Instagram Travel Thursday

#IGTT: Reissuvuoden ruoka-aakkoset

torstai, syyskuu 1, 2016

Innostuin La Vida Loca 2.0 -matkablogin Sarin esimerkin voimasta matka-aakkosista, ja listasin syyskuun Instagram Travel Thursday -hengessä kuluneen vuoden ruokakokemuksia:

A = Alp pension
Tämä Slovenian Bledissä sijaitseva majoituspaikka pääsi kertalaakista mun lempipaikkoihin. Majoituspakettiin kuului puolihoito, eikä illallisen kanssa todellakaan pyritty miellyttämään puolta maailmaa, vaan ruoka oli tehty paikallisista tuotteista perinteitä kunnioittaen. Todella mielenkiintoisia ja uusiakin tuttavuuksia tuli maistettua. Niin hyvää! En tosin suosittele ruokarajoittuneille.

B = Bettys Cafe Tea Rooms
on brittiläinen instituutio. Me käytiin äidin syntymäpäivän kunniaksi kuuluisalla iltapäiväteellä Yorkin Bettysillä. Ja harmiksemme jouduttiin vähän pettymään. Kakut olivat parhaimmillaankin vain ok, enkä nyt teenkään paremmuudesta tiedä.

IMG_20160505_215534

C = Cafe Elba
on parasta mitä Porille on tapahtunut. Elba on viinibaari, antipasteria ja kahvila; täydellinen konsepti joka ei voi epäonnistua, edes Porissa.

IMG_20160721_162952

D = Dylanin brunssi
Arabianrannassa on meidän perheessä rennon viikonlopun kohokohta. Aina ei reissata, vaan viihdytään kotinurkissa.

E = Ei, ei taas tänne
Työkavereiden kanssa reissatessa käydään samoissa paikoissa uudestaan ja uudestaan. Barcelonassa syödään messuhallin viereisellä ostarilla, jossa tarjolla lähinnä pikaruokaa. Villepintessä päivä päättyy aina samaan brasserieen. Norjassa syödään Egonissa. Tällä hetkellä ollaan Hampurissa, ja ollaan syöty jo kolmesti samassa paikassa. Mäkkäriin sentään suostun ainoastaan hätätapauksessa.

F = Fan
Pihlajamäen ostarin korealainen Fan on mun uusin ruokarakkaus. Ihanaa, kun hyvän ruuan perässä ei ole pakko mennä keskustaan. EDIT 4/2017:omistajanvaihdoksen johdosta ei ole enää suositeltava paikka

G = Gourmet-eväät
Työreissuilla lounasaikaan ruuan saaminen on välillä erittäin hankalaa. Monet messukeskukset sijaitsevat keskellä periferiaa, eikä safkapaikat todellakaan ole auki rakennusaikana. Silloin omat eväät on paras vaihtoehto. Meillä se on viety niin pitkälle, että työkalupakkiin on integroitu jääkaappi ja mikro. Tätä karmeeta gurmeeta vedettiin mm. kesällä Ranskassa koko viikko.

IMG_20160831_120239

Tällä kertaa eväinä vain hapankorppuja ja salmiakkia.

H= Hääpäivänä
käytiin illallisella Savoyssa. Kaappaus keittiössä -ohjelman Kari Aihinen on meidän perheen suosikkikokki, ja ihanat ystävämme antoivat lahjakortin synttärilahjaksi. Täydelliset puitteet, suosittelen ehdottomasti kerran elämässä kokeilemaan. Hintataso tosin on ihan poskettoman korkea, pitkän kaavan mukaan syöminen ruokajuomineen kustansi enemmän kuin kahden hengen viikonloppumatka vaikkapa Berliiniin.

IMG_20160429_225418

I = Itse tehtyä
ruokaa tulee reissussa syötyä melko vähän. Mä pidän kokkaamisesta, mutta me tykätään käydä ulkona syömässä, eikä lomalla huvita viettää aikaa keittiössä. Reissukokkailut on lähinnä pastaa ja salaattia. Kesäreissulla kokkailtiin aamupalojen lisäksi tasan kaksi kertaa. Huoneistoissa on yleensä kohtuulliset keittiövälineet, mutta mausteet puuttuvat. Niinpä mulla on useimmiten reissussa mukana omat. Onpahan tullivirkailijoilla taas vähän ihmettelemistä.

hanko grillaus

Tämä annos on kokkailtu yhdessä ystävien kanssa mökkiviikonloppuna Hangossa.

J = Japanilainen
on tällä hetkellä mun lempiruokaa. Uskomatonta, mutta en ole käynyt kertaakaan tänä vuonna ulkomailla japanilaisessa ravintolassa. Helsingissä ollaan käyty ainakin Kabukissa ja Kotossa illallisella ja vedetty sushiöverit sunnuntaibuffassa Konnichiwassa. Lounasaikaan keskustan ulkopuolella Ju-Fut ovat hyvä vaihtoehto sushin himon taltuttamiseen, ja keskustassa Kämp Gallerian yläkerrassa sijaitseva  Zen Sushi on mukavan rauhallinen paikka.

K = Kotimaan
ravintoloihin on tänä vuonna tullut tutustuttua hävettävän vähän. Syksyllä on kotimaan työreissuja luvassa useampia, ja ainakin Tampereen tarjontaa ehtii kokeilla useampaan kertaan. Alkuvuodesta testasin siellä Tornin ja Lappihotellin ravintolat. Ja Porin ravintolat listattu kohtaan P.

L = Ljubljanassa
lounas oli herkullinen, mutta käsittämättömän kallis. Viime kesänä syötiin viereisessä ravintolassa pikkurahalla. Kannattaa vilkaista listaa etukäteen.

M = Muru
Juhlittiin viime syksynä yhteisiä neljäkymppisiä, ja ystävät muistivat meitä lahjakorteilla eri ravintoloihin. Taitavat tuntea meidät. Helmikuussa oli Murun vuoro. Tykättiin paikasta todella paljon, ja se nousi meillä Helsingin ravintoloiden listalla kakkoseksi. Ykkösenä on Ask.

N = Nälkä
voi pilata monta kokemusta. Perheen kanssa ollaan jo aika taitavia estämään nälkäkiukkua, mutta duunireissuilla se on usein hankalampaa. Aiheesta tulee kirjoitettua melkein joka reissulla, sen verran draamaa se aiheuttaa. Lontoossa meinasi huumori loppua, kun käteistä oli muutama kolikko, eikä luottokortilla saanut nostettua lisää. Hotellini ympäristössä oli vain noutoruokapaikkoja, joissa kelpasi vain käteinen. Kumosin kukkaron sisällön jonkun kojun tiskille, ja otin kaiken mitä niillä sai. Eikä se ollut paljon. Siitä hetkestä oli nautinto kaukana. Jälkikäteen tilanteet naurattavat, sillä hetkellä ei todellakaan.

O = Olutta
tulee juotua enemmän ulkomailla kuin kotimaassa. Tänä kesänä kokeiltiin useita alkoholittomiakin oluita, ja nehän oli yllätyksekseni hyviä. Melkein joka paikassa tuli testattua jotain paikallistakin.

P = Porissa
tuli käytyä tänä kesänä syömässä ulkona poikkeuksellisen paljon. Bucco on mun mielestä Porin paras ravintola, eikä kesän kaksi käyntikertaa todellakaan huojuttanut tätä asetelmaa. Kesäravintola Vanhasta Kierrätyskeskuksesta sai hyvää ruokaa, ja se toimi erinomaisena näyttämönä nuoruusaikojen ystävien kohtaamiseen, sekä pelasti toisena iltana mut ja mieheni jazz-perjantain sateelta. Elbasta kerroinkin jo erikseen.

bucco pori

Näkymät Buccon ikkunasta ovat tällaiset.

Q = Qatarin
ruokatarjonta oli taattua lähi-itää, joka on japanilaisen ruuan ohella mun toinen suosikki. Parasta antia reissulla oli Qatar International Food Festival, jossa tarjolla street foodia laidasta laitaan. Oli julkkiskokkien kojuja, vegaanisafkaa, hyväntekeväisyysjärjestöjen vaatimattomampia annoksia, ihan kaikkea.

doha qatar food

R = Ruokakauppaan
on päästävä joka reissulla, vaikka sieltä ei edes olisi ostamassa mitään. Mä tykkään kierrellä ja ihmetellä mitä kaikkea on tarjolla. Jos reissusta jotain tarttuu kotiinviemisiksi, se on melko varmasti hankittu ruojakaupasta. Pizzaöljyä. Sinappia. Roskapusseja. Leivontatarvikkeita. Teetä. Karkkia. Juustoja. Lautasliinoja. Hunajaa.

S = Simpukoita
on tullut syötyä tänä vuonna ainakin Englannissa, Saksassa, Italiassa, Sloveniassa ja Norjassa. Mutta en ole koskaan – siis koskaan – syönyt niitä Suomessa. Olisko jo korkea aika?

T = Tajunnan räjäyttäviä jälkiruokia
on syöty useita. Mutta koko vuoden ykkönen löytyy porilaisen Buccon listalta.

IMG_20160820_191849

U = Uusi kokemus
oli juustofondue Zürichissä. En todellakaan ollut ymmärtänyt, että annokseen ei kuulu mitään muuta kuin se juusto ja ne leipäpalat. Ja tämä turisti ei tajunnut edes sammuttaa astian alla palavaa tulta, vaan käytti sammutuslusikkaa lähinnä estämään tikusta valuvan juuston putoamisen rinnuksille. Kuinka hölmöksi voi olonsa tunteakaan. Melkein yhtä hölmöksi kuin vuosia sitten ensikertalaisena kiinalaisessa, jossa ei tiedetty oliko tarjolle tuotu liemi tarkoitettu käsien pesuun vai nautittavaksi. Siirrettiin se varmuuden vuoksi kokonaan syrjään. Elämä on sittemmin opettanut, että sormien huuhteluun se oli.

V = Viinitilalla
vietetty juhannusaatto on yksi reissuvuoden kohokohdista. Illallinen tilan puutarhassa, aivan täydellistä roseeviiniä ja kiireettömät hetket keskellä viiniköynnösten reunustamia polkuja. Paremmin ei voisi olla.

IMG_20160624_210604

W = Whitbyn fish & chips
Annokset ovat kuulemma koko britannian parhaat. Aha.

X = Todellinen mysteeridrinkki x löytyi Norjan Trondheimista. Tilasin Mojiton, sain vihersmoothien.

mojito trondheim

Y = Yorkshiressa
syötiin englantilaisia perinteitä kunnioittaen. Koettiin englantilainen aamiainen (lapsi traumatisoitui black puddingista varmaan loppuiäkseen), syötiin hyvää pubiruokaa, käytiin iltapäiväteellä, testattiin fish&chipsit ja löydettiin maailman parhaat fudget. Ainoastaan sunnuntain perinteinen yorkshire pudding jäi kokeilematta.

Z= Zürichin
ravintoloissa ruoka oli tolkuttoman hyvää. Myös se juustofondue. Osuttiin jälleen kerran vahingossa paikkoihin, jotka osoittautuivat erinomaisiksi valinnoiksi. Brasserie Lipp näistä ehkä parhaana.

Tässä mun ruoka-aakkoset kuluneelta matkailuvuodelta. Eikun kohti uusia makunautintoja!

instagram-travel-thursday-FIN-150x150
Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat matkablogit Muru Mou, RIMMA+LAURA ja Travellover.

Kuvat ovat teeman mukaisesti instasta @duunireissaaja. 

 

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa torstai, syyskuu 1, 2016 at 17:54

    Ei kovin houkuttelevan näköinen tuo mysteeridrinkki. Mulla myös ehdoton huvittelumuoto reissussa on paikalliset ruokakaupat. Siinä pääsee vähän kurkistamaan kulisseihin, arkeen.

    • Reply duunireissaaja torstai, syyskuu 1, 2016 at 23:20

      Mysteeri osoittautui erittäin hyväksi. Frozen Mojito, kuulemma. Kieltämättä hämmennyin aika tavalla, kun nuo tuotiin pöytään.

  • Reply Terhi / Muru Mou perjantai, syyskuu 2, 2016 at 11:09

    Hahah, onneksi et sentään kiinalaisessa hörpännyt sitä lientä, se olisi saattanut saada aikaan kummaksuvia katseita :D Tuo norjalainen ”mojito” näyttää aika epäilyttävältä.. Toivottavasti oli edes hyvää!

    • Reply duunireissaaja lauantai, syyskuu 3, 2016 at 23:32

      Liemen hörppääminen kävi miehillä mielessä, mutta luopuivat onneksi ajatuksesta. Ja Mojito oli oikeastaan aika hyvä.

  • Reply Annika | Travellover sunnuntai, syyskuu 4, 2016 at 13:32

    Blogisi on minulle aarreaitta Helsingin ravintoloihin. Taas lisäsin yhden listaan, jonka aloitin jonkin toisen postauksesi innoittamana. Lähi-idän keittiö on muuten minunkin ehdottomia suosikkejani.

    • Reply duunireissaaja keskiviikko, syyskuu 7, 2016 at 19:30

      Kiitos! Mä tykkään käydä ravintoloissa, ja jaan mielelläni hyviä kokemuksia myös muille. Näin on tarkoitus tehdä jatkossakin.

  • Reply Huli/Meanwhile in Longfield.. sunnuntai, syyskuu 4, 2016 at 17:01

    Käy testaamassa Espoossa LN Sushi Art. Meistä (ja parista kaverista) sieltä saa Suomen parasa sushia. :P

    • Reply duunireissaaja keskiviikko, syyskuu 7, 2016 at 19:27

      Kiitos, ravintolavinkit tulee aina tarpeeseen. Ja hyvää sushia ei voi koskaan syödä liikaa.

    Vastaa käyttäjälle Huli/Meanwhile in Longfield.. Cancel Reply