Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Kuukauden kuulumiset

sunnuntai, 15 helmikuun, 2015

Kun viimeksi päivittelin blogia, vietimme kuukauden mittaista lomaamme Cairnsissa. Tänään kirjoittelen Hervey Baysta, jonne saavuimme perjantaina. Osavaltio on siis edelleen sama tuttu Queensland, mutta noin 1400 kilometriä on matkattu itärannikkoa alaspäin.

Hervey Bayn kaunis ranta.

Hervey Bayn kaunis ranta.

Cairnsin jälkeen tiemme kulki ensin idylliseen Port Douglasiin joka sijaitsee Cairnsista hieman pohjoiseen. Muutaman yön jälkeen vuokrasimme kahdeksi päiväksi auton alle ja huristelimme rannikkoa vieläkin ylemmäs, kohti Cape Tribulationia joka oli vehreine sademetsineen ja upeine rantoineen yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista Australiassa tähän mennessä. Pohjoisesta palasimme Port Douglasin kautta takaisin Cairnsiin jossa hyppäsimme yöbussin kyytiin ja matkasimme Airlie Beachille. Reilun kuukauden lomailun jälkeen kaipasimme nimittäin takaisin töihin ja työmahdollisuuksia tuntui olevan enemmän tarjolla etelämpänä. Samalla pakenimme pohjoisessa alkanutta sadekautta hieman kuivempiin maisemiin. Ehdimme viettää Airlie Beachilla yhden yön ja kaksi päivää töitä etsien. Pian sain soiton eräästä töitä välittävästä hostellista joka etsi työvoimaa alkavalle mangokaudelle. Nousimme siis uudestaan bussin kyytiin ja seuraavana päivänä saavuimme pieneen Childers-nimiseen kaupunkiin.

Vietimme Childersissä noin kuukauden, josta kaksi viikkoa teimme töitä. Miehelle työpäiviä kertyi muutama enemmän mutta itse jouduin lopettamaan poimimisen vähän etuajassa sillä sain mangoista ikävän ihottuman. Ehdin tehdä myös pari päivää vapaaehtoistöitä läheisessä matelijapuistossa odotellessani mangokauden (ja miehen töiden) loppumista. Kun mangosato oli saatu korjattua, oli aika hyvästellä kaikki ihanat ihmiset joihin hostellilla olimme tutustuneet ja jatkaa taas matkaa eteenpäin. Lähdimme siis Hervey Bayhin jonne oli hostellilta vain reilun tunnin bussimatka. Hervey on suosittu tukikohta Fraser Islandille suuntautuville retkille ja sinne mekin huomenna suuntaamme. Täällä myös odottelemme mangofarmarin päätöstä siitä, pääsemmekö samalle farmille myös avokadoja poimimaan parin viikon kuluttua.

Halusin kertoa kuluneen kuukauden tapahtumat nyt tiivistetysti jotta blogi pysyisi edes vähän ajantasalla. Päivittelen tapahtumista lisää vielä kuvien kera jahka saan ne järjestykseen 🙂 Ja voi tätä tunnetta kun kuukauden jälkeen pääsee taas käyttämään wifiä! Tällä kertaa hostelli taidettiin valita ihan vaan sen ilmaisen netin takia 😀

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply