Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Cairnsin kasvitieteellinen puutarha

maanantai, 22 joulukuun, 2014

Tänään vietettiin päivä Cairnsin kasvitieteellisessä puutarhassa. Tarkoitus oli ehtiä sinne jo kymmeneksi ja osallistua opastettuun kierrokseen mutta bussipysäkki ei löytynytkään ihan niin helposti kuin oltiin etukäteen kuviteltu ja saavuttiin paikalle vasta yhdentoista jälkeen. Vaikka opastus jäi tällä kertaa kuulematta, kului aika puutarhassa mukavasti ihan itsekseen kierrellessäkin. Harmiksemme osa puutarhasta oli suljettu remontin vuoksi joten ihan kaikkea ei päästy näkemään mutta katseltavaa riitti silti moneksi tunniksi.

Puutarha on jaettu viiteen eri alueeseen ja opasteet on merkitty hyvin. Visitor Centrestä saa myös karttoja mukaan alueen hahmottamiseksi. Kaikille puutarhan alueille on vapaa pääsy ja bussin kanssa pääsee kätevästi Cairnsin keskustasta ihan puutarhan porteille asti. Visitor Centren yhteydessä on myös kahvila jota voimme suositella, maukkaasta lounaasta kuvia alempana 🙂

b1b2Puutarhan alueelta löytyy yli 4000 erilaista kasvia joten ihmeteltävää riittää. Luulisin että sadekauden ollessa pidemmällä puutarha saattaa olla vieläkin värikkäämpi, mutta löytyi sitä väriä jonkinverran tänäänkin. Saatiin myös muutama sadekuuro niskaamme niinkuin tropiikissa kuuluukin 🙂

b20b19 b18 b17 b16 b15 b14 b13 b12 b11 b9 b8 b7 b6 b5 b4 b3IMG_8543b21IMG_8556IMG_8576 IMG_8575IMG_8571IMG_8562Tässä pari kuvaa siitä päivän lounaasta. Kalateemalla mentiin!IMG_8577IMG_8578Luonto tarjosi sateensuojan kun oma jäi kotiin 🙂
IMG_8569

Kannattaa ottaa hyvät kengät mukaan, käveltyä tulee aika paljon. Ehkä nuo sandaalit ei olleet se paras valinta tälle päivälle… Ja jos sää on hyvä niin puutarhan alueella on monta kaunista paikkaa piknikille 🙂 Alueella näytetään myös ulkoilmaelokuvia ja taidekeskuskin löytyy. Sekä kaksi vaellusreittiä! Eli täällä saa kyllä kulumaan kevyesti päivän ja vaikka toisenkin. Tänään ei keretty vaeltamaan mutta suunnitelmana on mennä uudestaan joku toinen päivä ja kävellä toinen reiteistä läpi, uskoisin että maisemat on näkemisen arvoiset 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply