!
  Täytyy pitää tämä paikka mielessä, sillä Phuketin kaltaiset remupaikat eivät ole meitä houkutelleet Thaimaan suuntaan!

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 10 marraskuun, 2015 at 22:50

   Sitä se oli, viikko hujahti lepäillessä! 🙂 Suosittelen ehdottomasti tätä saarta ja majapaikkaakin 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon tiistai, 10 marraskuun, 2015 at 18:54

  Ooo, tuli noisa safkakuvista nälkä! Ihanan tunnelmallisia biitsikuvia. <3

 • Reply Henna /suurin onni keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 00:27

  Thaimaa, ollapa nyt siellä ♥ Näyttää siltä, että teillä on ollut ihana ja rentouttava loma! Kiva lukea kokemuksia Koh Phanganista, itsekin tiedän siitä vain nuo full moon partyt. En tiedä, missä asut, mutta tuota massaman currya (malesialaista versiota) saa ainakin Helsingissä Annankadulla sijaitsevasta New Bamboo Centeristä, jos mieli joskus tekee 🙂

  • Reply laura / to travel is to live keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 11:50

   Niinpä 🙂 Loma oli todella onnistunut ja rentouttava, saatiin juuri sitä mitä etsittiin! Oi kiitos vinkistä, täytyy muistaa seuraavalla Helsingin reissulla! Asun tällä hetkellä Salossa ja lähellä eli Turussakin pitäisi olla pari Thairavintolaa jossa voisin massamanilla herkutella. Kokeilin tehdä sitä itsekin muutama päivä sitten Thaimaasta tuodulla currytahnalla mutta eihän siitä yhtä hyvää tullut kuin mitä se Koh Phanganilla oli 😀

 • Reply Titta / ikilomalla keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 03:26

  Voi kuinka kiva postaus! Ihanat kuvat! Niistä välittyy aito lomafiilis! Tekisi mieli kanssa rannalle ja tuohon riippumattoon makoilemaan kirja kädessä! Tulipa myös ikävä pineapple shakeja, mun ehdoton välipala lemppari Thaimaassa.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 13:58

  Kivoja kuvia! 🙂 En ole koskaan Thaimaassa käynyt, eikä käyminen siellä oikeastaan kiinnosta yhtään. Mutta kaikki näkemäni kuvat sieltä ovat olleet todella kauniita.

  • Reply laura / to travel is to live keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 14:02

   Kiitos! Minulle tämä reissu oli ensimmäinen Thaimaassa ja tykkäsin lopulta enemmän kuin etukäteen olisin arvannut 🙂

 • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 15:16

  Kylläpä näytti ja kuulosti houkuttelevalta, varsinkin näin marraskuun keskellä! Olen käynyt Thaimaassa kerran kauan sitten. Jos lähden joskus uudestaan, niin juuri tällainen saari voisi olla sopiva kohde.

 • Reply Annika | Travelloverblogi keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 16:05

  Todella relalta näyttävä paikka! Ilman lämmintä vettä ja ilmastointia en ihan saisi oltua, mutta muuten teleportoituisin paikalle vaikka heti! Minulla on vielä selvitettävänä, missä vietän jouluni. Lennot ovat Bangkokiin, joten pitääpä painaa mieleen tämäkin yhtenä mahdollisuutena.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net keskiviikko, 11 marraskuun, 2015 at 22:47

  Yöjuna, Lomprayah… kuulostaa kovin tutulta kaikki. Toivottavasti saitte nukuttua yöjunassa, meiltä se ei onnistunut 🙂 Phanganilta löytyy onneksi rauhallisempaakin kulmaa, mutta ne full moon partyt onkin sitten jotain aivan muuta. Mielenkiintoinen kokemus yhden kerran, mutta se riitti kyllä. Noita thaimaalaisia ruokia ja hedelmämehuja ja smoothieita on kyllä semisti ikävä!

  • Reply laura / to travel is to live torstai, 12 marraskuun, 2015 at 22:04

   Ensimmäisessä yöjunassa nukuin oikein mainiosti mutta toisella kertaa ilmastointi oli niin kylmällä että uni ei oikein tullut. Me välteltiin tietoisesti partypaikkoja ja onnistuttiin hyvin, mikäs siellä oli siemaillessa hedelmäshakkejä rantatuolissa hiljaisella rannalla 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka torstai, 12 marraskuun, 2015 at 21:48

  Varmaan ihan mukava paikka, jos pitää rannasta ja auringosta 🙂

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita perjantai, 13 marraskuun, 2015 at 09:31

  Näyttää aivan täydelliseltä paikalta rentoon rantalomailuun! Hitsi mitä kuvia! Ja tuo viimeinen kuva tuosta koirasta! Ihana!

 • Reply Lena / London and beyond perjantai, 13 marraskuun, 2015 at 14:02

  Voi apua, mä nään niin itseni tuolla:) täysin eri Koh Phanghan mitä mä olen kuvitellut sen olevan. Makaan kotona kipeänä, arvaas tekeekö mieli noita thairuokia… Tota mä rakastan Thaimaassa, hyvää ruokaa, aurinkoa ja edullisia hintoja ❤️

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 11:42

   Me yllätyttiin positiivisesti, kannatti antaa saarelle mahdollisuus 🙂 Pikaista paranemista!

 • Reply Laura / My Passport Pages perjantai, 13 marraskuun, 2015 at 14:51

  Itse olin aika samoilla huudeilla Koh Phanganilla joitakin vuosia sitten ja vielä Full Moon Partyjen aikaan. Kun päärannalta poistui sen parin kilometrin päähän niin saari oli aivan rauhallinen myös pääpäivinä. Oli minullekin melkoisen yllätys kuinka rauhallinen saari olikaan silloin ja itselle jäi ainakin todella positiivinen fiilis paikasta. Kuvien perustella yhtä ihanalta se näyttää edelleen mitä oli silloinkin kun itse siellä olin!

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 11:43

   Oltiin todella yllättyneitä miten rauhallista saarella olikaan, onneksi mentiin 🙂 Niin hyvät puitteet meillä oli lomailuun ettei voinut kuin nauttia!

 • Reply AnnKat perjantai, 13 marraskuun, 2015 at 21:40

  Alkaa matkakuume tämän jälkeen kyllä nousemaan. Lennetään 3.1. Bangkokiin ja siinä ne tehdyt suunnitelmat sitten onkin. Täytyy palata näihin sun postauksiin vielä tarkemmin ennen omaa matkaa. 🙂

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 11:44

   Ihanaa matkaa teille, pidä ihmeessä tämäkin vaihtoehto mielessä kun mietit kohteita 🙂

 • Reply Kohteena maailma perjantai, 13 marraskuun, 2015 at 23:53

  Kivoja kuvia ja mukavia muistelmia 🙂 Nämä ruokakuvat kyllä tuovat aina mieleen sen, että Aasia on itselle paras paikka ruokakulttuurin suhteen!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, 14 marraskuun, 2015 at 06:49

  Munkin kokemus Phanghanilta on että se on rauhallisempi kuin monesti luullaankaan. Ainakin jos lähtee Had Rinilta muualle. 🙂

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 11:52

   Koko saari tuntuu olevan vähän leimautunut pelkästään bilepaikaikaksi vaikka oikeasti se on niin paljon muutakin! 🙂

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla lauantai, 14 marraskuun, 2015 at 12:30

  Ihania fiiliksiä näissä kuvissa! Aurinkoa, riippumatto, herkullista thai-ruokaa… Kelpaisi minullekin 🙂 Phanganilla olen käväissyt vain naapurisaarelta juurikin noissa (surullisen)kuuluisissa Täydenkuun juhlissa. Tosin ei se meno niissäkään ihan niin villiä ollut kuin olin etukäteen kuvitellut/pelännyt.

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 11:54

   Meillä oli ihan unelmaloma, ei voinut kuin nauttia 🙂 Me harkittiin ihan pikkuisen josko käytäisiin kurkkaamassa juhlat mutta nautittiin vaan niin paljon löhöilystä ja rennosta oleilusta että ei väenpaljous ja biletys kiinnostanut 🙂

 • Reply sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi lauantai, 14 marraskuun, 2015 at 12:46

  Kirjan lukeminen riippumatossa kuulostaa just sopivalta ajanvietteeltä mulle! <3 Mutta mulla tuli noista ruokakuvista lähinnä sellainen fiilis, että mitenköhän pärjäisin kun en ole ollenkaan aasialaisen ruoan ystävä…. 😀

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 11:55

   Riippumatto kruunas kyllä mun loman 😀 Hmm no sitten ei ehkä paras kohde! Vaikka saahan tuolta länkkäriruokiakin mitkä oli meiän majapaikassa myös ihan maistuvia (vegeburgeri nam!) mutta tietysti vähän hinnakkaampia kuin paikalliset annokset.

 • Reply Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 00:40

  Ihania kuvia ja tunnelmia! PS. Massaman currryyn kotioloissa löydät ohjeet täältä 🙂 http://www.andalusianauringossa.com/2015/11/vahan-parempaa-kanasta-massaman-curry.html

  • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 11:38

   Oi kiitos! Yhtä reseptiä ehdinkin jo kokeilla mutta nyt otetaan testiin myös sinun neuvot 🙂

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 07:33

  Hauska lukea tätä postausta. Tammikussa lähdetään itse Thaikkuihin, ja juurikin paljon ruokaa ja juomaa, riippumattoa, hiekkaa, ja auringonlaskuja odotan : )

 • Reply Jenna / Journey Diary -matkablogi sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 11:37

  Ihanaa lomatunnelmaa! Pääsispä tuohon fiilikseen itekin 🙂

 • Reply Sanna I Siveltimellä sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 14:16

  Voih, mulle tuli ihan älytön ikävä Thaimaahan ja lämpimiin vesiin… Olen itsekin muodostanut tuosta kyseisestä saaresta vain täydenkuun bileiden saaren, mutta tosi kiva kuulla että siellä voi myös rentoilla. Miten junamatka Bangkokista sujui? Onko ne ihan kelpoja?

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar sunnuntai, 15 marraskuun, 2015 at 17:36

  Saari on tosiaan muutakin kuin pelkkiä täydenkuunbileitä. Olen kokenut sekä sen bilepuolen että rauhallisemman puolen tuosta paikasta. Ja todellakin, se on mainettaan parempi ja monipuolisempi!

 • Reply Jenni / Globe Called Home maanantai, 16 marraskuun, 2015 at 02:52

  Näyttää just sellaiselta paikalta, johon haluaisin mennä, jos olisin lähdössä Thaimaahan rentoutumaan! Ja saitpa mut harkitsemaan ensi viikolle lounasta jossain thaikkupaikassa, massaman curry ON hyvää…

 • Leave a Reply