Instagram Travel Thursday

#IGTT: Sykähdyttävin hetki ja muut vuoden huiput 2016

torstai, tammikuu 5, 2017

Edellisessä postauksessa tein katsauksen vuoden 2016 reissuihin, mutta näin tammikuun Instagram Travel Thursdayn hengessä keskityn tarkemmin vuoden 2016 tähtihetkiin.

Vuoden kiinnostavin kaupunki

Vaikka vuoden 2016 matkat suuntautuivat enimmäkseen aiemmilta matkoilta tuttuihin kaupunkeihin, mahtui vuoteen muutamia uusiakin paikkoja. Näistä ylivoimaisesti kiinnostavin oli York. Vaikka ennen reissua jo aavistin, että voisin pitää kaupungista, en osannut ollenkaan varautua kuinka suuren vaikutuksen paikka minuun tekisikään.

york englanti yorkshire

Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ihastuttava York, jonka historiallisilla kaduilla voisin kulkea uudestaan ja uudestaan.

Vuoden upein elämys

Tähän kategoriaan oli tunkua. Vuoteen mahtui nimittäin ihan käsittämätön määrä upeita elämyksiä. Alppien ylitys, Itävallan jääluola ja kuumailmapallolento Helsingissä kamppailivat voitosta melko tasaväkisesti, kunnes vuoden viimeisellä reissulla löytyi ihan ehdoton voittaja. Caminito del Rey Espanjan Andalusiassa oli yksinkertaisesti huikea.

Riippusilta caminito del rey

Vuoden upein elämys – Caminito del Rey on noin 5km kävelyreitti pystysuorien kalliojyrkänteiden keskellä.

Caminito-del-rey

Caminito del Rey on kunnostettu v. 2015, kuvassa alhaalla näkyy vielä jäänteet vanhasta reitistä.

Vuoden paras lähiretki

Varsinaista kotimaan matkailua ei tähänkään vuoteen mahtunut, mutta päiväretkiä lähikohteisiin tuli tehtyä jonkin verran. Kauniin kesäpäivän venematka Kaunissaareen oli näistä mukavin. Kakkossijalle nousi päivä Loviisassa ja Porvoossa.

Helsinki merellä

Välillä sitä unohtaa miten paljon Helsingissä on nähtävää.

Vuoden yllättäjä

Korkeat odotukset on hankala juttu. Siitä syystä moni vuoden aikana koettu asia ei ollut niinkään yllättävä, vaan odotusten mukainen. Reissuvuoden suurimmat yllätykset liittyivätkin ennalta odottamattomiin juttuihin. Trondheim oli tällainen. Kroatian Grozjnan toinen. Mutta jääluola Eisriesenweltin upeuden on käsittänyt melkein kokonaan vasta jälkikäteen, vaikka se siinä hetkessäkin jo säväytti. Todellinen yllättäjä siis.

Trondheim matkailukohteena

Työmatka Trondheimiin elokuussa 2016. Kaupunki yllätti totaalisesti.

 

Groznjan kroatia istria

Tänä vuonna ei pitänyt käydä Kroatiassa, mutta Groznjaniin mentiin, kun sitä meille useampi suositteli. Kyllä kannatti!

Vuoden kaunein kuja

Tämä on vaikea. Mä olen ihan hullaantunut vanhoihin historiaa tihkuviin kujiin ja erityisesti saksalaisiin ristikkotaloihin. Ja silti kauneimmat kujat taisivat sittenkin löytyä muualta. Kenties Andalusian valkoisiksi kalkittujen kylien kätköistä. Tai Istrian kukkulakylien tuhansien askelten kiiltäväksi kuluttamilta pinnoilta. Vai sittenkin Yorkin kuvatuimmalta kadulta. Jos kujat kiinnostavat enemmänkin, käy lukemassa joulukuun #IGTT -postaus.

Ronda andalusia kokemuksia

Tämä kuva on Rondan kauniilta kujilta.

Groznjanin kapeat kujat kroatia

Groznjanin kujat ovat nähneet ja kuulleet paljon.

shambles york

Yorkin Shambles on hieno.

Vuoden hulppein rakennus

Mä tykkään katsella rakennuksia. Mitä vanhempi tönö, sitä parempi. Moderni arkkitehtuuri ei niin innosta. Useimmiten kaupungin hulppein pytinki on kirkko, mutta jostain syystä mä en ole niistä kovin kiinnostunut, ja erittäin harvoin ne päätyvät edes kuvaan. Hulppeita rakennuksia nähtiin vuoden aikana paljon muitakin, näistä ylivoimaisimpina Saksan Neuschwanstein ja Yorkshiren Castle Howard.

neuschwanstein

Linnahulluutta saksalaiseen tyyliin.

Castle howard york

Tämä hulppea kartano on edelleen jonkun koti.

Vuoden korkein paikka

Moneen torniin ja korkealle kukkulalle noustiin, mutta vuoden korkeimmat hetket koettiin Itävallassa. Innsbruckissa noustiin lumihuippuisille vuorille hissillä, mutta vasta Alppien ylitys vei meidät yli 2,5km korkeuteen. Raskain nousu koettiin jääluolalle Eisriesenweltille päästäksemme.

Hefelekar innsbruck lumihuippu

Hefelekarin huipulla tuntui kuin olisi ollut toisessa maailmassa. En ole koskaan pelännyt niin paljon kuin siellä.

eisriesenwelt austria

Uupunut lapsi matkalla jääluolalle. Edessä puolet noususta ja sen jälkeen enää 1500 askelta luolan sisällä.

 

Vuoden kaunein maisema

Yorkshire oli kertakaikkisen upeaa seutua. Ikiaikiset kivitalokylät, nummia silminkantamattomiin. Kiviaitojen reunustamia peltoja ja uskomattoman suuria korkeuseroja. Merenrannan jyrkänteet. Eikä me oltu siellä edes kauneimpaan aikaan.

Knaresborough

Knaresborough, Yorkshire

Yorkshire maisemat

Scarborough, Yorkshire

Emmerdalen maisema matka

Nummimaisemaa, jolle keli ja kuvaaja eivät tehneet ansaittua oikeutta.

Mutta toisaalta mikään ei voita vuoriston jylhäyttä. Maisemat Alpeilla olivat upeat. Alppikylät, luonnon vehreys, lumihuiput ja vuoristopurot vesiputouksineen. Seutu, jossa moottoritielläkin silmä lepää maisemaa katsellessa. Linnoja joka kukkulalla ja synkkänä roikkuvat pilvet laaksojen yllä. Ja Grossglocknerstrasse oli kertakaikkiaan mieletön.

Itävallan alpit maisemat

Vuoden sykähdyttävin hetki

Tätä mietin pitkään. Vuoden aikana oli monia hyviä hetkiä, mutta mikä niistä olisi ollut erityisen sykähdyttävä. Kirjoitin tähän jo jutun ensihetkestä Gardajärvellä, mutta sitten tajusin mikä oikeasti sykähdytti eniten. Se hetki kun kurkistimme ensimmäisen kerran Berliinin olympiastadionin sisäpuolelle ja näimme futiskentän. Siinä hetkessä oli jotain erityistä.

Futista berliinissä olympiastadion

Mikä oli sun vuoden sykähdyttävin hetki? 

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat matkablogit Muru Mou ja TravelloverKuvat ovat teeman mukaisesti instasta @duunireissaaja. 

igtt

 

 

 

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana torstai, tammikuu 5, 2017 at 16:26

  Hieno kooste vuoden sykähdyttävimmistä jutuista! Ihan hullua, että olet käynyt kaikissa noissa paikoissa viime vuonna. Siis yhden vuoden aikana!

  Olen muuten käynyt Berliinin olympiastadionilla, mutta se oli silloin lähestulkoon tyhjä. Jo se, oli sykähdyttävä.

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:30

   Kyllä muakin hämmästyttää kuinka moneen paikkaan sitä vuodessa ehtikään. Ihan niin kuin tää matkustaminen olis vähän lähtenyt käsistä.

 • Reply Jonna torstai, tammikuu 5, 2017 at 16:36

  Olet kyllä ehtinyt vaikka mihin upeisiin paikkoihin viime vuonna! Yorkshiren maisemakuva teki minuun vaikutuksen, sinne olisi kiva päästä ?

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:33

   Yorkshire oli hieno. En olisi sinne ilman äidin unelmaa varmaan ihan lähivuosina, jos koskaan, tullut menneeksi. Nyt haluan mennä sinne uudestaan. Ja järviseudulle. Ja Skotlantiin. Ja Shetlandin saarille. Loputon matkakuume!

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, tammikuu 5, 2017 at 17:29

  Tuo Caminito del Rey on kyllä upea. Olet kyllä ehtinyt reissata tosi paljon vuoden aikana. Yorkshire vaikuttaa myös kivalta paikalta, Alpeista. puhumattakaan. Hienoa tätäkin reissuvuotta!

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:33

   Kiitos samoin, hyviä reissuja sinunkin vuoteesi!

 • Reply sari torstai, tammikuu 5, 2017 at 18:42

  Paljonpa vuoteen on mahtunut. Hienoja muistoja ja hetkiä.

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:34

   Mun onneksi mä tykkään myös työmatkoista. Muuten vuoteen ei ihan näin paljon kivoja matkoja tulisi mitenkään.

 • Reply ananas2go torstai, tammikuu 5, 2017 at 19:23

  Haukoin henkeäni, kun katselin huikeita kuviasi vuoden huippuhetkistä. Mahtava reissuvuosi! Ja ihana idea kirjoittaa postaus tuollaisista kaikkein parhaista jutuista.

  Vaikea valita omaa huippuhetkeä. Kokonaisuutena oli mielenkiintoinen jazzvuosi, joka toi pari uutta pianistituttavuutta, ja blogin linja vähän täsmentyi sen myötä. Osa huippuoivalluksista taas liittyy ihan muuhun kuin matkailuun.

  Mutta valitsen tämän: ensi kertaa liki puolivuosisataisessa elämässäni aloin ymmärtää mökkeilyä järvimaisemissa. Päivän #igtt-juttuni sivuaa pyrkimystäni tulla riippumattomammaksi (sijoita – sopivaan kohtaan).

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:37

   Hyvä kun teema selkiytyi. On tärkeää kirjoitella itselle läheisistä asioista, se välittyy myös lukijoille. Jotain pientä jazz-vivahdetta löytyy myös omasta musiikkimausta, kunhan se ei ole liian kummallista.

 • Reply Skimbacon Katja torstai, tammikuu 5, 2017 at 20:19

  Siis miten mahtava matkavuosi, niin monta upeaa elämystä. Etenkin noi Alpit ja Keski-Eurooppa näyttää todella mahtaville, ja tykkään myös just noista idyllisistä katukuvista.

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:40

   Mun blogi täyttyy kujista. Reissuseura niin työssä kuin vapaallakin tietää, mistä mä tykkään ja ehdottavat nykyään kuvattavia kujia, jos niitä itse en satu bongaamaan.

 • Reply Outi torstai, tammikuu 5, 2017 at 22:07

  Hienoja kohteita. Erityisesti tuo Andalucia kiinnostaa kovasti ja noiden kuvien jälkeen vielä enemmän! Huh, huikean näköistä!

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:42

   Jos Andalusia kiinnostaa, kannattaa käydä lukemassa mun seuraava postaus Aurinkorannikon parhaista puolista. Siellä oli hienoja juttuja!

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa perjantai, tammikuu 6, 2017 at 11:08

  Kivasti toteutettu postaus! Mun viime vuosi oli täynnä toinen toistaan sykähdyttävämpiä hetkiä ja huikeita kokemuksia, mistä en voi kuin olla äärimmäisen onnellinen. Kaikkien upein hetki oli varmasti käynti Machu PIcchulla :) Se on jännä, miten jotkin paikat vievät sydämen hetkessä. Musta tuntuu, että mä ihastuisin myös Yorkiin. Se vaikuttaa ihanan tunnelmalliselta.

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:44

   Machu Picchu olis todellakin hieno päästä näkemään. Ja Yorkista tykkäisit varmasti. Jään innolla odottamaan sun Madrid-juttuja, kun sinne itsekin haluan.

 • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, tammikuu 6, 2017 at 16:09

  Minua hieman harmittaa, että mulla jäi Caminito del Reyn vaellus tekemättä. Netistä ei saanut enää lippuja, mutta menimme kuitenkin paikan päälle katsomaan alueen järviä. Kävelimme reitin aloituspistelle, ja lippuja olikin vielä saatavana. Poikaystävä ei korkeanpaikankammoisena suostunut lähtemään, ja hetken mietin yksin menemistä. Jätin kuitenkin väliin kun ei ollut muita eväitä kuin puolikas vesipullo. No, seuraavalla kerralla sitten! :)

  • Reply duunireissaaja perjantai, tammikuu 6, 2017 at 17:45

   Meillä seurueen pahimmasta korkeanpaikankammosta kärsinyt joutui palaamaan takaisin. Lievemmän kammon omaavat pystyivät reitin kiertämään. Pystyykö vai ei, sen huomasi onneksi heti alkumetreillä.

 • Reply Travellover Annika maanantai, tammikuu 23, 2017 at 18:18

  Voi miten ihania paikkoja kaikki! Vaikuttavin minusta kuvistasi ehdotomasti Caminito del Rey. Ihan hetken jouduin tavaamaan uudelleen, mitä luin, kun puhuit Yorkista, luin jotenkin automaattisesti New York – ja sitten olikin ihmettelemistä historiallisia rakennuksia esittävän kuvan kohdalla. :)

  Omat sykähdyttävimmät hetkeni ovat olleet kolme kuumailmapallolentoa Kappadokian yllä. Ehkä kolme samana vuonna on vähän liiottelua, mutta en olisi yhtäkään valmis antamaan pois.

  • Reply duunireissaaja maanantai, tammikuu 23, 2017 at 20:53

   Voin vaan kuvitella, millaista kuumailmapalloilu siellä oliskaan. Kun Helsingin ylläkin pääsi jo melkoisen upeisiin fiiliksiin.

 • Reply Kohteena maailma / Rami keskiviikko, helmikuu 1, 2017 at 22:49

  Mahtavia hetkiä sulla takana! Trondheim kiinnostaa itseä, kun en muista edellisestä reissusta mitään -> on sen verran kauan aikaa. Seuraava pätkä Norjaa on itsellä Bergen-Trondheim välin valloitus. Vuoden sykähdyttävin hetki itsellä oli Oddan lähistöllä Trolltungan vaellus, joka oli mahtava kokemus poikien kanssa – upeat maisemat ja fyysisesti raskas 13 h vaellus oli kaiken arvoista :-)

 • Leave a Reply