Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kamala, kiehtova Berliini

Blogi on muuttanut!

 

Löydät jutut jatkossa osoitteesta:

toisiinmaisemiin.com

Tervetuloa!
Hanneli @toisiinmaisemiin

19 Comments

 • Reply Jenni / Unelmatrippi torstai, marraskuu 10, 2016 at 20:05

  TV-torniin ei mun mielestä kannata vaivautua vaan ennemmin käydä tuolla Panoramapunktilla, sieltä on paremmat näkymät (eikä tarvitse katsella maisemia sävytettyjen ja lähmittyjen ikkunoiden läpi). Onhan se TV-torni tietysti kuuluisa ja niin edespäin, mutta näköalapaikkana Panoramapunkt on minusta paljon parempi eikä tarvitse jonottaa läheskään niin kauan (jos ollenkaan). Berliinissä on todellakin vaikka mitä nähtävää, ja vaikka olen itse käynyt siellä kai 9 kertaa, niin vieläkin on vaikka mitä näkemättä.

  • Reply duunireissaaja perjantai, marraskuu 11, 2016 at 08:26

   Nyt ei saatu rentoon matkaohjelmaan mahdutettua Panoramapunktia, eikä montaa muutakaan juttua. Mutta reissu oli erittäin onnistunut, ja Berliiniin tulee todennäköisesti matkustettua vielä uudestaankin. Kyllä ne vasta rakenteilla olleet joulumarkkinat sen verran houkuttelevalta näyttivät. Ja olis kiva nähdä kaupunki joskus kesälläkin.

 • Reply sari perjantai, marraskuu 11, 2016 at 10:11

  Mielenkiintoinen juttu. Olimme muutama vuosi sitten Berliinissä mutta enpä tajunnut, että se johtobunkkeri olisi ollut siinä niin lähellä. Me nukuimme winter hotellissa, joka oli siellä toisella kuuluisalla rajanylityspisteellä. Joulutunnelmaan kun vielä Saksaan pääsisi.

  • Reply duunireissaaja perjantai, marraskuu 11, 2016 at 16:17

   Me oltiin jo kovin lähellä, kun joulutoreja rakennettiin täyttä päätä. Tosin mä olen käynyt jo kuudessa kaupungissa Saksassa joulumarkkinoilla ja tänä vuonna tulee taas 2 uutta lisää.

 • Reply Ari lauantai, marraskuu 12, 2016 at 17:37

  Kiitti linkkauksesta tuohon muuri-juttuun, Hanneli.

  Hyvän jutun raapustit. DDR-mopomuseosta en ollut kuullutkaan – pitää käydä tsekkaamassa joskus. :)

  • Reply duunireissaaja lauantai, marraskuu 12, 2016 at 20:56

   Harmitti että löysin sun jutut vasta reissun jälkeen. Palaan varmasti niiden pariin myöhemminkin.

 • Reply Stacy Siivonen maanantai, marraskuu 14, 2016 at 17:20

  Berliini on jäänyt näkemättä, kun sinne menee nykyisin kaikki. Edesmennyt kumppanini oli Tiergartenissa huoraamassa ja sanoi, ettei ole kummoinenkaan paikka. Tai no, kaikki eivät ole käyneet Berliinissä, kun eräskin natsi väitti Hitlerin rakentaneen Berliinin muurin. Vaikeaa enää erottaa, mikä on heidän parodioimistaan ja mitkä ovat heidän oikeita ilmaisujaan. Kuvittelin mielessäni natsin järkytystä, kun hänelle selviää, ketkä sen muurin oikeasti rakennuttivat. Berliinissä kuitenkin voisi kulkea Baader-Meinhof -ryhmän jäljillä, nyt kun kerta olen kommunisteihin viitannut. Ne ovat tosin siellä tylsässä lännessä.

  • Reply duunireissaaja perjantai, marraskuu 18, 2016 at 13:02

   Baader-Mainhof ei ihan mun suosikkiryhmäksi nouse. Minusta kaikki ääriliikkeet edustavat sellaisia arvoja, jotka on arveluttavia, ja useimmiten ne haluavat lähinnä aiheuttaa sekasortoa. Riippumatta mitä suuntausta edustavat.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com keskiviikko, marraskuu 16, 2016 at 23:20

  Me ei olla käyty Berliinissä, joten piti lukaista mitä nähtävyyksiä sieltä löytyy. Toki tuolla muurinpätkällä haluaisin ainakin käydä. Ehkä voisi tsekata myös tuon Panoramapunktin kun Jenni sitä kehuu, ja holokaustin muistomerkin. Joulutorien perään on myös tullut blogeja lukiessa huokailtua. Kuulostaa kuitenkin siltä, että Berliinin parhaat palat liittyy johonkin muihin kuin nähtävyyksiin.

  • Reply duunireissaaja perjantai, marraskuu 18, 2016 at 13:09

   Berliinin viehättävyys tosiaan piilee muualla kuin nähtävyyksissä. Mä olen vaikuttunut siitä elävyydestä, joka kaupungissa vallitsee.

   Kyllä se muuri pitää nähdä. Varsinkin kun vastaavia hankkeita on viime aikoina ollut taas vireillä aika monessa paikassa. Että sellainenko maailma me taas halutaan?

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää torstai, marraskuu 17, 2016 at 22:21

  Berliini ei ole koskaan minua kiehtonut (varsinkaan karujen lentovaihtojen jälkeen Tegelissä), mutta näiden kivojen blogijuttujen jälkeen on alkanut kiinnostamaan. Ilmeisen paljon nähtävää olisi sielläkin!

  • Reply duunireissaaja perjantai, marraskuu 18, 2016 at 13:14

   Berliini jakaa mielipiteitä. Jotkut eivät tykkää yhtään ja toiset tykkäävät paljon. Minusta se on aika vaikeasti haltuunotettava paikka. Siksi sinne mennessä kannattaa mun mielestä vähän suunnitella etukäteen mitä kaupungilta haluaa.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi lauantai, marraskuu 19, 2016 at 07:53

  Berliiniä on tullut koluttua useampaan otteeseen ja aina sieltä löytyy jotakin uutta.

  Erityisesti nuo jutun alussa mainitsemasi Die Hackenschen Höfe on kaunista ja mielenkiintoista aluetta.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, marraskuu 20, 2016 at 10:38

   Tykkäsin siitä myös. Tällä kertaa ei oltu sillä tuulella, että pikkuputiikeille olisi ollut kiinnostusta, mutta palaan sinne joskus toiste.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta lauantai, marraskuu 19, 2016 at 09:37

  Kerran olen käynyt Berliinissä, mutta hirveä hinku olisi päästä takaisin! Kuten kuvailitkin, se on juurikin kaikessa vastakohtaisuudessaan niin älyttömän kiehtova paikka, että harva yltää samalle tasolle. Ja rakastan sitä kaikkea katutaidetta!

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, marraskuu 20, 2016 at 10:40

   Mua kiinnostaisi se opastettu katutaidekierros. Samoin bunkkerikierros. On siis lähdettävä uudestaan Berliiniin!

 • Reply Kohtteena maailma / Rami sunnuntai, marraskuu 20, 2016 at 19:16

  Aijai, tämän jutun perusteella voisi alkaa suunnittelemaan seuraavaa Berliinin matkaa. Muutaman näistä itsellä vielä käymättä ja osaan voisi hyvin mennä uudestaan.

  • Reply duunireissaaja maanantai, marraskuu 21, 2016 at 17:53

   Mulla jäi myös muutama kiinnostava juttu tekemättä, joten uusi reissu on tehtävä lähitulevaisuudessa

  Leave a Reply