Yleinen

Ratkaisu loputtomaan matkakuumeeseen

keskiviikko, huhtikuu 11, 2018

Kun matkustamisen kaipuu yltyy sietämättömäksi, ei siihen ole kuin yksi ratkaisu. On annettava periksi. Heitettävä järkisyyt romukoppaan, ja annettava katseen karata kohti lentovaraussivustoja, majoitussovelluksia ja karttaohjelmia. Kirjoitettava hakukenttään eri päivämääriä, ja määriteltävä matkakohteeksi  hakukomento ”kaikkialle”.

Kaupunkiloma ei tunnu tähän hetkeen sopivalta. Viinimatkalle kaipaisin seuraa. Tuolla olen lähivuosina käynyt. Ja tuonne mennään perheen kanssa.

Kohta hakutuloksiin alkaa ilmestyä Välimeren saaria. Matkatoimistojen äkkilähtöjä. Kreeta. Mallorca. Mutta viikko yhdessä kohteessa ei sekään oikein tunnu omalta. Löytyisikö jotain muuta?

Sitten luen Lähtöportti-blogista jutun Euroopan linnoista. Jutussa on pieni viittaus pitkäaikaiseen haaveeseeni Ranskan Carcassonneen ja se on siinä. Voisinko lähteä yksin autolomalle?

Kyllä voin. Nyt on ostettu lennot Barcelonaan, auto vuokrattu ja Carcassonnesta varattu majoitus. Kahlattu läpi mahdollisimman monta juttua Katalonian patikkapoluilta, haastateltu Barcelonassa asuvaa matkabloggaajaa Anskua ja merkitty kymmeniä merkintöjä mapsiin. Keskiaikaisia pikkukyliä, vesiputouksia ja kataarilinnoja. Luolamaalauksia, rantakyliä ja ravintolavinkkejä.

Reittisuunnitelma kulkee Andorran kautta Carcassonneen ja sieltä rannikon puolta takaisin Barcelonaan. Majoitusvaihtoehtoja on tullut katseltua, mutta tarkoitus on lähteä täysin tavoistani poiketen matkaan niin, että osan valitsen vasta matkan edetessä. Sillä tilaa tuntuu olevan, enkä halua tehdä reittisuunnitelmasta liian tiukkaa. Sillä jos jostain käsittämättömästä syystä kyllästyn vuoriin, menen rannalle.

Yksin matkaajan vapaus huumaa, mutta toisaalta myös pelottaa. Mitä jos en uskallakaan olla se haluamani seikkailija? Nyt on kokonainen viikko aikaa ottaa asiasta selvää. Kahden viikon kuluttua matka alkaa, joten kohta tiedän miten mulle käy.

Tässä muutamia juttulinkkejä tulevan reittini varrelta sinunkin iloksesi:

@duunireissaaja
Facebook  I  Instagram  I  Twitter

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Laura / Irtiottoja maailmalle keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 16:45

  Huippua! Reitti ja kohteet kuulostaa sen verran upealta, että uskon kyllä tuolla reissulla oleva niin paljon tekemistä, että yksinkin matkatessa pysyy mieli virkeänä. Eihän yksinmatkailu kaikille sovi, mutta jotenkin haluaisin uskoa, että jos sellaista edes harkitsee, on se lopulta henkilölle ihan toimiva tapa, kunhan vain suostuu antamaan sen mahdollisuuden. Mahtavaa että lähdet kokeilemaan! Kyllä itsekin alkuun emmin paljonkin, mutta nyt parin eri reissun jälkeen soolomatka on ajatuksissa ihan kuin mikä tahansa matka, tänä keväänäkin mulla on edessä kaksikin soolomatkaa ja olen ihan innoissani niistä!

  • Reply duunireissaaja keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 17:21

   Kiitos kannustuksesta! Mä tein muutaman lyhyen soolomatkan viime keväänä ja olen työreissujenkin yhteyteen saanut järjestettyä omaa aikaa (ja tykännyt siitä). Mutta vähän tämä uusin suunnitelma silti hirvittää. Asenne pitää saada kohdilleen, ja hyvä tästä tulee

 • Reply Jenni / Unelmatrippi keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 18:40

  Tuosta tulee ihan mahtava reissu, ainakin reitti on kiinnostavuudessaan kohdillaan! Upeaa matkaa, hyvin se menee. :)

  • Reply duunireissaaja torstai, huhtikuu 12, 2018 at 06:59

   Kiitos. Mä oon täällä jo ihan malttamaton.

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 19:59

  Vitsi, miten hieno reitti, sekä merta että vuoria, näköaloja ja maisemia, kaupunkeja ja kyliä, viiniä ja kahden maan keittiö. UH! Vähän mä oon kade sen puolesta, että sä noin vaan täräytät ekan yksinmatkan autolla. Huikea vapaudenfiilis täydessä tapissa. Mun pitäis saada murrettua autolla ajamisen kynnys ulkomailla.

  Tuolla sun reitillä on vaikka mitä hienoo: Andorra, Girona ja sitten se ihanainen Cadaques, jonne on jäänyt pala mun sydäntä. Jos Fiqueresissa pysähdyt, siellä kannattaa käydä hullussa Dali-museossa. Koko Costa Brava muutenkin on niin siisti. Sulle tulee ihan huikee matka.

  • Reply duunireissaaja torstai, huhtikuu 12, 2018 at 07:07

   Kiitos vinkeistä!
   Mä olen ajanut tosi vähän ulkomailla, mutta päätin ettei se saa olla este. Vuokrasin samantyyppisen auton, mikä on itsellä ja välttelen mahdollisimman paljon kaupunkeja.

   Mä olen reissannut ennenkin yksin, mutta lyhyempiä aikoja ja lähinnä kaupunkilomilla. Tämä reissu tuntuu nyt jo matkalta, joka mun kuuluu tehdä.

 • Reply Mika / Lähtöportti keskiviikko, huhtikuu 11, 2018 at 21:07

  Enpä olisi tuota yhtä lausetta kirjoittaessani arvannut, miten se voi vaikuttaa jonkun muun matkasuunnitelmiin. Mahtavaa kun lähdet, uskon että sulle tulee mainio reissu! Tuo Google Mapsin kartta reittisuunnitelmineen näyttää kovin tutulta, juuri tuollaista olen joskus itsekin kaavaillut :)

  Andorrasta on jäänyt mieleen pari muistoa. Se, kuinka kiivettiin kaverin kanssa tyhjentämään viinipulloa Andorra la Vellan ympärillä kohoaville rinteille ja lepakot lenteli pimeydessä ja kaupungin valot näkyi kaukana alhaalla. Ja se, kuinka linja-autoaseman mies kertoi ylpeänä osaavansa yhden sanan suomea – pyttipannu.

  • Reply duunireissaaja torstai, huhtikuu 12, 2018 at 07:14

   Oi, jospa törmäänkin pyttipannumieheen?. Inspiraatio syntyy joskus yllättävistä asioista. Ennen sun kirjoitusta en ollut tajunnut ajatella tätä vaihtoehtoa. Heti kun sana Carcassonne osui silmiin, tiesin että sinnehän mä meen. Vaikka perhe reissaa mielellään mun mieltymysten mukaan, niin tämä reittisuunnitelma saattaisi olla heille liikaa. Ja pääsenpä samalla testaamaan tuleeko muka joskus hetki, jolloin mä kyllästyn pikkukyliin ja linnoihin.

 • Reply Mari perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 08:01

  Hieno reissu varmasti tulossa. Itsekin tykkään myös yksin matkustamisesta, mutten ehkä rohkenisi kuitenkaan tuolle. Minä kun nautin enemmän kartanlukijana olosta. Upeita maisemia tulet ainakin näkemään ja kuten joku jo totesikin, Figueresin Dali-teatteri on ehdottomasti näkemisen – tai kokemisen – arvoinen. Mukava lukea sitten matkastasi.

  • Reply duunireissaaja perjantai, huhtikuu 13, 2018 at 11:22

   Kyllä mua itseänikin vähän hirvittää. Mutta matkustamisen tarve kasvoi suuremmaksi kuin epäröinnin määrä. Joten sinne mennään, seikkailuun. Täytyy todellakin harkita tuota Dali-teatteria!

  Leave a Reply