Suomen suurin matkablogiyhteisö

Grossglocknerin mahtava alppitie

Blogi on muuttanut!

 

Löydät jutut jatkossa osoitteesta:

toisiinmaisemiin.com

Tervetuloa!
Hanneli @toisiinmaisemiin

32 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas sunnuntai, 11 syyskuun, 2016 at 21:38

  Mielettömiä maisemia! Ehkäpä tämä hankalasti tyytyväinen pariskunta tiesi olevansa kauneuden äärellä, ja halusivat juuri tietynlaiset ilmeet jne. kuvaan :D Itse ehkä kysyisin seuraavilta kuvan ottamista, en kyllä kehtaisi useampaa kuvaa pyytää ketään ottamaan.

  • Reply duunireissaaja tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 21:34

   En ole varma saiko mies lopulta otettua heitä tyydyttävän kuvan, vai loppuiko jopa heiltä pokka uusintakuvien pyytämiseen. Kauan siihen kuitenkin meni.

 • Reply Anna / 270 degrees maanantai, 12 syyskuun, 2016 at 07:18

  Aivan mykistyttävän kauniita maisemia! Mä rakastuin Sloveniaan pari vuotta sitten, mutta enpä silloin tajunnut, että reissusta olisi saanut vielä tuplasti huikeamman jatkamalla Itävaltaan. Tässähän voisi olla hyvä syy ottaa uusintareissu, hmm…. Täytyy oikeasti laittaa harkintaan! Itävalta on nyt muutenkin todella korkealla mun reissuhaavelistallani.

  Mua jotenkin myös huvitti tuo valokuvattava pariskunta! Meillä on mieheni kanssa todella vähän yhteiskuvia reissuilta, koska jotenkin vain aina kainostelen vaivata vieraita ihmisiä sellaisella saati, että käyttäytyisin noin :D Nyt Amerikassa saimme kyllä kerrankin harvinaisen paljon yhteiskuvia, kun niin moni tuli pyytämään apua omien kuviensa kanssa ja sitten oli helppo pyytää vastapalveluksena pari räpsäisyä.

  • Reply duunireissaaja tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 21:36

   Itävallassa oli todella hienoja paikkoja ja maisemia. Paljon jäi vielä näkemättä, tällä kerralla kun pääkohteina oli Italia ja Slovenia. Ja tuota alppitietä voi suositella ihan vilpittömästi, se oli upea kokemus.

 • Reply Tanja/Levoton Matkailija tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 10:37

  2012 kesällä olin retkellä Grossglocknerin alppitiellä. Sään puolesta oli aivan kamala ilma; tuuli ja räntää satoi ylhäällä oikein kunnolla. Juuri mitään maisemia ei siis näkynyt, mutta kiva päivä joka tapauksessa.

  • Reply duunireissaaja tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 21:40

   Sää on kyllä armoton. Meillä kävi onneksi tuuri, seuraavana päivänä pilvet olisivat estäneet näkymät suurelta osin.

 • Reply Heidi / Maailman äärellä tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 10:44

  Voihan vuoret! Aivan mielettömän kauniilta näyttää tämä alppitie. Itävaltaan olisi kyllä upea päästä. Ja hienoa, että sääkin teitä lopulta suosi. Tuli taas omalla Norjan reissulla huomattua, että kyllä ne aurinkoiset päivät olivat niitä parhaita :).

  • Reply duunireissaaja tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 21:41

   Ja amatöörivalokuvaajan aurinko pelastaa aina!

 • Reply Ansku BCN tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 11:25

  Niin upeaa! Ehtisiköhän tulevana viikonloppuna vuorille, hmm, mieli tekisi näitä kuvia katsellessa!

  • Reply duunireissaaja tiistai, 13 syyskuun, 2016 at 21:42

   Olen monesti miettinyt tykkäisinkö matkustaa Suomessa enemmän, jos täällä olisi vuoria. Jotenkin vuorimaisema on vaan niin ylivertainen.

 • Reply Kaisa J - Koti-ikävä keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 14:27

  Hehee, mä oisin varmaan ollut se arkajalka-autoilija! :) Ihan mielettömiä maisemia! Itse olen ollut vaan bussin kyydissä nuorempana Italian Alpeilla ja silloin jo taisin miettiä, että eipä saisi minua ajelemaan näille teille. Mutta kyydissä istuisin kyllä mieluusti maisemia tiiraillen.

  • Reply duunireissaaja perjantai, 16 syyskuun, 2016 at 06:50

   Meillä mies hoitaa ajamisen, hän kun siitä tykkää. Ja mä saan keskittyä maisemiin. Arkajalka saa olla, mutta aina välillä voisi siirtyä sivuun ja päästää muut ohitseen.

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa keskiviikko, 14 syyskuun, 2016 at 21:00

  Mä rakastan vuoria ja Alpit on ihan mun suosikkeja! Autoilu noissa maisemissa on varmasti huikeaa. Omat kokemukseni rajoittuvat toistaiseksi junamatkailuun, mutta hyvin junankin kyydissä maisemia näkee :) Zell am Seen ohi/läpi olenkin juuri junalla pyyhältänyt, ja silloin se kyllä jäi mieleen paikkana, jonne pitäisi joskus pysähtyä!

  • Reply duunireissaaja perjantai, 16 syyskuun, 2016 at 06:52

   Minunkaan mielestäni ei ole vuorimaiseman voittanutta. Näitä reissuja tehdään taatusti lisää.

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita torstai, 15 syyskuun, 2016 at 17:40

  Ihania maisemia, hyvin paljon samannäköistä kuin Pohjois-Italiassa vaellusmatkallani. Heh, onneksi ei vastaan ole tullut noin vaativia ihmisiä jotka olisivat tyytyväisiä otoksiin vasta kymmenien kuvien jälkeen. Yleensä ”joudun” aina kuvaajaksi reissuilla, ihmiset ilmeisesti uskaltavat tulla kysymään voinko ottaa heistä kuvia kun kamera roikkuu joko kaulassani tai sitten tähyilen maailmaa linssin läpi etsien sopivaa kuvakulmaa.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 16:41

   Vuoristoseudut ovat häkellyttävän upeita. Olispa täällä Suomessakin vuoria!

 • Reply Meidän matkassa / Monna torstai, 15 syyskuun, 2016 at 20:07

  Oih pääsen ensimmäistä kertaa kunnolla alppimaisemiin marraskuussa kun poiketaan viikonloppureissulla Innsbruckissa. Haaveena on myös road trip Euroopassa ja ehdottomasti silloin on päästävä tällaisille reiteille, wau!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, 16 syyskuun, 2016 at 01:16

  Tuonnekin ehdottomasti on joskus lähdettävä road trippailemaan, ihan mahtavia maisemia! Ja minäkin hymähdin tuolle pariskunnalle, itse en kyllä kehtaisi, vaikka olisi kuinka pieleen mennyt :) Australiassa paikalliset on aina niin ystävällisiä, että ne tarjoutuu usein ottamaan kuvia ilman että tarvii edes kysyä.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 16:46

   He yrittivät kovasti opettaa miestäni käyttämään heidän järkkäriään, ja olivat ilmiselvästi tuskastuneita kun homma ei sujunut heidän toivomallaan tavalla. Toivottavasti edes joku kuva oli lopulta riittävän hyvä.

 • Reply Panu / Panun matkat perjantai, 16 syyskuun, 2016 at 12:47

  Nämä ovat elämäni maisemia. Rakastan vuoria ja joskus mietin, miksi satuin syntymään niin tasaiseen Suomeen, kun syvällä sisimmässäni tunnen kuuluvani vuoristomaisemiin. Pitkä vuoristoisen Keski-Euroopan kiertomatka onkin yksi suurista haaveistani. Jo nyt parhaita matkamuistojani ovat junalla Itävallan halki -tyyppiset siirtymiset, mutta lisää pitää päästä kokemaan.

  Minunkin kokemusteni perusteella muuten Balkanilla osataan huomattavasti paremmin englantia kuin saksankielisissä maissa.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 16:48

   Luinkin juttusi Neuschwansteinista ennen reissuamme. Vuorimaisema on minustakin kaikkein ikimuistoisin, vaikka rannikon ihmisenä merelläkin toki on iso paikka sydämessäni.

 • Reply Henna /suurin onni perjantai, 16 syyskuun, 2016 at 20:16

  Omg, mulla jo nousi hikipintaan ärsytyksestä pelkästään tuosta ajatuksesta, että joku tuntematon vaatisi ottamaan useita kymmeniä poseerauskuvia itsestään :D Jostain syystä (ehkäpä siksi, kun itse huseeraan järkkärin kanssa ja siitä syystä ihmiset kuvittelevat minun osaavan kuvata), päädyn ihan jatkuvasti ottamaan näitä tuntemattomien kuvia. Mikäpä siinä, mekin joskus pyydämme muita, ja kivahan on välillä olla yhdessäkin jossain kuvissa, mutta kyllä palaisi käpy tuollaiseen menoon!

  Mahtavia kuvia muuten, olen tässä jo parin päivän ajan muutenkin haikaillut vuoristomaisemiin… ehkäpä taas pian! :) Slovenia erityisesti kiinnostaa tällä hetkellä, pitääkin käydä stalkkaamassa juttusi sieltä!

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 16:50

   Slovenia on mun mielestä Euroopan ykkönen, joten suosittelen enemmän kuin lämpimästi matkaamaan siihen suuntaan. Blogista löytyy juttuja sieltä tältä kesältä sekä viime kesän pikavisiitiltä.

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 12:08

  Voi, miten mielettömiä maisemia! Kyllä tällaisen vuorifanin silmä lepää, kun näitä kuvia katsoo. Minua myös huvitti tuo kuvattavana ollut pariskunta. En kyllä itse kehtaisi tuntematonta pyytää montaa kuvaa ottamaan..

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 16:55

   Reitti oli kertakaikkiaan upea, ja oltiin erittäin onnekkaita ilman suhteen. Toivottavasti seuraava kuvattava on hieman helpompi tapaus.

 • Reply Kaisa lauantai, 17 syyskuun, 2016 at 23:42

  Ihanat maisemat! Olin Itävallassa Alpeilla tänä kesänä vaeltamassa, mutta ei tullut sen enempää road trippeilemässä. Olen varmasti menossa uudestaan, joten pistän tämän mieleen.

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 16:56

   Mä haluaisin ehdottomasti lähteä vaeltamaan tuonne. Nyt sille oli liian vähän aikaa, joten maisemia ihailtiin enimmäkseen auton ikkunasta.

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 14:58

  Upeita maisemia, mielettömiä roadtrip-maisemia! Poikakaveri on juuri viikko sitten ajellut jossakin noilla seuduilla meidän vanhalla matkailuautolla, jännittäen auton jaksamista. Kyllä se vanhus vielä jaksoi Alpeillakin edetä. Ehkä tosin fiksumpaa voisi olla huristella tuolla vuoristossa uudemmalla ja varmemmalla autolla. Vaellusreissu noihin maisemiin olisi kyllä kanssa upea ja tuossa vesiputouksessa voisi sitten pulahtaa myös :).

  • Reply duunireissaaja sunnuntai, 18 syyskuun, 2016 at 17:00

   Vuokra-auton valintaan vaikutti isosti suunniteltu reitti, joka kulki läpi niin pienten kylien kuin yli suurten vuorien. Matkailuautolla tuonne olisi myös kiva lähteä. Tytär haaveilee nimenomaan vanhasta matkailuautosta, jossa olisi kuulemma enemmän tunnelmaa.

 • Reply miraorvokki maanantai, 19 syyskuun, 2016 at 12:57

  Aika huikean näköistä :) Slovenia on upea maa ja sieltä on sairaan helppo kulkea ympäri muuta Eurooppaa. Olen ajatellut että tuolta Bledin kautta olisi upeaa ylittää maiden raja ja näemmä se kannattaakin tehdä! Matkakuume nousee taas vaikka juuri pääsi edelliseltä reissulta vasta kotiin :)

  • Reply duunireissaaja tiistai, 20 syyskuun, 2016 at 14:56

   Matkakuume on kyllä täälläkin ihan jatkuva. Niin moneen paikkaan tekisi mieli.

  Leave a Reply