Kannattaako Albaniaan matkustaa?

Blogi on muuttanut!

Löydät jutut jatkossa osoitteesta:

toisiinmaisemiin.com

tai klikkaa tästä suoraan postaukseen

Kannattaako Albaniaan matkustaa?

Tervetuloa!
Hanneli @toisiinmaisemiin

16 Comments

 • Reply Piyya torstai, 28 kesäkuun, 2018 at 19:43

  Kiva kertomus Albaniaan matkastanne ja nimenomaan muustakin kuin noista rantakohteusta ?
  Itsellä vielä käymättä vaikka hyvin korkealla onkin must go listalla.

  • Reply duunireissaaja perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 21:58

   Rantakohteet toimii taatusti niille, jotka rantalomista pitävät. Mutta mä tykästyin siihen Albaniaan, mikä löytyy muualta

 • Reply matkalla torstai, 28 kesäkuun, 2018 at 20:32

  Totta puhut. Sarandan ja Ksamilin rantojen voittaneita on olemassa. Ksamilissa yllätti vielä se, että rannat olivat tupaten täynnä. Sarandassa on rantoja mutta ei me ainakaan keskustassa uineet. Gjirokaster olisi ollut hienoa nähdä ja tuo Blue eye, jotka jäivät meiltä väliin.

  • Reply duunireissaaja perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 22:06

   Meidän reissun aikaan tungosta ei vielä ollut edes Ksamilissa. Mä hämmennyin siitä että siellä ei todellakaan ollut muuta kuin ne rannat Sitä on tottunut, että rantakohteet on rakentuneet vanhojen kalastajakylien yhteyteen, ja pienellä vaivalla ne vanhat juuret löytää. Ksamilista ei löytynyt

 • Reply Merja torstai, 28 kesäkuun, 2018 at 21:11

  Kävin vuosia sitten Albaniassa, pääkaupunki Tiranassa ja rantakaupunki Durresissa. Kokemukset olivat mukavia. Käytin valuuttana dollareita, jotka olivat silloin kovaa valuuttaa Albaniassa. Lensin Ateenasta suoraan Tiranaan. Minulla oli tuttuja kaupungissa, ja pääsin vieraaksi perheeseen, joka piti minua kuin kukkaa kämmenellä. Ihanan herkullisia ruokia oli tarjolla, kalaa ja vihanneksia sekä paljon hedelmiä.

  • Reply duunireissaaja perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 22:09

   Ehdottomasti kiinnostaa nähdä myös pohjoisosat ja Tirana. Jonain päivänä.. Ruoka oli nytkin tosi hyvää. Ja erittäin halpaa.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi torstai, 28 kesäkuun, 2018 at 21:47

  Mahtavaa, että teillä liikenne oli siivoa! Ehkä muistatkin, että meillä oli pohjoisempana aivan jäätävää meininkiä. Onneksi näitä toisenlaisiakin kokemuksia kuulee, jotta tietää, että maan liikenne ei ole läpeensä toivotonta vaan selvästi vaihtelee runsaasti. Sellainen fiilis jäi jo omista ajopäivistä, ja tämä vahvisti sitä. Muutoin mäkin tykkäsin Albaniasta, ja oli kiva lukea nämä kokemuksesi eri seuduilta kuin missä itse tuli käytyä. Rantaihminen en ole mäkään, mutta muutakin kuin rantaa maasta onneksi löytyy.

  • Reply duunireissaaja perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 22:12

   Olin lukenut sun jutun (hammaslääkärin kommentit jäi mieleen) ja vähän hirvitti mikä meitä odottaa. Etelässä oli tosiaan vain pikkuteitä ja meno siivoa. Yllättävän rauhallista siis

 • Reply Christa torstai, 28 kesäkuun, 2018 at 21:54

  Kuvista päätellen Albania on erittäinkin käymisen arvoinen maa. Tapasin viimeisimmällä työmatkallani kollegan Tiranasta ja hän sai minut innostumaan Albaniasta. Olisi kyllä tosi kiva käydä siellä ennen kuin turismi isommin valtaa maan.

  • Reply duunireissaaja perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 22:16

   Siellä oli todella mukavaa. Ihmiset oli aidosti kiinnostuneita ja iloisia & ylpeitä, kun oltiin tultu heidän maahansa.

 • Reply Jossus Travelpics perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 06:06

  Muistan kuin kerroin että olin tilannut matkan Albaniaan, kaikki kysyivät ”Miksi, mitä sinä siellä teet?”
  En viihtynyt Albaniassa mutta kivaa kokea uusia paikkoja.

  • Reply duunireissaaja perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 22:17

   Viihtyminen on usein sattumastakin kiinni. Mutta oon samaa mieltä, että aina ei tarvi viihtyä. Riittää kun pääsee uusiin paikkoihin

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 09:34

  Täyttä rakkautta Albaniaan, iso suositus täältä! Aika samanlainen reitti oli meillä viime kesänä, teidän kohteiden lisäksi käytiin vielä Skutarijärvellä ja Jalessa. Gjirokaster oli kyllä sympaattinen kylä, tykkäsin paljon. Siellä kannattaa tehdä mattokauppoja, mulle tarttui matto mukaan 20 eurolla – ei huono.

  • Reply duunireissaaja perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 22:19

   Hitsi mua harmitti, että en muistanut sun ravintolavinkkiä Gjirokasteriin. Me käytiin ihan paskassa paikassa. Mutta Ksamilissa majoituttiin Vila Danedissa ja syötiin Koralissa?

 • Reply Inka maanantai, 2 heinäkuun, 2018 at 09:06

  Haha, vähän mua alkoi naurattaa tätä postausta lukiessa nuo paikat missä olit, sillä ne oli lähes kaikki samat mitä määki näin matkallani! :D Hyviä kohteita siis.

  Albania oli kyllä huikea, ja monien ennakko-oletusten vastainen kohde, missä pääsee vielä nauttimaan siitä autenttisesta ja edullisesta Balkanista. Ei huono valinta siis, tosin ens kerralla voisin itsekin suunnata sinne työmatkan sijaan lomalle!

  • Reply duunireissaaja maanantai, 2 heinäkuun, 2018 at 13:43

   Hah, samaa mietin kun luin sun jutun. Mutta noihan on ne tunnetuimmat paikat. Me ajeltiin vähän tuntemattomissakin paikoissa, mutta ei niissä oikein mitään mainittavaa ollut. Jäi kyllä polte nähdä maan pohjoisosaakin.

  Leave a Reply