Instagram Travel Thursday

Parasta matkalla

torstai, maaliskuu 1, 2018

Viime viikolla twitterissä #matkachat keskittyi asioihin, jotka matkailussa kyllästyttävät ja tympivät. Maaliskuun Instagram Travel Thursday sen sijaan houkuttelee kertomaan matkailun parhaista fiiliksistä. Nämä matkustamisen kaksi puolta saivat mut pohtimaan omaa matkustamistani, ja erityisesti sitä miksi minä matkustan.

Arjesta irrottautuminen

Mulle matkustaminen on ensisijaisesti irtiotto arjesta. Mä nautin ihan suunnattomasti, kun pystyn jättämään hetkeksi kaiken arkielämään liittyvän järjestämisen. Kun ei tarvitse miettiä onko kaapissa kissanruokaa tai ehtiikö viemään lasta treeneihin, tänäänkään. Matkalla pääsee irti rutiineista ja velvollisuudentunteesta.

Liikkeellä olon hurma

Matkustaminen on mulle liikettä, maiseman vaihtumista ja uusien polkujen löytämistä. Kun pääsee näkemään, kokemaan, tuntemaan uutta. Pois kaavoista. Kun lentokoneesta ulos astuessa kuuma ilma lyö kasvoille muistuttaen pitkän talven kalventamalle iholle, että tältä tuntuu helle. Kun maisema vaihtuu ja tie vie.

View this post on Instagram

Olispa taas lämmin #grado #italy?? #travelmemories

A post shared by Toisiin maisemiin (@toisiinmaisemiin) on

Uuteen, mutta silti niin tuttuun. Aina niille kapeille kujille, vuorien rinteitä myötäileville teille ja sinne missä viiniköynnökset kasvavat.

Herkullisen ruuan äärelle, vanhojen historiaa kuiskivien rakennusten keskelle tai häkellyttävien luonnon ihmeiden reunamille.

Pienelle uima-altaalle, puutarhassa nautitulle iltapäivädrinkille ja keskelle ääretöntä maisemaa.

Maiseman kauneus

Sillä maiseman kauneus ei lakkaa koskaan kiehtomasta. Siihen en kyllästy koskaan. Vuorien ja veden ylivertaiseen yhdistelmään. Lumihuippujen kurottautumiseen vasten sinisenä hehkuvaa taivasta. Veden pauhuun sen valuessa jyrkänteen reunalta.

Vuoren rinteiltä johtavaan huimaan pudotukseen, rotkojen uumenista löytyviin yllätyksiin tai rantakallioon lyövien aaltojen tyynnyttävään rytmiin.

View this post on Instagram

#hefelekar #austria #innsbruck #roadtrip2016

A post shared by Toisiin maisemiin (@toisiinmaisemiin) on

Kirkkaan veden läpi välkkyviin pikkukivisiin rantoihin, puiden tarjoamaan suojaan paahtavaa auringonpaistetta vastaan tai astumiseen keskelle ikiaikaista tarinaa.

Menneisyyden kerrostumat

Sillä rakastan myös ihmisten aikaasaamaa kauneutta. Historiaa huokuvia kyliä ja rappioromantiikkaa. Hulppeita linnoja, jotka aikojen saatossa ovat saaneet ympärilleen aina uusia kerrostumia. Rakastan paikkoja, jotka kuiskivat minulle tarinoitaan. Saavat mielikuvituksen valloilleen.

Kun mieli tyyntyy

Mutta kaikkein parasta matkalla on se tunne, kun olo rauhoittuu ja levottomuus asettuu. Kun mieli tyyntyy.

@duunireissaaja
Facebook  I  Instagram  I  Twitter


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä toimivat Vagabonda ja Travellover. Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, jonka tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana.

 

 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Katariina torstai, maaliskuu 1, 2018 at 15:58

  Oon monesti miettinyt, että pitäisi itsekin tarttua näihin ”haasteisiin”, näitä kun on niin kiva lukea eri blogeista!

  • Reply duunireissaaja torstai, maaliskuu 1, 2018 at 23:11

   Rohkeasti tarttumaan vaan. Näitä on myös hauska kirjoittaa, ja tykkään myös lukea muiden vastaavia juttuja

 • Reply traveldreamer17 torstai, maaliskuu 1, 2018 at 18:37

  Yhdyn kyllä ihan jokaiseen noista syistä matkustaa!

  • Reply duunireissaaja torstai, maaliskuu 1, 2018 at 23:12

   Hienoa! Eikö vaan olekin ihanaa, kun matkustaminen tuo onnea

 • Reply Timo torstai, maaliskuu 1, 2018 at 22:16

  Hyviä syitä! Ainakin ne mitä näin… :) Molemmilla selaimilla menee osa kuvista jotenkin jännästi päällekkäin sekä toistensa ja lopputekstin kanssa. Mutta komeita kuvia ne näkyvissä olevat.

  • Reply duunireissaaja torstai, maaliskuu 1, 2018 at 23:15

   Huomasin tuon harmillisen ongelman, ja sitä yritetään ratkoa. Mobiilissa näkyy tällä hetkellä kuten pitääkin.

   • Reply Timo perjantai, maaliskuu 2, 2018 at 19:30

    Näyttää selvinneen, nyt näkyi normaalisti läppärilläkin ja katoin kuvat läpi. Onpas kattava satsi hienoja kuvia!

    • Reply duunireissaaja lauantai, maaliskuu 3, 2018 at 20:42

     Kiitos!

 • Reply Sari / matkalla perjantai, maaliskuu 2, 2018 at 11:23

  Kaikki on syyt matkustamiseen on niin totta! Eniten juuri nyt lomaillessa kaipailen tuota mielen tyyntymistä. Rauhallisia päiviä hitaasti nautiskellen. Välillä taas voi kauvata vauhdikkaita hetkiä ja suurta seikkailua!

  • Reply duunireissaaja lauantai, maaliskuu 3, 2018 at 20:45

   Mulla mieli rauhoittuu muutenkin kuin hitaasti nautiskellen. Ehkä jopa paremmin silloin, kun on tarpeeksi myös seikkailua.

 • Reply Terhi | VAGABONDA maanantai, maaliskuu 5, 2018 at 17:39

  Onpas upea kuvakokoelma kauniista hetkistä! Minunkin täydellinen loma koostuu näistä mainitsemistasi asioista; upeista maisemista, kauniista arkkitehtuurista, hyvästä ruuasta ja seurasta sekä siitä, että mieli rauhoittuu ja kykenee olemaan hetkessä läsnä.

  • Reply duunireissaaja keskiviikko, maaliskuu 7, 2018 at 19:12

   Matkalla mun on helppo on läsnä. Arjessa ajatus harhailee niin helposti tuhannen keskeneräisen asian parissa.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi maanantai, maaliskuu 5, 2018 at 17:53

  Aivan ihania kuvia! Nuo tunnelmat jos mitkä luovat parhaita fiiliksiä reissussa! Ja täällä myös yksi joka tykkää vanhojen rakennusten, kujien ja katujen tunnelmasta, historiasta, tarinoista vuosisatojen takaa!

  • Reply duunireissaaja keskiviikko, maaliskuu 7, 2018 at 19:17

   Mitä selkeämmin paikassa aistii sen historian, sitä enemmän se kiinnostaa. Kun voin kuvitella aikansa ihmisten elämää just niissä samoissa puitteissa, joissa parhaillaan seison.

 • Reply Travelloverin Annika keskiviikko, maaliskuu 7, 2018 at 12:18

  Jäin pitkäksi aikaa katsomaan ensimmäistä Rooma-kuvaasi. Se oli maaginen. Vähän rähjäinen nurkka, joka voisi olla oikeastaan mistä päin maata tahansa, jostain vanhasta kaupunginosasta, sen vähän syrjäisestä kulmasta. Jo se riittääisi syyksi lähteä fiilistelemään.

  • Reply duunireissaaja keskiviikko, maaliskuu 7, 2018 at 19:19

   Siihen kuvaan tiivistyy hyvin paljon se, miten mä Rooman koin. Onneksi en osunut kaupunkiin lakkojen, lumimyrskyn tai muun harmistuksen aikaan.

 • Reply Katja / Lähtöselvitetty perjantai, maaliskuu 9, 2018 at 19:23

  Vitsi tuota aloituskuvaa! Siinä, jos missä kiteytyvät parhaat fiilikset. Täytyy sanoa, että tuo Annikan mainitsema Rooma-kuva näyttää juuri sen Rooman, jonka minä muistan. Kun olen käyntini jälkeen lukenut monien juttuja, joissa Roomasta on näkynyt vain turistien valtaama keskusta, olen tajunnut olleeni onnekkaasti tosi hyvissä paikoissa. Vaikka mekin kävimme läpi kaikki ”pakolliset” nähtävyydet, mulle Rooma näyttää juuri tuolta kuin sun kuvassa.

 • Reply Kohteena maailma / Rami torstai, huhtikuu 12, 2018 at 09:17

  Mahtavia kuvia, tuo Tallinnan ruokalautanen on suorastaan houkutteleva! Tekisi Tallinnaan mieli mennä pian ruokamatkalle nauttimaan vain hyvästä ruuasta ja olemisesta!

  Kroatiasta itsellekin tulee mieleen pyykkien kuivatus vanhojen kivitalojen ikkunoilla ja parvekkeilla, upeat valokuvaukselliset kontrastit :-)

 • Leave a Reply