Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ristikkotalojen Saksa

Blogi on muuttanut!

 

Löydät jutut jatkossa osoitteesta:

toisiinmaisemiin.com

Tervetuloa!
Hanneli @toisiinmaisemiin

16 Comments

 • Reply Sari /matkalla lähelle tai kauas torstai, 4 lokakuun, 2018 at 21:11

  Ihanat ristikkotalot. Tuo saksalainen reitti, mistä mainitsit olisi kyllä siisti kiertää. Meillä vaan Saksa on jäänyt melko vähäiselle ja se on asia mikä pitäisi korjata mutta ei ainakaan vielä, kun suunnitelmat vievät muualle.

  • Reply toisiinmaisemiin tiistai, 9 lokakuun, 2018 at 10:02

   Vaikka mä olen Saksa-fani, jostain syystä tulee ihan liian harvoin käytyä siellä viikonloppumatkoja lukuunottamatta. Sen verran kova innostus kytee tällä hetkellä, että asiaan pitää tehdä korjaus mahdollisimman pian.

 • Reply Travelloverin Annika torstai, 4 lokakuun, 2018 at 22:26

  Ovat ne kyllä kauniita! Ymmärrän fanituksesi ihan täysin. Olen jotenkin tyhmyyksissäni ajatellut ristikkojen olevan vain esteettinen kysymys, mutta ovatkin ihan rakennustekninen asia. Mielenkiintoista.

  • Reply toisiinmaisemiin tiistai, 9 lokakuun, 2018 at 10:07

   Aika usein taloihin on lisätty ristikoita huomattavasti todellista tarvetta enemmän. Mitä enemmän siis ristikkoa, sitä enemmän on ajateltu ulkonäköä.

 • Reply Terhi | Vagabondablogi.fi lauantai, 6 lokakuun, 2018 at 21:38

  Voi että ne ovat kauniita, ja luovat niin idyllisen tunnelman! Taidan olla jo ihan joulutunnelmissa, sillä tämän postauksen myötä heräsi ajatus siitä, kuinka ihanaa olisi viettää joskus joulua ristikkotalokylässä :)

  • Reply toisiinmaisemiin tiistai, 9 lokakuun, 2018 at 10:08

   Saksalaisten joulumarkkinoiden yksi parhaista puolista on että joulua pääsee fiilistelemään tällaiseen ympäristöön. Odotukset tämän vuoden kohteista onkin ihan huipussaan.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 7 lokakuun, 2018 at 17:03

  Ai että sentään! Ristikkotaloja ei voi vastustaa! <3 Ja kiitos linkkauksesta! Olen katsellut joskus tuota Fachwerkstrassea, että pitäisikö sekin ajella läpi kokonaisuudessaan, kuten Romantische Strasse, mutta tuo ristikkotaloreitti on vähän isompi ja monimutkaisempi rasti kaikkine poikkeamineen. Eipä silti, ehkä vielä joskus tulee ajettua! Me on käyty tuolta reitiltä ainakin Fuldassa ja Hannoversch Mündenissä (mieletön!), mutta aika paljon olisi tosiaan vielä koluttavaa.

  • Reply toisiinmaisemiin tiistai, 9 lokakuun, 2018 at 10:10

   Lisään heti listalle! Harva varmaan tuota reittiä on kiertänyt kokonaan, nähtävää on niin paljon. Toisaalta on mukavaa, että tietää aina löytävänsä uutta. Työmatkallakin mun on kohtuu helppo järjestää käynti johonkin lähikohteeseen.

 • Reply Heidi/Thaimaanrannan maalarit maanantai, 8 lokakuun, 2018 at 16:18

  Nuo ristikkotalot on kyllä todella komeita! Kyllä ennen vaan osattiin. Ja onneksi näitä ei ole purettu jonkun hullun rakennushuuman aikana.

  Loistava reissuvinkki, kun tuonne lähtee suuntaamaan. Aikoinaan kun liikuttiin asuntovaunulla Saksa, Itävalta, Sveitsi, Italia, niin ihan kuin muistaisin myös ainakin Itävallassa olleen noita? Vai muistelenko väärin?

  Ja kyllähän noissa maisemissa joulutorilla todellakin pääsisi tunnelmaan.

  • Reply toisiinmaisemiin tiistai, 9 lokakuun, 2018 at 10:26

   En muista itse törmänneeni ristikkotaloihin Itävallassa, ja siellä on kyllä vallalla enemmän sellainen alppitalotyyli. Mutta todennäköisesti sieltäkin löytyy ainakin satunnaisia ristikkotaloja.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa maanantai, 8 lokakuun, 2018 at 22:09

  Mä pääsin fiilistelemään ristikkotaloja taas viime kuussa, sekä mainitsemassasi Frankfurtissa että myös Mainzissa sen lähellä. Kiinnostusta kierrellä niiden perässä enemmänkin löytyy, varsinkin Celle on nyt pakko päästä -listalla. Muistaakseni matkalla Münchenistä Neuschwansteinin linnalle matkan varrelle osui myös ihania ristikkotaloja, mutten tietenkään painanut merkille, missä päin tuota matkaa niitä oli. No, pitänee mennä uudestaan käymään niin eiköhän niitä taas löydy!

  • Reply toisiinmaisemiin tiistai, 9 lokakuun, 2018 at 18:51

   Celle on ihan mahtava. Tosin luin että joku häiriintyi siitä, että talojen alakerrassa oli kauppoja. Minua asia ei häirinnyt, sillä sivukaduilta löytyi paljon ilman kauppojakin olevia taloja.

   Mä muistelin myös, että Füsseniin mennessä olis ristikkotaloja ollut, mutta valokuviin ei ollut sieltä seudulta yksikään osunut. Tosin muuten oli erittäin viehättäviä näkymiä!

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani torstai, 11 lokakuun, 2018 at 09:49

  Ai että tuli ikävä Saksaan ja ristikkotalokyliin! Tuo Celle erityisesti kiinnostelisi päästä omin silmin näkemään. Oletko muuten käynyt Monschaussa? Jos et,niin suosittelen. Se on pieni kylä Eifelilla täynnä oikeastaan pelkästään ristikkotaloja. Ja kiitos linkkauksesta :)

  • Reply toisiinmaisemiin torstai, 11 lokakuun, 2018 at 12:48

   Kuinka ollakaan olen viime aikoina törmännyt niin tiheään tuo Monschauun, että aloin katselemaan miten sinne pääsee. Samaan reissuun sais yhdistettyä aika monta kiinnostavaa paikkaa.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 07:58

  Terveisiä Lyypekistä, mistä ahkeran punatiilirakentamisen lisäksi kyllä löytyy myös ristikkotaloja! Samoin kiinnitimme syyslomalla huomiota niin Chalons-en-Champagnessa kuin Troyes’ssakin ristikkotalojen suureen määrään – varsinkin Troyes oli niitä täynnä. Eli myös Pariisista voi lähteä tekemään roadtripin Ranskan ristikkotalo-kohteisiin.

  Sitä me pohdittiinkin, että millä hirsien välit on täytetty, tiedätkö sinä? Päällyspinta näyttää rappaukselta, mutta mitä väliin on laitettu?

  • Reply toisiinmaisemiin lauantai, 3 marraskuun, 2018 at 15:45

   Mun ymmärtääkseni siinä on käytetty usein tiiltä. Aina välillä näkee taloja, jossa tiili on jätetty ihan näkyville. Mutta ne kaikkein kuhmuraisimmat talot on varmaan savea, vai mistä lie ikivanhat talot aikoinaan onkaan tehty.

  Leave a Reply