Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Kokemuksia Melbournen hostelleista

maanantai, 24 marraskuun, 2014

Saavuttuamme Australiaan vietimme ensimmäiset kaksi viikkoa Melbournessa. Hostelli oli varattu viikoksi ja sen jälkeen vaihdoimme hostellia muutamaan otteeseen. Ajattelin kertoa vähän kokemuksistamme, jos vaikka joku juuri pohtii että missä hostellissa sitä yönsä viettäisi! 🙂 Kuvia hostelleista ei valitettavasti nyt ole, mutta google tai Tripadvisor varmasti auttavat 🙂

Ensimmäisen viikon majailimme Greenhouse Backpackers-hostellissa Flinders Lanella. Valinta osui tähän hostelliin pitkän mietinnän jälkeen lopulta Lonely Planetin opastuksella ja siksi että osassa dormeista on mahdollisuus nukkua myös parisängyssä. Valitettavasti me emme tällaiseen dormiin kuitenkaan päässeet, vaikka olinkin etukäteen toivonut parisänkyä sähköpostitse. Mutta eipä se paljon haitannut, pitkän matkan jälkeen väsyneinä pääasia oli että saatiin jonkinlaiset sängyt. Ensimmäisen hostellin valinnassa vaikutti myös sijainti, halusimme olla ihan kaupungin ytimessä niin että kaikkialle on lyhyt matka,

 • Huone: Greenhousessa asuimme viiden hengen dormissa. Huoneessa hyviä puolia olivat mukavat sängyt ja lukittavat kaapit jokaiselle. Jokaisella oli myös oma yövalo. Huonoja puolia olivat huoneen todella pieni koko sekä pistorasioden vähyys. Ikkunaa ei voinut pitää yöllä auki kadulta kuuluvan melun takia, mutta ydinkeskustassa asuessa se oli ehkä odotettavissa.
 • Hinta: Viiden hengen dormissa 25 AUD/yö
 • WC:t: Suihku- ja wc–tilat löytyivät joka kerroksesta. Ne olivat tilavat eikä suihkuun pääsyä joutunut koskaan odottamaan. Suihkun yhteydessä oli tila vaatteiden vaihdolle. Wc-tilat olivat myös todella siistit!
 • Keittiö & aamiainen: Yhteiskeittiö oli tilava ja aina mahtui kokkailemaan, vaikka tietysti lounasaikaan ja illemmalla ruuhkaa oli enemmän. Jääkaappeja oli myös runsaasti mutta silti omille ruoille oli välillä vaikea löytää tilaa. Astiat olivat ok-kuntoisia, mutta mukit olivat usein kaikki käytössä. Vaikka keittiö siivottiin kahdesti päivässä, oli se välillä melko sotkuinen, samoin kuin keittiön vieressä oleva oleskelutila. Lähimpään ruokakauppaan oli tästä hostellista matkaa vain muutama minuutti. Aamiaistilassa tarjoiltiin ilmainen aamiainen joka sisälsi kahvia, teetä, muroja ja paahtoleipää. Pari kertaa taidettiin aamiaisella käydä mutta eipä se niin ihmeellinen ollut, kuten ei kai hostelleissa yleensäkään.
 • Aktiviteetit: Greenhousessa asuessamme osallistuimme muutamiin yhteisaktiviteetteihin. Kävimme hostellin järjestämällä opastetulla kävelykierroksella, joka suuntautui Melbournen boheemin kaupunginosaan Fitzroyhin. Opas oli todella mukava ja ystävällinen ja vei meidät kierroksen lomassa syömään pitsat. Kierros kesti muutaman tunnin ja oli hyvä mahdollisuus tutustua hostellin muihin asukkaisiin. Saimme myös paljon suosituksia siitä missä kaikkialla kannattaa käydä ja näimme paljon Melbournen kuuluisaa katutaidetta. Hostelli tarjosi myös ilmaisen aterian asukkaille kerran viikossa. Tarjolla oli pastaa kahdella erilaisella kastikkeella, toinen oli lihavaihtoehto ja toinen kasvissyöjille. Molemmat olivat maukkaita ja ruokaa riitti hyvin kaikille! Hostellin oleskelutilassa katseltiin iltaisin satunnaisesti leffoja. Mitään järjestettyä leffailtaa ei ollut mutta välillä joku laittoi leffan pyörimään. Katselimme Taru Sormusten Herrasta-trilogian ensimmäisen osan ja toinenkin osa olisi pyörinyt seuraavana iltana mutta silloin olimme liian väsyneitä leffaa katsomaan. Sohvia oli huoneessa runsaasti joten kaikille oli mukavasti tilaa.
 • Sijainti: Hostelli sijaitsee aivan Melbournen keskustassa joten kävellen pääsee kaikkialle keskustaan. Flinders Lane on päivisin kiireinen ja pieniä viihtyisiä kahviloita löytyy hostellin läheltä monta. Yölläkin kadulla tuntui turvalliselta kävellä. Myös Flinders Station on ihan hostellin läheisyydessä.
 • Plussaa myös: pyykkihuone, ilmainen wifi (vaikkakin toimi vain respakerroksessa) sekä biljardipöytä. Asiakaspalvelu oli ihan ystävällistä ja kaikki sujui hyvin, mutta ihan valtavan tervetullut olo meille ei siltikään saapuessamme tullut.

Koska hostelli oli seuraavalle viikolle täyteen varattu, vaihdoimme yöpaikkaa. Majoitusta etsiessämme huomasimme että kaikki kaupungin hostellit olivat melko täynnä ja syyksi paljastui Jehovien maailmanlaajuinen tapaaminen kaupungissa. Lopulta löysimme vapaan huoneen South Yarra-nimisestä kaupunginosasta. Hotel Claremont Guesthousesta otimme kahden hengen huoneen. Paikka oli jotakin hotellin ja hostellin väliltä. Tarjolla oli sekä dormeja että yksityisempää majoitusta. Rakennus oli vanha ja komeat portaikot ja narisevat puulattiat loivat hauskaa tunnelmaa. Respa oli ystävällinen eikä ongelmia ilmennyt.

 • Huone: Twin-huone oli pienen pieni, sinne mahtui juuri kerrossänky ja kirjoituspöytä. Nurkkaan oli vielä tungettu tv ja vaatetanko mutta tv:n katseltavuus olisi kyllä aiheuttanut haastetta. Ehkäpä sieltä yläsängystä olisi saanut esteettömän kuvan, eipä tullut testattua! Huone oli kuitenkin siisti ja raikkaisiin petivaatteisiin oli mukava kääriytyä.
 • Hinta: kahden hengen huone 78 AUD eli 39 AUD/hlö
 • WC:t: Löytyivät käytävästä ja niitä oli peräkkäin monta. Täällä sai nauttia suihkusta kaikessa rauhassa sillä wc-tilat olivat kaikki yksityisiä ja myös todella siistejä. Yöpyessämme hotellissa lokakuun puolivälissä ruuhkaa ei ollut.
 • Keittiö & aamiainen: Täälläkin aamiainen kuului huoneen hintaan ja se oli huomattavasti monipuolisempi kuin Greenhousessa. Tarjolla oli perus cornflakesien lisäksi erilaisia täysjyvämuroja sekä leipää ja levitteitä. Kahvia ja teetä oli myös tarjolla ja lisäksi säilykehedelmiä jotka olivat kiva lisä! Keittiö jäi vähän arvoitukseksi, en nähnyt kenenkään asiakkaista käyttävän sitä joten ehkä se oli vain henkilökunnan käyttöön aamupalaa varten.
 • Aktiviteetit: Claremont oli dormeista huolimatta enemmän hotelli kuin hostelli joten hostelleissa usein järjestettäviä aktiviteetteja ei täällä ymmärrettävästi ollut.
 • Sijainti: South Yarran alue oli viihtyisä ja täynnä pieniä putiikkeja. Kävimme myös lenkillä hotellin lähellä olevassa suuressa kauniissa puistossa. Oli mukava päästä näkemään muitakin Melbournen asuinalueita kuin ydinkeskusta. Lisäksi lähijunalla pääsi Melbournen keskustasta helposti hotellin lähelle.
 • Plussaa myös: Hotellin alakerrassa oli viihtyisä oleskelunurkkaus kirjoineen. Asiakkaiden saatavilla oli myös koko ajan kahvia ja teetä. Äänekkäämmän nuorisohostellin jälkeen hotellin rauhallisuus oli mukavaa vaihtelua. Viihtyisällä alueella.

Olisimme varmasti viihtyneet Claremontissa toisenkin yön, mutta jälleen jouduimme etsimään uuden majapaikan hotellin ollessa täynnä seuraavalle yölle. Päädyimme kahdeksi yöksi Discovery Melbourneen Franklin Streetille.

 • Huone: Yövyimme ensimmäisen ja toisen yömme eri huoneissa. Molemmat olivat 16 hengen dormeja. Ensimmäisenä yönä dormi oli vain puolillaan täynnä ja huoneessa oli mukavan rauhallista. Huone oli siisti ja lukolliset kaapit löytyivät. Seuraavaksi yöksi vaihdoimme huoneeseen, joka olikin sitten täpötäynnä. Se ei meitä haitannut että kaikki sängyt olivat käytössä, mutta lattioilla oli asukkaiden tavaraa uskomattoman paljon. Muutama oli asunut huoneessa ilmeisesti jo jonkin aikaa ja tavaraa oli kertynyt. Lukolliset kaapit löytyivät jokaiselle mutta oli vaikea löytää vapaata lokeroa jossa ei jo ollut jonkun muun tavaraa. Huoneissa ei ollut jokaiselle omaa yölamppua vaan pelkkä kattovalo. Pistorasioita ei ensimmäisessä huoneessa juuri näkynyt, toisessa huoneessa iso jatkojohto (kenties jonkun asukkaista) mahdollisti laitteiden latauksen.
 • Hinta 16 hengen dormissa 45 AUD/yö. Hinta oli korkea joka hostellissa Melbournessa tälle viikonlopulle kovan kysynnän vuoksi.
 • WC:t: Suihkuja ja vessoja löytyi kerroksesta tarpeeksi, jonottamaan ei joutunut. WC-tilat olivat kuitenkin aika likaiset, etenkin suihkukopit joiden lattioilla oli ties mitä tahroja.
 • Keittiö & aamiainen: Aamiainen kuului huoneen hintaan, mutta me missasimme sen molempina aamuina. Ei siis kommentteja siihen liittyen! Yhteiskeittiö löytyi ja se oli suht tilava mutta keittolevyjä ei näyttänyt olevan kovin montaa.
 • Aktiviteetit: Hostellissa näytti olevan tarjolla erinäisiä aktiviteetteja mutta me emme tulleet niihin tällä kertaa osallistuneeksi.
 • Sijainti: Hostelli sijaitsee lähellä Queen Victoria Marketia, joka on hyvä paikka ostaa ruokatarvikkeita. Myös Aldi sijaitsee lähellä. Keskustan Federation Squarelle kävelee noin vartin. Samalla kadulla sijaitsee monen autonvuokrausfirman toimipiste, jos autolle on tarvetta! Melbournen museoon on myös lyhyt matka.
 • Plussaa myös: Respan henkilökunta oli todella ystävällistä. Meillä oli ongelma varauksemme kanssa eikä toisen yön varaus tullutkaan hostellille perille. Vaikka hostelli oli melkein täynnä, asia hoitui hienosti ja saimme jäädä toiseksikin yöksi. Hostellin alakerrassa oli pieni kahvio ja kellarikerroksessa baari. Vaikka baarissa vietettiin remontin jälkeen avajaisia ja kävijöitä oli varmaan melkoisesti, ei minkäänlaista meluhaittaa kuulunut muihin kerroksiin!

Discoveryn jälkeen suuntasimme Great Ocean Roadille ja sieltä palattuamme viivyimme Melbournessa vielä muutaman yön ennen töiden alkua. Halusimme kokeilla jälleen uutta hostellia ja valitsimme The Nunneryn joka sijaitsee Fitzroyssa. Rakennus on vuonna 1888 rakennettu entinen nunnaluostari, joten sillä on reippaasti luonnetta ja vanhan ajan tunnelmaa!

 • Huone: Olimme varanneet sängyt 10-12 hengen dormista mutta tullessa meidät upgreidattiin 6-8 hengen dormiin joka oli tehty yhdistämällä kaksi pientä huonetta. Molemmilla puolilla oli kolme vuodetta ja välissä seinä, joten tuntui kuin olisimme olleet kolmen hengen huoneessa. Ensimmäiset yöt saimme olla omalla puolellamme kahdestaan joten tuntui melkein siltä kuin olisi ollut oma huone. Komea vanha takka huoneessa loi tunnelmaa. Huone oli moitteettoman siisti. PIstorasioita oli riittävästi mutta ei omia yövaloja.
 • Hinta 32 AUD/yö
 • WC:t: Vessoja ja suihkuja oli riittävästi, jonottaa ei tarvinnut. Riittävän siistissä kunnossa.
 • Keittiö & aamiainen: Keittiö oli tässä hostellissa todella pikkuruinen! Mahduimme aina kokkaamaan mutta välttelimme kiireisimpiä aikoja, silloin olisi varmasti joutunut jonottamaan vuoroaan. Ruokatarvikkeemme mahtuivat kuitenkin hyvin jääkaappiin. Keittiö oli suht siisti ja siivottiin kahdesti päivässä. Aamiainen kuului hintaan, muroja ja paahtoleipää tarjolla. Täällä näytti hostellin asukkaista muodostuneen aika kiinteä porukka, joka yhdessä usein kokkaili ja vietti aikaa keittiössä. Ehkä hieman vaikeampi tutustua uusiin ihmisiin kun ”klikkejä” oli jo syntynyt.
 • Aktiviteetit: Kaikenlaista näytti olevan tarjolla, osallistuimme vain leffailtaan hostellin oleskelutilassa. Mukava tunnelma vaikka loppuleffasta osa jutteli niin äänekkäästi että leffaan oli vaikea keskittyä.
 • Sijainti: Fitzroyn alueella on paljon kivoja kahviloita ja ravintoloita sekä vintage-putiikkeja ja muita kauppoja. Kannattaa käydä kurkkimassa myös katutaidetta. Hostelli on täydellisellä paikalla Fitroyhin tutustumiseen.
 • Plussaa myös: Hostellissa oli viehättävää vanhan ajan tunnelmaa ja rakennus oli hauskasti sokkeloinen. Henkilökunta oli todella ystävällistä, mielestäni tässä hostellissa oli näistä neljästä paras palvelu ja myös asiakkaana tervetullein olo. Rakennuksen luostarihistoriaa on hyödynnetty hauskasti esimerkiksi ohje- ja viestilapuissa ympäri hostellia. Pesulakin löytyi ja pieni aurinkoinen sisäpiha.

Summa summarum, mielestäni Claremontissa oli paras aamupala, Nunneryssä ystävällisin palvelu ja tervetullein olo, Discovery oli hostelleista sotkuisin mutta palvelu oli hyvää ja Greenhousessa paras ja suurin keittiö sekä muutenkin ihan mukava paikka mutta luonnetta puuttui!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply