Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Erilainen jouluillallinen

torstai, 25 joulukuun, 2014

Joulupäivää vietettiin tänään laguunilla aurinkoa ottaen ja meidän lisäksi sinne näytti eksyneen myös puolet kaupungin asukkaista. Täällä näyttää monella olevan tapana viettää joulupäivää piknikin merkeissä perheen kesken. Tuli vähän vappumainen tunnelma 🙂 Täällä on muuten monessa puistossa ilmaiset grillauspisteet joihin voi tulla kokkailemaan joten piknik on helppo järjestää 🙂IMG_8690

Tulin tänne höpisemään oikeastaan eilisen onnistuneesta illallisesta. Joulun kunniaksi pöytä oli siis varattu Ochreen joka sijaitsee ihan Cairnsin keskustassa. Ravintola tarjoilee australialaisia erikoisuuksia kengurusta krokotiiliin vähän hienommin laitettuna, mutta toki listalta löytyy myös niitä tutumpia ruokia kuten kanaa ja lammasta. Meitä houkutteli nimenomaan se kenguru jota päästiin nyt maistamaan ensimmäistä kertaa. Lisäksi maisteltiin barramundi-kalaa joka oli jo ennestään tuttu ja maukkaaksi todettu.

IMG_8605

Tässä kenguruannos: grillissä hiillostettu kengurun ulkofilee chiliglaseerauksella, bataattiröstiä ja pak choita hoi sin-kastikkeessa. (toivottavasti menee suht oikein nää ruokatermit… :D)

IMG_8617

Ja tässä barramundi-rapumunakas, kypsennetty höyryttämällä banaaninlehdessä, lisänä mango-limesalsaa ja tuommoiset lastut! (pahoittelut hieman sumuisista kuvista, en kehdannut napsia loputtomasti kuvia…)

IMG_8612

Ja kun alkuun oli kerran päästy niin olihan se jatkettava vielä jälkkäreihin. Alla wattle seed- pavlovaa, veriappelsiinisorbettia ja biscotti-keksi.

IMG_8626

Ja tässä suklaajälkkäriä: suklaa-kinuskitorttu, appelsiinimacaron suklaamoussella, minttujäätelöä ja valkosuklaakakkunen.

IMG_8624

Illallinen Ochressa oli meidän kohdalla todella onnistunut ja positiivinen kokemus. Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja huomioivia, vesilasit täyttyivät pyytämättä, ruoat esiteltiin pöytään tuodessa ja viinisuositukset menivät nappiin. Annosten esillepanoon oli panostettu ja ne olivat juuri sopivan kokoiset (suurinälkäinen mieskään ei jäänyt nälkäiseksi :D). Ravintola oli täynnä (onneksi varattiin pöytä etukäteen) ja tarjoilijoilla kiire mutta silti palvelu oli erinomaista ja meillä oli huomioitu olo. Ochre on Cairnsin hinnakkaampia ravintoloita (ellei hinnakkain) ja maksettavaa illasta kertyi $120 mutta eipä olla ennen niin mielellämme maksettu illallisesta, niin hyvää ruoka oli. Jos liikutte Cairnsin suunnalla niin ehdottomasti kannattaa käydä kokeilemassa, tätä voidaan suositella. 🙂 Me yritetään olla menemättä sinne heti uudelleen uuden vuoden kunniaksi vaikka mieli tekis 😀

IMG_8610

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply