Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Elämää pionifarmilla – osa 2

torstai, 18 joulukuun, 2014

Viiteen viikkoon pionifarmilla mahtui työnteon lisäksi myös reippaasti vapaa-aikaa. Iltaisin olimme usein niin väsyneitä ettei töiden jälkeen tullut tehtyä mitään kummempaa päivällisen valmistamisen lisäksi. Viikoon mahtui kuitenkin yleensä myös kaksi vapaapäivää jolloin oli enemmän aikaa touhuta omia juttuja. Tässä postauksessa kuvia siis vapaa-ajasta farmilla, työnteosta voit lukea täältä.

vp2

Jos aloitetaan vaikka siitä, miten farmilla asuimme. Meille kuudelle työntekijälle oli varattu maatilan pihapiiristä oma mökki, jossa kaikki majoitumme. Yksi erillinen makuuhuone tehtiin vanhaan työ/satulahuoneeseen ja neljä muuta nukkuivat viereisessä isommassa huoneessa. Neljä viikkoa nukuimme isomman huoneen puolella ja viimeiseksi viikoksi siirryimme pienempään huoneeseen, brittipariskunnan jatkaessa matkaansa ja huoneen vapautuessa.

vp4

vp1

Entiselle heppatytölle satuloiden vieressä nukkuminen tuntui kotoisalta. 🙂

Tunnelma mökissä oli kodikas ja vähän samanlainen kuin kesämökillä 🙂 Iltaisin katseltiin usein yhdessä telkkaria tai jotain leffaa, kuten vaikka tätä aussiklassikkoa. Suosittelen!

vp12

Joskus pelattiin myös korttia tai Monopolya, joka sattui löytymään kirjahyllystä. Japaninkielisin tekstein tosin, mutta se ei menoa haitannut. Jostain syystä voittaja oli aina brittipariskunnan toinen osapuoli, jolla oli kokemusta pankissa työskentelystä…Iltaisin myös tehtiin ruokaa yhdessä. Sisällä mökissä oli pieni keittiö, mutta kokkaus tapahtui ulkona grillin avulla. Viisi viikkoa grilliruokaa olikin sitten tarpeeksi hetkeksi… 😀

vp3

Pihapiirissä oli aina jotakin meneillään ja usein siellä touhusi tämä kaksikko sekä kanalauma, joka jostain syystä kovasti yritti usein myös tunkea mökkiin sisälle lasioven läpi 😀

vp5

vp9

Muutama pikkutipu ja vasikkakin syntyi farmilla olomme aikana. 🙂

vp13

Lenkkeilyäkin farmilla harrastettiin ja puitteet sille olivat hyvät. Parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä oli upea metsä jossa lenkkipolkuja riitti. Oli tosin aika kummallista, mutta todella hienoa, kun lenkkipolun yli pomppi lauma kenguruita 😀 Jotenkin sitä vaan on asennoitunut niin että metsässä kävellessä voi nähdä vaikka ketun tai rusakon, mutta kenguruihin ei vielä olla ihan totuttu… Pari kertaa käytiin myös katsomassa kun kengurut kokoontuivat illansuussa syömään metsän takana olevalle niitylle. Nähtiin jopa leikkimielinen nyrkkitappelu!

vp15

Hauskat postilaatikot lenkin varrella.

vp16

Pitkiä suoria teitä riitti.

vp17

vp22

Kuivuuden ja metsäpalojen vaikutukset olivat metsässä helposti havaittavissa; aika mustaa oli paikkapaikoin.

vp18

vp19

Törmättiin myös tällaiseen pieneen otukseen! Kyseessä on kidna, joka on suomeksi ilmeisesti nokkasiili ja vesinokkaeläimen lisäksi ainoa muniva nisäkäs. Lyllertävä siili oli aika sympaattinen näky. 🙂

vp20

vp21

vp25

vp26

vp24

Pari kertaa saatiin myös lainata autoa joten käytiin tutustumassa läheiseen Kynetoniin, johon oli noin 20 minuutin ajomatka. Vajaan 7000 asukkaan kylä ei ollut suuren suuri mutta toi se silti vaihtelua maatilan arkeen. Se tunne, kun päästiin ekaa kertaa ruokakauppaan reilun viikon farmilla olon jälkeen! Tuli ostettua muutama suklaapatukka 😀 Kaikki arkiruoka saatiin siis farmilla ilmaiseksi, mutta jos halusi herkkuja niin ne piti hommata itse.

vp10

Kerrankin jotain muuta päällä kuin työvaatteet 😀

vp14

Kuva lainattu googlesta.

Kynetonin pääkatu. (kuva lainattu googlesta)

Kynetonissa piipahdettiin myös syömässä pariin otteeseen. Kerran kahvilassa lounaalla, josta kuva alla, sekä myös paikallisessa intialaisessa jossa ruoka oli todella hyvää. vp8

Ja ruoasta puheenollen, ranskalainen vahvistuksemme oli melkoinen kokki. Saatiin maistella muun muassa herkullista valkosipulileipää!vp11

Sääolot tosiaan vaihtelivat melkoisesti, välillä hellettä riitti ja välillä satoi koko päivän ja sai vetää villasukkia jalkaan. Australiassahan taloissa ei juurikaan ole eristyksiä, jolloin ulko- ja sisälämpötilat kulkevat melkein käsi kädessä. Kun ulkona on kylmä, sisälläkin on kylmä. Onneksi oli paksut peitot. Ja niitä villasukkia 🙂 Toisinaan taas olisi tehnyt mieli ottaa mallia perheen koirista ja pulahtaa viilentävään kylpyyn 🙂

vp23

Yhdet pienimuotoiset juhlatkin farmilla koettiin. Mainiosti sujuneen avointen ovien päivän jälkeen moni perheen tuttu ja sukulainen jäi paikalle syömään ja juomaan sekä nauttimaan tunnelmasta 🙂 Tuolla juhlapaikalla tuli muuten vietettyä aikaa enemmänkin, sillä vastaanottotilassa oli nopea langaton netti 😀 Mökissäkin meillä oli toki netti mutta sen toimivuus oli välillä vähän niin ja näin.

vp7

Ryhmärämä koossa.

Nyt jätetään taakse farmitunnelmat, seuraava postaus sitten Cairnsista! 🙂

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply jdJenna torstai, 18 joulukuun, 2014 at 20:40

    Tosi kiva lukee tälläsiä, kun ollaan itekkin suunniteltu samanlaista irtiottoa jossain vaiheessa (: vaikuttaa kivalta!

  • Reply laura / to travel is to live perjantai, 19 joulukuun, 2014 at 14:32

    Kiva jos jonkinlaista kuvaa saa mun höpinöistä 🙂 Meillä tais käydä kyllä hyvä tuuri ekan työpaikan suhteen kun oli niin mukava paikka, oon kuullut myös monta huonoa kokemusta joten tarkkana saa olla!

  • Leave a Reply