Yleinen

Vuoden 2014 matkat ja ensi vuoden suunnitelmia

sunnuntai, 28 joulukuun, 2014

Ennen Australiaan lähtöä ehdin tehdä myös muutaman pienemmän matkan Euroopan sisällä. Ensimmäistä kertaa sain pitää palkallisen neljän viikon kesälomani putkeen ja viikoista kolme kuluikin sitten ulkomailla. Blogini ollessa vielä niin nuori, ei näistä reissuista ole täällä tarinoita mutta nyt saatte niistä kootun version 🙂

Kesäkuun alussa suuntasimme pikkusiskon kanssa aurinkolomalle Kreetalle Agia Marinan kylään. Kohde oli uusi kummallekin meistä ja odotimme lomalta rannalla löhöilyä ja rentoutumista. Matka järjestyi Tjäreborgin kautta ja kaikki sujui mukavasti, ainoastaan paluukuljetus lentokentälle olisi voitu järjestää vähän aiemmaksi, sillä jouduimme kentällä kiirehtimään ehtiäksemme koneeseen. Muuten kaikki sujui hyvin ja loma oli onnistunut. Kiireisin sesonki ei ollut saarella vielä alkanut, joten hotellimme oli mukavan rauhallinen.

Viikon ajan rentouduimme rannalla, söimme hyvää ruokaa, kävelimme ympäri kylää ja piipahdimme myös Hanian kaupungissa. Ensimmäistä kertaa osallistuin pakettimatkalle ”itsekseni” (enkä koko perheen kanssa) ja edellisestä kerrasta olikin jo aikaa. Olimme Tjäreborgiin tyytyväisiä, mutta Agia Marinan keskustasta todella huomasi sen olevan pakettimatkojen kohde. Kylän keskustassa kulkiessa tuntui vastaan tulevan enemmän pohjoismaalaisia turisteja kuin paikallisia asukkaita. Mutta tulipa testattua nyt vaihteeksi pakettimatkaakin ja olipa äkkilähtönä ainakin edullinen reissu 🙂

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

kreeta2kreeta3Kreetalta paluun jälkeen matkasin pian Ryanairin edullisilla lennoilla Budapestiin. Vietin vuonna 2011 syyslukukauden vaihtarina Dublinissa ja suunnitelmana oli ollut jo kauan lähteä tapaamaan vaihtoaikaisia ystäviä Eurooppaan. Nyt sain viimein aikaiseksi 🙂 Ystäväni tuli vastaan Budapestin lentokentälle ja ensin suuntasimme viehättävään 3000 asukkaan Dunabogdanyn kylään josta hän on kotoisin. Majoituimme perheen pitämässä sympaattisessa majatalossa jonka pihapiiristä löytyi niin uima-allas kuin pieni viinitarhakin! Seuraavana päivänä vierailimme keskiaikaisessa Visegrádin linnassa josta avautuivat huikeat näkymät Tonavalle ja jatkoimme sitten matkaa Budapestiin, jossa ystäväni opiskelee. Kiertelimme kaupunkia ympäri ämpäri, kävimme hauskoissa kahviloissa, nousimme köysiratasvaunulla katselemaan maisemia Linnavuorelta, istuimme iltaa viinilasillisella Tonavan rannalla, shoppailimme, vierailimme eläintarhassa sekä värikkäässä kauppahallissa ja yhden illan vietimme värikkäässä rauniopubissa. Budapestissä katseltavaa riitti vaikka kuinka ja arkkitehtuuri oli niin kaunista. Tutustuin myös paikallisiin ruokiin ja sekä lángos (taikinalettu täytteillä, esim. kermaviilillä ja juustoraasteella) että Kürtőskalács (paikallinen hiilien päällä paistettu tikkupulla) veivät kielen mennessään. Tänne tahdon uudestaan 🙂budabua buda1Budapest-visiitin viimeisenä päivänä hyppäsin tavaroineni junaan jonka suuntana oli Itävalta. Asemalla vastassa oli toinen parhaista vaihtarikavereistani ja ajoimme suoraan hänen kotikaupunkiinsa Wiener Neustadtiin jonka lisäksi tutuksi tuli tietysti myös läheinen Wien. Wiener Neustadtista mieleen jäi kaupungin rauhallisuus ja perheen ihana koti puutarhoineen sekä hauska baarikierros, joka tehtiin kadulla jossa sijaitsi vieri vieressä monta pikkuista baaria! Wienistä taas jäi hienostunut mielikuva kauniine kahviloineen ja upeine rakennuksineen. Wienissä vietin päivän yksin ystävän ollessa koulunpenkillä ja enimmäkseen vain kävelin ympäri upeaa kaupunkia. Kävin myös Sissi-museossa, Stephansdomin tuomiokirkossa ja suorastaan ällistyin nähdessäni Schönbrunnin linnan joka oli ympäröivine puutarhoineen, suihkulähteineen ja paviljonkeineen paljon upeampi kuin osasin edes odottaa. Wienissäkin tutustuimme yöelämään ja myöhäiseksi venyneen illan jälkeen nautimme pitkästä aamiaisesta yhdessä kaupungin ihanista kahviloista. Kiertelin myös Naschmarktin ruokakojuilla ja kirpputorilla sekä söin tähänastisen elämäni parasta jäätelöä (Italian jäätelöihin kun en ole vielä päässyt käsiksi) yhdessä Wienin jäätelöbaareista.wienkolwienkol1Itävallassa vietin viisi päivää ja sen jälkeen oli taas aika nousta junan kyytiin. Yöjunan kyydissä matkasin Saksan kautta Luxemburgiin jossa viivyin viikon. Kohteena Luxemburg ei ollut uusi sillä asuimme siellä ollessani nuorempi. Viime vierailusta oli kuitenkin ehtinyt kulua jo tovi ja siksi päätin yhdistää sen tähän samaan reissuun. Majoituin mukavassa hostellissa (Youth Hostel Luxembourg) joka oli kävelymatkan päässä kaikesta tärkeimmästä. Koska nähtävyyksiä oli tullut katseltua jo edellisillä reissuilla, ei niitä tarvinnut sisällyttää viikon ohjelmaan. Siispä otin rennosti ja kiertelin kaupunkia, kävin elokuvissa ja shoppailemassa, istuskelin puistoissa lukemassa (taisinpa ottaa jotkut nokosetkin puun varjossa), maistelin herkkuja jotka olivat tuttuja lapsuudesta ja ihastelin Petrussen laakson vehreyttä. Sillä aikaa kun Suomessa elettiin ennätyskylmää kesäkuuta, minä nautin Keski-Euroopan lempeästä lämmöstä säiden ollessa aurinkoiset 🙂luxkol1 luxkolViikon jälkeen matkustin bussilla Frankfurt-Hahnin lentokentälle ja lensin Ryanin siivin takaisin Suomeen. Loppukesä tehtiinkin sitten tiiviisti töitä ja säästettiin rahaa Australiaa varten. Muutama vuosi oli ehtinyt vierähtää saman pikku hotellin respassa ja loppuvaiheessa olin jo valmis jatkamaan uusiin haasteisiin. Se tunne kun sai kertoa lopettavansa työt kesän jälkeen ”koska lähden Australiaan” oli aika mahtava 😀 Ja täällä sitä nyt ollaan eikä paluupäivästä ole vielä tietoa.

Tähän mennessä ollaan siis nähty Australiasta Melbourne, Great Ocean Road sekä Cairns ja on saatu myös maistiainen siitä minkälaista se farmityöskentely täällä on. Edessä on vielä ainakin sellaiset must see-kohteet kuin Whitsundays ja Fraser Island ja kaupungeista ainakin Port Douglas, Brisbane, Sydney, Byron Bay ja muutama muukin. Kenties ehditään myös Alice Springsiin ihmettelemään Ayers Rockia. fraser1whit

Se mitä tapahtuu sitten kun Australiaa on tarpeeksi nähty on vielä avoinna. Tässä lähellähän olisi myös vaikka mitä ihania kohteita. Nyt kun katseltiin uusi Hobitti-leffa niin hinku Uuteen-Seelantiin on taas aika kova… kun naapurissa kerran ollaan!new1 newVielä on auki myös se, että mitä kautta palataan Suomeen sitten kun sen aika on. Aasian kautta lentäessä olisi hyvä mahdollisuus pysähtyä matkalla jonnekin mutta vielä ei olla suunniteltu mitään. Katsellaan sitä sitten lähempänä ja keskitytään nyt ensin koluamaan tämä Australia läpi 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply