Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Viikonloppureissu kesäisessä Kotkassa

keskiviikko, 2 joulukuun, 2020

Aloin kirjoittamaan uutta blogikirjoitusta ja sukeltaessa kuviin jota olin kesällä ottanut, osui eteeni kuvia Kotkasta. Hetkinen, olenko unohtanut kertoa Kotkan reissustani?! Menin katsomaan blogiani, tottahan tuo on! MÄ OON TÄYSIN MISSANNUT TÄMÄN KOTKAN REISSUN!

Joten, kerrotaan nyt, mitä tapahtui syyskuussa 2020 Kotkassa. Menin Kotkaan viikonlopuksi ja ystäväni häihin. Koronatilanteen takia, mietin tätä juhliin menemistä, mutta silloin tilanne oli vielä kohtuu hyvä, joten päätin lähteä juhliin. Olenhan muutenkin pitänyt kaikki sosiaaliset kontaktit tosiaan ihan minimissä, kesän aikana taisin nähdä neljää eri henkilöä.

Majoituspaikaksi valikoitui Hotelli Merikotka, päänsääntöisesti sijainnin ja hinnan takia. Merikotka sijaitsee ihan junan pääteaseman vieressä, Kotkan keskustan ytimessä.

2 yötä Merikotkassa maksoi muistaakseen 180 euroa, joka on tosin vähän tyyris näin yksin matkustavalle. Majoitukseen sisältyi aamiainen, joka oli ihan ok, mutta ei mieltä mullistava.

Saapuessani paikalle, sain ohjeen, että yläkerran vastaanottotiskin ollessa suljettu, avain haetaan alhaalla sijaitsevasta baarista. Hain avaimet ja vein kamat hotellihuoneeseen sekä lähdin tutustumaan Kotkaan (tämä taisi olla minulle ensimmäinen kerta Kotkassa). Pienen googlettamisen avulla, löysin Sapokan vesipuiston, jossa oli tuohon aikaan paljon vihreää ja hieno vesiputous.

(Ylhäällä: Sapokan vesipuisto)

Lauantaina valmistelin itseäni juhlakuntoon ja pidin hauskaa häissä. Sää Kotkassa oli miellyttävä ja hyvin kesäinen. Sunnuntaina lähdin takaisin Vantaalle, onnibuksen siivittämällä. Pidin itse tuolloin jo maskia liikkuessa julkisilla, mutta huomasin ettei kovin moni pitänyt. Bussissa oli 30-40 ihmistä, joista maski oli ehkä viidellä.

 

Hotelli Merikotka plussineen ja miinuksineen:

+ Sijainti mitä paras, ikkunasta näki vettä. Varsinkin jos kuljet junalla, niin majoituspaikka on 200 metrin päässä pääteasemalta.

+ Hotelli oli hiljainen (johtuneeko sitten koronasta vai mistä)

+ Huoneessa on jääkaappi!

+ Omasta mielestäni majoituspaikka sopisi parhaiten yksin tai kaksin matkustavalle ystävälle, majoituspaikassa taisi olla kyllä saatavilla perhehuoneitakin

– Huoneen hinnan toivoisin olevan vaikka 20 e edullisempi tai sitten aamiaisen oltava tasokkaampi (munakasta, nakkia tai karjalanpiirakkaa lisäksi)

– Omassa huoneessani ainakin wc:n peili oli aivan liian korkealla, enkä nähnyt kasvojani…

– Hotellin omat kotisivut taisivat olla aika vanhat, enkä muista pystyikö sitä kautta edes varaamaan. Varasin yöpymisen booking.comin kautta

Hotelli Merikotkan vastaanottotiski oli hyvinkin tunnelmallisen näköinen

Kahden hengen huone

Kotkan reissu oli miellyttävä piristys loppukesääni ja onhan se aina vaihtelua päästä tutustumaan uuteen kaupunkiin!

pssttt! Jos kiinnostaa nähdä tarkemmin majoituspaikkoja, joissa majoitun; olen tehnyt jokaisen reissun aikana sellaisen ”Ensivaikutelma” videon, jossa kuvaan huonetta/majoituspaikkaa tarkemmin, videot löydät Instagramista tililtäni: @tinttitutkimusmatkalla 

(Ylhäällä: vielä muutama kuva huoneesta)

Aamiaispöydän antimia

Oletteko majoittuneet Hotelli Merikotkassa? Minkälainen fiilis jäi? Mitä Kotkassa kannattaa nähdä, kerro vinkkisi!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply