Suomen suurin matkablogiyhteisö

”Olen juuri etsimässä häntä” eli vinkkejä soolomatkalle

Matkailen mielelläni yksin. Yksinäisenä naisena matkustaessa joutuu joskus miettimään vähän erilaisia asioita kuin porukassa tai puolison kanssa reissatessa. Esimerkiksi, mitä tekee jos joutuu uhkaavaan tilanteeseen, erityisesti miehiä kohdatessaan.

Soolomatkailussa on paljon hyviä puolia. Itse arvostan kaikista eniten sitä, että voin päättää ihan itse, mitä käyn katsomassa, missä käyn syömässä ja millaisiin aktiviteetteihin osallistun.

Mutta yksin matkustamiseen liittyy myös se, että joskus se voi olla yksinäistä tai jopa pelottavaa. Pelottaa voi monet asiat: yksin syöminen, illalla ravintolasta majapaikkaan käveleminen tai vaikka airbnb-huoneessa nukkuminen, kun sivusto erikseen mainitsi, ettei majoittaja ole ilmoittanut, että siellä olisi palovaroitin.

Siirtykäämme ajassa taaksepäin ja muistellaan ensimmäisiä soolomatkailevia naisia. Muun muassa Mia Kankimäen kirjassa Naiset, joita ajattelen öisin on kuvattu historiallisia leidejä, jotka ovat soolomatkailleet urheasti ja vielä paljon haasteellisemmissa oloissa kuin me nykyajan sooloreissaajat.

Isabella Bird eli 1800-luvulla Englannissa ja kärsi terveysongelmista. Lääkäri määräsi hänelle merimatkan. Isabella pakkasi hirvittävän määrän tavaraa mukaansa ja päätyi kiertämään maailmaa, keräten epämääräisiä kokemuksia ja epäilyttäviä rakastajia. Mary Kingsley kiersi Afrikan viidakoissa keräämässä kasvinäytteitä viktoriaanisissa vetimissään, koska kuinkas muutenkaan 1800-luvun alussa. Ida Pfeiffer oli samoihin aikoihin maailman ensimmäisiä naisia, jotka julkaisivat matkakirjoja – meidän 2000-luvun matkabloggaajien esiäitejä siis!

Kankimäen kirjasta minulle on parhaiten jäänyt mieleen erään yksin reissaavan naisen neuvo – oliko se Mary Kingsley? Mieleni sijoittaa tämän anekdootin Afrikkaan. Hän antoi matkaavilleen kanssasisarilleen seuraavan neuvon: kun sinulta kysytään, missä miehesi on, vähimmällä pääsee kun sanoo ”olen juuri etsimässä häntä” – ja ehkä oletkin etsimässä elämäsi rakkautta jostain maailman toiselta puolen.

Modernille soolomatkailijalle antaisin itse seuraavat vinkit:

  1. Pidä aina sormusta vasemmassa nimettömässä, niin miehet ovat vähemmän innokkaita tekemään tuttavuutta. (Espanjassa muista vaihtaa oikeaan nimettömään.)
  2. Ota aina hotellihuone tai airbnb- tai vastaavasta majoituksesta yksityinen huone. Näin saat arvokkaimmat esineesi lukkojen taakse päiväksi ja voi nukkua yösi rauhallisemmin lukitun oven takana.
  3. Jos epäilyttää illastaa yksin ja kävellä pimeässä majapaikkaan, syö tuhti lounas ja nauti iltapala paikallisen tv:n ääressä vällyjen välissä.
  4. Hanki kameralle jalusta ja jonkinlainen etälaukaisin. Oman kamerani saa yhdistettyä puhelinsovellukseen, josta kameraa pääsee hallinnoimaan etänä. Ei sillä, että silti esiintyisin itse kovin monissa kuvissa, mutta se on minulle periaatteessa mahdollista myös soolomatkoilla! Toinen vaihtoehto on hankkia insta-husband.
  5. Ja vielä viimeinen turvavinkki: älä kerro kenellekään, että olet matkassa yksin. Ole aina etsimässä miestäsi.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply