Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Tampereen muumimuseossa ja Dream Hostel & Hotel

lauantai, 23 huhtikuun, 2022
Lähdin yhdeksi yöksi tutkimaan Tampereen majoituspaikkaa Dream Hostel & Hotellia sekä muumimuseota. Miksi yhden yön taktiikalla? Kouluttauduin Tampereen lähistöllä ja koulutukseen tuli mukava katko, joten ajattelin hyödyntää tämän tilaisuuden.

Valitsin majoituspaikaksi tämän, koska sijainti oli mitä mainioin. Lähellä rautatieasemaa sekä muumimuseota. Majoituksen buukkasin booking.comin kautta, mutta esimerkiksi hostellit.fi sivujen kautta löytyy myös kyseinen hostelli/hotelli.

Hostellin puoli sijaitsee maatasossa ja siellä on erilaisia dormihuoneita, molemmille sukupuolille ja sekahuone. Vastaanottotiskin läheisyydessä oli yhteistä tilaa pöytineen, sohvineen ja kirjoineen. Itse majoittauduin hotellin puolelle, koska korona. Nyt kun ihmiset ovat alkaneet matkustaa ja moni majoittautuukin jo yhteismajoituksessa, ajattelin itse olla vielä varovainen tämän suhteen. Olen kylläkin koronan aikana matkustellut yhteismajoituksissa, mutta olen ottanut huomioon mikä on koronatilanne sillä hetkellä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotellin puoli on kerrosta ylempänä ja sielläkin on pieni yhteiskeittiö/tila. Mikä on ehkä vähän omituista näin hotellille, mutta sainpa nautittua hyvin aamiaisen tässä tilassa. Kahvinkeittovälineet ja materiaalit olivat hyllyllä, joten ei tarvinnut ostaa kun jääkaappiin aamiaistarvikkeita.

Tässä vielä plussaa ja miinusta Dream Hostel & Hotel, Tampereesta:

+ Modernit tilat

+ Sijainti, lähellä rautatieasemaa

+ Ovet toimivat koodilla

+ Huone oli viihtyisä

– Ei tv:tä huoneessa

– Hotellihuoneeseen ei kuulunut aamiaista, jota kyllä tarjottiin alakerrassa. Mielestäni hinnan pitäisi tällöin tulla vaikka kympillä alaspäin. Yksin majoittuvalle hotellin puoli pikkasen tyyris, mutta silti normaalia hintatasoa.

Sitten muumimuseoon. Muumimuseo sijaitsee lähellä Dream Hostellia, oikeastaan kadun toisella puolen! Ja muumeja riitti! Museo on kaksi kerroksinen. Joissakin näyttelypisteissä oli äänitarinaa, joita oli saatavilla muutamalla kielellä (suomi, ruotsi, venäjä ja japani). Tässä vaiheessa kun innostuin kuuntelemaan tarinoita eri kielillä, mietin että kohta joku hermostuu 😀 Muumit Japaniksi oli niin eksoottisen kuuloista!

Museossa taisi olla myös jokin toinen sivunäyttely, missä oli pikku kakkosen hahmot

Museossa oli myös Ateljee puoli, jossa sai askarrella/maalata omia muumihahmoja seinälle tai viedä kotiin muistoksi. Museossa oli hämärä valaistus ja varmasti kiva perheen pienimmille! Ja näköjään siitä nauttii näin isommatkin!

”Elämä on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan.” – Muumipappa

Linkki hostellin sivuille: https://www.hostellit.fi/hostellit/dream-hostel-hotel/

Linkki muumimuseoon: https://www.muumimuseo.fi/

– Voi! Minä haluan tanssia! huudahti Niiskuneiti ja taputti käpäliään.
– Ei meillä ole aikaa tanssia, kun maailmanloppu on tulossa, sanoi Niisku.
– Mutta jos me ylipäätään aiomme tanssia, niin se on tehtävä nyt, julisti Niiskuneiti. – Ole kiltti! Maailmanloppu tulee vasta kahden päivän kuluttua!
Muumipeikko ja pyrstötähti

Mikä on sinun lempi sitaatti muumeilta? Oletko käynyt Tampereen muumimuseossa? 🙂 Onko Dream Hostel sinulle tuttu? Sana on vapaa, saa kommentoida! <3

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 2 toukokuun, 2022 at 02:00

    Heh, muumimuseossa olisi kiva käydä. Juuri olen lähiaikoina miettinyt, että olisi mukavaa viettää Tampereella viikonloppu ja käydä useammassakin museossa. Muumimuseo olisi varmasti yksi niistä. Enpä tiedä, mikä on lempisitaattini muumeilta, mutta epäilisin, että se joka tapauksessa on jotain Nipsulta. 🙂

    • Reply tinttitutkimusmatkalla keskiviikko, 8 kesäkuun, 2022 at 06:27

      Nipsu on hauska hahmo!se on vaa Tampere viikonloppua viettämään!

    Leave a Reply