Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitä maksaa kaksi viikkoa autoillen Euroopassa?

Blogi on muuttanut!

Löydät jutut jatkossa osoitteesta:

toisiinmaisemiin.com

tai klikkaa tästä suoraan postaukseen

Mitä maksaa kaksi viikkoa autoillen Euroopassa?

Tervetuloa!
Hanneli @toisiinmaisemiin

13 Comments

 • Reply Kärpix sunnuntai, 30 lokakuun, 2016 at 15:52

  Tuli tehtyä aika lailla samanlainen reissu viime kesänä, mutta about kolmanneksen halvempi lähes joka asiassa. Mm. Kotimaassa lähijunalla lentoasemalle, auton vuokra halvempi, vaikka myös automaatti, mutta premium. Pari pienempää ns tuntemstonta kaupunkia Itävallassa, niin majoitus oli alle 50 euroa yö (2aik+1 lapsi), Gardalls joutu maksaa satasen yö,mut oli upea paikka uima-altaalla. Fussenista tehtiin hotels.comin kautta alle 80e yö löytö. Kerran päivässä syötiin ulkona, muuten tehtiin itse ja paljon myös kaupasta välipaloja +olue ja punkut.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, 30 lokakuun, 2016 at 17:29

   Saman reissun pystyy tosiaan tekemään hyvin monenlaiseen hintaan riippuen niin omasta viitseliäisyydestä kuin mielenkiinnonkohteista. Mä olen erittäin laiska etsimään tarjouksia ja tällä lomalla ei ruuanlaitto napannut yhtään. Säästän mieluummin kotona.

 • Reply Autobaanafani maanantai, 31 lokakuun, 2016 at 13:20

  Tutulta kuulostaa, jokseenkin samoja reittejä on tullut kuljettua useampanakin kesänä. Autonvuokraus Saksasta on kannattavaa: olen alkanut suosia Sixtiä, jossa muutamalla kympillä saa nollaomavastuun. Ei tarvitse raapimisia säikkyä edes italialaiskylien kujilla. Ruokaan menee yllättävän paljon rahaa, ellei sitten tyydy katuruokaan. Mutta ruokailu on yksi reissun nautinnoista. Booking.comia minäkin olen suosinut: hinta ja arvosanat ovat pitäneet kutinsa jo 12 maassa.

  • Reply duunireissaaja maanantai, 31 lokakuun, 2016 at 14:51

   Samaa mieltä, että ruokailu on yksi reissun nautinnoista, ja meillä ainakin päivän toinen ateria oli yleensä kolmen ruokalajin kokoinen. Todella hyviä makunautintoja koettiinkin useita. Autossa nollaomavastuu on hyvä sijoitus, muunlaisella sopimuksella en pikkukyliin edes lähtisi. Sen verran kimurantteja kurvit niissä ovat.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, 31 lokakuun, 2016 at 20:36

  Tätä lisää, kiitos! Todella mielenkiintoista (ja hyödyllistä!) lukea matkojen kustannuksia. Tilastominäni rakastaa tällaisia laskelmia, vaikka omilta reissuilta kuluja en uskallakaan laskea. Kunhan nuo ipanat vähän kasvaa, niin varmasti tullaan kesiä viettämään renkaiden päällä.

  Me ollaan kans maltillisia kuluttajia ja siksi ei hirmu tarkkaan tarvitse tehdä budjettia. Ollaan myös pihistä ja panosta -nautiskelijoita, että joku päivä syödään omia eväitä ja joku toinen päivä sitten pitemmän kaavan mukaan. Säilyy tasapaino! :)

  • Reply duunireissaaja tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 10:50

   Melkein jätin julkaisematta, kun loppusumman suuruus paljastui. En olisi ikinä uskonut, että se nousisi yli 5.000 euron. Kun ei kuitenkaan elelty mitenkään leveästi. Ruokapuoli on kuluerä, johon on helpoin vaikuttaa. Ja tottakai aina löytyy halvempia majoituksia, mutta meidän kriteerit pitivät hinnan aika tarkkaan tuossa satasen molemmin puolin. Italian selkeästi naapureitaan kalliimpi hintataso yllätti, ja erityisesti Jesolon poisjättäminen olisi alentanut kustannuksia aika paljon. Mutta sitten ei oltaisi nähty ystäviämme. Asioilla on aina puolensa.

 • Reply Pirita | Matkailoja maanantai, 31 lokakuun, 2016 at 20:40

  Kiitos, tykkään lukea budjettilaskelmia. Varsinkin, kun ne on näin kattavia. Vastaavaa reissua pitkään harkinneena kyselen vielä, että onko siis niin, että Saksan autovuokraamoissa ei tule lisähintaa sille, että menee rajan yli toiseen maahan/maihin? Slovenia kiinnostaisi.

  • Reply duunireissaaja tiistai, 1 marraskuun, 2016 at 10:35

   Auto oli suurin syy miksi lensimme Saksaan. Siellä vuokraaminen on kohtuuhintaista, eikä ainakaan meidän kokemuksien mukaan tule lisähintaa rajojen ylittämisestä. Tämä on koskenut myös Sloveniasta ja Kroatiasta vuokrattuja autoja. Itävallassa sen sijaan useimmissa oli maininta maarajoituksista. Hintaan vaikuttaa eniten omavastuun nollaaminen. Ja kannattaa myös katsoa onko sopimus rajoitetuilla kilometreillä, eikä ainakaan ottaa kovin lähelle arvioitua kilometrimäärää olevaa rajoitusta.

 • Reply Niko lauantai, 16 syyskuun, 2017 at 21:45

  Kiitos kattavasta budjettierittelystä! Vietän juuri viimeistä iltaa Kreetalla jossa olen ollut 2 viikon lomalla yhden viikon isäni kanssa ja tämän jälkimmäisen viikon yksin. Aamulla odottava lento sai etsimään tulevan kesän kohdetta ja road trip on kiinnostanut jo vuosia. 2012 reissailin 1.5kk josta 4viikkoa interrailia.

  Rahaa reissussa on mennyt itselläni yhteensä 1800€ sisältäen kaiken. En ole pihistellyt enkä tuhlaillut pahemmin. Hotellikustannus on yksikköhinnaltaan ollut pienempi kuin teillä, mutta siis tämmönen rantalomakin on aiheuttanut noin 128€/päivä kustannuksen. Auto oli vuokrattuna 3 päivää jonka kustannuksen puolitimme=75€/henki. Mun laskelmassa on mukana myös tuliaisia noin 150eurolla. Ilman tuliaisia päiväbudjetti siis n. 118€.

  Kiitos vielä kattavasta budjetoinnista, tästä oli paljon hyötyä :)

 • Reply duunireissaaja maanantai, 18 syyskuun, 2017 at 07:41

  Kiva kuulla, että oli hyödyllinen. Tämän kesän Portugalin roadtripiltä kustannusjuttu on vielä julkaisematta, mutta suunnilleen samaan päivähintaan sielläkin päädyttiin.

 • Reply Kimmo Hietala maanantai, 14 toukokuun, 2018 at 18:59

  Tästä lähtee nyt.
  Oma hyvin varusteltu farmariauto jossa voi tarvittaessa mukavasti yöpyä.
  Yleensa majoitukset leirintäalueilla teltalla/ mökki/ auto, ihan kelin ja tilanteen mukaan.
  Syötävät tekee itse/ syö hyvissä ravinteleissä.
  Baltiaa n3viikkoa, lähtö ylihuomenna.
  Matkapudjetiksi kaavailin n1300e riittävän kaikkiaan n 3000kmetrille ilman etukäteissuunnittelua, katsotaan mitä kertyy.
  Pieni vararahasto on yllätysten varalle.

  Viime reissu ei Viroa pidemmäksi oli moottoripyörällä 6yötä.
  Niistä kolme yötä olin tutun luona ja öitsemiskulut pieneni sikäli.
  Mutta koko reissu omalta pihalta ja takaisin lauttoineen kaikkiaan 480e.
  Sisälsi n 80e tuliaiset.
  Ajomatkaa ei kyllä kertynyt kuin vajaa 1200km.

  Edellinen oli kaksi aikuista ja pari murrosikäistä autolla Viron Hiiunmaalle ja hieman muuta pyörimistä myös kaupungissa.
  12vrk pääosin telttayöpymistä ja omat eväät.
  Aikuiset kun jaettiin kaikki matkakulut puoliksi, niin n 600e.
  Baltiassa hyvinkin jopa 50e/vrk ja allekin matkustelee mukavasti.
  Riippuu niin minkälaista reissua hakee.
  Itse tykkään vähän syhjäseuduista vältellen turistihintoja ja hotelleiden ilmastointiääniä, ts nukkuu paremmin..
  Ja jotenkin kun aamuvirkku, niin mielellään herää jostain kauniista maisemasta vaikka kuvaamaan/ kalastamaan tai jotain muuta.

  Huiput hinnoittelun suhteen omasta matkailusta on kuitenkin -77-81.
  Lähtiessä liftaamaan oli 40mk, tullessa 40 dollaria.
  Eteläeurooppaa/ pohjois- ja keskiamerikkaa vierähti muutama vuosi.
  Ei pahasti jos euro per päivä laskee..

 • Reply Sampo torstai, 29 elokuun, 2019 at 12:12

  Hei! Kiitos hyvästä postauksesta. Itse suunnittelen rodtrip-reissua eurooppaan (italia-ranska-sveitsi-saksa-itävalta-slovenia -alueelle). Tuo autonvuokraus mietityttää: onko joissain maissa vuokratessa rajoituksia mihin maahan pääsee ajamaan? Googlehan kertoo aina jotain, mutta ihmisten kokemukset ja tiedot kiinnostaa enemmän.

  • Reply toisiinmaisemiin perjantai, 30 elokuun, 2019 at 08:03

   Mukava kuulla, että tästä oli iloa. Jokaisella vuokraamolla on omat käytäntönsä, ja se tekee selvittämisestä vähän hankalampaa. Toiset antavat liikkua vapaasti EU:n sisällä, toiset veloittavat siitä lisämaksuja ja jotkut rajaavat tiukasti maat, jonne saa ajaa. Mä vuokraan useimmiten brokerin kautta (Autoeurope tai Rentalcars) ja yleensä Saksasta ja Sloveniasta vuokratessa rajoituksia ei ole ollut. Ainakin Autoeuropen sivuilta näkee vuokraamokohtaiset ehdot, joissa mahdolliset rajoitukset ja lisäveloitukset on mainittu.

  Leave a Reply