Suomen suurin matkablogiyhteisö
Thaimaa

Lomailevan bloggaajan päivä

keskiviikko, 23 syyskuun, 2015

Otanpa nyt minäkin osaa matkablogeissa pyörivään haasteeseen jossa päästetään lukija kurkistamaan bloggaajan tavalliseen arkeen. Perusarkea en teille kuitenkaan tarjoile, sillä lomailen parhaillaan Thaimaan Koh Phanganilla. Me on ehditty tämän vuoden aikana ravaamaan välillä tukka putkella kohteesta toiseen joten päätettiin että viimeiseksi reissuviikoksi etsitään joku kiva paikka ja keskitytään vaan rentoutumaan. Siispä kyseessä onkin kohdallani kuvaus lämmössä rentoutuvan bloggaajan (laiskasta) päivästä!

8.30

Heräilen uuteen lomapäivään rauhassa ilman herätyskelloa. Nousen ylös ja aamupesun jälkeen siirryn bungalowimme terassin riippumattoon loikoilemaan kirjan kanssa. Majoituksessamme parasta on ehkäpä juurikin riippumatto, jossa löhöilen monta kertaa päivässä. Mietiskelen että semmoisen kun saisi Suomessakin omalle parvekkeelle…

1

9.15

Maha alkaa kurnia ja siirrymme aamiaiselle majapaikkamme mukavaan pikku ravintolaan. Tilaan mysliä jogurtilla ja tuoreilla hedelmillä. Laajasta tuoremehu- ja smoothievalikoimasta päädyn mango-banaanismoothieen. Pöydästä aukeaa kauniit näkymät suoraan merelle ja aamiaisen lomassa seuraan kalastajan touhuja. Taas aurinkoinen päivä – sadekaudesta huolimatta olemme saaneet nauttia paljon auringosta eivätkä sateet ole aiheuttaneet liiemmin harmia.

2

3

Näkymä ravintolan terassilta.

Näkymä ravintolan terassilta.

9.45

Otan smoothien mukaan rannalle ja istuskelen rantatuolissa katsellen rantahiekassa vilistävien pienten rapujen touhuja. Rannalla on parasta aamuisin, kun aurinko ei vielä porota suoraan eikä ole liian kuuma. Liikaa porukkaa ei tässä majatalossa ole. Vaikka rannalla on vain kuusi aurinkotuolia, tilaa on löytynyt aina.

5

Näkymä rannalta – hiljaista on!

Näkymä rannalta – hiljaista on!

10.30

Siirryn rannalta takaisin riippumattoon ja surffailen netissä. Luen iltapäivälehtien sivut ja hahmottelen uutta blogipostausta.

13.00 

Taas voisi syödä jotain… Siispä suunta kohti samaa ravintolaa. Tänään houkuttelee kevyt salaattivaihtoehto. Annos on hyvä mutta olisin toivonut erilaisia kasviksia olevan monipuolisemmin.

9

Lounasseuralainen.

Lounasseuralainen.

14.00 

Riippumattoon! Matkaseura huomauttaa että syksyn yhteishaku korkeakouluihin loppuu pian. Koska olen palaamassa vuoden reissailun jälkeen takaisin Suomeen reilun viikon päästä, vailla suunnitelmia jatkosta, avaan hakusivuston katsellakseni huvikseni mitä koulutuksia on tarjolla. Löytyy yksi ala jota en ole ennen ajatellutkaan ja päädynkin vähän yllättäen hakemaan kouluun.

7

16.00

Zzzzzzzz……. nukahdan päiväunille sänkyyn.

17.00 

Herään unilta vähän tokkuraisena ja päätän pulahtaa mereen uimaan virkistyäkseni. Vesi on ihanan lämmintä ja aurinko laskemassa kauniisti. Majapaikkamme ranta on pieni kaistale vaaleaa hiekkaa jonka takana avautuu hyvin hitaasti syvenevä rauhallinen meri. Täällä ei meri pauhaa eikä kohise vaan pikkuruiset aallot liplattavat hiljaa rantaan. Täydellinen rentoutumiseen – vähän kuin uiskentelisi jättimäisessä uima-altaassa!

10

12

18.15 

Taas on aika syödä. Meidän majapaikan ravintola on niin hyvä että vielä ei olla lähdetty tutkimaan ollenkaan rannan muuta ravintolatarjontaa. Vaihtoehtoja on listalla niin paljon että toisinaan on vaikea valita kun kaikki kuulostaa maukkaalta. Päädyn pohdinnan jälkeen ananaksella maustettuun riisiin kasvisten ja kanan kanssa ja se on herkkua! Aurinko laskee viimein värjäten taivaan kauniin punaiseksi.

15

14

19.00 

Sanoinko jo että tykkään meidän riippumatosta? Tarkoitus oli syödä jälkkäriksi letut mutta tarvitsen sulattelutauon ja riippumatto on siihen täydellinen paikka. Ihmettelemme bungalowin seinällä patsastelevaa suurta liskoa ja gekkojen hauskaa ääntelyä. Kun ensimmäisen kerran kuultiin gekkojen ääntelyä Balilla, oltiin ihan ihmeissämme että mikä lintu se siellä möykkää. Mutta nyt ollaan jo totuttu tähänkin 🙂

20.00

Lettujen aika! Valitsemme toiseen lisäkkeeksi nutellan ja toiseen mansikkahillon. Kyytipojaksi vielä makea mansikkapirtelö! (Ettei vaan menis liian terveelliseksi :D)

Rannan tunnelmavalo.

Rannan tunnelmavalo.

21.15 

Innostun pitkästä aikaa meditoimaan ja istun puoli tuntia keskittyneesti. Kävin muutama kuukausi sitten Australiassa 10 päivän meditointikurssin joka oli todella antoisa kokemus. Harmikseni en ole saanut aikaiseksi tehdä meditoinnista niin säännöllistä tapaa kuin haluaisin, toivottavasti Suomen arjessa onnistun paremmin.

21.45 

Hammaspesulle ja sänkyyn! Selaan vielä hetken puhelinta ja tarkistan onko Turun vuokramarkkinoille tullut uusia kohteita.

22.00

Päivä ei ollut erityisen raskas :D, mutta väsyttää silti jo kymmeneltä. Laitan puhelimen pois ja alan nukkua.

 

Tällainen oli meidän yksi lomapäivä muiden joukossa. Ei nyt ollut mitään kovin jännää kerrottavana mutta olipahan ainakin rentouttava päivä. Täällä jatketaan lomailua vielä kuun loppuun ja sitten palataankin siihen oikeaan Suomi-arkeen, hui!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply lena keskiviikko, 23 syyskuun, 2015 at 01:22

  No nyt on sellainen päivä että mä tykkään! 😀 Kuulostais aika hyvältä just nyt, Thaimaan rannat ja lämpö aaaaah! Ja pulahtaminen uimaan mereen… voihan täälläkin mennä toki mutta veikkaan että siellä on lämpimämpää 😀

  • Reply laura / to travel is to live keskiviikko, 23 syyskuun, 2015 at 03:23

   Täällä on aika kivaa… onkohan sittenkään pakko tulla kotiin 😀 ei muuta kun testaamaan veden lämpötilaa sielläkin! 🙂

 • Reply Elena keskiviikko, 23 syyskuun, 2015 at 02:20

  En kestä miten ihanan näköstä siellä on! Nautiskelkaa loppulomasta! 🙂

 • Reply Ansku BCN keskiviikko, 23 syyskuun, 2015 at 02:39

  Rankkaa elämää :D. Näyttää aika täydelliseltä lomapäivältä!

 • Reply Päivä mun kanssa - london and beyond keskiviikko, 23 syyskuun, 2015 at 02:47

  […] To Travel is to Live: lomailevan bloggaajan päivä […]

 • Leave a Reply