Suomi

Uutta Helsingissä – kierros teemabaareihin

torstai, helmikuu 22, 2018

*Yhteistyössä Hop’n Shake Helsinki Tours

Mä olen viime aikoina innostunut osallistumaan erilaisille ruokakierroksille, ja kun sain kutsun kotikaupungissani Helsingissä järjestettävälle teemabaarikierrokselle, niin totta kai lähdin mukaan. Ja mikä parasta, meille sopivaan päivään osunut englanninkielinen kierros oli suunnattu matkailijoille. Sillä aina on kiinnostavaa kuulla, miten kotikaupunkia myydään ulkomaalaisille.

Osallistuimme kierrokselle ystäväni Lähinnä kauempana -blogin Katin kanssa, ja kierroksella oli mukana lisäksemme kaksi brittiä, yksi kreikkalainen ja yksi filippiiniläinen.

Kierros starttasi kansainvälisellä teemalla. Japanin Golden Gai alueelta Shinjukusta vaikutteensa saanut 100 Dogs tarjoilee hodareita aasialaisella twistillä, ja drinkkilistalla useampi juoma näytti  saaneen nimensä videopeleistä. Henkilökunnalla oli hyvin aikaa jutella kanssamme, sillä sunnuntai-iltapäivällä oli kovin hiljaista. Muina aikoina pöytävaraus on tarpeen. Baari oli sisustettu kiinnostavasti, ja sieltä löytyi uskomaton määrä hauskoja yksityiskohtia. Voisin kuvitella käyväni toisenkin kerran.

Seuraavaksi siirryttiin varsinaiseen Suomi-teemaan. Ensimmäinen etappimme Corona oli mulle ennestään tuttu, ja sen vanha kaurismäkeläinen ilmapiiri puri myös muihin seurueen jäseniin.

Heviteemainen Bar Bäkkäri sen sijaan ei oikein iskenyt, eikä kenestäkään tullut suomihevin uutta ystävää, vaikka kuinka yritimme Katin kanssa vakuuttaa tyylilajin erinomaisuutta.

Sen sijaan heinälatoromantiikan tyyssija Zetor herätti kaikissa hilpeyttä, ja kansallisjuomamme salmari sai ainakin kaksi uutta ihailijaa.

Ilta päätettiin entiseen Wanhan kellarin tilalle avattuun Kaivopihan Karaokekellariin, jossa jokainen olisi saanut olla oman elämänsä tähti. Mä jätin väliin, sillä vaikka kuulen laulun täydellisenä pääni sisällä, suustani tulee ulos jotain minkä voi hädin tuskin mieltää samaksi biisiksi.

Kierroksella käytiin yhteensä viidessä erilaisessa teemabaarissa. Jokaisessa vietettiin reilun puolisen tuntia, ja kierroksen vetäjä Aava huolehti, että tutustuimme illan aikana myös toisiimme. Aavalla oli kerrottavanaan kivoja tarinoita jokaisesta käymästämme paikasta, ja uskon että mukana olleet saivat paljon uutta tietoa niin Suomesta kuin baarikulttuuristamme. Kierroksella oli mukava tunnelma, ja Aavalla laaja tietämys teemabaareista.

Baareissa oli jonkin verran tarjouksia, osa ymmärtääkseni varta vasten meille räätälöityjä ja osa yleisiä happy hour-hintoja. Baarien henkilökunta ei kiertoksen ekaa paikkaa lukuunottamatta oikein tuntunut olevan perillä seurueemme luonteesta, ja se oli minusta hieman hämmentävää. Kontrasti ensimmäisen ja kierroksen muiden baarien kanssa oli siksikin aika suuri. Ekassa oltiin vähän kuin vieraana, muissa tavallisina asiakkaina.

Pari muutakin kehittämisideaa vielä olisi. Kun kuitenkin ollaan baarikierroksella, niin suomalaisista juomista voisi kertoa perusteellisemmin ja esitellä tarkemmin mitä voisi tilata. Suomessa useamman vuoden asunut kreikkalainen onneksi halusi tarjota ensikertalaisille salmarit, sillä muuten heidän lasistaan olisi todennäköisesti löytynyt joka paikassa sitä samaa brittiläistä siideriä.

Toinen kehitysidea liittyy aikatauluun. Kierroksen kestoksi voisi suosiolla merkitä 4h, sillä kolmeen tuntiin se on siirtymineen liian tiukka.

Kaiken kaikkiaan kierros oli kiva katsaus suomalaiseen kapakkakulttuuriin, ja pienellä hienosäädöllä siitä saa vieläkin erinomaisemman. Ja jos suomiteema ei nappaa, niin kierroksesta on myös suomenkielinen versio, joka keskittyy muihin kuin suomiteemabaareihin. Tästä klikkaamalla pääset tutustumaan Merjan matkassa -blogin varsin kiinnostavalle suomenkieliselle kierrokselle.

Osallistuin englanninkieliselle Strange World of Theme Bars –kierrokselle sen järjestäjän Hop’n Shaken kutsumana. Normaali hinta 22€/hlö. Lisätietoja Hop’n Shake Helsinki Tours

@duunireissaaja
Facebook  I  Instagram  I  Twitter

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sini perjantai, helmikuu 23, 2018 at 14:52

  Tuli mieleen, että onkohan tuo kierros aika uusi, kun muissa baareissa olitte ns tavallisia asiakkaita ? Ja onkohan näitä ravintoloita infottu, että ovat kierroksen kohteina. Mitä itse oon ollut eri maissa erilaisilla kiertoksilla, vierailtavien paikkojen henkilökunnat on kyllä tunnistaneet kierrosten vetäjät / tienneet, että joku ryhmä tulossa.

  • Reply duunireissaaja lauantai, helmikuu 24, 2018 at 08:05

   Kierros on tosiaan uusi juttu, ja olen ihan varma että se vain paranee toistojen myötä. Mä olen myöskin tottunut kierroksilla kävijä, siksi hämmennyin kun ekan paikan jälkeen meitä ei sen kummemmin noteerattu. Onneksi kierroksen vetäjät osasivat hommansa, ja meillä oli mukavaa.

 • Reply Hop´n Shake Helsinki Tours sunnuntai, helmikuu 25, 2018 at 15:57

  Hei ja kiitos, kun osallistuit kierroksellemme ja kiitos myös kehitysideoista! Kierrosta on toteutettu viime syksystä lähtien baarien kanssa yhteistyössä ja alamme jo olla tuttuja eri paikoissa. Hienosäätöä pitää toki aina tehdä :) Mukavia uusia reissuja toivotellen Tanja / Hop´n Shake Helsinki Tours

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, helmikuu 25, 2018 at 17:06

   Kiitos kun kutsuitte. Kierros oli kiva, ja sille on todellakin paikkansa Helsingissä. Hyvää työtä teette mun suosikkikaupungin tarjonnan monipuolistamiseksi.

  Leave a Reply