Suomen suurin matkablogiyhteisö
Hotelliarvostelut

Makeat unet Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunassa

perjantai, 30 lokakuun, 2015

*Postaus toteutettu yhteistyössä Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunan kanssa. Mielipiteet kirjoittajan omia sekä kuvat, ellei toisin mainita. 

Tällä viikolla sain tehdä pienen kotimaan reissun kun otin tiistaina suunnaksi Kouvolan. Kymeenlaakson ammattikorkean pääsykokeet olivat tämän matkan syynä ja koska ajomatkaa kertyi yhteen suuntaan muutama tunti ja koepäivä alkoi aikaisin aamulla, halusin viettää koetta edeltävän yön Kouvolassa. Iloinen yllätys oli kun majoituskysymys ratkesikin mukavasti Original Sokos Hotel Vaakunan lupautuessa yhteistyön puitteissa majoittamaan bloggaajan. Kyseessä onkin siis tämän blogin ensimmäinen hotelliarvostelu ja yhteistyöpostaus! 🙂

Ennen hotellille saapumistani aloin miettiä aiempia kokemuksiani S-ryhmän hotelleista. Reilun vuoden takaista majoitusta Turun Hamburger Börsissä lukuunottamatta harvassa ovat ne kerrat kun olen Sokos Hotelleissa yöpynyt. Siksipä Kouvolan majoitus tarjosi hyvän tilaisuuden päästä vähän enemmän ajan tasalle kyseisten hotellien nykyisestä toiminnasta ja ilmeestä. Kouvolan Sokos Hotel Vaakuna lukeutuu Sokos Hotellien omassa jaottelussa Original-ryhmään ja sijaitsee siten kyseisille hotelleille tyypillisesti keskeisellä paikalla; juna-asemalle on matkaa 500 metriä. Hotelli on läpikäynyt uudistuksen viime vuosien aikana.

Hotellille saapuminen ja sisäänkirjautuminen

kyltti

rakennus4

Kouvolaan saavuttuani hotelli oli melko helppo paikantaa sillä se on väritykseltään hempeän vaaleanpunainen. Tiistai-iltapäivällä löysin autolle heti paikan tilavalta paikoitusalueelta (maksullinen, 8€/vrk). Ensivaikutelma hotellista respaan saavuttuani oli tosi positiivinen ja lämmin, niin hyvin minut huomioitiin heti hotellin ovista sisään astuttuani. Sisäänkirjautuminen sujui tehokkaasti, sain kaiken tarpeellisen infon ja palvelu oli ystävällistä. Olo oli todella tervetullut 🙂

Huone

kollaasi1

Sain huoneen numero 407 joka on huoneluokaltaan Standard Queen. Ensimmäinen ajatus huoneeseen astuessa oli että se on tilava ja tunnelmaltaan kodikas. 160 cm leveä sänky näytti kutsuvalta ja kiinnitin huomiota myös runsaaseen säilytystilaan. Eteisen kokovartalopeili ilahdutti, samoin kuin sängyn vierestä löytyvä valaistu pöytätaso joka lienee tarkoitettu esimerkiksi meikkaamiseen tai vaikka lukemiseen, mutta jota hyödynsin myöhemmin työskentelytasona. Varsinainen työskentelytaso löytyi kuitenkin telkkarin vierestä ja sen edessä oleva työtuoli oli muuten todella hyvä istua.

huone2

työkollaasi

Huoneessa oli reippaasti pistorasioita, ei pitäisi loppua työmatkalaisiltakaan kesken! Langaton netti, joka kuului huonehintaan, toimi moitteettomasti koko vierailuni ajan (kylläpä toimivaa nettiä osaakin taas arvostaa Australian heikkojen yhteyksien jälkeen :D). Hyvin varusteltu minibaarikin löytyi ja löhöilyyn sopi sängyn lisäksi myös sohva, josta saa tarpeen vaatiessa tehtyä myös lisävuoteen. Illan aikana huoneeseen kantautui vaimeasti, mutta ei häiritsevästi ääniä läheiseltä tieltä. Muuten huone oli todella rauhallinen ja yötä kohti myös liikenteen äänet lakkasivat. Pehmeä,  leveä sänky ja hiljainen huone takasivat todella hyvät yöunet 🙂

esiteteline

Esitetelineessä oli kaikki tarpeellinen info.

huone16

Sängyn viereinen pöytätaso.

Kylpyhuone oli valoisa ja avaruuden tuntua lisäsi seinän levyinen peili. Tarvittavat asiat hiustenkuivaajasta suurentavaan meikkipeiliin löytyivät. Laskutilaa oli hyvin ja suihkuratkaisuna toimi suihkukaappi. Kylpyhuone oli muuten oikein toimiva mutta suihkukaapin ovien olisin toivonut olevan tiiviimmät. Nyt vesi valui reippaasti kaapin oven ali ja kylpyhuoneen lattia jäi märäksi lastalla pyyhkimisen jälkeenkin.

kylpyhuone4

kylpyhuonekollaasi

Kylpyhuoneen varustukseen kuului Dermosilin Red Orange-vartalovoide. Testailin sitä aamulla suihkun jälkeen ja vaikka tuotteessa lukee ”miedosti hajustettu”, tuoksu oli mielestäni aika voimakas. Herkkäihoisena käytän yleensä tuoksuttomia tuotteita ja näissä tuoksua oli minun makuuni reippaasti liikaa. Voide kosteutti kuitenkin hyvin. Huomasimpa sitten vasta voiteen levityksen jälkeen, että respastahan niitä tuoksuttomia tuotteitakin olisi saanut, tämän kun olisin tajunnut jo edellisenä päivänä niin olisin toki hakenut tuoksuttomat tuotteet jo illaksi testiin! Kiva kun on huomiotu hajusteherkätkin asiakkaat 🙂

kylpyhuone

sänkykollaasi

Huoneessa oli siis paljon hyviä puolia mutta jäin kuitenkin kaipaamaan jotakin enemmän. Yleisilme oli kodikas ja rauhallinen mutta minulle hieman liiankin yllätyksetön, vaikka kyseessä onkin tietysti makuasia. Olisin kaivannut vähän värikkäämpää ja modernimpaa värimaailmaa ja hieman piristystä ilmeeseen. Huoneessa oli jo näkyvissä jonkin verran käytön merkkejä, kolhut ja jäljet esimerkiksi seinissä ja kylpyhuoneen laskutasolla sekä tummuneet kaakelien saumat tekivät huoneesta pikkuisen nuhjuisen oloisen. Myös siisteyden suhteen jäi parantamisen varaa. Nopealla vilkaisulla huone näytti hyvin siivotulta, mutta lähempi tarkastelu osoitti muutamia puutteita. Kylpyhuoneessa ylänurkkaa koristi pari seitinpätkää ja huoneen puolella roisketahroja löytyi sekä peilipinnasta että esitetelineestä. Huomio kiinnittyi ikävästi myös ikkunoiden likaisuuteen. Hotellissa yöpyessä siisteyden suhteen odottaa tietysti hyvää tasoa ja nyt se ei aivan täyttynyt.

maisema

Huoneen 407 ikkunasta avautuu näkymä parkkipaikalle.

Hotellin palvelut

aulabaari

Aula-baari. Kuva lainattu sokoshotels.fi-sivustolta.

Hotellista löytyy monenmoista palvelua. Huoneen hintaan sisältyy mahdollisuus käyttää kuntosalia ja saunaa, jonka yhteydessä on myös poreallas. Olisin mielelläni käynyt testaamassa saunan mutta pääsykokeeseen oli päntättävä vielä viimeisenä iltanakin eikä aikaa liiemmin jäänyt huveille. Kävin kuitenkin haukkaamassa iltapalaa hotellin Aula- baarissa, josta juomien lisäksi saa myös pientä purtavaa. Lämmin toast täytteineen oli juuri sopivan kokoinen pienehköön nälkään ja oli todella maukas aioli-dipin kanssa. Leipä oli ihanan mehevää ja reunoilta rapeaa, tykkäsin 🙂 Baari oli koitoisan oloinen nahkasohvineen ja takkoineen eikä musiikkikaan soinut liian kovalla. Henkilökunta oli myös baarin puolella todella palvelualtista ja ystävällistä. Isompaan nälkään hotellista löytyy myös ravintola Fransmanni. Löytyypä hotellista muuten runsas valikoima kokoustilojakin jos semmoisille on tarvetta!

aulabarkollaasi

Oikeanpuoleinen kuva lainattu sokoshotels.fi- sivustolta.

Aamiainen

Sitten päästään hotelliyöpymisen kenties kohokohtaan, aamiaiseen, joka tarjoiltiin Fransmannin tiloissa. Nyt täytyy tosin todeta että tällä kertaa en päässyt nauttimaan siitä yhtä kattavasti kuin yleensä. Jännitin nimittäin hieman pääsykokeita eikä ruoka siksi oikein maistunut normaalilla tavalla. Mutta ei mennyt hukkaan tämä aamiaismahdollisuus vaan sain silti jotakin syötyä ja valinnanvaraahan oli ainakin reippaasti. Kaikki perusjutut löytyi leikkeleistä kasviksiin ja puurosta, leivistä ja hedelmistä jogurtteihin. Lämmin osiokin oli kunnossa nakkeineen ja pekoneineen. Ihana ylläri oli kananmunat jotka toivottivat hyvää huomenta, tulipa hyvä mieli 🙂

aamiaiskollaasi2

aamiainen3

Ohrapuuro oli maistuvaa, kasvikset tuoreita ja vuoksenpiirakat lämpöisiä. Jälkkäriksi oli tarjolla keksien ohella leivoskorin herkkuja. Kiva oli huomata miten tarjolle oli valittu myös paikallisten yrittäjien tuotteita, joita löytyi ainakin leipäpöydästä ja leikkeileiden joukosta maalaispalvin muodossa. Lihavalikoimaa oli kyllä juustoihin nähden runsaasti, olisin mielelläni maistellut toistakin juustolaatua kun leikkeleitäkin oli niin montaa erilaista. Kananmunat olivat hauskasta ulkokuorestaan huolimatta pieni pettymys sillä ne oli keitetty todella kovaksi vaikka makuasiahan tässäkin on kyseessä. Palvelu oli aamiaisellakin sujuvaa ja ystävällistä ja tuotteet oli aseteltu toimivasti, suuria jonoja ei syntynyt missään vaiheessa. Aamiainen oli runsas ja maistuva, olin tyytyväinen 🙂

aamiainen4

aamiaiskollaasi

aamiainen5

aamiainen9

aamiainen10

Loppumietinnät

Päällimmäisenä hotellista jäi mieleen todella ystävällinen palvelu. Tunsin oloni tervetulleeksi ja huomioiduksi niin respassa, Aula-baarissa kuin aamiaisellakin. Kerroshoitajakin tervehti iloisesti matkallani huoneeseen. Palvelua ei siis voi tämän hotellin kohdalla moittia! Huone jäi mieleeni tilavana ja kodikkaana mutta olisin kaivannut hieman piristystä yleisilmeeseen ja ekstrahuomiota siisteyteen. Vaikka hotelli on viimevuosina läpikäynyt remontin, oli huoneessa jo nähtävissä myös yllättävän paljon käytön jälkiä. Hotellista löytyy kuitenkin reippaasti erilaisia huoneluokkia ja olisi mielenkiintoista päästä näkemään erot Superior- ja Standard– luokkien välillä. Hotellin yleisissä tiloissa en havainnut ongelmia siisteyden kanssa. Perhemajoituksia ajatellen hotelli toimii varmasti hyvin tilavien huoneiden ansiosta ja Tykkimäen läheisyys varmasti houkutteleekin kesäisin hotelliin paljon perheitä. Myös työmatkailijalle hotelli tarjonnee hyvät puitteet ja kokoustilojakin on reippaasti. Aamiainen oli kokonaisuutena hyvä ja runsas, hauskoista kananmunista ekstrapiste. Erinomaisen palvelun vuoksi yöpyisin hotellissa toistekin mutta kokeilisin ylempää huoneluokkaa, josko sieltä löytyisi enemmän ilmettä 🙂

Kiitos Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakunalle yhteistyömahdollisuudesta! 🙂

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Rosita perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 20:57

  Kiitos tästä, hotelliarvosteluja on parasta lukea!

  • Reply laura / to travel is to live perjantai, 30 lokakuun, 2015 at 21:38

   Kiva kuulla ja kiitos kommentista! Toivottavasti pian tulee taas hotellivierailuja, arvostelua oli hauska kirjoittaakin 🙂

 • Reply Stacy Siivonen sunnuntai, 1 marraskuun, 2015 at 16:30

  Oikein miellyttävä hotelli! Valitettavasti kylpyammetta ei ollut eikä siten myöskään kylpyankkaa, mutta ankka oli kyllä piirretty kiltisti kylppäriin. Kaikista paras olisi tietysti viettää ilta kvaakkuen ankan kanssa ammeessa. Sauna ja poreallas ovat tietysti ihana ja arvostaisin sellaista suuresti. Melkeinpä arvostan hyvää saunaa yhtä paljon kuin kylpyankkaa.

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 1 marraskuun, 2015 at 20:00

  Mainiot munat 😀

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas sunnuntai, 1 marraskuun, 2015 at 21:35

  Hyvin tehty yhteistyöpostaus ja hotelliarvostelu. 🙂 Mua kiinnostaa hotelliarvosteluissa lähinnä huoneen viihtyisyys, hinta ja siisteys ja aamiainen. Toki myös mahdollisten ekstrapalveluiden, kuten kylpylän, kuntosalin, saunaosaston, poreammeen tms. olemassaolo on kiva kuulla 🙂

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 3 marraskuun, 2015 at 20:41

   Kiitos! Mietinkin että olisinko lisännyt tähän hintatietoja vielä mutta en sitten laittanut. Ehkä tulevissa arvosteluissa hinnat voisi laittaa myös näkyviin 🙂

 • Reply Annika | Travelloverblogi sunnuntai, 1 marraskuun, 2015 at 21:42

  Ei taida minulle tulla asiaa Kouvolaan yöpymään, mutta kiva, että pikkupaikkakunnillakin on asiallista majoitusta. Kananmunat saivat hymyilemään. Kuinka pienellä voi piristää vaikka aamuäreää työmatkalaista. Toivottavasti AMK:n ovet avautuvat sinulle!

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 3 marraskuun, 2015 at 20:43

   Kananmunat oli tosi hauska idea, pienellä vaivalla voi keksiä kaikenlaista piristystä 🙂 Kiitos, toivotaan parasta!

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, 1 marraskuun, 2015 at 23:18

  Olipas kattava hotelliarvostelu! Noi munat teksteillä on kyllä kiva pikku juttu, mikä varmasti piristäisi minunkin kaltaista aamujurottajaa 😀

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 3 marraskuun, 2015 at 20:45

   Toivottavasti ei silti liikaa asiaa ettei puuduttanut lukea! Koitin huomioda mahdollisimman paljon ympäristöä vierailun aikana 🙂 Noi munat oli niin ihania! 😀

 • Reply Kohteena maailma maanantai, 2 marraskuun, 2015 at 00:19

  Rehelliseltä kuulostava arvostelu, oli risujakin annettu jos aihetta oli. Toistan itseäni, olen vähemmistönä, minua ei juurikaan hotelliarvostelut kiinnosta. Kouvolassakin on tullut jokunen yö majoituttua Cumuluksessa, mutta se on taas johtunut silloisen työnantajan sopimuksesta. Muutaman kerran katselin Vaakunan ohi ajaessa, että kokeilisin tuota jos voisin 🙂

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 3 marraskuun, 2015 at 20:46

   Kiitos, rehellisyyteen pyritään ja risuja annetaan jos on tarve. Jos joku päivä Kouvolasta tarviit hotellia niin kokeile ihmeessä Vaakunaa, palvelu ainakin pelaa 🙂

 • Reply Titta & Thomas / IKILOMALLA maanantai, 2 marraskuun, 2015 at 17:17

  Kiitos aidosta arvostelusta! Olen kuullut Kouvolaiselta kaverilta myöskin kehuja Vaakunan asiakasplavelust,joka on kuulemma aivan omaa luokkaansa. Veikkaan, että Kymenlaakson alueella kaikki hotellit ovat jo nähneet elämää… Ihanat kananmunat, piristävä yksityiskohta aamiaisella!
  Titta / IKILOMALLA

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 3 marraskuun, 2015 at 20:48

   Eipä kestä, kyllä tätä oli mukava kirjoitella! 🙂 Asiakaspalvelu oli ehdottomasti tämän hotellin parhaita puolia. Ja kananmunat hauska aamun piristys 😀

 • Reply Tiia/reisereise tiistai, 3 marraskuun, 2015 at 17:21

  Hyvä arvostelu, nousi selkeä kuva hotellista tekstin ja tietysti kuvien perusteella. Hotelliarvosteluissa aamupalakuvat ovat sellaiset, joita odotan. Kiinnostaa myös minkälaisia kasvisvaihtoehtoja on tarjolla.
  Toivottavasti saat haluamasi opiskelupaikan!

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 3 marraskuun, 2015 at 20:51

   Kiva kuulla että tykkäsit! Kasvissyöjien huomiointi hotelliaamiaisella onkin kiinnostava näkökulma 🙂 Kiitos, saa nähdä miten käy!

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla keskiviikko, 4 marraskuun, 2015 at 12:21

  Olipas mukavan kattava ja rehellinen hotelliarvostelu. Mukavia tuollaiset pienet yksityiskohdat, kuten huomenta toivottavat kananmunat. Noita Dermasilin tuotteita olen joskus itsekin ihmetellyt, kun niissä lukee tuo ”kevyesti hajustettu” ja ne on ainakin mun mielestä tosi vahvan tuoksuisia.

  • Reply laura / to travel is to live torstai, 5 marraskuun, 2015 at 12:16

   Kiitos, rehellisyyteen pyritään 🙂 Joo tuo oli kyllä aika vahva tuoksu, ihan liikaa mulle!

 • Reply Elämää ja Matkoja keskiviikko, 4 marraskuun, 2015 at 16:07

  Sattuipa hyvään saumaan yhdistää bloggaajayöpyminen ja pääsykokeet, toivottavasti saat hakemasi AMK-paikan!

  Siisteys on yksi tärkeä tekijä huoneviihtyvyydessä ja itsekin kiinnitän siihen paljon huomiota.
  Aamupala ja kylpyhuone näyttivät olevan paremmat kuin Oulun Edenissä, jossa kävimme syyslomalla tutustumassa.
  Tämä oli hyvä ja kattava katsaus hotelliin!

 • Reply Henna /suurin onni torstai, 5 marraskuun, 2015 at 11:00

  Olipa varsin perusteellinen ja kattava hotelliarvostelu! Itseänikin kiinnostaa aamupala ja huoneen yleisilme, ja toki jos on jotain spessua tarjolla. Kuten kaikki muutkin, minäkin ilahduin noista kananmunista ihan valtavasti 🙂 Toivottavasti hyväksymiskirje kolahtaa pian postiluukusta!

  • Reply laura / to travel is to live torstai, 5 marraskuun, 2015 at 12:19

   Kiva kuulla! 🙂 Kananmunat oli kyllä ihana aamun piristys 😀 Kiitos, toivotaan parasta! 🙂

 • Reply Heidi torstai, 5 marraskuun, 2015 at 13:12

  Monipuolinen ja selkeä hotelliarvostelu. Itse tykkään kyllä persoonallisemmista hotelleista kuin useimmat S-hotellit on, mutta onhan niissä perusasiat kuitenkin kunnossa ja esimerkiksi työreissuillea, jolloin ei erityistä luksusta kaipaa, toimivat vallan hyvin.

 • Reply Jenna / Journey Diary torstai, 5 marraskuun, 2015 at 22:54

  Kieltämättä aika nuhjuisen näköinen huone kuvissakin. Mutta eipä tuo estäisi mua tuolla yöpymästä. En oo missään nähnyt tuollaisia kananmunia, tosi hauska idea. Pistää hymyilemään heti aamusta 🙂 Toivotaan, että koulupaikka aukeaa!

  • Reply laura / to travel is to live torstai, 5 marraskuun, 2015 at 22:59

   No vähän olis ollut vielä siistittävää mutta hyvinhän siellä nukkui kaikesta huolimatta 🙂 Kiitos, saa nähdä miten käy 🙂

 • Reply Lotta Watia | Unagidon torstai, 5 marraskuun, 2015 at 23:50

  Olipa jotenkin ankeen näköinen tuo hotellin käytävä, mutta onneksi aulabaari hyvinkin viihtyisän oloinen. Hauska yksityiskohta aamiaisella nuo tervehdykset munissa. 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka perjantai, 6 marraskuun, 2015 at 10:15

  Kirjoitin äskettäin Hamburger Börsistä Turussa Sokos-hotelli sekin – ja myös Fransmannista, jota joku minulle kommenteissa ”mollasikin”, mutta minusta (ja nuorista sukulaisistani, joille sillä reissulla tarjosin illallisen), niissä on ihan hyvää ruokaa. Ja tuntuivat monet muutkin olevan samaa mieltä, kun ainakin Turussa ravintola oli ihan täynnä tavallisena lauantai-iltana.

  • Reply laura / to travel is to live perjantai, 6 marraskuun, 2015 at 17:22

   Luinkin Pirkko juttusi Turusta ja huoneenne näytti oikein viihtyisältä 🙂 Siitä on pitkä aika kun olen syönyt Fransmannissa mutta olen kullut siitä ihan hyviä kommentteja viime aikoina! Kouvolan Fransmanni näytti todella hiljaiselta ainakin arki-iltana.

 • Reply Anna Koskela lauantai, 7 marraskuun, 2015 at 07:40

  Itse en jaksa enää lukea näitä perushotellien esittelyitä. Ne eivät tuo mitään uutta tietoa, ja ovat samankaltaisuudessaan tylsiä. Esim. isäänkirjaantuminen tai hotellin saippua, kun nyt eivät vaan ole mitenkään kiinnostavia, tai merkittäviä asioita. Ne voisivat olla sitä, jos niissä menisi jotain totaalisesti pieleen, tai ne olisivat erittäin hyviä/yksilöllisiä/yleellisiä ym.

  Ehkäpä näistä perushotellien perushuoneiden esittelyistä saisi kiinnostavan, jos sen paketoisi jonkun muun asian yhteyteen. Omana postauksenaan aivan liikaa. Ei siis mitenkään pahalla, mutta kun kysyit juonnossa mitkä asiat hotelliaesittelyissä kiinnostavat.

  • Reply Anna Koskela lauantai, 7 marraskuun, 2015 at 07:42

   Ja typot kaupanpäälle : )

   Itse asiassa muuten yksi esimerkki mikä tekisi jutusta minulle kiinnostavamman, olisi joku henkilökohtainen kulma. Tai kommellus.
   Itse istun nyt Rukalla hemmetin kiukkuisena hotellissa. Joku känniääliö hakkasi ovea klo 6.15 . Ei tietenkään hotellin vika, mutta, jos kirjoittaisin hotelista tällaiset asiat toisivat juttuun vähän särmää.

   • Reply laura / to travel is to live sunnuntai, 8 marraskuun, 2015 at 23:02

    Kiitos kommentista Anna, mukava kuulla palautetta juuri hotelliarvioista kun tämä oli vasta ensimmäinen jonka kirjoitin mutta joita toivottavasti saan kirjoittaa vielä paljon lisää 🙂 Tämäkin on varmaan makuasia, kyllä mä tykkään päästä kurkistamaan ihan perushotelleihinkin ja varsinkin jos suunnittelen niihin majoittautuvani niin on kiva lukea kokemuksia. Tällä kertaa ei sattunut mitään kommelluksia tai sattumuksia jotka olisivat tuoneet tekstiin lisää särmää mutta ymmärrän mitä haet kommentillasi, voisihan näihin hotelliarvioihin ottaa jonkinlaisen erityisen näkökulman ja tarkkailla hotellia sen läpi. Pidetään mielessä 🙂 Toivottavasti majoituksen loppuosa Rukalla sujui paremmin ja känniääliöt jättivät rauhaan!

 • Reply meidänmatkassa lauantai, 7 marraskuun, 2015 at 16:39

  Perus hyvältä hotellilta vaikuttaa siis 🙂 Ja on kyllä hauska piristys nuo kananmunat, pieni vaiva mutta kiva yksityiskohta!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net lauantai, 7 marraskuun, 2015 at 21:45

  Tuolla onkin tullut joskus muinoin yövyttyä, mutta silloin ei näyttänyt lainkaan noin viihtyisältä! Hyvin onnistunut facelift siis 🙂

 • Reply anna-kaisa tiistai, 10 marraskuun, 2015 at 11:56

  Sanoit, että haluaisit kommenteista lukea, mitä lukijat toivovat hotelliarvosteluilta. Aika kattavasti kyllä kävit läpi seikat, joihin itsekin kiinnitän huomiota, kun mietin pidänkö hotellista vai en. Itse en ole varsinaisia hotelliarvosteluja kirjoittanut, mutta blogiini olen usein tilittänyt, kun jokin intialainen hotelli on ollut erityisen hirveä tai päin vastoin yllättävän toimiva. Itselle on tärkeintä nimen omaan huoneen toimivuus: tarpeeksi tilaa levittäytyä – naulakot ja tasopinnat ehdottomia – hyvät lukuvalot, pehmeä ja jämäkkä patja sängyssä, ei mitään kokolattiamattoa kun ne ovat kuitenkin aina pölyisiä vaan helposti puhtaana pidettävää materiaalia niin lattiassa kuin muuallakin ja viimeisenä ehkä tärkein eli HILJAISUUS. Suomen hotelleissa ei ehkä kiinnitä edes huomiota, kuuluuko huoneeseen meteliä, kun hiljaisuus on itsestään selvyys, mutta muualla maailmassa hotellin äänten voimakkuus on tärkeä tekijä. Nytkin meillä oli Lissabonissa miellyttävä hostelli, mutta ikkunan läpi kantautui sen verran liikenteen ääniä, et sai nukkua korvatulpat päässä. Oli kyllä mukava lukea arvostelusi, kun olit paneutunut niin useisiin seikkoihin ja teit huolellista kirjoitustyötä!

  • Reply laura / to travel is to live tiistai, 10 marraskuun, 2015 at 22:55

   Kiitos, oli kiva lukea mikä sinulle on tärkeää hotellihuoneessa. Olen samaa mieltä että puhdasta pitää olla ja kokolattiamatto ei ole siihen helpoin materiaali. Ja samoin hiljaisuutta arvostan ja kiinnitän siihen huomiotakin ihan eri lailla nyt Aasiasta Suomeen palattuani. Toisaalta, joskus myös tykkään kuunnella kaupungin ääniä ikkunasta eli joskus siedän vähän ääntäkin 🙂 Mukava kuulla että teksti näytti huolella tehdyltä, kiitos kommentista! 🙂

 • Reply Anne maanantai, 17 syyskuun, 2018 at 00:26

  En ole Kouvolan Sokos Hotellissa majoittunut, muutama vuosi sitten silloisessa Cumuluksessa kylläkin, mutta sen vaan sanon ihan suoraan, että jos kuvien perusteella kutsut tuota hotellihuonetta ”nuhjuiseksi, et ole OIKEASTI nuhjuista hotellia vielä nähnytkään. Mene Imatralle Center Hotelliin, niin näet mitä nuhjuinen tarkoittaa!!
  Itse hyvin todennäköisesti majoitun seuraavaksi Kouvolaan suunnatessani juurikin Vaakunaan. Koko Scandic-ketju meni boikottiin olankohautuksella kuitatun reklamaation vuoksi, joten Kouvolassa loppuu kyllä vaihtoehdot…

 • Leave a Reply