Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Bloggaamisesta reissun päällä

keskiviikko, 8 huhtikuun, 2015

Tämä blogi tuli perustettua Australian matkan alkutaipaleella viime vuoden loppupuolella. Halusin jakaa matkan varrella otettuja kuvia ja kertoa kokemuksistani toisella puolella maailmaa. Koska kyseessä oli myös ensimmäinen kaukomaille suuntautunut pidempikestoisempi matka, tuntui blogin pitäminen hyvältä keinoltapäivittää kuulumisia perheelle ja ystäville.

kengu3

Kuvituksena Snakes Down Under- matelijapuiston utelias kenguru.

Alkuun otin blogin pitämisen hyvinkin rennosti enkä sen kummemmin vaivannut sillä päätäni – päivittelin vain kuvia ja kertomuksia silloin kun löysin sopivan välin. Asuessamme Cairnsissa blogia tuli päivitettyä hieman useammin sillä vuokraan sisältyi nopea ja toimiva nettiyhteys jota tuli hyödynnettyä paljon, ja jonka nyt ymmärrän olleen aikamoista luksusta! Viime aikoina blogi on kuitenkin päivittynyt aika harvakseltaan ja tämä johtuu sekä ajan- että nettiyhteyksien puutteesta.

Täällä Australiassahan toimivat internetyhteydet eivät ole samanlainen itsestäänselvyys kuin Suomessa. Kännykkään taitaa olla mahdotonta saada rajatonta dataa ja hostelleissakin netti on useimmiten maksullinen. Maaseudulle mennessä nettiin pääsy on vieläkin haasteellisempaa sillä halvemmilla liittymillä puhelimesta saattaa kadota kuuluvuus kokonaan. Monesta kirjastosta löytyy ilmainen wifi, mutta esimerkiksi viimeisimmän farmijaksomme aikana kirjasto oli usein mennyt jo kiinni tullessamme töistä takaisin kotiin. Harkinnassa onkin ollut mokkulan hankkiminen läppäriä varten, tämä helpottaisi netinkäyttöä huomattavasti!

Toisinaan, kuten nyt täällä Brisbanessa, löytyy hostelli joka tarjoaa ilmaisen wifin. Ja joka vielä kaiken lisäksi toimii suurimman osan ajasta 🙂 Silloinhan sitä blogia olisi hyvä tilaisuus päivittää. Mutta. Reissussa ollessa kaupungit ja maisemat vaihtuvat usein ja aina on uutta nähtävää ja koettavaa. Siksi useimmiten priorisoin uuteen kaupunkiin tai kylään tutustumisen tai uusien kavereiden kanssa hengailun ja seikkailun blogin kirjoittamisen edelle. Australiassa aurinkoa ja kauniita päiviä riittää, ja tuntuu välillä hölmöltä viettää kesäistä päivää neljän seinän sisällä nenä kiinni läppärissä. Toki joskus tarvitaan niitäkin päiviä kun saa vain olla ja löhötä sisällä, katsella elokuvia ja surffailla netissä, mutta mieluummin en roiku tietokoneella kovin pitkiä aikoja yhtämittaisesti.

Mitä pitemmälle reissumme etenee, sitä enemmän keräämme mahtavia kokemuksia ja näemme huikeita paikkoja joista mielelläni kertoisin blogin kautta myös muille. Ja toisinaan mitä pitempään blogihiljaisuutta jatkuu, sitä suuremmaksi kasvaa ärsytys siitä miten monta juttua on taas jakamatta kun aikaa (tai nettiä) ei vain tunnu löytyvän riittävästi. Minun tapauksessani uusi postaus ei myöskään synny hetkessä, vaan haluan käyttää tarpeeksi aikaa valitakseni parhaat kuvat ja muokatakseni tekstiä sujuvaksi. Parastahan olisi jos lukijat siellä ruudun toisella puolella pystyisivät seuraamaan matkaamme reaaliajassa. Oman blogin kirjoittamisen myötä olen myös alkanut seurata aktiivisemmin muita matkailuaiheisia blogeja ja niistäkin saan paljon inspiraatiota ja uusia postausideoita joita mielelläni toteuttaisin blogini puolella.

kengu2

Koska kirjoitan blogia kuitenkin harrastuksena, yritän pitää sen mukavana ajanvietteenä josta en ota stressiä. En halua potea huonoa omaatuntoa siitä että blogi päivittyy harvakseltaan. Kirjoitin aikanaan Suomessa toista, lifestyletyylistä blogia jonka kirjoittamiselle tuntui löytyvän hyvin aikaa. Kotona ollessa arki onkin erilaista kuin vuoden pituisella reissulla. Se on arkisempaa 😀 Ja silloin bloggailullekin on enemmän aikaa. Monta Australiaan liittyvää postausta tulenkin siis varmasti jakamaan vasta matkan jälkeen, palattuani takaisin Suomeen. Blogi tullee siis jatkossakin päivittymään säännöllisen epäsäännöllisesti, näin se vaan tämän blogin kohdalla taitaa mennä 🙂

P.S Matka Uuteen-Seelantiin on vihdoin varmistunut ja koneen nokka suuntaa kohti Christchurchia parin viikon kuluttua! Kaksi kuukautta olisi aikaa seikkailla ympäri maata ja matkakuume senkun kasvaa. Voiko muuten olla matkakuume jos on jo matkalla? 😀

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Susanna torstai, 9 huhtikuun, 2015 at 05:28

    ihana kenguru!

  • Reply laura / to travel is to live torstai, 9 huhtikuun, 2015 at 17:32

    Tää oli tosi leppoisa ja utelias kaveri 🙂

  • Leave a Reply