Suomen suurin matkablogiyhteisö

Automatkailua Tallinnasta itään – Viron tuntemattomampi puoli

Blogi on muuttanut!

 

Löydät jutut jatkossa osoitteesta:

toisiinmaisemiin.com

Tervetuloa!
Hanneli @toisiinmaisemiin

10 Comments

 • Reply EVE / REISSUKUUME perjantai, 25 tammikuun, 2019 at 15:12

  Ihania fiilistelykuvia! Me on myös seikkailtu Viroa ristiin rastiin vuosien aikana, ja on se vaan ihana maa kaikkine söpöine pikkukylineen ja ”piilopaikkoineen”. Täytyykin alkaa kirjoitella Viro-postauksia heti, kun saan Praha-jutut alta pois :D

  • Reply toisiinmaisemiin perjantai, 25 tammikuun, 2019 at 19:58

   Viroon on tästä Helsingistä niin näppärä mennä, että pitäis oikein ottaa asiaksi käydä useammin. Tallinnassa pistäydyn usein, mutta muu Viro on jäänyt ihan turhaan vähemmälle huomiolle.

 • Reply Noora / Seikkailumielellä perjantai, 25 tammikuun, 2019 at 21:47

  Suunnitelmissani on ensi kesälle Baltian road trip ja itäinen Viro kiinnostaa siihen liittyen kovasti, kiitos siis näistä vinkeistä! Viro on pitkään tuntunut ajatuksen tasolla jotenkin läpeensä tutulta ja vähän tylsältäkin matkakohteelta, vaikka todellisuudessa siellä on varmasti paljon hienoa nähtävää ja koettavaa.

  • Reply toisiinmaisemiin lauantai, 26 tammikuun, 2019 at 14:03

   Vaikka toisaalta Viro tuntuukin tutulta, niin jotkin asiat on kuitenkin täysin erilaisia. Me viihdyttiin Virossa mainiosti, mutta kieltämättä asiaa helpotti, että tämä reissu oli ylimääräinen lomareissu. Voi olla että kesän ainoana reissukohteena fiilikset eivät olisi olleet ihan yhtä innostuneet.

 • Reply Sari – Campasimpukka sunnuntai, 27 tammikuun, 2019 at 10:31

  Viro on ihan loistava matkailumaa! Me ihastuimme vuosi sitten kiertämään Viron kartanoita ja nyt niitä on nähty jo yli 150!

  • Reply toisiinmaisemiin torstai, 31 tammikuun, 2019 at 07:07

   Kartanokierros Virossa kuulostaa mahtavalta. Uskomattoman monta olette jo nähneet. Voitko suositella muutamaa vähemmän tuttua, jossa kannattaisi käydä tai yöpyä?

 • Reply Kati / Lähinnä kauempana sunnuntai, 27 tammikuun, 2019 at 10:46

  Olipa hyvä kooste teidän reissusta! Ihan samat fiilikset Itä-Vironmaasta jäi viime kesältä. Siellä oli täysin eri tunnelma ja meininki, kuin tutummilla Viron läntisillä alueilla. Harmillisesti Sillamäessä satoi vettä meidän käynnin aikana, joten aikaa ei vietetty kuin nopean pyrähdyksen verran.

  Jägala tosiaan näyttää komealta kesälläkin, sinne voi siis huoletta suunnata ihan kaikkina vuodenaikoina.

  Viljandi jäi kiinnostamaan matkakohteena, mutta kesän reissulla ei valitettavasti sinne ehditä. Ollaan tosi innostuneita tutustumaan Viroon enemmän. Todella kiinnostava maa – myös Tallinnan ulkopuolella!

  • Reply toisiinmaisemiin torstai, 31 tammikuun, 2019 at 07:05

   Nyt kun olen oivaltanut miten lyhyet etäisyydet Virossa on, uskoisin että tullaan tekemään enemmänkin sinne autoreissuja. Viikonlopun aikanakin ehtisi jo vaikka mitä. Sitä paitsi Tartto jäi vielä seuraavaan kertaan. Mielessä on myös länsirannikko ja saaret.

 • Reply Automatkalle torstai, 28 maaliskuun, 2019 at 13:06

  Kiinnostava kirjoitus. Miten näkisit matkanteon helppouden ja perheen huoltamisen osalta, lähtisitkö lasten kanssa samalle retkelle? Suunnitelmissa vastaava kesäkierros autolla ja hintataso ja helppous Viron osalta kiinnostaisi. Lapsille nyt on aina tärkeää, että karkkia ja limsaa saa tasaisin väliajoin ja matkanvarrelta löytyy riittävästi kiinnostavia levähdys- ja vessapaikkoja.

  Kiitos!

  • Reply toisiinmaisemiin torstai, 28 maaliskuun, 2019 at 16:20

   Meillä oli matkassa mukana 13v tytär. Enkä näe yhtään syytä miksi reissaaminen ei onnistuisi pienempienkin lasten kanssa. Tuossa yllä kommentoiva Kati on kulkenut mua enemmän Baltiassa pienten lasten kanssa, ja tykkää kovasti. Virossa etäisyydet on tosiaan lyhyet ja tiet samanlaiset kuin Suomessa. Mitään abc-ketjun tyyppistä juttua ei teiden varsilta löydy, mutta suosittelenkin niiden sijaan piipahtamaan rohkeasti kyliin ja kaupunkeihin, niistä löytyy hyviä taukopaikkoja.

  Leave a Reply