Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Cairns

sunnuntai, 21 joulukuun, 2014

Täällä Cairnsissa ollaan viihdytty nyt jo reilu pari viikkoa ja vielä olisi kaksi jäljellä. Etukäteen olin vähän huolissani että onkohan täällä sitten liiankin kuuma kun sadekausi on aluillaan ja sen myötä kosteusprosentti aika korkea. Vielä ollaan kuitenkin pärjätty oikein mainiosti ja tuntuu että helteeseen on pikkuhiljaa tottunut. Eikä sateitakaan ole vielä pahemmin näkynyt, ainoastaan yksi pieni trooppinen myrsky.

Cairns ja Queensland yleensäkin on aivan erilainen kuin Victoria josta tänne lensimme, ollaanhan nyt ihan eri puolella maata. Täällä ei näy korkeita pilvenpiirtäjiä eikä bisnesihmisiä puvuissa ja tunnelma kaupungissa on paljon rennompi. Täällä on semmoinen lomafiilis 🙂 Kaupunki on suosittu kohde reppureissaajien keskuudessa eikä ihme, sillä täällä on tarjolla rannalla löhöilyn lisäksi jos jonkinmoista aktiviteettia ja onpahan kaupungilla myös vähän bilepaikan maine jos semmoista etsii. Ravintoloita täällä on vähän joka lähtöön, löytyy kreikkalaista, intialaista, italialaista, japanilaista ym… toisinaan on vaikea päättää että missä sitä söisi! 🙂

c19c18c20c17c46

Taidemuseo johon ei vielä olla keretty mutta piipahdetaan joku päivä!

Taidemuseo johon ei vielä olla keretty mutta piipahdetaan joku päivä!

c42c43Jos tulee ikävä korvapuusteja, voi aina piipahtaa Cairnsin ruotsalaiseen kahvilaan. Myynnissä on myös paljon kaikenlaisia elintarvikkeita ja suomalaistakin karkkia. Käytiin tuolla kerran mutta korvapuusteja ei sinä päivänä ollutkaan 🙁 Täytyy ehkä käydä uudestaan!
c9c47Tämmöisiä matkatoimistoja on vähän joka puolella kaupunkia, joten millaiselle retkelle sitä sitten mieliikin niin löytyy monen monta vaihtoehtoa. Me ollaan käyty sademetsäkierroksella sekä snorklailtu valliriutalla ja molemmat päivät olivat tosi onnistuneita! Kuvia tulossa… 🙂c44

Kirjasto, jossa ollaan käyty lueskelemassa lehtiä. Ihanan tehokas ilmastointi, jos tarvii päästä hellettä hetkeksi pakoon :)

Kirjasto, jossa ollaan käyty lueskelemassa lehtiä. Ihanan tehokas ilmastointi, jos tarvii päästä hellettä hetkeksi pakoon 🙂

Ydinkeskusta Cairnsissa on pieni, kaikkialle pääsee jalan. Keskustassa on hauskoja pikkuputiikkeja ja paljon niitä ravintoloita. Merelle päin kävellessä tulee vastaan suuri uima-allas, laguuni, joka on kaikkien käytettävissä ilmaiseksi. Meressä kun ei voi parhaillaan uida meduusoiden ynnä muiden kivojen otusten vuoksi niin tuo laguuni on kyllä erinomainen keksintö kaupungilta.

Joulukuusi näytti meistä ensin hassulta palmujen ympäröimänä ja ilman lunta mutta nyt se alkaa näyttää jo ”normaalimmalta” 😀 On se joulu täälläkin päin maailmaa vaikka joulufiilistä onkin vähän vaikea tavoittaa näin kesäisissä tunnelmissa. c40c39c14c12c13c31Rantaa kiertää pitkä päällystetty kävelytie jonka varrella voi ihailla merta. c29c30c28c36c37c38c49c34c48c33c32c26c24c11c23c35c25Joka ilta auringon juuri laskettua taivaalla lentelee huima määrä lepakoita kun päiväunilta heräilevät otukset lähtevät etsimään ruokaa. Esimerkiksi kirjaston kulmilla on hyvä paikka katsella siivekkäiden lentelyä.c21c22c8c6c7c15c5c3c4

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply