Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Retki Fraser Islandille – Osa 1

keskiviikko, huhtikuu 1, 2015

Fraser Island on maailman suurin hiekkasaari; mittaa saaren päästä päähän on reilut 120 kilometriä ja leveyttäkin yli 20 km. UNESCOn maailmanperintölistalta löytyvä Fraser on Australian itärannikolla matkaillessa monelle yksi must see -kohteista suuren valliriutan ja Whitsundayn saarien ohella enkä yhtään ihmettele, niin upea ja monimuotoinen saari on kyseessä että me ainakin yllätyimme todella positiivisesti kun emme oikein tienneet mitä odottaa, paitsi tietysti paljon hiekkaa. 🙂

IMG_9701

Saarelle kulkeva lautta.

Fraser Islandille järjestetään lukuisia retkiä, joista useimmat lähtevät Hervey Baysta tai Rainbow Beachilta. Saarella voi kulkea bussin mukana tai neliveto-autojen seurueessa opastetusti tai tietysti omalla / vuokra-autolla. Ilman nelivetoa saarelle ei kuitenkaan ole asiaa ja kannattaa muistaa että ajo-olosuhteet ovat paikoin haastavia, kokematon kuski jää helposti hiekkaan jumiin. Vastuullinen matkailija ottaa retkeä suunnitellessaan huomioon saaren ainutlaatuisen luonnon. Lisääntyvä turismi on sille uhka, joten mitä vähemmän saarella liikennöi yksittäisiä autoja, sen parempi.

Me valitsimme monista vaihtoehdoista kahden päivän retken Fraser Explorer -bussin kyydissä ja aloitimme Hervey Baystä. Busseista toinen vaihtoehto olisi ollu Cool Dingo, mutta sen ollessa enemmän bilebussin maineessa päädyimme Exploreriin. Ohjelma oli tiivis joten paljon ehdittiin nähdä, mutta ei kuitenkaan ollut kiireinen olo vaan aikaa joka kohteessa oli sopivasti ja meidän kuski / opas oli todella mukava ja asiantunteva. Hintaa retkelle tuli 320 AUD / hlö ja siihen sisältyi kaikki, eli kuljetukset, ruoat, yhden yön majoitus saarella ja opastus.

IMG_0097IMG_0270

Matkasimme ensin lyhyen pätkän lautalla jonka saavuttua saarelle nousimme bussin kyytiin ja pomppuinen matka saattoi alkaa. Saarella siis ajellaan joko rantaa pitkin tai keskemmällä saarta liikkuessa hiekkateillä, joilla hiekkaa on kinoksittain. Kyyti on siis kaikkea muuta kuin tasaista 🙂 Ensimmäiseksi suunnattiin kohti Lake McKenzietä, jonka ranta on varmasti yksi Australian kuvatuimmista. Valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä, täällä olisi mielellään viettänyt vaikka koko päivän!

IMG_9754IMG_9835IMG_9706 IMG_9709 IMG_9718 IMG_9721 Valkoisinta hiekkaa mitä ollaan ikinä nähty ja niin hienoa. Vähän niinkuin varpaat ois kuorrutettu tomusokerilla 🙂

IMG_9739 IMG_9744 IMG_9803 IMG_9843 IMG_9850Hieman haikeina jätettiin taaksemme nämä postikorttimaisemat ja jatkettiin matkaa eteenpäin keskemmälle saarta sademetsän uumeniin. Fraserin saari on ainoa paikka maailmassa jossa sademetsä kasvaa hiekkapohjalla ja tätä lähdettiin ihmettelemään pienelle kävelylle.

Saarella kasvaa paljon myös eukalyptyspuita jotka olisivat koaloille sopivaa ravintoa. Yhtään koalaa ei Fraserilla kuitenkaan asu ja tämä johtuu oppaan mukaan siitä että koalat eivät pääse saarelle sitä ympäröivän veden takia. Kenguruitakaan saarella ei asustele koska saarella ei ole ruohoa niiden ravinnoksi. Saaren tunnetuin asukki taitaakin olla dingo johon ei kuitenkaan tällä retkellä törmätty ja ehkä parempi näin. Saarella asuu muuten noin 100 ihmistä ihan vakituisesti, ei yhtään hullummat maisemat asustella 🙂

IMG_9937 IMG_9938 IMG_9962 IMG_9971IMG_9900 - Edited
Ensimmäisen päivän viimeinen etappi oli Lake Wabby. Kaunis järvi, joka oli huikeiden hiekkadyynien ympäröimä. Järvelle johti hiekkainen, reilun kahden kilometrin pituinen metsäpolku jota oli ajoittain raskas talsia mutta perille päästyä maisema oli kyllä ehdottomasti reippailun arvoinen 🙂

IMG_0073IMG_0022IMG_0025IMG_0035IMG_0043IMG_0059IMG_0062IMG_0067IMG_0071

Lake Wabbyn jälkeen suuntasimme kohti Eurong Beach Resortia jossa yövyimme neljän hengen huoneissa. Paikka oli jo hieman parhaat päivänsä nähnyt mutta kelpasi meille silti oikein hyvin ja pitkän päivän jälkeen unta ei tarvinnut kauaa odotella. Majoituksesta parhaiten jäi mieleen todella maukas lounas- ja illallisbuffet jossa vaihtoehtoja ja maisteltavaa riitti 🙂

Seuraavassa osassa kuvia reissun toisesta päivästä!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sandra perjantai, huhtikuu 3, 2015 at 15:26

    Ai ja oih, noita hiekkarantoja! Tuonne on päästävä!

    • Reply laura / to travel is to live lauantai, huhtikuu 4, 2015 at 18:22

      Kannattaa ehdottomasti käydä, oli ihan huikeat 2 päivää ja tekemistä ja ihania maisemia riitti 🙂

    Leave a Reply