Instagram Travel Thursday

Kuukauden suosituimmat

torstai, joulukuu 7, 2017

Joulukuussa Instagram Travel Thursdaylla ei ole annettua teemaa, joten sana matkailuinnostuksen luomiseen on vapaa. Näin vuoden lopussa tulee katseltua menneisiin hetkiin ja päätinkin esitellä jokaisen kuukauden suositumman instakuvan.

JOULUKUU

Viime joulu vietettiin Aurinkorannikolla, ja tajusin ensimmäistä kertaa, miksi se on niin suosittu matkakohde. Tunnin matkan päässä rannikon tunnetuista tukikohdista pääsee tyystiin erilaisiin lomatunnelmiin. Caminito del Rey on jyrkänteen reunalle kunnostettu reitti, jonka varrelta avautuu mielettömät maisemat. Ja mikä parasta, talvella siellä ei ole liian kuuma. Ihan parasta lääkettä pimeän syksyn aiheuttamaan ahdistukseen.

TAMMIKUU

Vuoden alkajaisiksi päädyin kirpeänä pakkaspäivänä täysin suunnittelematta Suomenlinnaan. En ollut koskaan ennen käynyt siellä talvella. Talvi näytti sinä päivänä parastaan, sillä maisema oli kuin satua.

HELMIKUU

Blogin myötä olen intoutunut matkustamaan myös yksin, siis ihan lomailumielessä. Alkuvuodesta lähdin testimatkalle Tallinnaan ja sitten Dubliniin. Kolmen päivän aikana kiertelin Dublinin lisäksi läheistä rannikkoa, ja kävin mm. Malahiden linnassa. Tykkäsin yksinmatkustamisesta niin, että mies kysyi suostunko enää seurassa matkustamaankaan.

MAALISKUU

Listan ensimmäinen kuva, joka on monta vuotta julkaisuhetkeään vanhempi. Kroatia on tarjonnut meille ihania hetkiä, joista parhaita toin esille instaan yhden viikon ajan. Kohta voiskin taas aloittaa uuden Kroatia-viikon.

HUHTIKUU

Tehtiin 17. hääpäivän kunniaksi #suomiretki Repoveden kansallispuistoon ja juotiin tietenkin #skumppaakuksasta.

TOUKOKUU

Islanti on kauneinta, mitä olen tähän mennessä maailmassa nähnyt. Nämä kaksi kuvaa antavat siitä vain osviittaa.

KESÄKUU

Kesän roadtrip suuntautui tänä vuonna Portugaliin. Aloitimme matkan Lissabonista, mutta olimme siellä niin lyhyen hetken, ettei kaupungista kertynyt vielä tarpeeksi materiaalia blogiin asti. Mutta se lyhytkin hetki onnistui herättämään ihastuksen.

HEINÄKUU

Heinäkuu oli kotimaan matkailun aikaa. Tänä vuonna toteutin useamman pienen matkahaaveen.  Ajoimme seitsemän sillan tietä Kokkolaan, pääsin pitkästä aikaa Säpin majakkasaarelle ja löysin vihdoin aikaa pysähtyä kakkostien varrelta löytyvien nähtävyyksien äärelle. Yhden pysähdyksen luota löytyi kesän kaunein maisema.

ELOKUU

Elokuun kuvaksi valikoitui Sintrasta Penan palatsilta avautuva näköala. Me viihdyimme näissä maisemissa viisi päivää, ja voin lämpimästi suositella viivähtämään Sintrassa enemmän kuin pelkän päiväretken verran.

SYYSKUU

Listan toinen kuva, joka ei ole tuore. Teimme keväällä 2016 äitini toiveesta matkan Yorkshireen tv:stä tuttujen maisemien luokse. Knaresborough oli tämän matkan reissulöytö, jonka luokse palaisin mielelläni uudestaan.

LOKAKUU

Yritän järjestää työmatkailun lomaan niin paljon pieniä irtiottoja kuin mahdollista. Syksyn toinen työreissu Lontooseen jätti tilaa myös vapaa-ajalle. Ja vihdoin näin seitsemäntenä kertana kaupunki alkoi avautua myös minulle.

MARRASKUU

Tivolin joulutunnelma on upea. Se iskee myös niihin, jotka eivät joulusta ole yhtä tohkeissaan kuin minä.

Hyvää joulunaikaa!

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä toimivat Vagabonda ja Travellover

@duunireissaaja
Facebook  I  Instagram  I  Twitter

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas torstai, joulukuu 7, 2017 at 22:02

  Hyvää joulunaikaa sinullekin! Hienoja matkoja. Meidän perheessä on myös keskusteltu yksinmatkaamisesta. Minulla hinku matkata enemmän kuin miehelläni ja hyvin erilaisiin paikkoihin. Vielä kuitenkin päädyttiin yhteiseen matkaan.

  • Reply duunireissaaja torstai, joulukuu 7, 2017 at 22:48

   Meillä toimii hyvin tämä nykyinen systeemi, jossa matkustelen monenlaisessa seurassa. Alkuvuoden sooloreissut auttoivat siihen, johon niistä eniten toivoinkin olevan hyötyä. Eli opin ottamaan ilon irti myös työmatkoilla yksinolosta ja erityisesti käymään yksin syömässä.

 • Reply Travelloverin Annika perjantai, joulukuu 8, 2017 at 21:13

  Todella kivoja kuvia! Paljon täydellisiä matkahetkiä.

  Minua vähän nauratti, kun kuitenkin Instassani on kuvia vaikka mistä, niin nyt suosituimmaksi kuvakseni ikinä on noussut sata lippua Helsingin kauppatorilla taustallaan iloisen värinen maailmanpyörä. :)

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 06:22

   Arvaamatonta, tämä instayleisö?. Tietenkin olin yksi kuvasta tykänneistä, se kun oli erityisen onnistunut otos!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana perjantai, joulukuu 8, 2017 at 22:55

  Oi, taas sulla erittäin hyvä idea IGTT:ssä! Ja taas tästä (ja siitä, että mies palasi jälleen Lontoosta) tuli mieleen, että pitäs varmaan vihdoinkin käydä siellä Lontoossa.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 06:26

   Ei tämä ihan itse keksitty ollut, mutta kiitos siitä huolimatta. Mitä enemmän instaan kertyy kuvia, sitä helpompi niistä on keksiä koosteita. Mä tykkään tästä IGTT:n ideasta.

   Eikä Lontoo ole koskaan huono vaihtoehto (vaikka mun mielestä parempiakin kyllä löytyy ?)

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 08:26

  Ihania kuvia valikoitunut kuukauden suosituimmiksi kuviksi, erityisesti tuo luminen Suomenlinna oli makuuni. Pohdin juuri tuossa pari viikkoa sitten, että pitää tänä talvena käydä ensimmäistä kertaa ihastelemassa talvista Suomenlinnaa.

  • Reply duunireissaaja lauantai, joulukuu 16, 2017 at 08:54

   Jotenkin sitä on mieltänyt sen vain kesäkohteeksi. Mutta talvella siellä olikin vielä tunnelmallisempaa.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 13:35

  Mä tein samanlaisen postauksen muistaakseni alkuvuodesta ja sitä oli todella kiva tehdä :) Vähän mietin sen uusintaa, mutta olen viime kuukaudet ollut niin armottoman laiska instaaja, että jääköön se myöhempiä aikoja varten. Tykkäsin ehkä kaikkein eniten tuosta pakkasenpuremasta Suomenlinna-kuvasta. Pitäisi joskus käydä siellä talvella.

  • Reply duunireissaaja lauantai, joulukuu 16, 2017 at 08:56

   On aina hauska tutkia tilastoja. Ja kyllä aika moni noista kuvista oli omiakin suosikkeja.

 • Reply Mika / Lähtöportti sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 15:55

  Hienoja kuvia ja oikeastaan hämmentävää, miten tuttuja paikkoja nämä ovat itsellenikin Knaresboroughia ja Repovettä lukuunottamatta. Talvinen Suomenlinna kuulostaa loistavalta vinkiltä, joka täytyy pitää mielessä! Repovesi on ensi vuoden suunnitelmissa, mutta mihin sitä kuksaa tarvitaan? #skumppaapullosta on ihan toimiva ratkaisu ;)

  • Reply duunireissaaja lauantai, joulukuu 16, 2017 at 09:01

   Heti mukana #skumpppaapullosta.
   Repovesi oli meillekin uusi tuttavuus, vaikka se on näin lähellä. Pieni miinus siitä, että peruslenkki on aika lyhyt ja muut kovin pitkiä tai eivät ole rengasreittejä.

 • Reply Terhi | VAGABONDA sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 21:59

  Loistavia kuvia! Ja hauska postausidea listata jokaisen kuun tykätyin kuva! Tänä vuonna on minun vuoro viettää joulu Aurinkorannikolla :) Toivottavasti ehdin kävelemään Caminito del Reyn, se kun jäi edellisellä Andalusian-reissulla väliin.

  • Reply duunireissaaja lauantai, joulukuu 16, 2017 at 09:02

   Caminito del Rey on ihan ehdoton! Mä lähtisin ihan mielelläni Aurinkorannikolle jouluksi. Mutta tänä vuonna pysytellään kotimaassa?

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, joulukuu 12, 2017 at 21:08

  Pysähdyin heti tuohon ensimmäiseen kuvaasi talvisesta Suomenlinnasta. Pitäisikin niin käydä siellä joskus tammi-helmikuussa, etenkin kun se kai nykyisin on tosi ruuhkainen paikka kesällä. Mielessä on myös joskus ollut käydä vaikka Utössä ulkosaaristossa talvella, sillä sekin on varmasti tosi erilainen talvella.

  • Reply duunireissaaja lauantai, joulukuu 16, 2017 at 09:05

   Ulkosaariston karu kauneus olis kyllä kiehtova nähdä myös talvella. Länsirannikolla asuessani ajeltiin talvisin autolla pitkin jäitä, ja oli erikoinen tunne katsella yleensä veneestä näkyviä maisemia auton ikkunoista.

  Leave a Reply