Suomen suurin matkablogiyhteisö

Suoraa puhetta Porista

Blogi on muuttanut!

 

Löydät jutut jatkossa osoitteesta:

toisiinmaisemiin.com

Tervetuloa!
Hanneli @toisiinmaisemiin

8 Comments

 • Reply Kthetraveller maanantai, 18 maaliskuun, 2019 at 12:42

  Oi että. Pori <3
  Minä en itse ole tuolta seudulta kotoisin, mutta onnekseni pääsen sukuloimaan Poriin useamman kerran vuodessa ja nuo kuviesi seudut ovat jokseenkin tuttuja. Siitä on kuitenkin aikaa, kun olen todellakin tutustunut Poriin, joten tarttis varmaan tehdä asialle jotain. Meikäläisen Porissa liikkuminen kun on Jazzit, Lidl, Mikkolan Prisma ja keskustan kaupat. Maauimalassa olen käynyt pari kertaa, Yyterin rannoilla lekotellut vuonna nakki ja miekka + Seikkailupuisto Huikee on testattu kerran. Ruokaa en ole syönyt muuta kuin mäkkärissä ja Subwayssä, juomaa nauttinut muutamassa ravintolassa ja siinä kaikki. Harmi sinänsä. Pori on vaan niin ihana kaupunki.

  • Reply toisiinmaisemiin tiistai, 19 maaliskuun, 2019 at 19:45

   Yyterin rannoilla on itsekin tullut käytyä hävettävän harvoin. Tosin puolustukseksi totean, etten käy hiekkarannoilla missään muuallakaan. Maauimalan eli Maikkalan mukaan ottamista listalle mietin, mutta kun viime visiitistä sinnekin lienee yli kymmenen vuotta.. Mulle Pori on aina ollut vähän hankala. Tavallaan ihana, mutta toisaalta ihan kauhean tympeä.

 • Reply Katriina keskiviikko, 20 maaliskuun, 2019 at 00:21

  Yyterissä rakastuin 8-vuotiaana Itämereen ja se rakkaus kestää. Mäntyluodossa heräsi kaukokaipuu meren taakse. Kirjurinluodossa kävin pikkutyttönä serkun kanssa uimassa alushoususillani. Reposaaren kirkossa serkkuni konfirmoitiin. Kummitädin luona tutustuin urbaaniin elämään. Monet muistot liittyvät vielä ostosmatkoihin. Kaikki maalaiset kävivät Porin torilla ja sen ympäristössä ostoksilla. Torilta sai pärekorja, vaan myös kaikkea muuta silakasta Sulttaaneihin. Pori oli Suomen paras ostoskaupunki ja siellä osattiin myydä saidoille maaseudun isännillekin – 10 % sai hinnasta tinkimällä pois. Ei taida olla enää paras, kun Friitalan tehtaanmyymäläkin lakkautettiin. Mutta tori ja kauppahalli ovat entisensä. Varhaisissa muistoissani ovat vielä keskustan puutalot. Myönnän, että nykyinen torin ympäristö on ankea. Viimeistään Satakunnan museossa kävijä tajuaa Porin historiallisen merkityksen. Satakuntalaisilla ja porilaisilla on hersyvää huumoria, jota hitaampiälyiset ymmärtävät vasta ylihuommenna, ja muilta murrealueilta tulleet eivät koskaan. Synnyin Porissa, mutta kasvoin 45 km:n päässä itään Tampereen suuntaan. Hehkutan muualta Suomesta kotoisin oleville suomalaisille tuttavilleni Poria. Joku harva sanoo siellä käyneensäkin. Ymmärrän. Minullakaan ei ole usein asiaa Savonlinnaan eikä edes Helsinkiin, kun Poriinkin pääsen Itämeren eteläsyrjältä paremmin Turun kautta. Siellä Turun-Tampereen ja Porin kolmiossa on kaikki, mitä ihminen tarvitsee. Kotipitäjäni isännät moittivat, että Helsinki on syrjässä. (syrjä = reuna).
  Tuo Eau de Porin mainos sai minut olettamaan, että pullossa on Rosenlewin sulfiittiselluloosatehtaan, puuvillatehtaan ja sahojen urbaanit hajut, joka tervehtivät ensimmäisenä onnikalla maalta tulijaa. Erehdyin.
  Vierailijalle käy kuten minulle tuon Eau de Porin kanssa. Pori on parempi kuin maineensa. I 🧡 Pori.

  • Reply toisiinmaisemiin keskiviikko, 20 maaliskuun, 2019 at 11:49

   Ihanasti kuvailtu. Kauppahalli onkin remontoitu lähivuosina, mutta silti onnistunut säilyttämään viehätyksensä. Toivottavasti siellä käydään riittävästi ostoksilla. Matkailija ainakin helposti missaa sen, sen verran huomaamaton sen sisäänkäynti on Käviksen varrella.

  • Reply Blodulvinna tiistai, 2 heinäkuun, 2019 at 13:46

   Italiasta kotoisin ja asunut Hyvinkäällä lähes 9-vuotias, rakastunut Turkuun ja Poriin. Kävin Porissa viettämässä sooloviikonloppu viime viikko ja olin koko lauantaipäivänä Yyterissä, iltaisin ja sunnuntaina Kirjurilla…toivon että saan töitä kummasta kaupungista (Turusta tai Porista) niin saisin muuttaa. Meri-ilma on mulle kuin palsaami, ja mun mielestä ihmiset ovat Porissa ja Turussa niin mukavat. Ainakin olleet aina mukavia mulle. Ja olen samassa mielessä tosta Tampere-Turku-Pori kolmiosta josta puhut.

   • Reply toisiinmaisemiin tiistai, 2 heinäkuun, 2019 at 18:17

    Ihanaa, että olet löytänyt länsirannikon viehätyksen. Toivottavasti löydät pian sieltä töitä ja pääset nauttimaan suosikkikaupungistasi!

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 23 maaliskuun, 2019 at 11:53

  Tämä oli kiva lukea näin 18 ensimmäistä ikävuottaan Porissa viettäneen näkökulmasta. Nykyään tulee käytyä tosi harvoin, pari kertaa vuodessa, mutta silti identifioin itseni varmaan eniten Porilaiseksi.

  • Reply toisiinmaisemiin sunnuntai, 24 maaliskuun, 2019 at 13:50

   Mä asuin Porissa 11-vuotiaaksi sekä opiskeluvuodet ennen vuosituhannen vaihdetta. Satakuntalaisuus on syvällä, vaikka oon ollut pois sieltä jo yli puolet elämästäni.

  Leave a Reply