Suomen suurin matkablogiyhteisö

Poikkeamia pääteiltä

Blogi on muuttanut!

 

Löydät jutut jatkossa osoitteesta:

toisiinmaisemiin.com

Tervetuloa!
Hanneli @toisiinmaisemiin

9 Comments

 • Reply Timo torstai, 7 syyskuun, 2017 at 09:40

  Upeat kuvat, pitääkin poimia tuolta omalle listalle paikkoja talteen. Kiitos vinkeistä!

  Vaihtoehtoina omaksi aiheeksi oli autoilu ja kävely. Ne vieläpä sopii hyvin yhteenkin – yleensä autolomillakin tulee askelmittariin ainakin 10k askelta / päivä. Mullakin tuli valittua IGTT:hen autoilu, lähinnä sen takia että IG-kuvia selatessa siitä sai sopivan kokoelman.

  • Reply duunireissaaja tiistai, 19 syyskuun, 2017 at 07:00

   Päämäärätön kävely on ihan parasta. Mä olen liian levoton pysymään lomallakaan paikoillani, ja askelia kertyy aina. Pysähdyspaikat ovat meillä useimmiten pikkukyliä tai luontokohteita, kun en halua että yksikään lomapäivä menee pelkäksi ajamiseksi.

 • Reply Jenni / Unelmatrippi torstai, 7 syyskuun, 2017 at 14:33

  En voisi olla enempää samaa mieltä: automatkailu on parasta, ja autolla reissatessa päätyy aina kurvailemaan jonnekin minne ei muutoin olisi todellakaan päätynyt. Vastaan tulevat huippuhienot yllätykset ovat siisteintä ikinä.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas torstai, 7 syyskuun, 2017 at 18:22

  Upeat road trip kohteet. Tästä sai tippejä omille reissuille. Muuten minäkin käväisin yksi kesäilta Vihdin kirkossa ja pyhän birgitan kirkon raunioilla. Mutta tuo järvikuvasi on kyllä uskomattoman kaunis.

 • Reply ananas2go torstai, 7 syyskuun, 2017 at 20:47

  Se että menee, minne nenä ja keula näyttää, ja antaa suunnitelmien syntyä saman tien, kun kiinnostava kyltti osuu kohdalle, on niin mainio lomailutapa! Aikoinaan äidin kanssa saatoimme rytmittää reitin hannunvaakunoiden mukaan. Tosin Laihialla oli en enää muista, mikä museo, missä nuukailtiin aukiolon ja yhteystietojen ilmoittamistakin… Mutta useimmiten hetkessä herännyt uteliaisuus sai tyydytyksensä.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, 8 syyskuun, 2017 at 18:46

  Päätieltä kannattaa aina poiketa! Niin kaupungissa kun maantielläkin. Mä teen todella vähän ulkomailla matkaa autolla. Harvassa ovat olleet ne kerrat, kun autoa on tullut vuokrattua. Yksin en suostu ajamaan missään, ja budjettireissuihin sopii hyvin edulliset julkisen liikenteen liput. Niin lyhyille kuin pidemmillekin matkoille. Mutta haluaisin kyllä road trippailla enemmän! Auto tuo paljon vapautta siihen, minne ja koska menee. Ja mitä kaikkea yllättävää pysähtyykään tutkimaan.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana sunnuntai, 10 syyskuun, 2017 at 10:19

  Täytyy sanoa, että kun syyskuun IGGT:n teema ilmoitettiin, ajattelin heti Duunireissaajan automatkoja! Olet kyllä löytänyt aivan mielettömiä maisemia! Mä odotan, että lapset olisivat vähän isompia, että niidenkin kanssa kärsisi lähteä kiemurateille seikkailemaan. Tällä hetkellä se tuntuu vähän liian stressaavalta. Me ollaankin viime vuosina tehty road trippien sijaan enemmän juuri päiväretkiä. Vuokrattu auto päiväksi tai pariksi ja reissailtu lähimaisemissa tai tehty joku siirtymä. Rakastetaan junamatkailua, mutta kyllähän se autoilu antaa paljon enemmän mahdollisuuksia.

 • Reply Terhi | VAGABONDA perjantai, 15 syyskuun, 2017 at 09:26

  Kyllä, automatkailu on parasta! Ja juurikin niin, että pääteiltä pitää poiketa parempien maisemien perässä, sillä moottoritietä ei kauaa jaksa huristella. Eikä pidä suunnitella yhdelle päivälle liian pitkiä siirtymiä, vaan parasta on sen pituiset pätkät, että voi mennä rennosti ja pysähtyä milloin vain ilman stressiä aikatauluista :)

 • Reply Travelloverin Annika sunnuntai, 24 syyskuun, 2017 at 23:04

  Ihan mielettömän kauniita löytöjä oletkin tehnyt!
  Tuli navigaattorin vältä moottoriteitä -valinnasta mieleen, kun kerran ajeltiin jossain, en edes maata muista. Tie kapeni ja kapeni, hyvä ettei ihmisten talojen pihojen läpi ajeltu. Alkoi mennä usko, mihin härveli oikeasti kuljettaa. Edelleen vain kapeni, kunnes yhtäkkiä sukellettiin jostain puiden välistä päätielle. Ehkä tämä sitten oli laskennallisesti lyhin reitti. :)

 • Leave a Reply