Suomen suurin matkablogiyhteisö
Australia

Tervetuloa

maanantai, 10 marraskuun, 2014

Päätös lähteä vuodeksi Australiaan syntyi, kun huomasimme molemmat olevamme kyllästyneitä arkeemme eikä työkään enää tuntunut mieluisalta. Haimme Working Holiday–viisumit ja ostimme yhdensuuntaiset lentoliput.

Miksi juuri Australia? Irtioton kunniaksi päätimme vaihtaa maan lisäksi myös maanosaa. Australia houkutteli meitä lämmöllään ja erilaisuudellaan. Halusimme englanninkieliseen maahan, sillä toisella meistä kieli oli jo hallussa ja toinen halusi oppia lisää. WH-viisumi mahdollistaa työnteon, jolla aiomme rahoittaa reissuamme. Lisäksi Australia on laaja maa, ja nähtävää riittää varmasti koko vuodeksi ja ylikin.

Melbourneen saavuimme lokakuun alussa. Ensimmäiset pari viikkoa kiertelimme kaupunkia ja käsittelimme muuttoa maailman toiselle puolen. Hyppy arjesta ja työnteosta reppureissaajaksi taisi vaatia hieman prosessointia, mutta vähitellen aloimme tottua uudenlaiseen arkeen.

Pari viikkoa kaupungin vilinää ja aloimmekin jo kaivata maaseudun rauhaan. Ensimmäinen työpaikka löytyi tunnin junamatkan päästä Melbournesta, kauniilta pionifarmilta, jossa teemme töitä näillä näkymin marraskuun loppuun. Sen jälkeen suunnitelmat ovat avoinna. Ajatuksenamme on matkustaa itärannikkoa ylöspäin aina Cairnsiin asti mutta sen tarkempia aikatauluja ei ole tehty. Täällä eletään päivä kerrallaan ja katsotaan mihin sitä loppujen lopuksi päädytäänkään.

Tervetuloa mukaan seuraamaan seikkailujamme!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply lena / london and beyond tiistai, 11 marraskuun, 2014 at 19:21

  Huikea irtiotto teilla, jaan innolla seuraamaan. Ma olen irtiottojen suuri puolestapuhuja ja uskon, etta maailmaa pitaa nahda jos silta tuntuu ja siihen on mahdollisuus. Terkut Taipeista. 🙂

  • Reply to travel is to live lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 16:34

   Tuntuu itsestäkin hienolta että uskallettiin jättää työt ja lähteä! Niin kauan olin haaveillut pidemmästä reissusta 🙂 Jään seurailemaan blogiasi, ties vaikka eksytään sinne Aasian suunnillekin vielä jossain vaiheessa!

 • Reply journeydiary keskiviikko, 12 marraskuun, 2014 at 00:05

  Mä oon niin haaveillu tollasesta et lähtis vaan ilman paluulentoa rinkka selässä kiertämään maailmaa vähän pidemmäks aikaa! Tällä hetkellä elämäntilanne ei oo ihan sellanen, että viittis vaan pistää kämpän pois ja lähtee, vaikka kyllähän kaikki käytännön asiat varmaan järjestymään sais jos oikein haluais.. 😀 Vielä joskus kyllä!

  • Reply to travel is to live lauantai, 15 marraskuun, 2014 at 16:36

   Jos joskus sopiva tilaisuus tulee eteen niin lähde ihmeessä! Se on upea tunne kun saa heittää rinkan selkään ja lähteä seikkailemaan. Ja pelkällä menolipulla vielä 🙂

  Leave a Reply