Instagram Travel Thursday Kroatia Saksa Slovenia

#IGTT: Kesän kaipuu

torstai, helmikuu 2, 2017

Talvi on tänä vuonna ollut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta aika ankea, ainakin täällä Etelä-Suomessa. Jos ulkona näyttäisi tältä kuin alla olevassa kuvassa, tuskin kesän kaipuu olisi ihan näin mieletön.

Suhrukelillä aurinkoa on vaan niin ikävä. Kesälomasuunnitelmat meillä onkin jo pitkälti kasassa. Mennään Portugaliin, jos ei nyt jotain yllättävää (arvontavoittoja, kutsuja ulkomaille) tapahdu. Ensin Sintraan, sieltä Portoon ja lopuksi viinitilalle Sesimbraan.

Ennen kesää on tiedossa muutakin kivaa. Pitkä viikonloppu Dublinissa, pikavisiitti Tallinnaan (nythän mä hyppään siellä ihan alvariinsa) ja toukokuussa kauan haaveilemani Islanti. Mahtuu kevääseen myös muutama työreissu Saksaan ja kenties jonnekin muuallekin.
Viime vuonnakin tähän aikaan mulla oli kesälomasuunnittelu täysillä käynnissä, ja helmikuun Instagram Travel Thursdayn hengessä päätin lisätä teidän muidenkin matkakuumetta esittelemällä hyviä syitä matkustaa muutamaan mun suosikkikohteeseen.

Kroatia

Kroatia on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, eikä syyttä. Me ollaan koluttu maan rannikkoseutuja aika laajalti, eikä pystytty viime kesänäkään pysymään poissa. Parasta Kroatiassa on käsittämättömän kirkkaat vedet, dramaattiset maisemat ja mieliinpainuvat kivikaupungit. Hyvän ruuan perässä suuntaisin Istriaan, mutta ainutlaatuisemmat maisemat löytyvät Dalmatiasta.

Kesän kaipuuseen #croatia #kroatia #primosten #matkamuistoja #igtt #igtravelthursday

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

Haaveissa jälleen Kroatia #trsteno #croatia #kroatia

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

München & Baijeri

Monelle ei Saksasta tule ensimmäisenä mieleen kesän ykköskohde. Mun mielestäni Saksa onkin yksi aliarvoiduimmista lomakohteista. Siellä nimittäin olisi niin paljon nähtävää, ettei yksi tai edes kymmenen blogipostausta riitä niistä kertomaan. Jos Saksa on ennestään tuntematon, suosittelen ensitilassa suuntaamaan Baijeriin, josta löytyy niin suurkaupungin sykettä, linnoja, vuoriston jylhäyttä, järvimaisemaa, pikkukylää kuin autobaanaa, jolla voi testata kummalta loppuu ensin kantti, kuskilta vai autolta.

#neuschwanstein #germany #bavaria #roadtrip2016

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

#munich #münchen #bavarian #barlife #roadtrip2016

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

Must see #munich #münchen #glockenspiel #roadtrip2016

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

Uusi saksalainen suosikki #nürnberg #nuremberg #reflection #favouritecity

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

Kujakokoelmaan yksi katu lisää. #nürnberg #nuremberg #narrowstreet #bavaria #matkabloggaaja #matkablogi #travelblog

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

Slovenia

Jos ei vielä tätä ennen ole tullut selväksi, niin mä olen hulluna Sloveniaan. Saattaa nimittäin olla, että olen sen joskus ennenkin blogissani maininnut. Sloveniassa miellyttää erityisesti luonto, ystävälliset mutta riittävästi omaa tilaa antavat ihmiset (kukaan ei tyrkytä missään mitään), sekä tolkuttoman hyvä ruoka.

Slovniasta on nähty Ljubljanan lisäksi rannikon Piran ja Izola ja juliaanisten alppien syleilyssä sijaitsevat järvet Bled ja Bohinj.

#ljubljana #ljubljanacastle #pigeons #windowview #roadtrip2016

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

#waterfall #savica #bohinj #slovenia #ifeelslovenia #roadtrip2016

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

Always missing the slovenian food #foodlover #slovenianfood #risottoandwine #izola #travelblog #travelblogger #roadtrip2016

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

Blogissa on päästy vihdoin Slovenian rannikolle asti #slovenia #piran #sunset #roadtrip2016 #matkablogi #feelslovenia

A photo posted by Duunireissaaja (@duunireissaaja) on

Minkälaisia lomasuunnitelmia sulla on? Menetkö johonkin näistä mun lemppareista, vai jonnekin ihan toisaalle?

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat matkablogit Muru Mou, Scimbaco ja TravelloverKuvat ovat teeman mukaisesti instasta @duunireissaaja. 

igtt

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply ananas2go torstai, helmikuu 2, 2017 at 07:37

  Kiva, kun joku puhuu Saksan puolesta! Tajusin, että tähän mennessä olenkin käynyt siellä aina nimenomaan kesällä. Ikisuosikki tietysti on Berliini, mutta Etelä-Saksa on niin erilainen ja kaunis.

  Lomalle (kolme viikkoa heinäkuussa ainakin puoliksi vapaata, kun yksi pienistä työnantajistani ei tarvitse minua) on toistaiseksi vasta häilyviä jazzsuunnitelmia Suomessa. Pitäisiköhän ihan ryhdistäytyä.

  Ai niin, jos kirsikkajuhlista tulee jotain…. niin semmoiset olisi kesäkuussa Bulgarian Kuystendilissa, minun kanssani tai minua ilman.

  • Reply duunireissaaja torstai, helmikuu 2, 2017 at 10:10

   Aika moni tykkää Saksasta, mutta usein se on vain välietappi matkalla jonnekin muualle. Meidänkin piti pari kesää sitten jäädä Baijeriin, mutta lopulta ei menty sinne ollenkaan. Ja viime kesänäkin lennettiin Müncheniin, muttei juuri oleiltu seudulla. Mä olen tehnyt lukuisia työmatkoja Saksaan, ja sen lisäksi ollut viikonloppulomilla, mutta enimmäkseen muulloin kuin kesällä. Nyt on taas tullut katseltua sillä silmällä Baijerin lisäksi Moselin laaksoa. Edes pidennetty viikonloppu, tai jotain.

 • Reply Heidi / Auringon alla torstai, helmikuu 2, 2017 at 17:02

  Mulla on kans kova ikävä kesää! Ei täällä pohjoisemmassakaan ole kovin hienot kelit olleet, lähinnä pilvistä. Tänään tulee lunta ihan loputtomiin, peittyypähän viimeiset nurmikohdat. Kesäsuunnitelmat on vielä ihan auki, mutta mitään kovin kummoista reissua ei varmaan tehdä tällä kertaa. Jos vaikka nauttisi kerrankin Suomen kesästä :) Paitsi että jos tulee taas ihan surkea kesä, aaargh…

  • Reply duunireissaaja perjantai, helmikuu 3, 2017 at 12:24

   Toivottavasti tulisi ihana kesä! Nykyään liian usein meillä on vuodessa viisi vuodenaikaa: lyhyet kevät, kesä, syksy ja talvi, ja sitten loput vuodesta on se viides vuodenaika eli harmaa.

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa torstai, helmikuu 2, 2017 at 18:50

  Kroatiaan minäkin ihastuin viime kesänä, voisin todellakin mennä uudelleen. Minua kutsuu Saksa Munchen ensimmäistä kertaa elämässä tulevana kesänä ainakin pikaisen vierailun verran. Mulla on ollut aiemmin aika ankea kuva Saksasta, mutta se on alkanut kiinnostaa matkailumaana entistä enemmän. Tallinnaan minäkin suuntaan jossain vaiheessa, mutta kevät taitaa olla aika kuiva kausi matkailun suhteen.

  • Reply duunireissaaja perjantai, helmikuu 3, 2017 at 12:26

   Kiva kun muutkin alkavat nähdä miten kiinnostava paikka Saksa on. Mä jatkan valitsemallani tiellä, ja tulen jatkossakin esittämään ylistyslauluja nimenomaan Saksalle.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, helmikuu 2, 2017 at 19:10

  Ei hitsi, että oli hieno tuo talvikuva Suokista! Olisipa talvi sellainen… kesäkuvat antaa onneksi uskoa tulevaan, että tää ainainen pimeys kyllä lopulta väistyy. :) Ihanaa tuo Portugalin-reissu, erityisesti kiinnostaa lukea Portosta, jossa en oo käynyt.

  • Reply duunireissaaja perjantai, helmikuu 3, 2017 at 12:30

   Loppiaisena oli ihan täydellinen talvipäivä, ja mulla kävi mieletön onni, että sattumalta päädyin silloin Suomenlinnaan. Koko saari oli kuin satumaa, mielettömän kaunis.

   Mä olen ihan täpinöissäni näistä tulevista reissuista, niin monta uutta paikkaa (uskon vakaasti, että se 50/50 tulee mullakin täyteen) olen saanut tähän kevääseen järjestymään. Ja vanhat tututkin avautuvat nykyään blogin myötä ihan uudella tavalla.

 • Reply Pirkko / Schildt torstai, helmikuu 2, 2017 at 20:06

  Kivoja kuvia monelta suunnalta Euroopasta! Ja kesäisiä :-)
  Tiesitkö, muuten, että Neuschwansteinin linnassa voi hyvällä tuurilla osua kohdalle suomalainen opas?
  http://ajt.iki.fi/blog/main/2016/07/03/a-job-with-a-view

  • Reply duunireissaaja perjantai, helmikuu 3, 2017 at 12:31

   Luinkin tuosta suomalaisesta ennen reissuamme, mutta niin hyvä tuuri meillä ei käynyt. Kierros oli kyllä melkoisen tehokkaasti järjestetty. Toisaalta se oli ihan riittävä, kun ei siellä sisätiloissa niin hirveän paljon ollut nähtävää.

 • Reply Saana | Live now – dream later torstai, helmikuu 2, 2017 at 20:12

  Nämä! Kroatia ja Slovenia. Miksi, oi miksi en ole vielä saanut ujutettua niitä vahvistettujen matkasuunnitelmien joukkoon, vaikka vuosi toisensa perään niistä haaveilen. Ihan hävettää.

  Hauska yhteensattuma ton Irlannin kanssa. Jos nyt oikein ymmärsin, sinä maanantaina kun lähdet sieltä, me tullaan. Eli huutelen sulle sitten portilta, kun tulet koneesta takaisin Suomen kamaralle, jos Norwegianilla lennät? :D

  • Reply duunireissaaja perjantai, helmikuu 3, 2017 at 12:34

   Jos tuutte aamukoneella, niin sitten moikataan portilla :) Mun lento on Norwegianin, ja tais lähtee Suomeen joskus puolilta päivin. Saas nähdä onko myöhässä vai ei.

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani torstai, helmikuu 2, 2017 at 21:09

  Sä olet oikeasti nähnyt Saksaa kyllä paljon laajemmin kuin minä, vaikka olen täällä asunut jo kauan! Me emme ole vielä päässeet edes Baijeriin asti, vaikka sitä joka taholta kehutaankin! Kroatiaan haaveilen pääsevänilähivuosina uudestaan. Primosten oli kyllä ihana ja muukin Dalmatia :)

  • Reply duunireissaaja perjantai, helmikuu 3, 2017 at 12:37

   Oon mä aika paljon Saksassa kierrellyt, sekä töiden että vapaan merkeissä. Silti mun mielestä ihan liian vähän. Mukavaa, kun kohta pääsee taas näkemään uusia nurkkia paikallisoppaan kera!

 • Reply Skimbacon Katja perjantai, helmikuu 3, 2017 at 00:09

  Ihania matkoja sulla tiedossa tänä vuonna! Ja kivoja kuvia vanhan kotiseutuni läheltä Saksasta. <3

  • Reply duunireissaaja perjantai, helmikuu 3, 2017 at 12:39

   Saksa on jostain syystä aina ollut mulle mieleen. Onneksi, sillä niin moni työreissuistakin on niille nurkille.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, helmikuu 3, 2017 at 15:45

  Mä niin ymmärrän kesäkaipuun! Ei täälläkään ole ollut kovin monta kuulasta talvipäivää, lähinnä harmaata ankeutta. Vaikka Madrid ei mikään kesäinen kohde ollutkaan, pääsi siellä sentään hetkeksi pakoon Suomen talven ankeutta. Kun laskeuduttiin takaisin Helsinki-Vantaalle, niin oli taas niin ruma päivä, taivas ja maa olivat molemmat ankean likaisenvalkoisia. Hyi. Onneksi on Instagram ja sinne tallennetut upeat hetket :)

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 14:36

   Insta sekä lieventää että lisää kesän kaipuuta. Kevään matkakohteet ei mullakaan ole kovin kesäisiä. Mut ehkä se kesä tuntuu enemmän kesältä, kun sitä on joutunut odottamaan **vakuuttelee hän itselleen**

 • Reply Terhi / Muru Mou lauantai, helmikuu 4, 2017 at 19:40

  Tänään on Kööpenhaminassa ollut sellainen sumu, että ikkunasta ulos katsominenkin on ahdistanut. Olisi ihan hirveä hinku päästä jonnekin aurinkoon, mutta yhtäkään reissua ei ole tällä hetkellä tiedossa :( Nyt kelpaisi ihan mikä vaan hieman valoisampi ja aurinkoisempi kohde, mutta Portugali on tällä hetkellä haavelistan ykkösenä!

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 14:37

   Mä odotan meidän Portugalin reissua innolla, se kun on näistä tulevista toistaiseksi ainut perhematka.

 • Reply Kohteena maailma / Rami lauantai, helmikuu 4, 2017 at 23:18

  Itsellä on koko matkavuosi täysin avoinna. Irlanti on lyöty lukkoon ensi kuulle, mutta sitten muut on koko lailla hakusessa. Poikkeuksellisesti jätettiin tänä talvena pitkät toiselle mantereelle suuntautuneet reissut väliin ja keskityttiin työntekoon. Täytyy ottaa sitten vahinko takaisin toivottavasti useammalle Euroopan reissulla. Ja kaikki kohteesi kävisivät, osin oli tuttuja jo entuudestaan, mutta uusiksi voisi hyvin mennä vaikkapa Muncheniin ja Ljubljanaan :-)

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 14:40

   Me ei juuri tehdä pitkiä kaukomatkoja just töiden vuoksi. Mun on hankala irrottautua pitkäksi aikaa muuta kuin kesällä, ja silloin mä haluan pysytellä Euroopassa.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 11:36

  Nyt mulle tuli kauhee Kroatia ikävä! Voi kun voisi vaan matkata kokoajan :D Tuo Suomenlinna kuva oli upea <3

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 14:41

   No niinpä. Mulla olis matkasuunnitelmia valmiina ihan joka viikolle.

 • Reply Travelloverin Annika sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 13:06

  Minäkin olen hulluna Sloveniaan. Se vaan on niin monipuolinen, ystävällinen ja ihana! On muuten niin totta, että ankea sää saa kaipaamaan jotain muuta. Jos olisi lunta ja pakkasta, viihtyisin SUomen talvessa mainiosti, mutta vuorotellen loskaa ja liukasata, pakotettuna ostamaan nastakengät, tuntuu, että kaipuu pois on jatkuva.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 14:47

   Se on just noin. Näillä keleillä kun meidän kaunis maa ei kovin hääppöinen ole. Onneksi lyhyet viikonloppumatkat uusiin maisemiin auttaa jaksamaan, kun pitkiin vapaisiin ei ole helposti mahdollisuutta.

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 19:05

  Lomasuunnitelmia kesäksi on. Hotellit varattu mutta lentoja vielä ei. Hiukan samaan suuntaan haaveillaan, nimittäin Kroatia on yksi kohteistamme. Siitä sitten kaksi viikkoa aikaa suunnata alaspäin aina Kreikkaan saakka. Noista sinun maista kelpaisivat myös Saksa ja Slovenia.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 19:39

   Vau, kuulostaa sellaiselta lomalta mikä kelpais mullekin.

 • Reply Henna / Kulkutautiset maanantai, helmikuu 6, 2017 at 20:49

  Todellakin, kesä tule jo!! :) Kyllä kelpaisi kaikki näistä, ja erityisesti kiehtoo Slovenia. Todennäköisesti tämä vuosi tulee kuljettamaan meitä toisenlaisiin maisemiin, mutta tulevat matkat ovat vielä ihan auki. Sormet kyllä syyhyävät lentosivustojen suuntaan, mutta lomat pitäisi vielä saada lyötyä lukkoon. Mutta heti sitten, kun niin peto on irti! :D

  • Reply duunireissaaja tiistai, helmikuu 7, 2017 at 13:52

   Mulla on lennot vielä ostamatta, mutta muuten suunnitelmat aika valmiit. Huomaan että mulla reissusuunnittelu menee niin, että suunnittelen ihan intona monta kuukautta ennen matkaa, ja sitten se unohtuu pitkäksi aikaa. Kunnes yhtäkkiä huomaan, että ihan just pitäis mennä ja se mikä jäi silloin alussa suunnittelematta jääkin kokonaan hoitamatta. Siksi teen nuo majoitusvarauksetkin hyvissä ajoin.

  Leave a Reply