Keski-Euroopan roadtrip Slovenia

Kirkkaasti parempi Bohinj

torstai, elokuu 25, 2016

Ensikohtaaminen Bledin kanssa oli lievä pettymys, sillä olin odottanut sen olevan jotenkin koskemattomampi enkä ollenkaan niin turisti. Tämän jälkeen hieman pelotti lähteä Bohinjille. Entä jos sekään ei vastaisi odotuksia. Kokisiko ihastukseni Sloveniaa kohtaan liian ison kolauksen?

savica waterwall

Bledistä on Bohinjille matkaa noin 30 km, ja tie kulkee läpi hienojen maisemien ja suloisten pikkukylien. Me emme matkalla pysähdelleet, sillä meillä oli päämääränä järven perimmäisessä pohjukassa olevat Savican putoukset. Putouksille oli hyvät opasteet, kunhan uskoi että Ukancista eteenpäin lähteävä kapea hiekkatie todella vie jonnekin. Perillä odotti iso parkkipaikka, ja ravintola ja myyntikojuja. Tältä samalta alueelta lähtee myös useita kansallispuiston maisemiin suuntautuvia monentasoisia patikkareittejä. Savican putouksille päästäkseen pitää maksaa pieni sisäänpääsy (3€/hlö, lapset 1,50€), ja lipunmyyntikoju sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä parkkikselta. Samassa yhteydessä on wc:t ja myynnissä pientä purtavaa ja matkamuistoja.

savica bohinj

savica vesiputous

Putouksille johti hyväkuntoinen polku, mutta portaita riitti täällä nousulla taas yhden päivän tarpeisiin. Onneksi matkan varrella oli useita levähdyspaikkoja penkkeineen. Itse putous oli oikein hieno ja maisemat komeat. Taas kannatti kivuta. Varmasti monesta paikasta löytyy komeampiakin, mutta me jaksettiin ihastella tätä vaikka kuinka kauan.

Paluumatkalla pysähdyttiin syömään järkyttävän isot ja hyvät pizzat Gostilna Danicassa, ja syömisen jälkeen yritettiin houkutella tytärtä uimaan. Kahlaaminen riitti, sillä edellisen illan jättiläiskala kummitteli vielä mielessä. Järven vesi oli kirkasta ja viileää, maisemat rauhoittavat eikä jälkeäkään Bledin aasialaisista turistilaumoista tai hotellirumiluksista. Täällä mieli lepää. Miten saatoin muuta edes epäillä.

bohinj

bohinj järvi slovenia

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Anna / 270 degrees torstai, elokuu 25, 2016 at 12:39

  Kiva, että löysit Sloveniasta Bledin aiheuttaman pienoisen pettymyksen jälkeen myös parempia fiiliksiä. Enkä ihmettele – on kyllä kauniita maisemia :)

 • Reply Tanja/Levoton matkailija maanantai, elokuu 29, 2016 at 11:43

  Ihanan näköinen paikka! Bohinj on tutun niminen paikka, samoin kuin Bled. Kiva ettei Bohinj tuottanut pettymystä, usein taitaa olla niin että kahdesta vierekkäisestä paikasta se toinen on enemmän turistien suosiossa kuin toinen.

  • Reply duunireissaaja maanantai, elokuu 29, 2016 at 13:56

   Bohinj on tosiaan enemmän luontokohde kun taas Bledissä on muutakin.

 • Reply Kohteena maailma / Rami torstai, syyskuu 1, 2016 at 14:50

  Kiinnostaisi nähdä molemmat. Tasan neljä vuotta sitten piti tehdä päiväretki Bledille, mutta mentiinkin Postonja Cavesille. Itsellä on Sloveniasta pelkästään hyviä kokemuksia, mutta aika lailla Ljulbljanaan painottuvia. Olisi kiva kiertää ajan kanssa maata enemmänkin.

  • Reply duunireissaaja perjantai, syyskuu 2, 2016 at 05:28

   Olen hyvin varma, ettei tämä jäänyt meidän viimeiseksi kerraksi Sloveniassa. Niin paljon on vielä näkemättä.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta perjantai, syyskuu 2, 2016 at 10:58

  Onneksi sattuivat olemaan näinkin lähekkäin, niin näppärästi pääsi pettymyksestä samalla reissulla yli. Slovenia taitaa muutenkin olla sen verran pieni maa, ettei mikään varsinaisesti kovin kaukana ole.

  • Reply duunireissaaja lauantai, syyskuu 3, 2016 at 23:31

   On tosiaan pieni maa, ja tiet hyvässä kunnossa. Ehkä jo ensi vuonna mennään kiertämään vähän vielä tuntemattomampia seutuja.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, syyskuu 3, 2016 at 02:51

  Bledistä on tullut paljon blogeista luettua, mutta tästä en muista aikaisemmin juuri kuulleeni. Täytyy pistää korvan taakse sitä varten, kun tuonne suuntaan joskus lähtee. Noissa maisemissa olisi kiva vaikka patikoida.

  • Reply duunireissaaja lauantai, syyskuu 3, 2016 at 23:35

   Tuonne olis tosi kiva lähteä pidemmäksi aikaa, ja meilläkin ehdottomasti ohjelmaan kuuluisi patikointia.

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, syyskuu 3, 2016 at 08:49

  Kivan näköinen putous ja kirkkaan näköistä vettä. Tuolla voisi olla kiva pulahtaa kuumana päivänä reippailun päätteeksi!

  • Reply duunireissaaja lauantai, syyskuu 3, 2016 at 23:36

   Vesi oli ihan järkyttävän kylmää. Pelkkä käsien kastelu sai kuumuuden kaikkoamaan.

 • Reply Välimeren rannalta vuoristoon – kierros kauniissa Sloveniassa – Matkoja, retkiä, hetkiä keskiviikko, helmikuu 14, 2018 at 21:43

  […] Savican putouksella kävi myös Duunireissaaja: Kirkkaasti parempi Bohinj […]

 • Leave a Reply