Instagram Travel Thursday

#IGTT: Euroopan tunnelmalliset kujat

torstai, joulukuu 1, 2016

Joulukuun IG Travel Thursdayssa vien teidät matkalle tunnelmallisille kujille eri puolille Eurooppaa. Mitä enemmän matkustan, sitä useammin huomaan hakeutuvani pieniin kyliin. Isoista kaupungeistakin haen niitä pienempiä kulmia, joissa olo tuntuu heti kotoisalta. Ikiaikaiset kiviset askelmat kuiskivat tarinoitaan, jos vain pysähtyy kuuntelemaan. Mitä kaikkea näillä kapeilla kaduilla on ajan saatossa tapahtunutkaan?

shambles york

1. York, UK

York on täynnä uskomattomia pieniä katuja täynnä putiikkeja, kahviloita ja tunnelmaa, ja tässä näkyvä Shambles on yksi Britannian kuuluisimmista keskiaikaisista kaduista. Kevään reissulla York lunasti paikkansa yhtenä suosikkikaupungeistani.

whitby yorkshire

2. Whitby, UK

Whitbystäkin löytyy hetkensä, vaikka kaupunki ei ihan vastannutkaan odotuksia. Annan sille joskus toisen mahdollisuuden.

riva del garda italia

3. Riva del Garda, Italia

Kesäinen Gardajärvi on ihana. Ja niin on sitä ympäröivien kylien ja kaupunkien kujatkin. Tunnetko kesän kuumuuden ihollasi? Viileä pulahdus järviveteen ja sen jälkeen pientä purtavaa kulmakuppilasta. Täydellinen lomapäivä.

groznjan kroatia

4. Groznjan, Kroatia

Kuinka monet askeleet tämä kivetys on pinnallaan tuntenutkaan? Groznjan oli täydellinen syy livahtaa hetkeksi Sloveniasta Kroatian puolelle. Istrian kukkulat ovat täynnä toinen toistaan kuvauksellisimpia kyliä.

grado italia

5. Grado, Italia

Kesäreissun yllättäjä Grado. Käytiin naapurin suosituksesta, ja oltaisiin viihdytty pikaista käyntiä huomattavasti pidempäänkin. Kylä täynnä karismaa.

porvoo vanhakaupunki

6. Porvoo, Suomi

Suomalainen katunäkymä ei todellakaan häviä eurooppalaisille kumppaneilleen. Puutalokortteleiden tenho lienee tunnetuinta Porvoossa, mutta melkein jokaisesta suomalaisesta kaupungista löytyy ainakin yksi viehättävä katu.

piran istria slovenia

7. Piran, Slovenia

Mä en voi vastustaa näitä kivisiä kujia, vaan voisin kuljeskella niitä pitkin tuntikausia päämäärättömästi. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavan kulman takaa löytyy.

trondheim norja

8. Trondheim, Norja

Varhaiset aamukävelyt näillä kaduilla tekivät työpäivistä entistä parempia. Ja joku vielä sanoi ettei Trondheimissa ole mitään nähtävää.

hampuri saksa

9. Hampuri, Saksa

Hieman rosoisempaa katutunnelmaa Hampurin Karolinenviertelin alueelta. Minuutin karkumatka messuhallista vie aivan eri tunnelmiin.

schnoor bremen saksa

10. Bremen, Saksa

Suosikkikujani löytyy Bremenin Schnoorin alueelta. Varhaisena sunnuntaiaamuna saatiin kävellä näillä kaduilla ihan kaksistaan.

Mistä löytyy sinun suosikkikujasi? 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat matkablogit Muru Mou, RIMMA+LAURA ja TravelloverKuvat ovat teeman mukaisesti instasta @duunireissaaja. 

igtt

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Ansku BCN torstai, joulukuu 1, 2016 at 10:45

  Suuri sydän vanhojen pikkukaupunkien pienille kujille <3! Euroopassa niitä onneksi riittää, myös isoissa kaupungeissa!

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:41

   Pienet kaupungit ovat sympaattisempia, mutta isoistakin näitä onneksi löytyy. Työmatkoillakin saa pienen irtioton käymällä välillä hengittämässä tätä tunnelmaa.

 • Reply Jenna / With huge passion for life torstai, joulukuu 1, 2016 at 12:14

  Kiva koosteidea kaupunkien pikkukujista. Pienissä sivukujissa on tunnelmaa, jota ei meluisilta kaduilta löydy. :)

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:42

   Jotkut tykkäävät enemmän suurkaupungin hälinästä, mä taas nautin tällaisista hetkistä.

 • Reply Mika / Lähtöportti torstai, joulukuu 1, 2016 at 12:22

  Minäkin hakeudun aina mielelläni kapeille kujille! Värikkäitä ikkunaluukkuja, koristeellisia parvekkeita, mukulakivia, vanhanaikaisia lamppuja ja mainoskylttejä. Näistä Porvoossa, Piranissa ja Rivassa olen kujia kiertänyt, mutta harmittaa että Yorkista ja Groznjanista olen mennyt vain ohitse. Täytynee siis palata paremmalla ajalla!

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:42

   Kumpaakin suosittelen. Erityisesti York oli todella yllättävä!

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani torstai, joulukuu 1, 2016 at 12:36

  Minustakin kapeat kujat ja vähän pienemmät kylät ovat ihania. Pidin muuten myös erityisesti tuosta Bremenin Schnoorin alueesta ja mekin samoilimme siellä kaikeassa rauhassa sunnuntaiaamuna. Epäilen, että muina ajankohtina siellä voisi olla liikaa tungosta minun makuuni :)

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:43

   Sunnuntaiaamu oli erinomainen hetki. Sama juttu nyt viikonloppuna Nürnbergissä. Lämmin suositus aamukävelyille.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija torstai, joulukuu 1, 2016 at 14:44

  Pikkukujat on aivan ihania! Pienemmät kylät on usein tosi sympaattisia ja rauhallisia paikkoja, ja niissä on kiva käydä isojen kaupunkien ohella. Mun yksi suosikki pikkukujien osalta on Luostarin välikatu Turussa, Vanhan Suurtorin vieressä.

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:44

   Silloin kauan sitten kun Turussa tuli pyörittyä enemmän, pikkukadut eivät olleen ihan päällimmäisenä mielessä. Olisi syytä tehdä kunnon turistireissu Turkuun.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA torstai, joulukuu 1, 2016 at 15:52

  Pikkukujat on kyllä kauniita ja mitä parhaimpia kuvauspaikkoja. Mulla on pakkomielle tullu lomareissulla kuvailla näitä ja kurkistella, mitä sieltä mahtaa löytymään. Omat suosikkikujat Euroopasta löytyy kyllä Ranskan Rivieralta Antibes-kaupungista. Vanhat kujat on täynnä värikkäitä kukkia ja ikkunaluukkuja. Niiiiin kaunista! :)

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:45

   Antibes on toden totta ihana. Ja sieltä Ranskan Rivieralta löytyy monta muutakin ihanaa kujaa.

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY torstai, joulukuu 1, 2016 at 19:56

  Iih, ihania pikkukujia! Ne ovat aina tunnelmallisia ja houkuttelevan näköisiä! Mun lempparit löytyvät varmaan Hollanista ja Lissabonista. Sun kuvista eniten sykähdytti Bremen, mikähän niissä keskieurooppalaisissa kujissa on, kun juuri ne tuntuvat vetoavan muhun… :)

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:47

   Samaa mieltä. Vaikka etelämpänä on tosi kauniita paikkoja, niin nuo keskieurooppalaiset vetoavat minuunkin enemmän.

 • Reply Sari torstai, joulukuu 1, 2016 at 21:08

  Kauniita kujia. Bremenin erityisesti. Sinne on jo matka ollutkin liipamisella pariin otteeseen. Minun lempikapeat kujat löytyvät Comojärveltä, Prahasta, Venetsiasta, Naantalin vanhastakaupungista ja Kroatiasta Hvarin saarelta.

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:47

   Suosittelen Bremeniä. Se oli muutenkin kiva kaupunki.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana perjantai, joulukuu 2, 2016 at 09:39

  Täytyy sanoa, että Piran on ollut yksi ihanimmista! Mutta toki tunnelmallisia pikkukujia mun makuun löytyy myös Prahasta, Lissabonista, Zagrebista, Hvarilta, Tukholmasta, Nantesista, Venetsiasta….

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:48

   Piran oli minusta Istrian rannikon ihanin, vaikka Kroatian puolella pari paikkaa laittaakin tosissaan kampohin. Kukkulakylät on sitten oma lukunsa, niistä pidin vielä rantakaupunkeja enemmänkin.

 • Reply säppä perjantai, joulukuu 2, 2016 at 14:28

  Kauniita kujia, toden totta! Juuri niiden vuoksi tykkään Euroopan vanhoista kaupungeista niin paljon. Tunnelmaa täynnä :)

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:49

   Tunnelma on jotenkin niin konkreettinen. Erityisesti nuo Yorkin kadut saivat mielikuvituksen valoilleen.

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa lauantai, joulukuu 3, 2016 at 13:11

  Pikkukujat on ihania. Aina pitää käydä kurkkaamassa mitä sieltä löytyy. Marraskuussa minä kurkin Tukholman ja Tallinnan kujille. Seuraavista kujista ei ole tietoa, mutta Saksa on noussut reissulistassa yllättäen aika korkealle, joten tiedä vaikka Hampurin kujat kutsuisivat.

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:50

   Hampuri oli kiinnostava. En osaa sanoa kummasta pidän enemmän, Hampurista vai Münchenistä. Ovat niin erilaisia kumpikin.

 • Reply Terhi / Muru Mou sunnuntai, joulukuu 4, 2016 at 02:32

  Suomalainen kujanäkymä ei todellakaan häviä eurooppalaisille vastaaville, mutta täytyy sanoa, että näistä minun suosikikseni nousi York! :)

  • Reply duunireissaaja maanantai, joulukuu 5, 2016 at 14:51

   York oli vaikuttava. En osannut ollenkaan odottaa sellaista, joten kaupunki onnistui tyrmäämään minut täysin.

 • Reply ananas2go sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 14:29

  Oi kun kiehtovia! Lasketaanko Gamla Stanin katuset Tukholmassa? Olivat varmaan ensimmäinen kokemus joskus aikoinaan.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, joulukuu 11, 2016 at 20:15

   Totta kai lasketaan. Mun edellisestä kunnollisesta käynnistä Tukholmassa on ihan liian kauan. Nytkin ajellaan vain pikaisesti satamasta lentokentälle.

 • Reply Travellover Annika tiistai, tammikuu 3, 2017 at 13:08

  Kujat <3 Ihan parasta! Vanhat kaupungit kujineen! Joskus niitä on suurkaupungeissakin takapihoilla. Niissä on NIIN oma viehätyksensä.

 • Leave a Reply